Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Ecumenism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=632)

Mirean 18.04.2007 17:31:57

Citat:

În prealabil postat de cozia
Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Odin si Traditie, multumim, oricum, sunt multe de invatat din ce ati scris si ati dat dovada de multa eruditie Ortodoxa ceva ce se intilneste din ce in ce mai rar, inca o data , iertati si multumim.
Mai voiam doar sa-l intreb ceva pe Odin care este asa de convins ca bursele de studiu in Italia pentru calugari si preoti este un lucru bun.
Citi preoti cunosti care au fost la studii la Catolici? zic si eu asa pentru ca intimplator eu am cunoscut cinci, direct sau indirect si mai toti au trecut daca nu la catolicism(ramasi in Italia) la greco-catolicism si de acasa plecasera ortodocsi... dar din nou, poate ca este doar o coincidenta si doar in cazurile cunoscute de mine s-au ratacit, si ma insel, ...sper sa fie asa.

Poti da mai ulte detalii despre preotii respectivi?

Nu, nu pot sa-ti dau detalii concrete, si nu am nici un motiv sa te mint. Unul este preot in Transilvania, altul este in Italia orasul Bari, altul care a devenit adept al miscarii ecumeniste si cu care nu m-am inteles deloc este pe linga Roma, iar altul a plecat in Canada sa predea la scoala catolica

Sa inteleg ca de fapt nu stii nimic de ei...dar de unde ai postat informatia? Din auzite?

IC 18.04.2007 19:00:16

Pai, ce ai vrea, Mirean, sa-ti spuna mai mult? Ti-a spus pe unde este fiecare, sa-ti dea si detalii asupra fizicului fiecaruia? Nu cred ca e cazul sa dam anumite nume pe forum. Asta e parerea mea.
Doamne ajuta!

Mirean 18.04.2007 19:08:04

Citat:

În prealabil postat de IC
Pai, ce ai vrea, Mirean, sa-ti spuna mai mult? Ti-a spus pe unde este fiecare, sa-ti dea si detalii asupra fizicului fiecaruia? Nu cred ca e cazul sa dam anumite nume pe forum. Asta e parerea mea.
Doamne ajuta!

Pai eu nu cred prea nulte din auzite. asa multe aud si eu de preoti, buni si rai sau de ierarhi asemenea sau de pseudocrestini. dar nu aplec urechea la tot ce aud. Postez numai ce am verificat personal sau din surse sigure.

Nu vreau sa imi dea nume, dar ar putea spune preotul din parohia "X", a plecat in anul cutare in Italia sa ...

cozia 18.04.2007 19:08:30

Exact, sa lasam dosariada pentru altii...:)

cozia 18.04.2007 19:23:03

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Sa inteleg ca de fapt nu stii nimic de ei

Daca ce ti-am spus inseamna ca nu stiu nimic despre ei ar trebui sa revizitezi dictionarul explicativ...
Deci Mirean, eu m-am nascut in timpul noptii dar nu m-am nascut noaptea trecuta...:D

Mirean 18.04.2007 19:30:51

Citat:

Exact, sa lasam dosariada pentru altii...:)

Nu are legatura cu dosariada. Daca tot incerci sa argumentezi ceva, macar sa discutam pe chestiuni concrete.

Nu de alta, dar nici eu nu sunt nascut noaptea trecuta.

Au mai fost unii care incercau sa dea în patriarh si au facur, acum aproximativ un an niste afirmatii scandaloase. Ba chiar spuneau ca au si dovezi pentru ce afirmau. Dar cand li s-a cerut sa argumenteze au inceput sa dea din colt in colt si s-a dovedit ca, de fapt, nu stiu nimic concret.

Nu cred ca esti dintre aceea, dar tactica ta este similara cu a lor: acuzatii fara dovezi concrete. nu vreau sa te supar, dar asta e parerea mea... :)

cozia 18.04.2007 22:17:02

Direrenta este ca eu nu umblu cu afirmatii scandaloase ci incerc sa apar cauza Ortodoxiei prin exemple vazute de mine personal pe cind altii altceva nu fac decit sa bage strimbe impotriva Bisericii Lui Hristos, a scrierilor Patristice, a traditiilor si ritualurilor care trebuiesc respectate cu precizie

Mirean 19.04.2007 11:20:04

Citat:

Direrenta este ca eu nu umblu cu afirmatii scandaloase ci incerc sa apar cauza Ortodoxiei prin exemple vazute de mine personal pe cind altii altceva nu fac decit sa bage strimbe impotriva Bisericii Lui Hristos, a scrierilor Patristice, a traditiilor si ritualurilor care trebuiesc respectate cu precizie

