Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O definitie a neoprotestantului... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6269)

elenavioletacocos 29.09.2009 17:53:36

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169275)
S-a botezat atunci, pentru că așa a ales El. Din nefericire, un ortodox nu face astfel, se botează pentru că așa alege altul pentru el (părinții și nașul). Nu mergem mot a mot pe Biblie, ci pe spiritul ei. Apropos, nu S-a botezat la 30 de ani, ci mai devreme.

un adventist se boteaza mare pt ca asa e indoctrinat,efectul de turma ,ati auzit de el ?

tricesimusquintus 29.09.2009 18:38:09

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169767)
un adventist se boteaza mare pt ca asa e indoctrinat,efectul de turma ,ati auzit de el ?

Efectul de turmă acționează doar în turmă. Eu am fost ortodox și am ales să ies din turmă, alegând să devin adventist de bună voie, fără a fi îndoctrinat. A fost o alegere deliberată prin convingere personală în urma studiului Scripturii, așa că vă rog nu trageți concluzii eronate pe baza prejudecăților dvs.

elenavioletacocos 29.09.2009 19:05:03

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169783)
Efectul de turmă acționează doar în turmă. Eu am fost ortodox și am ales să ies din turmă, alegând să devin adventist de bună voie, fără a fi îndoctrinat. A fost o alegere deliberată prin convingere personală în urma studiului Scripturii, așa că vă rog nu trageți concluzii eronate pe baza prejudecăților dvs.

daca ai fost ortodox ,si acum esti adventist,inseamna ca nu ai fost destul de puternic sa lupti cu raul ! in Biblie (nu stiu sa iti dau citatele ) se spune ca vor aparea false credinte ,care vor incerca sa atraga adepti in randul lor ....si dc nu stiu sa iti dau citatele nu inseamna ca acum tu poti veni si bombarda cu n citate ,incearca sa ai o discutie libera cu, cuvintele tale ,caci sunt satula de cei ce citeaza din Bibilie ca si cand ar zice o poezie ,iar sufletul le e plin de rautate si invidie ,fatarnicie etc !

tricesimusquintus 29.09.2009 19:14:11

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169794)
daca ai fost ortodox ,si acum esti adventist,inseamna ca nu ai fost destul de puternic sa lupti cu raul ! in Biblie (nu stiu sa iti dau citatele ) se spune ca vor aparea false credinte ,care vor incerca sa atraga adepti in randul lor ....si dc nu stiu sa iti dau citatele nu inseamna ca acum tu poti veni si bombarda cu n citate ,incearca sa ai o discutie libera cu, cuvintele tale ,caci sunt satula de cei ce citeaza din Bibilie ca si cand ar zice o poezie ,iar sufletul le e plin de rautate si invidie ,fatarnicie etc !

Stimată sora, tocmai aici e pericolul ereziei, că nu cunoașteți Scriptura. Hristos spunea (sunt nevoit să dau citatul, altfel nu am șanse să mă credeți. Sper că pe Hristos Îl credeți):

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22,29)

elenavioletacocos 29.09.2009 19:18:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169798)
Stimată sora, tocmai aici e pericolul ereziei, că nu cunoașteți Scriptura. Hristos spunea (sunt nevoit să dau citatul, altfel nu am șanse să mă credeți. Sper că pe Hristos Îl credeți):

"Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei 22,29)

stimate frate ,dc ati citit postarile mele,am inceput sa citesc Biblia Ortodoxa ,ca sa pot sa va raspund in citate biblice ,dar cel mai important ,pentru ca doresc sa cunosc Biblia ,si cu ajutorul lui Doamne sa primesc cel mai ffrumos cadou :sa fiu mama!
asa ca scumpul meu frate ,fost ortodox ,si actual adventist ,nu te enerva :D

tricesimusquintus 29.09.2009 19:33:38

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169803)
stimate frate ,dc ati citit postarile mele,am inceput sa citesc Biblia Ortodoxa ,ca sa pot sa va raspund in citate biblice ,dar cel mai important ,pentru ca doresc sa cunosc Biblia ,si cu ajutorul lui Doamne sa primesc cel mai ffrumos cadou :sa fiu mama!
asa ca scumpul meu frate ,fost ortodox ,si actual adventist ,nu te enerva :D

Foarte bine, vă felicit și vă doresc sănătate. Doamne ajuta!

elenavioletacocos 29.09.2009 22:29:25

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 169817)
Foarte bine, vă felicit și vă doresc sănătate. Doamne ajuta!

MULTUMESC , spre disperarea surorii tale (cumnata mea ) care face parte din aceeasi secta ca si tine ,ma rog la D-zeu si Maica Domnului si Hristos ,si parintii Ioachim si Ana ,sa vina bebelusul abai dupa ce sotul meu se va boteza ,si noi ne vom cununa religios ! sincer nu cred ca tu te vei ruga pt mine ,si SINCER nu am nevoie ! si parca adventistii nu zic Doamne ajuta ....

tricesimusquintus 01.10.2009 01:23:39

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169864)
sincer nu cred ca tu te vei ruga pt mine ,si SINCER nu am nevoie !

Prea târziu... am făcut-o deja! :)

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 169864)
si parca adventistii nu zic Doamne ajuta ....

Asta intră tot la categoria prejudecăți, subcategoria necunoașterea adventiștilor.

elenavioletacocos 01.10.2009 10:31:27

nu chiar TE ROG sa nu te rogi pt mine ,caci stiu ce te vei ruga !
eu nu vorbesc in necunostiinta de cauza ,ii vad cum se comporta ,simt rautatea lor .si stii de ce ma urasc ? caci eu sunt altfel ! stii ce i-a zis unchiul sotului meu ,nepotului nostru : ea nu e crestina ! ea fiind eu ! ea care la inceput era elenutza,apoi a devenit o ea ,doar pt ca nu m-au putut corupe ! acum fii sincer : unde e bunatatea de care vorbeai ?
si uite ca eu tot vorbesc cu ei ...stii cate intepaturi la religia ortodoxa am primit de la ei ? multe ....acum spune-mi cum as putea gandi altfel despre adventism ? sau despre oricare alta secta ?

condor 01.10.2009 13:33:20

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 170212)
nu chiar TE ROG sa nu te rogi pt mine ,caci stiu ce te vei ruga !
eu nu vorbesc in necunostiinta de cauza ,ii vad cum se comporta ,simt rautatea lor .si stii de ce ma urasc ? caci eu sunt altfel !

Ce mai mare greseala pe care o facem toti (sau aproape toti) este ca vedem in cei din jurul nostru, cauza nefericirii noastre. Iar la dvs., aceasta greseala este chair accentuata; nu ne-ati povestit nimic bun despre rudele dvs. Le prezentati ca pe niste diavoli. Probabil, va si comportati in virtutea acestor perceptii.

Daca dvs. va veti schimba atitudinea (nicidecum religia) si modul de gandire, in mod pozitiv, veti avea de castigat si dvs. si cei apropiati.

Problema (daca exista si nu este inchipuita) o puteti rezolva chiar dvs.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:30:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.