![]() |
" Nu stim noi cum a fost omul inainte de cadere. Probabil isi putea controla activitatile trupului, sufletul era stapan peste trup, asa zic unii parinti. Hai sa zicem ca nu se pierdeau nici ovule, nici spermatozoizi. Insa nu asta ni se cere noua pentru mantuire, sa devenim in TRUP ca Adam si Eva. Poate ni se va da asta la Inviere (si mult mai mult), dar Hristos cand ne spune cum sa ne mantuim, ne spune alte lucruri - sa ne iubim aproapele, sa-l iubim pe El, sa nu ne desfranam etc. "
nu stii tu , sau teologii , insa sfintii stiu cum e treaba ... iata : preasfintul ioan din carpati , un pustnic cu viata sfanta , avea puterea sa se faca invizibil , nu a mancat si nu a baut apa zeci de ani , a stat imbracat zeci de ani numai intr-un sac , fara sa aiba casa sau foc , si dormea asa prin codri si iarna , fara sa pateasca nimic ; el insusi zicea ca nu mai simte frigul sau foamea sau setea deloc ... ce spui despre aceste stari de sfintenie autentica ? sunt ele dupa inviere sau acuma , in viata asta ? deci , ce crezi , PS ioan pustnicul , mai avea scurgeri ??? ia gandeste-te , daca avea puterile de mai sus , crezi ca a-si infrana scurgerile mai era o problemuta cat de mica pentru el ??? nu mai era ... stii ce este mantuirea ? una este mantuiala , adica a face unele porunci , si alta este mantuirea : mantuirea deplina este inceputul sfinteniei , adica atunci cand omul ajunge la rugaciunea vazatoare si nu mai are tulburari sau lupte ... cine nu are mantuire deplina mai sta si in iad , nu numai in rai , in functie de starea lui ... deci , mantuirea nu inseamna a ajunge la starea lui adam si eva de dinainte de cadere , deoarece nici macat Hristos nu avea intr-u totul starea lor ... Hristos , s-a vazut , in gradina ghetsimani s-a infricosat , insa adam inainte de cadere nu s-ar fi infricosat absolut deloc in aceeasi situatie cu a lui Hristos , ci ar fi avut o stare perfecta , ingereasca ... insa frica lui Hristos din gradina ghetsimani nu a fost pacat , din cauza ca El imediat zicea : " dar nu voia Mea sa fie ci a Ta " ... deci chiar si Hristos avea o frica de suferinta , care nu e pacat , insa e o slabiciune fara de greseala ; asta nu o avea adam si eva in rai ... deci noua nu ni se cere sa ajungem la starea lui adam si eva din rai , insa ni se cere sa invingem pacatul asa cum si ei nu aveau pacate ... noi avem si pacate , si greseli , dar si acea frica care Insusi Hristos o avea , iar adam si eva nu aveau nici pacate nici greseli nici frica in rai ... noua , pentru mantuire ni se cere sa nu mai avem pacate , pentru desavarsire ni se cere sa nu mai avem greseli , asa cum era Hristos ... astea sunt cele doua etape care ni se cer noua ... insa : la prima etapa , mantuirii depline , nu au ajuns decat sfintii , iar la a doua etapa , aceea de a nu mai avea nici greseli , au ajuns , zice sf isaac sirul , numai cate un sfant in fiecare generatie cel mult ... deci macar sa ajungem noi la prima etapa , mantuirii depline , ca asta inseamna ca nu mai mergem deloc in iad , si tot va fi bine de noi ... iadul inseamna chinuri , de aia ... |
" Textul despre 'iconomia' in mesajul urmator.
Te rog, te rog insa: cand iti scriu eu un mesaj nu raspunde cu 10! Nu e drept asa! Tu sustii sus si tare ca trebuie omul sa aiba copii, 20 de copii, copii handicapati, etc, deci tine seama ca eu am un copîl de crescut iar tu nu, deocamdata. Insa nu te supara, ca nu vreau sa te jignesc! " la mantuire nu merge cu " motive " din astea ... sa nu crezi ca un pustnic nu are si el o cruce de dus , sau ca curcea lui e mai usoara ; nu e ... deci , descurca-te , fa poruncile si ai sa te mantuiesti , asta e valabil la oricine , si la pustnici ... nimeni nu ne iarta daca nu credem si nu ne pocaim ... e greu , dar asta e adevarul ; nu putem micsora adevarul dumnezeiesc entru ca noi suntem slabi si pacatosi ... asta e conditia mantuirii , deci curajul e solutia nu frica si lepadarea ... gandeste-te ca vom fi judecati de Dumnezeu , de ingeri si sfinti , care ei au realizat poruncile si curatia trupeasca si sufleteasca ; iar la judecata nu mai exista mila , ci numai dreptate ; aici e mila , prin faptul ca ni nu simtim nici 10% din chinurile care ni se cuvin pentru pacatele noastre ; dar imediat dupa moarte le vom simti in intregime ... deci pana atunci nu mai e timp de pierdut , ci pocainta e singura noastra salvare ... |
:24:...
