Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Gandirea gresita ale sectarilor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17702)

centesimusvicesimusoctavus 16.03.2015 16:40:20

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 584851)
Aceasta tendinta de a-si propaga invataturile la cei mai putin instruiti, se intalneste la toate sectele.

Depinde cum privit›i lucrurile. Nu uitati că milioane de români (din surse ortodoxe, cam 90% dintre ortodocs™i sunt nepracticant›i) sunt în această situat›ie s™i nu din vina €sectelor€, ci a clerului Bisericii Ortodoxe ce nu se ocupă de catehizarea lor.

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 584851)
toti acestia prin aceasta atitudine sunt de fapt agresivi, pentru ca manipuland nestiinta unor oameni, le fura dreptul de a alege in cunostiinta de cauza.

E cel put›in ipocrită această remarcă, deoarece ortodocsilor li se manipulează nes™tiint›a s™i inocent›a de către însăs™i institut›ia B.O.R. în proport›ie de 99% când sunt botezat›i ca bebelus™i. Iar dacă preotii, călugării s™i duhovnicii nu le fac catehizarea măcar la majorat, cineva trebuie să se ocupe de sufletul lor. S˜i o fac... €sectele€.

Ratacitorul 16.03.2015 17:09:13

Badie centes....mie nu imi place lipsa de bun simnt!Dai la plesneala cu Greaca alexandrina dar sub denumirea de Koine.Ce zici?:ia sa arunc eu o pastila ca sa par balena!Apoi iata expresia originala:[ τὰ ] χίλια } ἔτη .Si cel mai prost cunoscator de koine vede ca e pluralul,adica mii de ani.Ca unii au tradus dupa ureche a fost pt ca nu aveau textul original la dispozitie sau fie ca falsificau (precum neoprotestantii)traducerea pt scopuri de misiune intru minciuna numaitine pt ca acum textele originale sunt accesibile in fotocopii!.Neoprotestantii si-au pregatit armele impotriva bisericii papale(fals autointitulata catolica) dar cand s-au intalnit cu ortodoxia crestina s-a vazut ca nu au contraargumente si ca bolmojesc improvizatii pt ca nu cunosc real dogmatica crestin ortodoxa.Daca ar traduce corect nu ar putea sa sustina ca Iisus Hristos ai venit pt Parusie cum zic ei,si ca adventistii sunt deja mantuiti.Diferenta dintre Elef si Ala fim o stii?Ce ai gandit?Ai crezut ca ai dat peste un prost care nu stie diferenta dintre demotica si elenistica.Apoi numai tine cu vrajeala.E timpul ca minciuna voastra sa se dea de gol!

Barsaumas 16.03.2015 17:23:40

Centesimus, ai mare dreptate: o catehizare slaba e ca o imunitate slaba, duce la imbolnaviri spirituale. Normal ca, pentru a preintampina un dezastru moral major la nivel national, propovaduirea neoprotestanta vine in intampinare.

AlinB 16.03.2015 18:37:21

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 584867)
Centesimus, ai mare dreptate: o catehizare slaba e ca o imunitate slaba, duce la imbolnaviri spirituale.

Nu neaparat.
Uita-te la tine.
Nu-ti lipseste catehizarea, zic eu.
Si totusi..

Citat:

Normal ca, pentru a preintampina un dezastru moral major la nivel national, propovaduirea neoprotestanta vine in intampinare.
Daca n-ar fi ea insasi un dezastru.
Morfina nu trateaza cancerul, doar ascunde simptomele metastazei, amelioreaza durerea celor care urmeaza sa intre in nefiinta.

Patrie si Credinta 16.03.2015 19:35:09

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 584867)
Normal ca, pentru a preintampina un dezastru moral major la nivel national, propovaduirea neoprotestanta vine in intampinare.

Daca nu ar fii statele americane cele mai neoprotestante fruntase la alcoolism, avorturi si mamici adolescente, poate ar fii ceva.
Stiu, stiu, tu quoque si toate cele.

