Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

AndruscaCIM 10.07.2012 15:26:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457853)
E ușor a scrie versuri... În ultimul război, mulți adventiști erau sanitari pe front. Când toți se ascundeau în tranșee ("ca fricosul sub masă", nah!), ei înaintau printre gloanțe să-și salveze camarazii răniți.

Să facem cuvenitele corecturi:
  1. În legea levitică nu apar porunci cu privire la uciderea dușmanilor
  2. Poporul Israel din vechime era sub Teocrație, porunca expresă a lui Dumnezeu pentru nimicirea canaaniților fiind valabilă doar pentru timpul și locul respectiv.
  3. Astăzi, nu ne aflăm nici sub legea levitică, nici sub teocrație, în consecință uciderea dușmanilor e interzisă, conform Decalogului și conform învățăturii lui Hristos.

Inteleg aceasta conceptie, ca venind din partea uneo confesiuni care nu reprezinta nicio tara...dar daca s-ar presupune ca o tara ar fi in proportie de 80 % adventista, nu ar avea armata, nimic din ce ar presupune aparare in caz de razboi?

osutafaraunu 10.07.2012 15:53:27

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 457861)
Inteleg aceasta conceptie, ca venind din partea uneo confesiuni care nu reprezinta nicio tara...dar daca s-ar presupune ca o tara ar fi in proportie de 80 % adventista, nu ar avea armata, nimic din ce ar presupune aparare in caz de razboi?

Mi-e greu să cred că s-ar realiza vreodată o asemenea majoritate pe pământ, indiferent de continent (știi... calea cea largă pe care mulți pășesc spre pierzare e pentru majorități, nu pentru minorități); dar chiar dacă... Hristos ne învață că cine scoate sabia, de sabie va pieri. Și pentru o cauză justă (așa cum a gândit-o Petru - cel degrabă tăietoriu de urechi), Hristos nu S-a prevalat de sabie, deși putea s-o facă.

Illuminatu 10.07.2012 15:56:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457853)
E ușor a scrie versuri... În ultimul război, mulți adventiști erau sanitari pe front. Când toți se ascundeau în tranșee ("ca fricosul sub masă", nah!), ei înaintau printre gloanțe să-și salveze camarazii răniți.

Să facem cuvenitele corecturi:
  1. În legea levitică nu apar porunci cu privire la uciderea dușmanilor
  2. Poporul Israel din vechime era sub Teocrație, porunca expresă a lui Dumnezeu pentru nimicirea canaaniților fiind valabilă doar pentru timpul și locul respectiv.
  3. Astăzi, nu ne aflăm nici sub legea levitică, nici sub teocrație, în consecință uciderea dușmanilor e interzisă, conform Decalogului și conform învățăturii lui Hristos.

Dar cand cel de langa tine este agresat ce-ti spune tie legea?
Sau constiinta?

osutafaraunu 10.07.2012 16:23:58

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 457864)
Dar cand cel de langa tine este agresat ce-ti spune tie legea?
Sau constiinta?

- Și dacă ați văzut că se bat la bar ca chiorii, de ce n-ați intervenit?
- Aș fi intervenit onorată instanță... dar nu mai erau scaune!

AndruscaCIM 10.07.2012 16:38:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457863)
Mi-e greu să cred că s-ar realiza vreodată o asemenea majoritate pe pământ, indiferent de continent (știi... calea cea largă pe care mulți pășesc spre pierzare e pentru majorități, nu pentru minorități); dar chiar dacă... Hristos ne învață că cine scoate sabia, de sabie va pieri. Și pentru o cauză justă (așa cum a gândit-o Petru - cel degrabă tăietoriu de urechi), Hristos nu S-a prevalat de sabie, deși putea s-o facă.

Dar printr-un exercitiu de imaginatie, o astfel de tara adventista, nu ar avea un minister al apararii, nu?

osutafaraunu 10.07.2012 16:58:00

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 457870)
Dar printr-un exercitiu de imaginatie, o astfel de tara adventista, nu ar avea un minister al apararii, nu?

Nu știu, nu am imaginația chiar atât de bogată.:106::3:

Illuminatu 10.07.2012 17:03:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457869)
- Și dacă ați văzut că se bat la bar ca chiorii, de ce n-ați intervenit?
- Aș fi intervenit onorată instanță... dar nu mai erau scaune!

Sa-nteleg ca din nou ai eschivat un raspuns?

Illuminatu 10.07.2012 17:06:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 457873)
Nu știu, nu am imaginația chiar atât de bogată.:106::3:

Am observat la tine ca atunci cand esti prins in corzi incerci eschivele astea de 2 lei: ba folosesti o gluma cu totul si cu totul nelalocul ei (ceea ce ne lasa impresia de neseriozitate din partea ta), ba raspunzi in 2 peri ironizand.

Si te mai miri ca esti banat si ignorat!?

osutafaraunu 10.07.2012 17:19:49

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 457874)
Sa-nteleg ca din nou ai eschivat un raspuns?

Eu consider că l-am dat.

osutafaraunu 10.07.2012 17:20:22

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 457875)
Am observat la tine ca atunci cand esti prins in corzi incerci eschivele astea de 2 lei: ba folosesti o gluma cu totul si cu totul nelalocul ei (ceea ce ne lasa impresia de neseriozitate din partea ta), ba raspunzi in 2 peri ironizand.

Si te mai miri ca esti banat si ignorat!?

Cu tine nicicum nu ajungi la capăt. Îți garantez că nu ți-ar fi fost pe plac un răspuns pe șleau. De fapt... răspunsul nici nu era pentru tine...

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:41:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.