![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Chiar si banala faina de grau are 10-12% proteine, la 3-400g de paine cat se consuma pe zi de obicei deja ai jumatate din necesarul de proteine daca nu mai bine. Dar nu aduce a gust/textura cu carnea, poate aici e problema. Citat:
Se poate si "grau de tara" daca il vanturi, cerni bine si il speli. S-ar putea sa prinzi (curand) vremea in care sa zici ca bine ar fi sa ai macar grau din asta pe masa.. Ar fi nitelus amuzant pentru cei care nici macar in post nu puteau tine post.. |
Sincer, nu cred ca ( nu cunosc pe nimeni) care sa fie consumator de cafea si /sau tigari si sa se lase doar pe perioada posturilor..poate cel mult in ziua cand se impartasesc...ori le lasa de tot, ori nu le mai lasa deloc...
Si apoi care-i problema ca mai bei cafea, doar nu bei alcool? Chiar si pe muntele Athos se mai consuma cafea, si chiar si vin in zilele cand e dezlagare si la ulei. Acum ca nu iti place asa mult fara lapte....asta e, ori bei mai putina, ori cu mai putina placere...mai sunt si alte chestii care nu sunt asa bune fara putin lapte, unt, smantana, etc...nu gasim intotdeauna inlocuitori pentru toate, si chiar si asa, nu e acelasi lucru, doar ca ne obisnuim cu noul gust ( al produselor din soia, de exemplu). Desi sunt persoane care nu il agreaza deloc, prefera mai bine alimentul natur ( decat paine cu pateu de soia sau tofu, mai bine goala sau cu magiun, masline, etc...). In rest...e ca-n gluma aceea " cand nu sunt la regim, mananc shaorma cu de toate, iar cand sunt la regim, mananc cu maioneza light ":) |
Citat:
Eu mananc cu placere totul de post.Probabil ca ar trebui sa tin post cu grasime,carne de animale si oua care nu-mi plac la gust. Pt cei ca mine,singura modalitate de a tine post cat mai folositor spiritual,este sa ma infometez. Am o banuiala ca placerea gastronomica se adapteaza la cele mai vitrege situatii :)) |
Da, daca te-ai adaptat deja la mancarea de post, poti sa incerci niscai post negru :)
Macar o jumatate de zi sau ceva de genul.. |
Citat:
2. Tofu e cam singurul produs de post care nu ma incanta, dar deloc. Si de multe ori chiar nu vreau sa mai vad carne in farfurie, macar o perioada. Te saturi si de carne cand cresti intr-o familie de mari carnivori. 3. Atunci voi incerca cu grau normal; am de la tara de la bunica. fallen, stiu eu o persoana care nu fumeaza in timpul posturilor - cafea bea- (nu-mi explic de ce nu se lasa de tot daca poate sa se lase in posturi). Eu nu as putea tine post negru (acela e postul si fara apa, nu?). Eu fara apa in cateva 3-4 ore sunt alba si mi-e rau. |
|
Este post negru cu apa si fara apa.Indicat ar fi sa-l tii cu apa.
Poate fi si la modul "sa nu maninci pana la ora 3" sau pana seara si seara mai putin sau pana a doua zi. Sau ceva mai mult, cateva zile, zece, patruzeci, depinde cat are fiecare vointa si determinare. Sunt destule cazuri de persoane care au tinut 40 zile sau mai mult, fara a fi vorba de postul crestin. Nu e usor de tinut, e adevarat, dar nici imposibil. E interesant cum necredinciosii gasesc vointa si motivatie iar credinciosii de multe ori nu se lasa induplecati nici macar la mancare exclusiv vegana pe toata perioada postului. Chiar si unii cu haina.. |
Citat:
Sau niste cereale fierte ,grau ,hrisca ,orez. Mi-a spus cineva ca mancarea fara ulei taie mania din om. |
Citat:
Parintii spun ca in cazul necredinciosilor diavolul nu ii ispiteste ,nu are pentru ce . |
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:28:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.