![]() |
Da, numai ca eu am zis ca NU cred ca este nu stiu ce lucrare "magica" sau "draceasca", este doar o portita a psihicului, cum e folosita e partea a doua.
M-am uitat pe link -ul asta: http://proortodoxia.wordpress.com/20...ta-a-hipnozei/ Si n-am gasit nici un argument impotriva hipnozei ca cine stie ce lucrare draceasca, doar asa cum zice si in primul si singurul comentariu la articol este un articol slab care incearca sa suprapuna hipnoza cu halucinatiile care provin din anumite deviatii spirituale. Foarte la obiect comentariul, e mai valoros decat articolul in sine. |
Citat:
|
DESPRE HIPNOZA SI ALTE RATACIRI
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...otozatorul.htm "Hipnoza este una din metodele de „spălare și întunecare a minții" și de pregătire a ei pentru implantul sugestiilor și duhurilor demonice.„Toți dracii se luptă să întunece mintea noastră, apoi îi insuflă cele plăcute lor. Căci dacă mintea nu va fi adormită, comoara nu se va jefui."Nedespărțită de hipnoză este sugestionarea victimei, care înseamnă inducerea de idei prin cuvinte și gesturi „atrăgătoare", idei care se înfig în mintea omului, unde pot rămâne foarte mult timp. Omul slăbit cu gândul (hipnotizat, cu conștiința adormită, dar cu mintea aflată într-o stare de mare receptivitate la nivelul subconștientului) preia ușor aceste sugestii din afară și le păstrează în sine alimentându-le. Ele devin autosugestii, ajung obsesii,generându-i angoase, chiar psihoze. Diavolul își dă tot concursul ca omul să-și amintească ce i-a zis „proorocul mincinos", aducându-i mereu în gând sugestiile necurate pe care i le-a săgetat. Din această pricină, „de ce ți-e frică nu scapi". Astfel, în imaginația (pe care Sfinții Părinți au numit-o puntea dracilor) mult decăzută sub povara patimilor și a educației imorale a omului de astăzi, sub amețeala hipnozei și a sugestiei repetate, diavolul prin „vindecător" inoculează apoi iluzia (nălucirea) unei alte realități și-l ispitește pe om să o accepte ca adevărată. Imaginația pervertită prin păcate păstrează, apoi amplifică sugestiile și inducțiile de tip demonic, relativizând obiectivitatea absolută a adevărului creștin, amestecând valorile autentice ale dreptei credințe creștine cu alte „valori" anticreștine, în gândirea omului pătimaș apare ideea că „toate sunt relative și subiective", deci n-ar mai fi nimic absolut și obiectiv; astfel, percepția Adevărului, care este Cuvântul lui Dumnezeu, este amestecată printre nălucirile minciunilor (sugestiilor) demonice,iar bine și răul își pierd consistența absolută și ontologic-personală, sunt răsturnate și amestecate între ele. Cea mai mare viclenie a diavolului este să-i facă pe oameni să nu se angajeze în lupta contra lui și să creadă că „cel rău" este ceva impersonal, chiar ceva necesar.Mulți oameni, chiar printre creștinii ortodocși, au această idee și, datorită acestei viclenii demonice strecurate în concepția lor, cad foarte ușor în mrejele satanei.Performanțele impostorilor stau deci nu atât în măiestria lor, cât în ignoranța și în credulitatea victimelor. După „reușita" unei ședințe de terapie (de fapt, de orice „consiliere")ocultistă, diavolul are o triplă victorie: pe de o parte impostorul rămâne în înșelarea sa (diavolul confirmându-i metoda încă o dată), pe de altă parte victima cade și ea în înșelare, iar în al treilea rând, mulți alții, văzând „reușita", sunt atrași să încerce și ei metoda ocultistă.Aceasta este și voia diavolului, ca să fie înșelați cât mai mulți oameni. „Iar oamenii răi și amăgitori vor merge spre rău tot mai rău, rătăcind pe alții și