" Notiounea de iconomie (deci, si de pogoramant, care este o varianta mai mult latinizanta, traducerea cuvantului dispensa, daca nu ma insel) nu vine de la teologii modernisti sau din minti pacatoase, ci a fost introdusa de sf. Vasile cel Mare in Epistola catre Amfilohie. El spune acolo ca in anumlite cazuri, cand este in joc mantuirea cuiva, este bine sa nu se aplice canoanele cu strictete, pentru a nu se strica economia (adica planul de mantuire) al lui Dumnezeu. Deci PENTRU MANTUIRE, canoanele se pot aplica in feluri diferite sau chiar nu se aplica. La ortodocsi, canoanele nu sunt vazute ca legi, ci ca indreptar, ajutor, si abaterea de la ele este necesara si dorita de multi parinti. " crezi ca eu nu stiu ce e aia economie ??? :24: problema nu e asta : problema este ca tu greseti cand zici ca dispensa de poruncile dumnezeiesti , de dogme , sau canoane , poate duce la mantuire vreodata ... nu duce la nici o mantuire ... mantuirea nu poate fi pentru unii in poruncile dumnezeiesti , in canoane si dogme , iar pentru altii in pacate ... :24: ... asta e buna , de gluma ... mantuirea este pentru toti aceeasi : in poruncile dumnezeiesti , in canoane si in dogme ... nu exita mantuire deplina in afara acestora ... DAR , care insa e scopul dispensei ? de ce foloseste biserica dispensa ? pai pentru ca exista si oameni mai slabi , care nu pot sa inteleaga poruncile , dogmele si canoanele , adica nu pot intelege ortodoxia , si lor li se pare ca e ceva exagerat ... din cauza asta se face dispensa de canoane , dogme , porunci , pentru a le da timp de pocainta si acelora mai slabi ... INSA , in bis ortodoxa , dispensa , nu este nelimitata !!! daca era nelimitata , atunci puteam sa primi in bis ortodoxa si pe atei , si pe orice eretici , si pe iudei si mahomedani si budisti , si sa ii spovedim pe toti ... insa asta nu e posibil ... deci dispensa are o limita in bis ortodoxa ! limita aia au pus-o sfintii parinti , de-a lungul veacurilor , si tot sfintii au zis : " cine crede ca poate avea mai multa mila decat sfintii parinti ( adica sa aplice dispense mai mari decat sfintii parinti ) este ratacit , inselat " ... deci , dispensa are o limita ... ei , in veacurile trecute , nu exista ecumenismul , care nu e alteva decat o dispensa ; nu exista o dispensa atat de mare ca ecumenismul , asta e ceva nou in bis ortodoxa , e o mila mai mare decat a sf parinti !!!!!!!! de aceea toti parintii cu viata sfanta din vremurile astea au zis despre ecumenism ca e o dispensa periculos de mare , si au numit-o de-a dreptul erezie , pe fata ... si asta si este : ecumenismul este o inselaciune , care insa nu si-a dat INCA ! arama pe fata ... de aceea noi asteptam ca ecumenismul sa isi dea arama pe fata , si cand si-o va da , atunci ecumenistii vor cadea in afara bisericii ortodoxe si vor fi anatemizati ; asta o spun proorociile , se va intampla inevitabil ... apoi , tot asa o inselaciune , este si dispensele astea mult prea exagerate care au aparut in ultimul timp in privinta pacatelor trupesti ; una din aceste dispense exagerate este si dezlegarea asta la anticonceptionale ... nici un parinte cu viata sfanta din ultimul timp nu a dat dispensa la asa ceva , ci toti au fost fermi impotriva oricarui anticonceptional , de orice forma ... deci dispensa la anticonceptionale este una exagerata , deoarece intrece mila sfintilor parinti , iar preotii care fac dispense din astea le fac pentru ca nu au nici o experienta induhovnicie , cu toate ca ei cred ca au , si isi vor osandi sufletele la iad impreuna cu ale celor pe care ei i-au dezlegat ... deci , dispensa in bis ortodoxa , acuma a atins in general un nivel exagerat de mare , periculos de mare , care in viitor va duce la o schisma ; aici se va implini cuvantul sf parinti : " cine crede ca are o mila mai mare decat sfintii este inselat " ... consecintele acestor dispense exagerate nu au ca scuza ca acuma sunt vremurile antihristice ; nu au nici o scuza ; ele se datoreaza faptului ca duhovnicii nu respecta invataturile sfintilor parinti , si vor duce bis ortodoxa de rapa ... dar ma rog , timpul va vindeca toate ranile din bis ortodoxa, prin curatarea de putregai , cum a zis si par arsenie boca ... |
" Daca tu, Emanuel, te opui si spui ca vom merge in iad toti cei care o vom aplica (preoti sau mireni), atnci te gasesti in afara credintei ortodoxe si esti influemnat de dreptul canonic catolic (cum se aplica el pe vremuri).
