Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O relatie personala cu Iisus Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14098)

grasu77 12.11.2011 18:34:22

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 410082)
Poate va amintiti ca in Faptele Apostolilor evreii se ingramadeau atunci cind treceau sfintii apostoli ca macar umbra lor sa-i atinga. E firesc atunci ca si eu imi doresc chiar sa-i ating pe sfintii apostoli; o pot faca sarutindu-le moastele.

Uite ca nu-mi amintesc. Astept sa-mi indicati dvs. unde se gaseste pasajul unde "evreii se ingramadeau atunci cind treceau sfintii apostoli ca macar umbra lor sa-i atinga".

Exista un pasaj (pe care nu vi-l spun) unde se spune ca erau scosi bolnavii pe ulite, pentru ca atunci cand va trece Petru, umbra lui sa treaca peste ei si sa se vindece.
Nu era vorba de inchinare la vre-un apostol.

Ca tot cunoasteti asa de bine Sfanta Scriptura si ati facut referire la moaste, va rog sa-mi dati un singur pasaj din toata Scriptura (nu doar din NT) in care cineva sa pupe oase (ca semn de venerare).

Citat:

De-a lungul timpului am fost trimisa de catre un coreligionar de-al dumneavoastra sa cercetez versiunea Cornilescu; mi-am imaginat ca aceasta a fost adventist.

Vedeti ce farse va joaca imaginatia. Si, ce simplu ar fi fost sa verificati. Dar, mentalitatea inchizitoriala de "crede si nu cerceta" (nici macar ce-ti imaginezi despre altii) inca mai exista.

Citat:

Oricum, este un non sens sa cred ca pina pe la 1850 toti traducatorii bibliei au fost niste sarlatani care au falsificat-o

Iar v-ati luat prea mult elan si ati sarit calul (vorba lui osutafaraunu). Eu am avut de obiectat asupra celei mai recente traduceri ortodoxe (sinodala, Anania). Pe cele vechi chiar le apreciez.

Citat:

cind, deodata, apare salvatoarea, Ellen....
Oricum, daca doamna White

Ce aveti doamna cu Ellen White? Am vorbit noi despre ea? Iar va joaca feste imaginatia?

Citat:

Vad ca va arde pe limba sa ne transmiteti "revelatiile" dumneavoastra cu privire la institutia papala.

Chiar nu-mi sta pe limba. Astept sa ne aratati dvs. (impreuna cu domnii Mihnea, Erethorn si Theodor) cum este descrisa Roma papala in Sfanta Scriptura. Tot aveti inclinatia spre lauda. Laudativa si cu aceasta.

Mihnea Dragomir 12.11.2011 18:41:54

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410184)
Dar, mentalitatea inchizitoriala de "crede si nu cerceta" (nici macar ce-ti imaginezi despre altii) inca mai exista.

Până ce doamna nutucutu va cerceta unde in Sf Scriptură suntem îndemnați să ne închinăm la moaște, și până ce Mihnea, Erethorn și Theodor vor cerceta tema "Roma papală în Biblie", eu vă rog să ne spuneți unde anume Sfânta Inchiziție a spus: "Crede și nu cerceta".

grasu77 12.11.2011 19:06:55

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 410185)
Până ce doamna nutucutu va cerceta unde in Sf Scriptură suntem îndemnați să ne închinăm la moaște, și până ce Mihnea, Erethorn și Theodor vor cerceta tema "Roma papală în Biblie", eu vă rog să ne spuneți unde anume Sfânta Inchiziție a spus: "Crede și nu cerceta".

Si, ce ati vrea acum? Sa ma apuc sa caut prin gunoiul "sfant"-inchizitorial ca sa vad unde scrie "crede si nu cerceta? Nu este suficient faptul ca inchizitia tortura si ucidea pe cei care credeau altfel (inclusiv pe cei care cercetau si ajungeau la alte concluzii).

Eu am spus ceva despre mentalitatea inchizitoriala, "crede si nu cerceta". Vreti sa spuneti ca inchizitia nu propaga asa ceva?

nutucutu 12.11.2011 19:55:48

Citat:

Exista un pasaj (pe care nu vi-l spun) unde se spune ca erau scosi bolnavii pe ulite, pentru ca atunci cand va trece Petru, umbra lui sa treaca peste ei si sa se vindece.
Nu era vorba de inchinare la vre-un apostol

Daca doar umbra lui Petru vindeca, cu atit mai mult moastele lui. V-au mai explicat si altii: a saruta moastele unui sfint inseamna a-l preamari pe Domnul pentru ca a facut lucruri asa minunate cu niste oameni simpli si pacatosi, asa cum au fost si apostolii. Daca Domnul a dorit ca din anumiti oameni sa faca vase alese, nu numai ca ma supun vointei Lui, dar le voi si cinsti si eu. Cinstind aceste vase, il cinstesc pe Domnul nostru.
Citat:

Ca tot cunoasteti asa de bine Sfanta Scriptura si ati facut referire la moaste, va rog sa-mi dati un singur pasaj din toata Scriptura (nu doar din NT) in care cineva sa pupe oase (ca semn de venerare).

