Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

penticostalul 13.07.2011 13:35:45

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 377041)
Bravos crestine. Batjocoreste Templu Duhului Sfant (cum numeste Dumnezeu ca fiind trupul tau) si baga in el tot felul de spurcaciuni (cum am si vazut pe la tv). Apoi, ca mizeria sa fie completa, ia-L ca paravan pe Hristos.

Hello, duel inseamna eleganta, miscari fine, tu ce joci aici?
Citat:

Era vorba, clar, despre curatia bucatelor in functie de indeplinirea unui ritual: cel al spalarii mainilor inainte de a manca.

Deci Isus a facut toate bucatele curate.
Cum? Nu ne mai spalam pe maini si bucatele sunt curate.
Recunosc ca este o interpretare posibila: bucatele ar fi fost curate sau necurate in functie de spalarea pe maini.
Citat:

Fariseii deschid subiectul curatirii bucatelor prin ritualul spalarii mainilor. Este clar. Crezi ca Domnul Iisus le-a raspuns la altceva?

Da, asa cred, iarta-ma daca te supar.

Isus a primit o intrebare vicleana si apoi a vorbit nu doar despre mani necurate ci in general despre tinerea datinilor in detrimentul Cuvantului. Astfel Isus le-a vorbit si despre spalarea vaselor si despre cinstirea parintilor.

Apoi nu a mai vorbit cu fariseii si a chemat noroadele si le-a vorbit despre bucatele curate si necurate.Vezi Marcu 7:14

Vorbind despre bucatele necurate Isus le-a zis: Afară din om nu este nimic care, intrând în el, să-l poată spurca. Marcu 7:15

Ucenicii, nevenindu-le sa-si creada urechilor il intreaba pe Mantuitorul in particular si El le raspunde: „Și voi sunteți așa de nepricepuți? Nu înțelegeți că nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca? Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, și apoi este dat afară în hazna.”

Mie mi se pare destul de clar ca vorbeste despre mancare.
Iar la urma evanghelistul aseaza cireasa de pe tort: A zis astfel, făcând toate bucatele curate.
Citat:

Ma intreb, cum ai putea sa-L slavesti pe Dumnezeu cu fuduliile in farfurie.

Pai, daca sunt la un restaurant din Nairobi, chem ospatarul si-l intreb discret in engleza, daca nu cumva cimpanzeul a fost sugrumat (Fapte15:20) si apoi, daca l-au injunghiat cuser, ma rog cu ochii deschisi sa nu creada lumea ca fac cine stie ce incantatii: „Slavit sa fii Tu Doamne, creeatorul cerurilor si al pamantului, Tu cel care ai creeat si acest cimpanzeu si ni l-ai dat noua ca hrana. Iti multumim pentru ca Tu ai facut toate bucatele curate si acum le luam cu multumire, ca din Mana Ta. Stim ca sunt sfintite prin Cuvantul Tau si prin rugaciune, in numele Domnului Isus, amin!”

P.S. Esti simpatic dar, gata, nu mai vorbesc cu tine fiindca te enervezi repede si eu chiar nu vreau sa ne certam.

grasu77 13.07.2011 14:34:03

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 377055)
Hello, duel inseamna eleganta, miscari fine, tu ce joci aici?.

Eu nu sunt asa de sensibil. Imi place si o usoara cotonogeala prieteneasca (reminiscenta de pe vremea cand jucam fotbal).

Citat:

Deci Isus a facut toate bucatele curate.
Cum? Nu ne mai spalam pe maini si bucatele sunt curate.
Recunosc ca este o interpretare posibila: bucatele ar fi fost curate sau necurate in functie de spalarea pe maini..

Nu trebuie sa intorci pe dos spusele Mantuitorului. Mai intai trebuie definit ce inseamna "bucate". Bucate = ceea ce se poate manca. Iar in acceptiunea Domnului Iisus Hristos, nu se putea baga in gura orice uraciune. Domnul Iisus Hristos si ucenicii sai nu au mancat orice dihanie.

Problema era ca fariseii considerau bucatele (ceea ce ei mancau - si nu mancau orice) ca fiind necurate daca nu faceai spalarea ritualica a mainilor. Iar Domnul Iisus spune ca " a manca fara sa faci spalarea mainilor nu spurca pe om". Acest ritual (pe care ucenicii nu-l practicau) era inutil (ca multe altele).