Eu cred ca vorbesti din auzite. Cu mici exceptii nici unul dintre cei cu care am discutat pe forumul asta nu a fost in stare sa apere Ortodoxia. Toti veneau cu afirmatii sforaitoare, dar nici unul cu argumente concrete. Dupa asta acuzau ori ca nu sunt ortodox, ori dadeau vina pe altii care sunt mai rai, ori incepeau sa se roage ori, asa cum faci tu evitau raspunsul si cu un mestesug - vorba lui Creanga - "curat mestesug dracesc" rastalmaceau spusele si o dadeau ca si cum ar fi spus la fel ca mine dar n-am inteles eu...

Nu ti-am cerut decat sa aduci dovezi concrete si nu esti in stare sa faci asta. Ce e scandalos in asta?

Teologia dupa ureche, aroganta, mandria, prostia, habotnicia sunt pericole mai mari pentru ortodoxia decat atacurile "dn afara".

cozia 19.04.2007 16:52:21

Mai Mirean, ce sa-ti spun, toti vorbim din ce am auzit , vazut, verificat, asta este, alta metoda nu cunoastem.
Crezi ca daca ai sta fata-n fata cu noi s-ar mai agita cineva sa-ti arate dovezi alb pe negru, sau crezi ca vre-un duhovnic ti-ar face pe plac. Ce s-ar intimpla este ca ne-am uita toti la tine cu tristete in suflet la si ne-am vedea mai departe de treaba. Norocul tau este ca ESTI AICI si stai comod in anonimat in spatele monitorului si zgindari in continuu si ai pretentia de dovezi.
"Arata-mi dovezile!" asta este motto-ul tau. Greu sa procuri dovezi ale trairii inimii si a sufletului.
Este trist ca nu intelegi mai ales dupa atita efort aratat de cei mai intelepti de aici cum ar fi: Grigorie, Traditie 1 si 2, Odin, Macarie, Antiecumenism si altii si care se remarca de la o posta ca sunt foarte buni cunoscatori in ale teologiei si mai ales a trairii Ortodoxe.

ce pot sa fac este sa-ti transmit aceeasi urare facuta si de Ecleziast tinerilor dornici de dovezi materiale asa ca tine:

"Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cît ești tînăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată."

Mirean 19.04.2007 19:54:50

Citat:

Mai Mirean, ce sa-ti spun, toti vorbim din ce am auzit , vazut, verificat, asta este, alta metoda nu cunoastem.
Crezi ca daca ai sta fata-n fata cu noi s-ar mai agita cineva sa-ti arate dovezi alb pe negru, sau crezi ca vre-un duhovnic ti-ar face pe plac. Ce s-ar intimpla este ca ne-am uita toti la tine cu tristete in suflet la si ne-am vedea mai departe de treaba. Norocul tau este ca ESTI AICI si stai comod in anonimat in spatele monitorului si zgindari in continuu si ai pretentia de dovezi.
"Arata-mi dovezile!" asta este motto-ul tau. Greu sa procuri dovezi ale trairii inimii si a sufletului.
Este trist ca nu intelegi mai ales dupa atita efort aratat de cei mai intelepti de aici cum ar fi: Grigorie, Traditie 1 si 2, Odin, Macarie, Antiecumenism si altii si care se remarca de la o posta ca sunt foarte buni cunoscatori in ale teologiei si mai ales a trairii Ortodoxe.

ce pot sa fac este sa-ti transmit aceeasi urare facuta si de Ecleziast tinerilor dornici de dovezi materiale asa ca tine:

"Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cît ești tînăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată."

Ceea ce nu intelegi tu este ca scara mea de valori este alta si nu intra in contradictie cu valorile teologice.

Nu ti-am cerut dovezi ale trairii pentru ca nu mi le poti oferi si nu am nevoie de ele.

Ti-am cerut dovezi afirmatiilor tale despre persoane concrete la care ai facut referire...

"Ce s-ar intimpla este ca ne-am uita toti la tine cu tristete in suflet la si ne-am vedea mai departe de treaba." - asta e marea problema a unora dintre Ortodocsi. Mandria. Toti isi vad mai departe de treaba, considera ca detin adevarul absolut si nu incearca sa inteleaga sau macar sa vada mai incolo de norme si cutume...

Nu sunt impotriva Bisericii...our si simplu vad lucrurile din alta perspectiva si nu ma tem sa le spun pe nume.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:56:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.