Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

medusa 11.01.2011 09:10:26

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321513)
Ba e cu probleme și încă foarte mari (vi-o poate confirma orice medic nutriționist). Dar -zic eu- nu e mai bine să avem o dietă vegetariană așa cum a fost stabilită omului de la Creație decât să ne facem atâtea probleme (de natură etică, ecologistă, medicală, etc.)? Că în cer sunt absolut sigur, nu vom ucide animale să le mâncăm hoiturile!

Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical. Medical, nu este bine ca cineva sa exagereze cu consumul carnii de porc, dar putina carne de porc nu face rau.

tricesimusquintus 11.01.2011 09:47:44

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321772)
Eu am zis ca porcul este curat din punctul de vedere spiritual, nu din punct de vedere medical.

Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

medusa 11.01.2011 10:03:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321787)
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !

vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?

tricesimusquintus 11.01.2011 10:07:25

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321792)
astea sunt versete din Vechiul testament ! sunt depasite !

Mă întreb cum de n-ați ars încă toate aceste versete "depășite". Și mă întreb de asemenea cum de respectați atâtea versete "depășite" din acest Vechi Testament...:106:

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321792)
vreti sa va aduc versete din Noul, unde scrie sa mancam orice si sa nu consideram nimic necurat fiind sfintit prin rugaciune si multumiri catre Dumnezeu ?

Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară" :4:

medusa 11.01.2011 10:10:30

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321793)

Nu e nevoie. Ciudat este însă faptul că le dați o interpretare tipic "sectară" :4:

Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !

tricesimusquintus 11.01.2011 10:23:59

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321795)
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, dar in fine, oricum, mie imi place foarte mult carnea de porc, carnati, costita, muschi afumat etc. etc. - ce poate fi mai bun !

Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"

medusa 11.01.2011 11:36:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321798)
Păi asta-i problema cea mai sensibilă: p o f t a. Este examenul la care au căzut și primii noștri părinți.
Dumnezeu spune "să nu!", iar omul spune "nu pot, mi-e poftă!"

pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?

ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.

tricesimusquintus 11.01.2011 11:51:43

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321828)
pofta de mancare nu tot Dumnezeu a creat-o ? nu El a creat gustul, papilele gustative, senzatia de foame etc. ? nu El a creat produsele care se pot manca?

Aveți dreptate, există și pofte bune (exemplu pofta după un măr sănătos), cum există și pofte pervertite. Aveți de asemenea dreptate și în cea de-a doua afirmație. Vorba românească: nu tot ce zboară se mînâncă.

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321828)
ceea ce scrieti mie imi pare fanatism religios.

Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?

medusa 11.01.2011 12:02:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321839)

Ce anume? Faptul că vreau să ascult de Dumnezeu?

Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !

tricesimusquintus 11.01.2011 12:12:49

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321841)
Atunci ascultati de Dumnezeu si impliniti ce scrie in Biblie:

1 Corinteni 10:25 *Să mâncați din tot ce se vinde pe piață, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.
26 *Căci „al Domnului este pământul și tot ce cuprinde el.”
27 *Dacă vă poftește un necredincios la o masă și voiți să vă duceți, să mâncați din tot ce vă pune înainte, fără să cercetați ceva din pricina cugetului.

va recomand ceafa de porc, este extrem de gustoasa.
Pofta buna !

Observ că vă place să vă jucați cu foarfeca, aveți grijă să nu vă răniți! Priviți puțin și la contextul versetelor decupate. La ce se referă "cugetul" creștinului? La "ceafa de porc", ori la cărnurile închinatre idolilor (vezi versetul următor)?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:33:16.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.