rătăciți fiind ei înșiși." (IITimotei 3, 3)De aceea, pe acești prooroci mincinoși diavolul îi ajută din plin, mimând deseori vindecări și intervenind chiar la nivel fizic cu „semne și minuni", cu senzații și năluciri,forțând libertatea omului pentru a-i accepta și a-i recunoaște că ar fi de la Dumnezeu. În „terapiile complementare", unii pot proba o reală îmbunătățire a stării lor de boală datorită remediilor naturale amestecate printre practicile oculte (și nicidecum paselor demonoenergetice),deși diavolul, care le-a inspirat, intervine nevăzut și el cu mult aplomb, nu vindecând boala, ci camuflând senzațiile de durere, mărind presiunea sugestiei (că gata, s-a vindecat boala). Diavolul știe să nălucească arătări și senzații, dar nu poate restaura firea bolnavă a omului pacătos. Căci cum 1-ar vindeca el pe om, pe care-1 urăște de moarte? Dacă diavolul 1-a scos pe om din Rai dorindu-i moartea, oare poate să îl ajute cu ceva? Sau doar mimează binele, ca să îl înșele încă o dată? Ba încă, foarte des, demonii intervin chiar și fizic în trupul omului, pe fondul totalei posedări demonice a sufletului lui bolnav, hipnotizat și sugestionat continuu. Astfel, omul cade în închipuire și în mândrie (tot mai mare), neglijânduși pe mai departe datoriile de creștin, iar diavolul îl duce pe toate „căile", numai pe calea pocăinței nu. După o vreme, când harul lui Dumnezeu îl cercetează pe om, diavolul se retrage din imaginația omului, boala și durerea revenind în toată amploarea. Abia ajunși aici unii se dezmeticesc din rătăcirea lor (Dumnezeu chemându-i prin această suferință spre pocăință și spre Biserică); însă, alții cad în necredință și deznădejde (spre bucuria diavolului), refuzând pe mai departe ajutorul Mântuitorului Hristos prin Biserică, îndrăcindu-se treptat (atenție!) și rămânând chiar cu sechele psihopatologice, uneori pentru toată viața. Alteori, când boala este cauzată de prezența unui duh necurat, în timpul ședinței paramedicale, cu viclenia sa caracteristică, duhul rău se dă un timp la o parte, înșelând iarăși atât pe vindecător, cât și pe pacient. Căci „dracii se depărtează și ne părăsesc pe noi de bunăvoie, făcând să se umple locul golit de toate celelalte, de închipuirea de sine a noastră"103. Așadar, în locul unor patimi minore, diavolii fac să se instaleze o patimă dominantă mult mai păguboasă, mândria și închipuirea de sine. Totuși Dumnezeu îngăduie omului aceste ispitiri, întrucât îi protejează libertatea și îi respectă voia. „Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte v-am pus eu astăzi înainte, binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi." (Deuteronom 30, 19) Omul este zidit de Dumnezeul Cel personal și iubitor de oameni. Bolile ne vin cu voia și cu știrea lui Dumnezeu, Care ni le îngăduie spre mântuirea noastră, și deci vindecarea noastră se face tot cu voia și cu știrea Lui. Orice tentativă de vindecare fără dialog cu Dumnezeu este o iluzie, o minciună, o falsă vindecare. De aceea, trebuie conștientizată în primul rând, relația de iubire cu Mântuitorul Hristos, Adevăratul și Unicul Doctor și Tămăduitor, și de unire cu Biserica Lui Dreptmăritoare. Este clar că hipnoza de acest fel este un procedeu ocult, satanic, neacceptat de Biserica Ortodoxă." |
Citat:
O banala parghie. :) |
Dreapta socoteala este considerata o virtute pe buna dreptate...cand citesc topicuri din acestea si postarile anumitor useri,oameni maturi dealtfel si cu capul pe umeri,incep sa ma intreb pana unde se intinde credinta si unde incepe gandirea magica,superstitioasa si ce legatura mai are asta cu crestinismul autentic?
