nutucutu |
12.11.2011 19:55:48 |
Citat:
În prealabil postat de grasu77
(Post 410184)
Exista un pasaj (pe care nu vi-l spun) unde se spune ca erau scosi bolnavii pe ulite, pentru ca atunci cand va trece Petru, umbra lui sa treaca peste ei si sa se vindece.
Nu era vorba de inchinare la vre-un apostol
|
Daca doar umbra lui Petru vindeca, cu atit mai mult moastele lui. V-au mai explicat si altii: a saruta moastele unui sfint inseamna a-l preamari pe Domnul pentru ca a facut lucruri asa minunate cu niste oameni simpli si pacatosi, asa cum au fost si apostolii. Daca Domnul a dorit ca din anumiti oameni sa faca vase alese, nu numai ca ma supun vointei Lui, dar le voi si cinsti si eu. Cinstind aceste vase, il cinstesc pe Domnul nostru.
Citat:
(Post 410184)
Ca tot cunoasteti asa de bine Sfanta Scriptura si ati facut referire la moaste, va rog sa-mi dati un singur pasaj din toata Scriptura (nu doar din NT) in care cineva sa pupe oase (ca semn de venerare).
|
Amintiti-va de o prima zi a saptaminii, cind niste femei s-au dus la mormintul Lui Isus si nu avea cinde sa le dea la o parte piatra de la mormint. Oare ce doreau sa faca acele femei in acel mormint?
Citat:
(Post 410184)
Vedeti ce farse va joaca imaginatia. Si, ce simplu ar fi fost sa verificati. Dar, mentalitatea inchizitoriala de "crede si nu cerceta" (nici macar ce-ti imaginezi despre altii) inca mai exista.
|
Vedeti ce farse va joaca imaginatia? Si ce simplu ar fi fost sa verificati! Niciunde in Biserica Catolica nu am intilnit scris "crede si nu cerceta". Din contra, biserica noastra ne-a constuit scoli si universitati, ne-a pus la dispozitie biblioteci, lucru pe care il face si acum, tocmai ca sa cercetam.
Citat:
(Post 410184)
Iar v-ati luat prea mult elan si ati sarit calul (vorba lui osutafaraunu). Eu am avut de obiectat asupra celei mai recente traduceri ortodoxe (sinodala, Anania). Pe cele vechi chiar le apreciez.
|
Deviem de la subiect: in esenta acesta era ca nerespenctind ambasadorii Domnului, respectiv pe preoti, calugari si sfintii lui, nu-L respectati nici pe Domnul.
Citat:
(Post 410184)
Ce aveti doamna cu Ellen White? Am vorbit noi despre ea? Iar va joaca feste imaginatia?
|
Vorbeam despre subiectul initial: a lua in deridere viata unor oameni sfinti, asa cum faceti dumneavoastra, iar in contrapartida a avea ca model o profeta cu profetii neimplinite e o dovada de viclenie. Dupa ce veti lua in deridere scrierile doamnei White (si ati avea de ce pentru ca nu s-a implinit ceea ce a prezis), si ii veti ironiza si batjocori pe aceia care o apreciaza pe doamna White, abia atunci veti avea dreptul sa rideti sa ii batjocoriti pe aceia care apreciza niste oameni sfinti, declarati sfinti de Biserica.
.
|