![]() |
Citat:
Citat:
Cum? Nu ne mai spalam pe maini si bucatele sunt curate. Recunosc ca este o interpretare posibila: bucatele ar fi fost curate sau necurate in functie de spalarea pe maini. Citat:
Isus a primit o intrebare vicleana si apoi a vorbit nu doar despre mani necurate ci in general despre tinerea datinilor in detrimentul Cuvantului. Astfel Isus le-a vorbit si despre spalarea vaselor si despre cinstirea parintilor. Apoi nu a mai vorbit cu fariseii si a chemat noroadele si le-a vorbit despre bucatele curate si necurate.Vezi Marcu 7:14 Vorbind despre bucatele necurate Isus le-a zis: Afară din om nu este nimic care, intrând în el, să-l poată spurca. Marcu 7:15 Ucenicii, nevenindu-le sa-si creada urechilor il intreaba pe Mantuitorul in particular si El le raspunde: „Și voi sunteți așa de nepricepuți? Nu înțelegeți că nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca? Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, și apoi este dat afară în hazna.” Mie mi se pare destul de clar ca vorbeste despre mancare. Iar la urma evanghelistul aseaza cireasa de pe tort: A zis astfel, făcând toate bucatele curate. Citat:
P.S. Esti simpatic dar, gata, nu mai vorbesc cu tine fiindca te enervezi repede si eu chiar nu vreau sa ne certam. |
Citat:
Citat:
Problema era ca fariseii considerau bucatele (ceea ce ei mancau - si nu mancau orice) ca fiind necurate daca nu faceai spalarea ritualica a mainilor. Iar Domnul Iisus spune ca " a manca fara sa faci spalarea mainilor nu spurca pe om". Acest ritual (pe care ucenicii nu-l practicau) era inutil (ca multe altele). Citat:
Citat:
Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru? Citat:
Citat:
P.S. Si eu am unele ciudatenii. Dar, niciodata nu mi le justific amestecandu-l pe Dumnezeu. Imi asum, in totalitate, responsabilitatea. Citat:
P.S. Vorbeai de suparare. Ma supar (dar imi trece) atunci cand abandonezi subiectele sau treci peste anumite intrebari si observatii care nu iti convin (cum ai facut si cu ignorata si nedigerabila tema a revenirii Domnului si INVIERII). |
Citat:
Citat:
In al doilea rand nu vinul l-a facut pe Noe sa il blesteme pe Canaan ci pacatul care era in Canaan. De aici si blestemul care ,contrar cu ce crede lumea, nu trebuie privit ca o sentinta ci mai degraba ca o profetie. Nu din cauza lui Noe au ajuns cananiti ce au ajuns ci din cauza pacatelor lor. Pacate care ar fi putut sa nu apara daca Canaan lua aminte la blestemul lui Noe. |
"Nu mi-ai raspuns la intrebare: cine a inteles gresit invatatura Mantuitorului din Marcu 7 si Matei 15? Tu sau Apostolul Petru? "
Raspuns: Apostolul Petru. De aceea Domnul l-a certat mai apoi zicandu-i sa nu mai numeasca necurat ceea ce El sfintise. Si abia din acel moment a inteles apostolul cum sta treaba cu necuratia. De asta Domnul le spusese apostolilor ca nu vor putea primi toate cate le spunea El, ci ii va invata ulterior Duhul Sfant... |
Citat:
Na, ca nici de data asta nu a priceput ca poate sa manance orice lighioaie. Grei de cap si Apostolii astia. Nu-s ca dvs. (care ati inteles din prima). Si hap soparla. |
Citat:
N-am prea inteles ce nu intelegi cu revenirea Domnului si cu Invierea. Pune o intrebare clara si vei primi un raspuns clar. Promit. |
Citat:
Astept si eu intrebari. Chiar si din cele ce par deranjante. Voi raspunde cu mare placere (daca voi sti sa raspund). |
Citat:
|
Citat:
Eu sunt penticostal. Cred aproximativ la fel cu adventistii (sola scriptura, fide, gratia...) insa nu consider important sa tin sabatul si nici sa ma abtin de la carnea de porc. Cre` ca astea-s iudaisme. Stiu doctrinele adventiste referitoare la cele de mai sus. Le consider un punct de vedere interesant. Imi place cum si le apara cu zel si cum gasesc cate o explicatie fiecareia. Ba o virgula, ba ca bucatele erau necurate prin necuratia mainilor... Mi se par interesante dar nu le cred. Asta e. Pe bune. In concluzie voi servi si fudulii de porc (de cimpanzeu NU, m-am lasat) si tin si duminica. Iad sau Rai? |
Citat:
2. La dragostea nemarginita, pe care Dumnezeu ne-a aratat-o, oferindu-ne in dar mantuirea, nu poti sa raspunzi decat cu dragoste. "Dragostea lui Dumnezeu sta in pazirea poruncilor Lui." (Ioan 5:3). "Eu am pazit poruncile Tatalui Meu" - spune Domnul Iisus Hristos, exemplul nostru suprem (Ioan 15:10). Cei care se bucura de darul lui Dumnezeu simt o bucurie si in a pazi poruncile si oranduirile lasate de Domnul. Acesta este "efectul" harului. A nu se confunda cu "harul ieftin" in care cred unii. Citat:
Citat:
Cat priveste oranduirile privitoare la animale curate (bune de mancat) si necurate (pe care sa nu le mancam) poate nu stiai ca si acestea au fast date (spre binele nostru) inca de la inceputul lumii (Noe a primit porunca sa ia in corabie cate 7 perechi de animale curate si cate 1 pereche de animale necurate). Crezi ca asa ceva era un iudaism? Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:33:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.