Ratacitorul 16.03.2015 21:49:41

Dupa cum ati citit am cerut sa nu fiu ispitit cu dezvaluiri despre adventisti!Cererea mea a fost tratata superficial de unul dintre ei ba chiar ironic:Atunci sa fie dupa pohta lui si iata o declaratie a sefilor adventisti:

Noi consideram ca pazirea, in sine, a Sambetei (Sabatului) nu ne mantuieste si intelegem ca oricine intra in odihna la care ii invita Dumnezeu „se odihneste si el de lucrarile lui, cum S-a odihnit si Dumnezeu de lucrarile Sale” (Evrei 4:10). Gasim deci in odihna de Sabat, o eliberare de oboseala fizica si de stresul cotidian, dar mai ales o odihna spirituala, o pregustare a celei vesnice.

Ce spun astia?

Dar cand dormi noaptea nu te eliberezi de oboseala?Daca din Sabat nu te mantuiesti cum de sunt adventistii mantuiti dupa spusa lor si pt ca tin Sabatul?Inseamna ca oricine se poate mantui fara a pazi Sabatul!Si atunci nu ai nevoie sa fii adventist pt a te mantui!Asta rezulta din declaratia aceasta a lor!

Declaratia se afla pe site-ul oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea!

Pai daca e odihna spirituala de ce exista predica in Sabat si adunare?Odihna spirituala inseamna cat mai putina gandire!Sa inteleg ca in Sabat adventistii gandesc mai putin?

centesimusvicesimusoctavus 17.03.2015 06:01:11

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 584865)
iata expresia originala:[ τὰ ] χίλια } ἔτη .Si cel mai prost cunoscator de koine vede ca e pluralul,adica mii de ani.

Numeralul grecesc pentru 1.000 (χίλια) este într-adevăr un plural, însă aici este vorba despre o confuzie puerilă a pluralului gramatical, cu pluralul logic. În greaca biblică, acest tip de plural gramatical cu sens de singular logic se folosește în cazul unor cuvinte foarte frecvente care în multe cazuri se referă la o realitate singulară. De exemplu: σάββατα (săptămână, sâmbătă), sau ἅγια (sanctuar). În concluzie, numeralul grecesc pentru 1.000 (χίλιοι, χίλιαι, χίλια) este un adjectiv folosit numai la plural, acesta este specificul lui, deoarece vede în număr pluralitatea a 1.000 de unități.

Acum se pune întrebarea, cum e posibil ca un erudit precum IPS Bartolomeu Anania să fi făcut o asemenea greșeală puerilă atunci când a tradus textul din Apocalips 20? Personal, cred că comis-o doar din rațiuni ”politice”, doar pentru a combate pe ”ereticii” milenariști și în ciuda faptului că toate celelalte versiuni ale Bibliei traduc corect această expresie. Inclusiv unele versiuni românești ale Bibliei Ortodoxe:
http://s11.postimg.org/tlo17n41f/Buc_1688.jpgBiblia de la București 1688
http://s27.postimg.org/fb0dbwy77/1917.jpgBiblia Sinodală 1917
http://s3.postimg.org/gekxf198j/Galaction.jpgBiblia Galaction 1939

centesimusvicesimusoctavus 17.03.2015 06:13:02

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 584876)
Stiu, stiu, tu quoque si toate cele.

Păi vezi? ;) Statele Unite nu mai sunt fruntașe la neoprotestanți, iar despre România fruntașă la ortodoxie și avorturi.... ce să mai vorbim?

centesimusvicesimusoctavus 17.03.2015 06:17:29

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 584894)
Daca din Sabat nu te mantuiesti cum de sunt adventistii mantuiti dupa spusa lor si pt ca tin Sabatul?

Iar ai făcut o dezvăluire de doi bani găuriți! Unde ai citit dumneata că ”după spusa lor”, adventiștii ar fi mântuiți și pentru că țin Sabatul? Mai multă acuratețe, te rog!

AlinB 17.03.2015 11:35:10

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 584933)
Iar ai făcut o dezvăluire de doi bani găuriți! Unde ai citit dumneata că ”după spusa lor”, adventiștii ar fi mântuiți și pentru că țin Sabatul? Mai multă acuratețe, te rog!

Ah nu, e doar "marca" care diferentiaza "adevarata" biserica a lui Dumnezeu de celelate "false".

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:26:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.