Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Azi sunt suparata pe cele care fac avort !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7328)

glykys 21.10.2009 11:56:26

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174860)
Eu tot nu inteleg: copilul avortat nu ajunge direct in rai?

Ia uite ce il intereseaza pe Topcat!:) Pai ce, evolutionistii cred in rai sau in iad? :25:

topcat 21.10.2009 12:37:55

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 174962)
Ia uite ce il intereseaza pe Topcat!:) Pai ce, evolutionistii cred in rai sau in iad? :25:

:) Inca nu s-au hotarit, se asteapta urmatorul sinod :)

Depinde ce intelegi prin rai si iad. In sensul asta, eu cred in viata vesnica.

Fani71 21.10.2009 12:45:39

Citat:

În prealabil postat de MadalinaM (Post 174957)
Parintii bisericii zic ca nu, pentru ca nu sunt botezati, nu li s-a sters pacatul stramosesc, nu si-au dus crucea in lumea aceasta, oricat ar fi fost ea de grea/usoara etc.
Apoi, mai e un aspect, daca s-ar fi ajuns asa de usor in Rai, toate mamele ar fi avortat ca sa le ajunga copiii in Rai, probabil ar fi disparut si omenirea si am fi toti in Rai, fara sa meritam neaparat sau fara sa fi castigat prin luptele cu noi si pacatul acest loc.

Madalina, parintii Bisericii, cei rasariteni, NU spun asa ceva.
Asta este o teorie catolica, si are la baza o dostrina despre pacatul originar care nu este recunoscuta de ortodocsi, aceea ca pacatul originar este un fel de vina pe care o mostenim de la Adam, si fara de care suntem destinati iadului (ea vine de la fer Augustin, desi el nu a formulat-o chiar asa).
Ortodocsii nu spun, cum au spus catolicii atata vreme, ca un copil mort nebotezat nu poate fi mantuit. Mantuirea lui este o taina, sigur, ea este altfel ca a noastra, dar daca te uiti la putinele scrieri amle parintilor despre acest subiect, vezi ca nici nu isi pun problema ca un copil mort inainte de termen nu ar ajunge la Dumnezeu (este o scriere a sfantului Grigorie de Nissa in acest sens).
Faptul ca un om ajunge in rai nu este un motiv sa il omoram! Altfel, ar fi un lucru bun sa strangem de gat copilul imediat ce-l scoatem din scristelnita, nu? :68:
Un copil mort nebotezat este nascut cu pacatul originar, insa ce inseamna asta? Ca este nascut sa moara, este nascut cu o slabiciune a firii care il va impinge spre pacat si il desparte de Dumnezeu, daca creste si ajunge capabil sa pacatuiasca. Insa daca moare, relatia lui cu Dumnezeu se va desfasura pe alte cai, necunoscute noua.

topcat 21.10.2009 12:48:28

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 174982)
relatia lui cu Dumnezeu se va desfasura pe alte cai, necunoscute noua.

Nici o revelatie in sensul asta?

costel 21.10.2009 12:56:15

Madalina, mamele nu avorteaza ca pruncii lor sa ajunga in rai. Iar daca ar face acest lucru, ar da dovada de necredinta. Nepasarea fata de prunc duce la avort. O mama care isi doreste ca pruncul sa ajunga in rai, va depune tot efortul sa-l nasca, sa-l creasca, sa se bucure de viata... caci raiul nu este lipsa vietii, ci plinatatea vietii.

topcat 21.10.2009 13:00:10

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 174991)
Madalina, mamele nu avorteaza ca pruncii lor sa ajunga in rai. Iar daca ar face acest lucru, ar da dovada de necredinta. Nepasarea fata de prunc duce la avort. O mama care isi doreste ca pruncul sa ajunga in rai, va depune tot efortul sa-l nasca, sa-l creasca, sa se bucure de viata... caci raiul nu este lipsa vietii, ci plinatatea vietii.

Totusi, nu e o contradictie aici?
Daca raiul e scopul vietii unui crestin si daca acel crestin nu e egoist, nu ar trebui sa faca in asa fel incit cit mai multi oameni sa ajunga in rai, prin orice mijloace?

glykys 21.10.2009 13:07:37

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174977)
:) Inca nu s-au hotarit, se asteapta urmatorul sinod :)

Depinde ce intelegi prin rai si iad. In sensul asta, eu cred in viata vesnica.

Erau niste desene animate, "si cainii merg in rai":108: :25:. parafrazand, "si maimutelele merg in rai" :51::25:Serios acum, mie mi se pare foarte greu de inteles ca un ateu (id est, persoana care nu crede in Dumnezeu) crede in viata vesnica... Ce intelegi tu prin viata vesnica? Eu inteleg, pe scurt, prin rai si iad, viata vesnica, fie in fericirea slavei lui Dumnezeu, fie in chinurile nevederii Sale.

metanoia2 21.10.2009 13:10:55

Atata timp cat Dumnezeu se roaga de oameni sa isi schimbe purtarile nu oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i ajute, de ce ar lasa sa intre toti in Rai. Singuri se lipsesc de el prin libera alegere. Fiecare face ce vrea si ce ii place nu ce ii place lui Dumnezeu.

topcat 21.10.2009 13:18:48

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 174998)
Erau niste desene animate, "si cainii merg in rai":108: :25:. parafrazand, "si maimutelele merg in rai" :51::25:Serios acum, mie mi se pare foarte greu de inteles ca un ateu (id est, persoana care nu crede in Dumnezeu) crede in viata vesnica... Ce intelegi tu prin viata vesnica? Eu inteleg, pe scurt, prin rai si iad, viata vesnica, fie in fericirea slavei lui Dumnezeu, fie in chinurile nevederii Sale.

Tot serios, daca iei in considerare ceasul biologic ai sa vezi ca niste simple calcule iti arata ca traiesti vesnic, daca iei ca reper acest ceas.

glykys 21.10.2009 13:43:45

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 175005)
Tot serios, daca iei in considerare ceasul biologic ai sa vezi ca niste simple calcule iti arata ca traiesti vesnic, daca iei ca reper acest ceas.

Euchiar nu pricep asta, poate ma lamuresti tu. Eu inteleg viata vesnica numai in legatura cu Hristos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:32:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.