![]() |
Citat:
Asa este,aveti mare dreptate,cei care sunt nostalgici dupa comunism,defapt urasc posibilitatile si sansele pe care le au unii in raport cu ei,nostalgicii! Investitori,afaceristi,bancheri,manageri la multinationale,fotomodele,vedete mass media,cantarete -iata doar cateva ocupatii,cu care inginerii,profesorii,doctorii ,muncitorii,strungarii,forjatorii,telefonistele,se cretarele,chimistii,secretarii de partid,etc= au trebuit sa intre in concurenta,apoi cei din urma au disparut complet(unii doar). Vanzatoarele de Unirea,care acum au magazine proprii in Unirea,si-si conduc propria afacere cu chinezarii,vor spune ca democratia este buna-nu acelasi lucru il vor spune niste ingineri,sudori,strungari,care ramasi fara proiecte au trebuit sa apuce alte cai,daca ai si o varsta,schimbarile sunt percepute in mod greoi,ostil-pe cand un tanar se poate relansa intr-o alta ocupatie,meserie mult mai usor. |
Citat:
|
Citat:
Va recomand cu caldura: http://www.youtube.com/watch?v=5uclnjp9uqI Puteti comenta? Citat:
Voua vi se pare normal ca unii sa mearga la scoala cu haine si incaltari rupte,in timp ce altu sa vina cu BMW X6 (da,cazul unei foste colege de clasa,conducea o astfel de masina in anii de scoala). |
Raoul, observa ca ai bolduit doar partile mai putin bune ale democratiei.
restul ... nu te intereseaza. nu te intereseaza ca un parinte punea doar din cand in cand un pahar cu lapte in fata copilului, ca pentru o bucata de carne trebuia sa faci eforturi supraomenesti, etc, etc, nu le mai enumar. diferenta dintre cele doua sisteme este ca democratia,ofera sanse reale tuturor, iar saracia si lipsurile sunt niste consecinte nedorite, in schimb in comunism erau politica de stat. nu zic ca democratia este buna. dar este cel mai bun sistem politic inventat de om, pana acum. tot pomenesti de X6. asta este visul tau probabil. pe vremea lui Ceausescu erai smecher daca aveai o Dacie neagra cu 3 numere. mai erai smecher daca lucrai intr-un aprozar sau intr-o alimentara. |
Scuze...dar cine n-a trait efectiv intr-o anume epoca nu poate intelege greselile ce-i apartin...Iar ca sa-ti faci o opinie dupa ce citesti sau auzi si discerni tu asa ca un atotstiutor nu naste decat superficial...
|
Citat:
2. Si bucata aia de carne,era CARNE! Acum unde gasesti tu lapte si carne? Aaa... sper ca nu numesti "lapte" porcariile alea degresate la cutii de plastic care stau cu lunile fara sa se strice,care au fost trecute prin mii de filtre si nu mai pastreaza nimic din calitatea acestui lichid. Sau ca tu numesti "carne" salamurile si "muschiu" din alimentare,care mai mult de plastic si gelatina nu sunt! Sau puiul care e crescut cu steroizi,pe care mai bine nu il mananci (pentru sanatatea ta!). Astept raspuns! Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
daca aveai o pozitie privilegiata nu ii crezi pe cei multi. bunica mea din parte mamei imi spunea mereu: ce tot o dati cu regele, nu stiti cat de rau era. erau o familie saraca, cu un petec de pamant si munceau cu ziua la boier ca sa aiba ce manca. a venit comunismul si le-a dat pamant. s-a schimbat situatia. pe urma l-a luat, dar asta e alta poveste. bunicii din partea tatalui faceau parte din patura taranilor instariti, aveau ceva pamant, aveau brutarie, singura din sat. a venit comunismul si le-a luat tot. pana si caii din grajd. iata doua situatii care duc la pozitii diferite, fata de comunism. |
Raoul, te-as intreba cati ani ai. dupa poza probabil ca la revolutie abia te nascusei.
gresesti profund. pentru 2 litri de lapte trebuia sa te trezesti la 4-5 dimineata, pentru ca la 7 nu mai gaseai, iar la 6 gaseai o coada cat toate zilele. iar pentru carne ne trezeam la 3 dimineata, ne asezam la coada si asteptam uneori pana la 3 dupa amiaza.stateam sperand ca o sa avem noroc sa bage carne la centrul nostru in ziua aia. uneori nu aveam. vorbesti de calitate ... am atatea de spus ... cred ca nu ai gustat niciodata salamul cu soia de atunci. Alexandru Andrie scosese o melodie, interzisa la vremea aia, care zicea cam asa: la telejurnal am vazut cascaval. spune multe despre vremea aia. |
Citat:
Citat:
Plus ca e relativ ce spui tu. Eu din ce am auzit se gaseau destule si prin magazine. Trebuia sa stii de unde sa iei,era si benzina ieftina,iti permiteai... Citat:
Citat:
Ca o concluzie,si te rog sa raspunzi la obiect: crezi ca tu,care traiesti in societatea actuala,mult "iubita" democratie,in care ai de toate,magazinele pline,macare buna etc. o sa traiesti mai multi decat parintii si/sau bunicii tai,care au facut foamea in timpul vechiului regim,mancau mezeluri de cea mai proasta calitate,uneori neavandu-le nici pe alea? Dar fii sincer! Eu stiu cum se traia dupa razboi,ce foamete era in tara... si aveau oamenii cam cel putin 2-3 copii pe atunci. Dar au trait pana la 90 de ani majoritatea,desi uneori erau nevoiti sa manance stir din gradina ingrosat cu malai! Asta spune multe! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:32:17. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.