Citat:

Da, asa cred, iarta-ma daca te supar..

Sunt foarte greu de suparat. Chiar daca uneori ma joc de-a durul.

Citat:

Ucenicii, nevenindu-le sa-si creada urechilor il intreaba pe Mantuitorul in particular si El le raspunde: „Și voi sunteți așa de nepricepuți? Nu înțelegeți că nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca? Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, și apoi este dat afară în hazna.” .

Da, ucenicii astia sunt tamaiosi rau de tot. Le spune Domnul Iisus ca pot sa haleasca tot misca iar ei nu-l cred si nu-l asculta. Il gasim, mai tarziu, pe Sfantul Apostol Petru, refuzand categoric sa manance ceva "spurcat sau necurat".

Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru?

Citat:

Iar la urma evanghelistul aseaza cireasa de pe tort: A zis astfel, făcând toate bucatele curate..

Cireasa? Parca era vorba de alte chestii, tot rotunde, pe care nu te-ai sfii sa le consumi. Lasa ciresele pentru altii.

Citat:

Pai, daca sunt la un restaurant din Nairobi, chem ospatarul si-l intreb discret in engleza, daca nu cumva cimpanzeul a fost sugrumat (Fapte15:20) si apoi, daca l-au injunghiat cuser, ma rog cu ochii deschisi sa nu creada lumea ca fac cine stie ce incantatii: „Slavit sa fii Tu Doamne, creeatorul cerurilor si al pamantului, Tu cel care ai creeat si acest cimpanzeu si ni l-ai dat noua ca hrana. Iti multumim pentru ca Tu ai facut toate bucatele curate si acum le luam cu multumire, ca din Mana Ta. Stim ca sunt sfintite prin Cuvantul Tau si prin rugaciune, in numele Domnului Isus, amin!”.

Mi-a fost destul de greu sa citesc ce ai scris. De comentat, chiar nu pot. Nu ti-e teama ca-L superi pe Dumnezeu?

P.S. Si eu am unele ciudatenii. Dar, niciodata nu mi le justific amestecandu-l pe Dumnezeu. Imi asum, in totalitate, responsabilitatea.

Citat:

P.S. Esti simpatic dar, gata, nu mai vorbesc cu tine fiindca te enervezi repede si eu chiar nu vreau sa ne certam.

Nu m-am enervat deloc frate. Ti se pare. Am vrut doar sa fac "duelul" mai putin plictisitor.

P.S. Vorbeai de suparare. Ma supar (dar imi trece) atunci cand abandonezi subiectele sau treci peste anumite intrebari si observatii care nu iti convin (cum ai facut si cu ignorata si nedigerabila tema a revenirii Domnului si INVIERII).

ludovic 13.07.2011 14:41:07

Citat:

În prealabil postat de politist crestin (Post 377026)
viclenia sectarilor?

Marcu 9
38 Ioan I-a zis: „Învățătorule, noi am văzut pe un om scoțând draci în Numele Tău; și l-am oprit, pentru că nu venea după noi.”
39 „Nu-l opriți”, a răspuns Isus, „căci nu este nimeni care să facă minuni în Numele Meu, și să Mă poată grăi de rău îndată după aceea.
40 Cine nu este împotriva noastră este pentru noi.

Luca 10:16
Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă; și cine vă nesocotește pe voi, pe Mine Mă nesocotește; iar cine Mă nesocotește pe Mine nesocotește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.”

Luca 11:28
Și El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc!”

Putin vin...........

Alcoolul preia controlul omului cand Isus spune sa veghem.

Alcoolul in cantitati mari preia controlul, un pahar cu vin nu cred ca preia controlul mintii cuiva. Insa daca mergem in extrema cealalta, ca dupa un pahar cu vin ar mai merge unu atunci ai dreptate, alcoolul va ajunge sa controleze pe omul respectiv.

Citat:

În prealabil postat de politist crestin (Post 377026)
Prima relatare despre vin in Scriptura arata un ales al Domnului si un copil blestemat.