Sa ajungi sa faci paralele intre un biet iluzonist care face show,nimic mai mult si necurati,vrajitorii,magie..oare unde a disparut discernamantul?Chiar asa,in anul 2012 nu reusim sa sesizam aceste diferente care pot fi observate cu usurinta si de un copil ceva mai mare? Plus mesaje conform carora citirea gandurilor ar fi de la diavolul,hipnoza procedeu ocult? In primul rand telepatia e o abilitate pe care o detin toti oamenii,chiar si necuvantatoarele,nu e nimic paranormal si nimic de la demoni.Din ce stiu a fost si demonstrata stiintific existenta unui astfel de fenomen,poate cand o sa am mai mult timp o sa caut sa va arat de catre cine si cum. Oare ce este normal,dar para...normal?Oare in acest paranormal nu se gaseste exact acea sfera a realitatii pe care omul nu si-o poate explica rational?Desigur,necunoscutul produce teama,de aceea si atatea incercari de a rationaliza absolut orice nu intelegem pe moment.E o forma de aparare fireasca,insa daca ramanem blocati in aceste mecanisme de aparare,asta ne va limita cu mult perceptia realitatii.Insa aceasta realitate continua si va continua sa existe,doar perceptia si sensurile pe care i le da fiecare dintre noi difera. Ni se pare paranormala abilitatea de a comunica telepatic,insa ingerii,demonii,visele prin care Dumnezeu vorbea oamenilor in trecut,gandurile pe care li le insufla,nu?Cam care este diferenta?Rational vorbind cum poti sa le discerni? De ce lucrurile acelea par ceva firesc in vremurile biblice,insa mult prea putin in prezent?Sau de ce credeti ca Dumnezeu ar vorbi doar anumitor oameni si nu fiecaruia dintre noi?Daca Iosif ar fi ignorat visul pe care l-a avut de la ingerul Domnului,care l-a anuntat sa fuga cu Maria si pruncul in Egipt?Daca spunea si el ca e de la diavol,s-ar fi intors pe partea cealalta in pat si ar fi ignorat mesajul?Dar el nu a stat,ci chiar in noaptea aceea s-a sculat si a fugit cu Maria si Iisus!Cum credeti ca a facut diferenta?Ce deznodamant ar fi fost daca mai statea sa astepte inca nu stiu cate confirmari ca o fi,n-o fi...? Daca Dumnezeu alege sa comunice astfel cu noi,asa cum a ales si cu sfintii si alte personaje biblice,multi oameni obisnuiti,ca noi toti,ma gandesc ca asta inseamna ca ne-a dat si modalitatea de a face diferenta si ne-a facut ca dar un filtru foarte bun: chiar sufletul nostru! Oare,cate mesaje nu primim noi zilnic de la Dumnezeu si le ignoram?Sau,ca o presupunere personala,poate credinta oamenilor din acele vremuri era mai mare,poate noi astazi doar vorbim mult despre ea,rationalizam,insa in privinta simtirii... Este oarecum explicabil,avand in vedere ca ne-am format intr-o societate care ne-a invatat sa ne folosim mult prea mult ratiunea,in detrimentul sufletului. Iar,daca este sa ne referim la iluzionisti,ei nu utilizeaza hipnoza,ci se ajuta de mici trucuri precum persoane cu care s-au vorbit dinainte sa le faca jocul etc Iar pe domeniul psihologiei,hipnoza totala,cel putin,e o metoda care nu se mai utilizeaza de ani de zile,este depasita,aceea fiind intr-adevar considerata ca fiind periculoasa pentru psihicul uman,ea fiind inlocuita de cea ericksoniana,care doar induce o stare modificata de constiinta,in care subiectul e constient de sine,insa isi poate accesa astfel experiente,nevoi,valori prin explorarea inconstientului sau sub indrumarea terapeutului. Nu stiu cine este autorul articolului postat de Antiecumenism si nici nu cred ca are mare importanta,insa