Amintiti-va de o prima zi a saptaminii, cind niste femei s-au dus la mormintul Lui Isus si nu avea cinde sa le dea la o parte piatra de la mormint. Oare ce doreau sa faca acele femei in acel mormint?
Citat:

Vedeti ce farse va joaca imaginatia. Si, ce simplu ar fi fost sa verificati. Dar, mentalitatea inchizitoriala de "crede si nu cerceta" (nici macar ce-ti imaginezi despre altii) inca mai exista.

Vedeti ce farse va joaca imaginatia? Si ce simplu ar fi fost sa verificati! Niciunde in Biserica Catolica nu am intilnit scris "crede si nu cerceta". Din contra, biserica noastra ne-a constuit scoli si universitati, ne-a pus la dispozitie biblioteci, lucru pe care il face si acum, tocmai ca sa cercetam.
Citat:

Iar v-ati luat prea mult elan si ati sarit calul (vorba lui osutafaraunu). Eu am avut de obiectat asupra celei mai recente traduceri ortodoxe (sinodala, Anania). Pe cele vechi chiar le apreciez.

Deviem de la subiect: in esenta acesta era ca nerespenctind ambasadorii Domnului, respectiv pe preoti, calugari si sfintii lui, nu-L respectati nici pe Domnul.
Citat:

Ce aveti doamna cu Ellen White? Am vorbit noi despre ea? Iar va joaca feste imaginatia?

Vorbeam despre subiectul initial: a lua in deridere viata unor oameni sfinti, asa cum faceti dumneavoastra, iar in contrapartida a avea ca model o profeta cu profetii neimplinite e o dovada de viclenie. Dupa ce veti lua in deridere scrierile doamnei White (si ati avea de ce pentru ca nu s-a implinit ceea ce a prezis), si ii veti ironiza si batjocori pe aceia care o apreciaza pe doamna White, abia atunci veti avea dreptul sa rideti sa ii batjocoriti pe aceia care apreciza niste oameni sfinti, declarati sfinti de Biserica.
.

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2011 20:05:10

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410188)
Si, ce ati vrea acum? Sa ma apuc sa caut prin gunoiul "sfant"-inchizitorial ca sa vad unde scrie "crede si nu cerceta? Nu este suficient faptul ca inchizitia tortura si ucidea pe cei care credeau altfel (inclusiv pe cei care cercetau si ajungeau la alte concluzii).

Eu am spus ceva despre mentalitatea inchizitoriala, "crede si nu cerceta". Vreti sa spuneti ca inchizitia nu propaga asa ceva?

Nu stiu ce sa fac mai mult: sa rad de puterea prejudecatilor prostesti anticatolice, sau sa plang de modul in care erezia contorsioneaza logica unor frati umani ai nostri, de altfel demni de un respect strict abstract, "in modul" cum se zice in matematica (cred ca s-a inteles ideea), pentru ardoarea credintei lor false? Exista, chiar si pe net, tone de informatii despre adevarata purtare a Sfintei Inchizitii, si ce idealuri a slujit. In nici un caz "crede si nu cerceta". Asta e doar propaganda comunista ieftina, vehiculata, culmea! de aparentii urmatori de "Sola 5 chestii".
Totusi, lucrurile sunt explicabile: stapanii celor ce au initiat sambatolatria sunt de aceeasi origine si factura cu ocultistii de genul Giordano Bruno si a unor alti "societari secreti" gen Da Vinci. E normal sa se apere; adevarul este ca, privind lucrurile in oglinda, avem ce invata de la solidaritatea adventistilor, dupa cum, tot inversand, avem de invatat din zelul demonlor. Cu aceasta din urma remarca, cred ca am explicat: ce sunt dracii ca nevazuti razvratiti, sunt ereticii in lumea muritoare. Ambele "tabere" au zel, dar, daca il inversam ca perspectiva, e de...nu atat admirat, cat de imitat. Pe cat se straduie ereticii adventisti s ane darame credinta, noi credinciosii nu e straduim nici a suta parte sa ne-o aparam; si pe cat se straduie demonii sa ne piarda sufletele, noi nici a milioana parte nu ne luptam spre mantuire. Ei nu misionarism. Cel putin atitudinea aceasta, fata de tot ce est sfant pentru noi, nu este misionarism. Este obraznicie arhiconica pura.

grasu77 12.11.2011 20:12:51

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 410189)
Amintiti-va de o prima zi a saptaminii, cind niste femei s-au dus la mormintul Lui Isus si nu avea cinde sa le dea la o parte piatra de la mormint. Oare ce doreau sa faca acele femei in acel mormint?