Sfantul Evloghie, patriarh al Constantinopolului, (581-607) a spus: "Iconomia poate fi practicata in mod drept de fiecare data cand doctrina credintei ramane intacta" Cu alte cuvinte, iconomia priveste implicatiile practice ale credintei crestine. de ex. nu se poate spune prin icoomia unui om ca de fapt sunt doua persoane nu trei in Sfanta Treime. " iar te contrazic : dispensa se poate face si in dogme : sf Vasile cel mare a facut dispensa o vreme de dogma sf Treimi !!! adica o vreme nu a mai predicat in biserica ca Duhul sfant este Dumnezeu , Persoana Dumnezeiasca ; cu alte cuvinte reducea Treimea la doime , asta e erezie in dogma ... :4: insa el nu atacat dogm in intreaga biserica ortodoxa , ci numai in biserica unde slujea el nu mai predica dogma sf Treimi ... dupa cum vezi io nu sunt in afara bisericii ortodoxe , cum ai zis , insa nici nu cred ca daca se depaseste limitele impuse de sf parinti va fi bine ... a face dispensa in limitele indicate de ei , mai avem nadejde de mantuire , chiar daca slaba ; insa daca aplicam dispense mai mari decat sf parinti , nu prea mai sunt sperante , ci se prevede un viitor sumbru pentru cei mai multi : o schima ... |
si oricum , si cand sfintii faceau pogoraminte , ei erau constienti ca pogoramantul = iad , de aceea ei nu se bucurau absolut niciodata de una ca asta ... stiau ca isi cufundau sufletele in iad pentru altii ... si de aia ei au stabilit niste limite rezonabile ...
|
iti dau si un exemplu graitor : Mantuitorul a mers la sinagoga iudaica 30 de ani , lucru care este necanonic si erezie , insa scurgere nu a acceptat niciodata sa aiba ... la fel si Maica Domnului ...
|
deci , folosi prezervativul este un pacat la fel de mare ca si masturbarea si onania , si se canoniseste cu 40 de zile de post aspru , sau daca nu cu oprire de jumate de an de la sfintele taine ... preotii care fac " dezlegari " la asa ceva nu sunt nici pe departe in duhul sfintilor parinti , ci sunt inselati si rataciti , si nu fac altceva decat sa pregateasca venirea lui antihrist pe pamant ... si calea pe care merg acesti preoti si mirenii care fac pacate de astea nu e o cale care sa duca catusi de putin la mantuire ci duce aici pe pamant la marea schisma ( mai mare decat aia din 1054 ) care va fi in curand , iar dincolo duce la iad ... deci e de asteptat ca toti ( in general ) acestia care fac acuma " pogoraminte " din astea sa se separe de biserica ortodoxa cand va veni acea mare schisma ... este un lucru inevitabil si proorocit de altfel de sfinti ... aceste " pogoraminte " nu sunt pogoraminte cu adevarat ci inselaciune de la vrajmasul ... si asta e valabil si in ce priveste miscarea ecumenista ...