ma intreb ce baza stiintifica are si pe ce argumentatie se axeaza unii oameni,atunci cand se lanseaza in astfel de declaratii rasunatoare si fantasmagorice... Nu este absolut nimic ocult si nici un bau bau nu pune stapanire pe sufletul si mintea omului respectiv! :) E doar o metoda de autocunoastere,explorare a sinelui si nimic mai mult.Poti vorbi despre spalarea creierului atunci cand liberul arbitru al omului este abolit,ceea ce nu se poate pune problema aici. Mi-as dori ca aceasta inducere a sentimentelor de vesnic pericol,un Dumnezeu care sta cu joarda si pedepseste la cea mai mica greseala,demonizare,culpabilizare si autoculpabilizare sa se opreasca,pentru ca,in opinia mea personala,este doar o modalitate de a manipula si inca una care are efecte dezastruoase in timp asupra psihicului celor in cauza.Si spun asta dupa ce am vazut si cunoscut personal oameni care au ajuns sa se imbolnaveasca psihic si fizic,din cauza acestor ganduri induse printr-o educatie asa zis religioasa.Nu Dumnezeu ne pedepseste,ci noi,prin gandurile si actiunile noastre,pentru ca Dumnezeu spune foarte clar ca El nu doreste moartea pacatosului,ci ca el sa se intoarca si sa fie viu! |
Citat:
-telepatia nu o detin toti oamenii eu nu sunt telepat in momentul de fata.Eu nu vorbesc chiar in necunostiinta de cauza despre aceste lucruri (hipnoza,telepatie,paranormal...) pt ca am practicat yoga ani de zile la secta stanica MISA (a lui bivolaru ) si acolo la acea secta satanica ,new-age-ista pe langa yoga si practici yoghine tantrice etc auzeam vorbindu-se numai despre ocultism,paranormal,hipnoza,telepatie.....prin practica yoga sau alte tehnici sataniste se poate dobandi si aceasta capacitate de a fi telepat,deci iata ca telepatia poate fi de la demoni (ca si hipnoza si tot ce tine de practicile oculte ,sataniste,yoghine,masonice...). -vorbesti despre vise...oare tu care cred eu ca te consideri crestina (si poate si ortodoxa ) de ce nu citesti oare din Parintele Cleopa ca sa intelegi si tu cum stau lucrurile (pt ca nu intelegi,sau nu vrei sa crezi in sfinti si mari duhovnici): PARINTELE CLEOPA-DESPRE VISE ȘI VEDENII FALSE “Dacă vei crede într-o vedenie falsă, apoi diavolul în vis te va învăța „proorocii”. Diavolii spun lucruri care o să se întâmple peste o lună, peste două sau peste trei luni. Sunt draci care ghicesc viitorul. Sunt și vise de la Dumnezeu. Dar acestea sunt foarte rare în viața omului și nu le poate înțelege omul, dacă nu vine lângă el unul care are darul deslușirii duhurilor. Sunt și vise de la draci numiți arhiconi. Aceștia știu pe de rost toată Sfânta Scriptură. Îți spun proorocii pe care le găsești în Biblie. Pe urmă sunt draci care se cheamă vrăjitori. Aceștia ajută la vrăjitori, la fermecători, la descântători și amăgesc pe om, să i se pară că s-a făcut sănătos de acolo. De aceea Sfântul Ioan Scărarul zice: Cela ce tuturor vedeniilor și tuturor viselor nu crede, filosof duhovnicesc este. Să nu credeți în vise! Să nu credeți în vedenii! Și diavolul este putere nălucitoare. El se face în chipul lui Hristos, de strălucește ca soarele; în chipul Maicii Domnului, în chip de îngeri, în chip de sfinți, în tot chipul. Numai te-a prăpădit, dacă ai crezut. N-ați auzit ce spune Apostolul Pavel? Nu-i de mirare că și satana se face în chip de înger de lumină; și slujitorii nedreptății se fac în chip de slujitori ai dreptății. Deci bagă de seamă! Nu primi nici un fel de arătare, nici nu