Amistad |
21.03.2013 21:33:01 |
Citat:
În prealabil postat de gpalama
(Post 509787)
Sustin ce zic Sfintii Parinti si ce zice Biserica Ortodoxa, insa eu cred ca Biserica Catolica nu este complet lepadata de Dumnezeu.
|
Pai Sfintii Parinti si Biserica Ortodoxa spun clar ca biserica catolica este eretica. Daca sustii ce zic Sfintii Parinti sustii si ce zic ei despre biserica catolica. Nu poti sa vii cu pararea ta peste invatatura lor "eu cred ca Biserica Catolica nu este complet lepadata de Dumnezeu." Cel mult poti sa iei si sa cercetezi de ce zic asa Sfintii Parinti si te poti convinge
de adevar. A fi ortodox inseamna a primi si a recunoaste ca adevarat "tot" ce invata Biserica prin Sfintii Parinti.
Citat:
În prealabil postat de gpalama
(Post 509787)
Judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca ale noastre. Una este protestantul care huleste continuu prin invataturile lui, si alta este catolicul, care are invataturi gresite, dar care a fost frate in Hristos cu noi.
|
La fel: judecatile lui Dumnezeu ne sunt facute cunoscute prin Sfintii Parinti, prin ei vorbeste Duhul Sfant. Daca protestantul huleste sa stii ca si catolicul huleste. Si arienii au fost frati intru Hristos cu ortodocsii dar au cazut in greseala si Biserica a luat atitudine tocmai pentru a-i intoarce pe oameni din greseala lor care ducea la pierzarea sufletelor lor. Iar intre protestanti si catolici, mult mai periculosi sunt capii catolici (catolicul de rand, omul de rand nu stie prea multe ce se intampla in spatele invataturii catolice, el este bine intentionat, dar ...). Acestia (capii) ataca cel mai puternic Biserica Ortodoxa, acum mai ales prin ecumenism, iar de-a lungul istoriei direct cu sabia au atacat.
|