Ce doreau? Zau ca nu stiu si sunt tare curios. Spuneti-mi dvs. Vreti sa spuneti ca acesta este argumentul dvs. pentru cultul moastelor (caci despre asta discutam)? Dumnezeu sa va pazeasca de asemenea gand.

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 410189)
Vorbeam despre subiectul initial: a lua in deridere viata unor oameni sfinti, asa cum faceti dumneavoastra,
.

Alt rod al bogatei dvs. imaginatii? Cand am luat in deradere viata unor oameni sfinti?

grasu77 12.11.2011 20:28:26

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 410191)
stapanii celor ce au initiat sambatolatria sunt de aceeasi origine .

Initiatorul odihnei in ziua sambetei (ziua a saptea) este chiar Dumnezeu. Iar Domnul Iisus Hristos este Domnul sambetei.

Intrebare on-topic: ce fel de relatie aveti cu Domnul sambetei? Aceea de a batjocori singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de EL, inca de la facerea lumii?

Theodor_de_Mopsuestia 12.11.2011 21:11:40

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410193)
Initiatorul odihnei in ziua sambetei (ziua a saptea) este chiar Dumnezeu. Iar Domnul Iisus Hristos este Domnul sambetei.

Intrebare on-topic: ce fel de relatie aveti cu Domnul sambetei? Aceea de a batjocori singura zi din saptamana binecuvantata si sfintita de EL, inca de la facerea lumii?

Ma dezamagiti, domnule Vasinec. Sunt sigur ca puteti mai ult decat replici standard. Daca ati fi preot in vreo biseria apostolica, ati fi briliant. Pacat ca il slujiti indirect pe cel care va vrea raul. Twice the pride, double the fall...

AlinB 12.11.2011 21:42:51

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410193)

Chiar nu avem nimic cu sabatul, evreii pot sa-l tina, sunt singurii pentru care a fost dat sa-l tina si doar dupa iesirea din Egipt.

Avem insa o problema cu cei care au o problema in a intelege lucrul asta.

Stim ca aveti prostul obicei de a confunda propria persona cu Dumnezeu, propriile inventii dogmatice cu Scriptura, dar totusi..o limita trebuie sa existe, nu?

Ca ar fi pacat ca ultima solutie sa fie doar haloperidolul, vorba colegului Adrian :65:

AlinB 12.11.2011 21:54:20

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 410100)
1. Nu am spus ca nu intelegi nimic din liturghie. Am spus ca nu intelegi mare lucru. Sper ca sunteti de acord cu mine. Si daca ati intelege toata liturghia tot nu ar fi mare lucru. Nu ajungi sa inveti tot ce trebuie sa stii despre Hristos, chiar daca ai invata o viata intreaga, zi de zi, tot lucruri noi. In comparatie, ce poti cuprinde, ca invatatura, intr-un ritual care se repeta, fara sa aduca nici o invatatura noua?

De ce, ar trebui cate o invatatura noua la fiecare generatie dupa exemplul adeventist?

Citat:

2. Foarte important. De ce nu se "copiaza" modelul Domnului Iisus Hristos si al Sfintilor Apostoli? Ei nu tineau liturghii sau alte ritualuri (in afara de cele 5 sacramente - botezul, cununia, sfanta impartasanie, hirotonirea si mirungerea) ci invatau pe norod, prin vorbe spuse deslusit, pe intelesul oamenilor.
"Nu tineau" - asta de unde stii, ca asa ti-a spus pastorul tau?
Ignoranta in materie de istorie a crestinismului nu e un argument.

Ca sa nu mai vorbesc de confunzia lingvistica: ritualuri vs. sacrament.

Si in ziua de azi se vorbeste foarte explicit, mai putin pentru urechile infundate fata de adevar.

Citat:

Luati Noul Testament si aratati-mi de cate ori gasiti cuvantul slujba (cu sensul mistic) sau ritual sau orice face referire la asa ceva. Veti fi dezamagit de rezultat. Voi lua si eu Noul Testament si voi cauta verbul "a invata" (cu toate conjugarile sale). Cred ca voi gasi peste 100 de exemple. Asta spune multe despre crestinismul autentic (cel din vremea Domnului Iisus si a Sfintilor Apostoli).
Ce e aia "slujba cu sensul mistic"?
Exista si "slujba fara sens mistic"?

Citat:

Crestinismul autentic are la baza foarte multa invatatura, impartasita clar si raspicat (nu prin incantatii mistice). Ritualurile si misticismul sunt caracteristice religiilor pagane.
Si "incantatii mistice" ce sunt alea?
Vad ca aveti un vocabular foarte interesant, ma intreb oare cine vi l-a cultivat?

Mai ales ca asta cu "ritualuri, misticism, religii pagane" aduc tare mult cu limba de lemn a "ateismului stiintific".

Aveti cumva radacini comune?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:34:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.