fel de vedenie. Așa fugeau sfinții de vedenii. Dar ai să mă întrebi: „Părinte, poate a vrut Dumnezeu în viața mea să-mi arate o vedenie, ceva, un vis, n-ar fi păcat că eu nu am crezut? Poate să fie ceva adevărat. Oare nu-i păcat că eu refuz un semn de la Dumnezeu?” Nu-i păcat, Doamne ferește! Dumnezeu, Care fericește pe cei smeriți, niciodată nu se supără când ei fac lucruri din smerenie, că nu se socotesc vrednici de a vedea îngeri. Ai văzut Sfântul Isaac Sirul ce spune? Mai de folos îți este de mii de ori, omule, să-ți vezi păcatele tale, decât să vezi îngeri. Și mai departe: Mai de folos îți este ție să plângi un ceas pentru păcatele tale, decât să vezi îngeri și să învii morții cu rugăciunea, sau să faci minuni! -Deci, nu numai că nu se supără Dumnezeu când nu credem noi în vise și vedenii care se arată nouă ca lumină sau foc, sau stele, sau îngeri, sau sfinți, sau prooroci, sau hristoși, sau în chipul Maicii Domnului, ci foarte mult ne iubește. Aici să știi că veacul de acum este ca o noapte, că dracii se pot preface în îngeri de lumină. Cel ce nu crede în vise și vedenii este un adevărat credincios. Deci să nu crezi vreodată că se supără Dumnezeu când tu nu vei crede în acestea! Că dacă ar fi adevărate, Dumnezeu ți le lămurește ție acestea, nu prin tine, ci prin alții care au darul deslușirii duhurilor. Iar când sunt multe mărturii că un vis sau o vedenie a fost de la Dumnezeu, întrebă pe alții mai înțelepți decât tine. -Frate, să nu dorești să vezi îngeri! Că așa te poate înșela satana cât vrea. Iată ce trebuie să vedem noi. Păcatele noastre! Să ne mărturisim, să ne căim, să ne pocăim pentru ele. Că nimic necurat nu poate intra în Împărăția Cerurilor. Auzi ce spune Sfântul Efrem Sirul în rugăciunea sobornicească, care se spune în Postul Mare: „Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd păcatele mele și să nu osândesc pe fratele meu (să nu judec pe altul), că binecuvântat ești în veci. Amin.” Iar Sfântul Isaac Sirul zice: Mai înainte intră întru împărăția lui Dumnezeu cel ce-și vede păcatele sale, decât cel ce vede îngeri. Asta să vedem. " uite ce zici tu cu o mandrie zic eu foarte mare sau fiind in stare de inselare: "Daca Dumnezeu alege sa comunice astfel cu noi,asa cum a ales si cu sfintii si alte personaje biblice,multi oameni obisnuiti,ca noi toti..." -cum adica tu care esti pacatoasa consideri ca esti la nivelul Sfintilor ? inseamna ca ti-ai pierdut mintile esti in ratacire. Parintele Cleopa:"Să nu ne socotim noi vrednici să vorbim cu sfinții și cu Maica Domnului! Totul este mândrie! Să ne vedem păcatele noastre și să le plângem! Asta-i cea mai înaltă filosofie sub cer. Nu credeți în vise sau în vedenii! Că or să iasă vedeniști de tot felul, de ar să umple lumea, că toți sunt înaintemergătorii lui Antihrist." |
citeste si tu :"Dionysios Farasiotis – Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie"
ARIS HIPNOTIZATORUL :http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...otozatorul.htm "...Fratele său acceptase să fie hipnotizat si, în timp ce se afla sub hipnoză, a putut să „vadă“ cu ochii închisi un număr pe care Aris i l-a arătat cu degetul, si să citească titlul unei cărti! Apoi s-a hipnotizat el însusi, si s-a pomenit din Tesalonic în Asprovalta, la 100 de kilometri depărtare, putând vedea de sus traficul pe sosea! Ce se întâmplase, în realitate? Făcuse cu adevărat o călătorie astrală? Este aceasta singura explicatie? Precum