Geneza 9
21 A băut vin, s-a îmbătat și s-a dezgolit în mijlocul cortului său.
22 Ham, tatăl lui Canaan, a văzut goliciunea tatălui său și a spus celor doi frați ai lui afară.
23 Atunci Sem și Iafet au luat mantaua, au pus-o pe umeri, au mers de-a-ndărătelea și au acoperit goliciunea tatălui lor; fiindcă fețele le erau întoarse înapoi, n-au văzut goliciunea tatălui lor.
24 Noe s-a trezit din amețeala vinului și a aflat ce-i făcuse fiul său cel mai tânăr.
25 Și a zis:
„Blestemat să fie Canaan!

Pasajul este foarte interesant, de ce crezi ca a fost blestemat Canaan si nu Ham?Ca pana la urma Ham a fost cel care a vazut goliciunea tatalui sau si s-a dus sa zica si celorlalti.
In al doilea rand nu vinul l-a facut pe Noe sa il blesteme pe Canaan ci pacatul care era in Canaan. De aici si blestemul care ,contrar cu ce crede lumea, nu trebuie privit ca o sentinta ci mai degraba ca o profetie. Nu din cauza lui Noe au ajuns cananiti ce au ajuns ci din cauza pacatelor lor. Pacate care ar fi putut sa nu apara daca Canaan lua aminte la blestemul lui Noe.

Adriana3 13.07.2011 14:47:09

"Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru? "

Raspuns: Apostolul Petru. De aceea Domnul l-a certat mai apoi zicandu-i sa nu mai numeasca necurat ceea ce El sfintise. Si abia din acel moment a inteles apostolul cum sta treaba cu necuratia. De asta Domnul le spusese apostolilor ca nu vor putea primi toate cate le spunea El, ci ii va invata ulterior Duhul Sfant...

grasu77 13.07.2011 15:32:19

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 377068)
"Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru? "

Raspuns: Apostolul Petru. De aceea Domnul l-a certat mai apoi zicandu-i sa nu mai numeasca necurat ceea ce El sfintise. Si abia din acel moment a inteles apostolul cum sta treaba cu necuratia. De asta Domnul le spusese apostolilor ca nu vor putea primi toate cate le spunea El, ci ii va invata ulterior Duhul Sfant...

Faceti referire la vedenia, infatisata Sfantului Apostol, in Fapte cap. 10. Ar fi bine sa vedeti si explicatia vedeniei, data de insusi Sfantul Apostol, in continuare, la cap. 10 si cap. 11. Veti vedea ca Sfantul Apostol Petru "greseste din nou" si intelege ca Dumnezeu i-a spus sa nu numeasca pe nici un om spurcat sau necurat. ""stiti", le-a zis el, "ca nu este ingaduit de Lege unui Iudeu sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat."(Fapte 10:28)

Na, ca nici de data asta nu a priceput ca poate sa manance orice lighioaie. Grei de cap si Apostolii astia. Nu-s ca dvs. (care ati inteles din prima). Si hap soparla.

penticostalul 13.07.2011 21:12:14

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 377062)
Ma supar (dar imi trece) atunci cand abandonezi subiectele sau treci peste anumite intrebari si observatii care nu iti convin (cum ai facut si cu ignorata si nedigerabila tema a revenirii Domnului si INVIERII).

Ai fost cam confuz frate.
N-am prea inteles ce nu intelegi cu revenirea Domnului si cu Invierea.

Pune o intrebare clara si vei primi un raspuns clar. Promit.

grasu77 13.07.2011 22:15:50

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 377150)
Ai fost cam confuz frate.
N-am prea inteles ce nu intelegi cu revenirea Domnului si cu Invierea.

Pune o intrebare clara si vei primi un raspuns clar. Promit.

Am pus o intrebare pe topicul destinat discutiei despre revenirea Domnului si INVIERE.

Astept si eu intrebari. Chiar si din cele ce par deranjante. Voi raspunde cu mare placere (daca voi sti sa raspund).

Adriana3 13.07.2011 23:43:08

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 377086)
Faceti referire la vedenia, infatisata Sfantului Apostol, in Fapte cap. 10. Ar fi bine sa vedeti si explicatia vedeniei, data de insusi Sfantul Apostol, in continuare, la cap. 10 si cap. 11. Veti vedea ca Sfantul Apostol Petru "greseste din nou" si intelege ca Dumnezeu i-a spus sa nu numeasca pe nici un om spurcat sau necurat. ""stiti", le-a zis el, "ca nu este ingaduit de Lege unui Iudeu sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam, sau sa vina la el; dar Dumnezeu mi-a aratat sa nu numesc pe nici un om spurcat sau necurat."(Fapte 10:28)

Na, ca nici de data asta nu a priceput ca poate sa manance orice lighioaie. Grei de cap si Apostolii astia. Nu-s ca dvs. (care ati inteles din prima). Si hap soparla.