io atata am avut de spus ; daca ei vor sa faca asta nu au decat ; io nu ma mai bag in blestematia lor ... |
ca o ultima precizare , acest soi de oameni , preoti sau mireni care fac asemenea " pogoraminte " sunt numai formal in biserica ortodoxa , sau cel mult asa cum zicea si parintele proclu : cu un picior in biserica si cu unul in afara ei " asta in prezent , insa , in viitorul apropiat vor cadea , majoritatea din ei , cu ambele picioare in afara si vor deveni definitiv anatema ; imi pare foarte rau sa spun asta , este foarte trist si tragic , da nu am ce face : trebuie spus si adevarul , pentru ca macar foarte putini care mai sunt oarecum constienti si mai cred in proorocii , sa le mai vina cat de cat minte la cap ; deci o spun din compatimire , nu din judecare : io nu am nimic cu cei care vor sa mearga pe alta cale si care cred ca calea lor e buna si mantuitoare ; asa cum nu am nimic si nu ma bag in treburile sectantilor , asa nu ma bag nici in treburile celor care vor sa mearga pe calea " pogoramintelor " diavolesti ...
este inevitabil : ce e scris ca va fi oricum va fi , indiferent ce vom face noi ... |
Emanuel, sa ma ierti de gluma, dar felul nostru de a scrie aici ne reflecta apartenenta sexuala: eu vorbesc ciclic, iar tu ai scurgeri de vorbe! ;-)
Eu ma opresc aici. Am impresia ca este un fel de dialog al surzilor intre noi: Eu il citez pe sf Vasile care zice ca ecoomia este spre MANTUIRE, iar tu imi zici in urmatoarele zece mesaje ca o sa-i manance iadul pe cei care aplica economia. Eu speram sa ma intalnesc in rai cu el. Toate cele bune si Dumnezeu cu tine, Emanuel! - La urmatoarele zece mesaje nu mai raspund. |
"Eu ma opresc aici. Am impresia ca este un fel de dialog al surzilor intre noi:"
da , este un dialog al surzilor ... io nu am nici o treaba sau tangenta cu oameni , preoti sua mireni , care fac asemenea pogoraminte , la pacate de talia masturbarii ... asta imi provoaca greata ... " Eu il citez pe sf Vasile care zice ca ecoomia este spre MANTUIRE " nu am zis ca toate pogoramintele duc la iad ; am zis ca cele care erau in limitele indicate de sfintii parinti erau oarecum o pogorare in iad , insa cu mari sanse de a ajunge la mantuire totusi ; asta si era rostu lor , sa aduca mantuirea ... daca se fac pogoraminte in acele limite , atunci sansa este ca cei buni din biserica sa atraga pe cei rai ( rai sunt aceia care au avut nevoie de pogoraminte ) la bine si mantuire ... insa " pogoramintele " care se faca acuma intrec cu mult limitele acceptabile , si astea nu duc pe nimeni la nici o mantuire , ci duc la iad pe aproape toti ... ele nu au nici un rost bun , si nu sunt " pogoraminte " , asa cum zic cei slabi ca sunt , ci sunt inselaciuni ... diavolul poate lua si masca pogoramantului , ce crezi ? daca se face el si in chipul lui Hristos , crezi ca nu poate sa apoara si sub masca pogoramintelor ?!?!?! poate , si inca foarte usor ... aceste " pogoraminte " foarte exagerate nu vor avea ca efect sa atraga pe cei rai la bine si mantuire , ci exact din contra : vor atrage si pe cei bunisori la rele ( si bunisori is cam toti din biserica ortodoxa , mai ales mirenii nu depasesc acest nivel ) , si in final va duce la marea majoritate din ortodocsi la schisma de biserica ortodoxa ... in final toti acestia vor deveni adepti ai antihristului ... deci aceste " pogoraminte " nu sunt ceea ce par , ci un diavol mascat sub aparenta binelui , o ortodoxie falsa , care nu slujeste la binele nimanui , ci la venirea lui antihrist si la marea apostazie din vremea lui ... iar vremea lui este acum ... ia gandeste-te : ai vazut tu la sfintii parinti , pe vre-o undeva , sa se fi facut vre-odata in istoria crestinicsmului , pogoraminte la masturbare ? sa zica un duhovnic unui credincios mai slab : hai fa masturbare ca nu e nimic ? si sa nu ii dea canonul necesar de 40 de zile de post aspru sau de jumate de an de oprire de la sfintele taine ? nu exista asa ceva in istoria crestinismului ! ori metodele anticonceptioale neabortive , sunt pacate la fel de grele ca si onania si masturbarea ; iar cele abortive sunt ucideri de prunci ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:35:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.