am aflat mai târziu, Biserica Ortodoxă are un alt punct de vedere. Din nefericire, pe vremea aceea nu cunosteam marile primejdii duhovnicesti ascunse în spatele unor astfel de practici, întrucât nimeni nu ne avertizase asupra usurintei cu care demonii, ca entităti spirituale, intră pe calea hipnozei în contact nemijlocit cu mintea omului, înselându-l si subjugându-l treptat, până la controlul total. Sunt implicate aici si capacitătile demonilor de a-i induce omului perceptii senzoriale (inclusiv reprezentări vizuale) artificiale, pe de o parte, si de a interveni direct asupra unor evenimente din sfera realitătii materiale, pe de altă parte. Noi însă ignoram cu desăvârsire toate aceste aspecte, întrucât multe din mecanismele hipnozei ne erau prezentate într-o manieră distorsionată, facilă si apetisantă..." iata ce zice autorul cartii Dionysios Farasiotis un om care a practicat si yoga,ocultism,magie,hipnoza etc deci practici demonice ,un om care a fost chiar in India la "marii yoghini,guru" pe care-i considera negativi,demonici dar acest Dionysios Farasiotis a stat si alaturi de Parintele Paisie si a simtit alaturi de el harul dumnezeiesc: "demonii, ca entităti spirituale, intră pe calea hipnozei în contact nemijlocit cu mintea omului, înselându-l si subjugându-l treptat, până la controlul total." |
Citat:
Te rog sa faci o statistica,sa iei toate citatele date pe forum ale spuselor duhovnicilor si sfintilor,vezi cam de cate ori "am comentat" dupa cum spui,iar apoi vezi cam ce proportie exista si cam cat de obiectiv si plauzibil este sa te exprimi prin generalizari la adresa cuiva. Citat:
Citat:
Nu stiu la ce te referi cand vorbesti despre hipnoza in cadrul acestei secte...poate poti detalia,argumenta.Nu spun ca nu este asa,insa eu nu am auzit despre practicarea hipnozei la ei,ci mai mult despre tot felul de meditatii.Ma indoiesc,insa,in cazul in care ea ar exista,ca e acelasi lucru cu ceea ce se practica,dupa ani intregi de specializare,in cabinetele de psihoterapie.Presupunand ca ar fi totusi real,iarasi mi se pare deplasat sa generalizezi si sa insinuezi ca toti cei care practica hipnoza vin dintr-o sfera a ocultului. Ti-am explicat,in cazul in care ai avut rabdare sa citesti,ce presupune astazi,in psihoterapie hipnoza (vezi postarea anterioara). Citat:
Acel adevar absolut exista numai la Dumnezeul. Citat:
Citat:
Si,oare chiar pierzi din vedere ca Dumnezeu s-a aratat in vis si a vorbit atat sfintilor,cat si oamenilor obisnuiti?Ia urmareste putin acest capitol din Facere-Intaia carte a lui Moise: 1. Si a fost ca dupa doi ani a avut si Faraon un vis. Se facea ca statea langa Rau 1; 2. si iata, din Rau au iesit sapte vaci, frumoase la vedere si grase la trup, si pasteau pe mal. 3. Dar din rau au iesit dupa ele alte sapte vaci, urate la vedere si slabe la trup, si stateau pe malul Raului langa celelalte vaci; 4. si vacile cele urate si slabe la trup le-au inghitit pe cele sapte vaci frumoase la vedere si grase. Atunci Faraon s'a trezit. Fc 41:20 5. Apoi iar a adormit si a avut un al doilea vis: Iata ca sapte spice de grau, pline si frumoase, cresteau dintr'un singur pai; 6. dar iata ca dupa ele s'au ivit alte sapte spice, subtiri si palite de vantul de rasarit; 7. si cele sapte spice subtiri si palite le-au inghitit pe cele sapte spice frumoase si pline. Atunci s'a trezit Faraon, si iata ca era un vis! 8. Iar daca s'a facut dimineata, sufletul i s'a tulburat; si a trimis sa-i cheme pe toti magii Egiptului si pe toti inteleptii lui; si le-a povestit Faraon visul, dar nu era cine sa i-l talcuiasca lui Faraon. Ies 7:11, Dn 2:3 9. Atunci marele paharnic a prins a-i grai lui Faraon si i-a zis: "Astazi imi aduc aminte de pacatul meu 2. 