Apostolul a priceput dupa ce i s-a spus, dvs. insa... :))

penticostalul 13.07.2011 23:51:55

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 377176)
Astept si eu intrebari. Chiar si din cele ce par deranjante.

Care este in opinia dumneavoastra relatia mantuire - sabat, bucate necurate si altele de aceleasi fel?

Eu sunt penticostal. Cred aproximativ la fel cu adventistii (sola scriptura, fide, gratia...) insa nu consider important sa tin sabatul si nici sa ma abtin de la carnea de porc. Cre` ca astea-s iudaisme.

Stiu doctrinele adventiste referitoare la cele de mai sus.
Le consider un punct de vedere interesant. Imi place cum si le apara cu zel si cum gasesc cate o explicatie fiecareia. Ba o virgula, ba ca bucatele erau necurate prin necuratia mainilor...

Mi se par interesante dar nu le cred. Asta e. Pe bune.
In concluzie voi servi si fudulii de porc (de cimpanzeu NU, m-am lasat) si tin si duminica.

Iad sau Rai?

grasu77 14.07.2011 10:03:53

Citat:

În prealabil postat de penticostalul (Post 377239)
Care este in opinia dumneavoastra relatia mantuire - sabat, bucate necurate

1. Mantuiurea se capata numai prin credinta in jertfa mantuitoare a Domnului Iisus Hristos. Mantuirea nu se capata prin pazirea poruncilor lui Dumnezeu. Poti sa tii sabatul toata viata si sa nu fii mantuit.
2. La dragostea nemarginita, pe care Dumnezeu ne-a aratat-o, oferindu-ne in dar mantuirea, nu poti sa raspunzi decat cu dragoste. "Dragostea lui Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui." (Ioan 5:3). "Eu am pazit poruncile Tatalui Meu" - spune Domnul Iisus Hristos, exemplul nostru suprem (Ioan 15:10).

Cei care se bucura de darul lui Dumnezeu simt o bucurie si in a pazi poruncile si oranduirile lasate de Domnul. Acesta este "efectul" harului. A nu se confunda cu "harul ieftin" in care cred unii.

Citat:

si altele de aceleasi fel?

Care altele de acelasi fel? Fii crestin, penticostale. Nu umbla cu insinuari nedemne.

Citat:

Eu sunt penticostal. Cred aproximativ la fel cu adventistii (sola scriptura, fide, gratia...) insa nu consider important sa tin sabatul si nici sa ma abtin de la carnea de porc. Cre` ca astea-s iudaisme.

Consideri ca fiind iudaisme ceea ce Dumnezeu a instituit de la facerea lumii, cand nu exista nici un iudeu? Dumnezeu s-a tinut de iudaisme cand a binecuvantat si sfintit ziua a saptea si S-a odihnit in aceasta zi, spre pilda noastra?

Cat priveste oranduirile privitoare la animale curate (bune de mancat) si necurate (pe care sa nu le mancam) poate nu stiai ca si acestea au fast date (spre binele nostru) inca de la inceputul lumii (Noe a primit porunca sa ia in corabie cate 7 perechi de animale curate si cate 1 pereche de animale necurate). Crezi ca asa ceva era un iudaism?

Citat:

In concluzie voi servi si fudulii de porc (de cimpanzeu NU, m-am lasat) si tin si duminica.

Conteaza mai putin ce faci. Conteaza foarte mult motivatia. Atitudinea ta de impotrivitor nu este placuta lui Dumnezeu. Singura zi din saptamana, pe care Dumnezeu a sfintit-o, a binecuvantat-o, S-a odihnit in ea si a lasat-o ca porunca scrisa in piatra, este ziua a saptea. Stii foarte bine acestea. Dar, ca un impotrivitor, tii ziua intaia (pe care Dumnezeu nu a binecuvantat-o, nu a sfintit-o, etc).

Citat:

Iad sau Rai?

Dumnezeu stie. Conteaza ce atitudine ai fata de EL.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:33:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.