10. S'a maniat odata Faraon pe dregatorii sai si ne-a pus sub paza in casa capeteniei garzii, pe mine si pe marele pitar. Fc 40:3 11. Amandoi am visat atunci cate un vis in aceeasi noapte - si eu, si el -, fiecare avand un vis cu insemnare deosebita. 12. Era cu noi acolo un tanar evreu, un rob al capeteniei garzii; si daca i le-am spus, el ni le-a talcuit. 13. Si cum ne-a talcuit el, asa s'a si intamplat: eu am fost din nou asezat in dregatoria mea, iar acela a fost spanzurat". 14. Atunci a trimis Faraon si l-a chemat pe Iosif. Si de'ndata l-au scos din temnita, l-au tuns, i-au dat haine curate, si asa a venit la Faraon. Ps 104:20 15. Iar Faraon i-a zis lui Iosif: "Am avut un vis, dar nu-i cine sa mi-l talcuiasca. Eu insa am aflat spunandu-se despre tine ca numa' ce auzi visele, le si talcuiesti". 16. Iosif i-a raspuns lui Faraon, zicandu-i: "Nu eu, ci Dumnezeu ii va da lui Faraon un raspuns mantuitor". Fc 40:8, Dn 2:29 17. Faraon i-a grait apoi lui Iosif, zicandu-i: "Iata ca'n visul meu stateam pe malul Raului; 18. si iata ca din Rau au iesit sapte vaci grase la trup si frumoase la vedere si pasteau pe mal; 19. si iata ca dupa ele au iesit alte sapte vaci, rele si urate la vedere si slabe la trup, de-o uratenie cum eu n'am vazut in toata tara Egiptului; 20. iar cele sapte vaci urate si slabe le-au inghitit pe cele sapte vaci dintai, frumoase si grase, Fc 41:4 21. si macar ca [acestea] intrasera cu totu'n pantecele lor, nu se cunostea ca le intrasera'n pantece: erau tot atat de urate la vedere ca si la'nceput. Si daca m'am trezit, am adormit din nou. 22. Si'n visul meu am vazut cum dintr'un singur pai au iesit sapte spice pline si frumoase. 23. Si dupa ele au iesit alte sapte spice, subtiri si palite de vantul de rasarit; 24. si cele sapte spice subtiri si palite le-au inghitit pe cele sapte spice frumoase si pline. Le-am spus pe acestea magilor, dar nimeni n'a fost sa mi le talcuiasca". 25. I-a zis Iosif lui Faraon: "Visul lui Faraon este unul: Dumnezeu i-a aratat lui Faraon ceea ce va sa faca. 26. Cele sapte vaci frumoase sunt sapte ani, cele sapte spice frumoase sunt sapte ani: visul lui Faraon este unul. 27. Cele sapte vaci urate si slabe, care au iesit dupa ele, sunt sapte ani; cele sapte spice subtiri si palite de vantul de rasarit sunt sapte ani: vor fi sapte ani de foamete. 28. Acesta-i cuvantul pe care i l-am spus lui Faraon: Dumnezeu i-a aratat lui Faraon ceea ce va sa faca. 29. Iata, vin sapte ani de mare belsug in tot pamantul Egiptului. 30. Dupa ei vor veni sapte ani de foamete; uitat va fi tot belsugul in tara Egiptului, foametea va secatui tara, 4Rg 8:1 31. iar belsugul nu va mai fi cunoscut in tara din pricina foametei de dupa el, ca va fi foarte grea. 32. Si daca visul i s'a aratat lui Faraon de doua ori, e pentru ca Dumnezeu Si-a hotarat cuvantul si Se grabeste sa-l plineasca. |
....sau:
Facerea - întâia carte a lui Moise Capitolul 40 S-a întâmplat insă după aceasta ca marele paharnic al regelui Egiptului și marele pitar să greșească înaintea regelui Egiptului, stăpânul lor. Atunci s-a mâniat Faraon pe cei doi dregători ai săi: pe mai-marele paharnic și pe mai-marele pitar Și i-a pus sub pază în temniță, în casa căpeteniei gărzii, unde era închis Iosif. Iar căpetenia temniței a rânduit la ei pe Iosif să le slujească; și au rămas ei câteva zile în temniță. Într-o noapte însă mai-marele pitar și mai-marele paharnic ai regelui Egiptului, care erau închiși în temniță, au visat amândoi vise; dar fiecare visul său și fiecare vis cu înțelesul lui. Iar dimineața, când a intrat Iosif la ei, iată erau tulburați. Și a întrebat Iosif pe dregătorii lui Faraon, care erau cu el la stăpânul său sub pază, și le-a zis: "De ce sunt astăzi triste fețele voastre?" Iar ei au răspuns: "Am visat niște vise și nu are cine ni le tâlcui". Zis-a lor Iosif: "Oare tâlcuirile nu sunt ele de la Dumnezeu? Spuneți-mi dar visele voastre!" Atunci a spus marele paharnic visul său lui Iosif și a zis: "Eu am văzut în vis că era înaintea mea o coardă de vie; Și coarda aceea avea trei vițe; apoi a înfrunzit, a înflorit și au crescut struguri și s-au copt. Și paharul lui Faraon era în mâna mea; și părea că am luat un strugure și l-am stors în paharul lui Faraon și am dat paharul în mâna lui Faraon". Acestuia Iosif i-a zis: "Iată tâlcuirea visului tău: cele trei vițe înseamnă trei zile. După trei zile își va aduce aminte Faraon de dregătoria ta și te va pune iarăși în slujba ta; și vei da lui Faraon paharul în mână, cum făceai mai înainte, când erai paharnic la el. Deci, când vei fi la bine, adu-ți aminte și de mine și fă-mi bine de pune pentru mine cuvânt la Faraon și mă scoate din închisoarea aceasta; Căci eu sunt furat din pământul Evreilor; și nici aici n-am făcut nimic, ca să fiu aruncat în temnița aceasta". Văzând mai-marele pitar că a tâlcuit bine, a zis către Iosif: "Și eu am visat un vis: și iată că aveam pe cap trei panere cu pâine. Iar în panerul cel mai de deasupra se aflau toate felurile de aluaturi coapte, din care mănâncă Faraon, și păsările cerului le ciuguleau din panerul cel de pe capul meu". Răspunzând acestuia, Iosif i-a zis: "Iată și tâlcuirea visului tău: cele trei panere înseamnă trei zile. După trei zile Faraon îți va lua capul și te va spânzura pe un lemn și păsările cerului îți vor ciuguli carnea". Iar a treia zi, fiind ziua nașterii lui Faraon, a făcut acesta ospăț pentru toți dregătorii săi și în mijlocul dregătorilor săi și-a adus aminte de paharnic și de mai-marele pitar; Și a pus iarăși pe mai-marele paharnic în dregătoria lui, și dădea el paharul lui Faraon în mână; Iar pe mai-marele pitar l-a spânzurat, după tâlcuirea pe care o făcuse Iosif. Dar mai-marele paharnic nu și-a mai adus aminte de Iosif, ci l-a uitat. |
Draga Antiecumenism,cum iti explici ca insasi relatarile Biblice vin in contradictie cu ipotezele pe care tu le sustii?
Ca parere personala,cred ca sfintii si anumiti duhovnici avertizeaza in privinta slavei desarte ce poate rezulta in cazul in care,in urma unor mesaje de acest fel primite de la Dumnezeu incepi sa ai inchipuiri,cum ca esti special,mai presus de semeni,ca ele sunt meritul si atributul tau si nu ale Lui Dumneze etc. Iar celalalt pericol,tot ca parere personala,vine din aceasta tendinta a unora de a inclina spre o gandire magica,superstitioasa,de a cauta senzationalul si paranormalul in orice,iar din ceea ce am citit pe acest topic,din pacate si o parte dintre cei care se considera crestini,cad in aceasta ispita... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:05:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.