În prealabil postat de Penticostalul Traditional
(Post 652769)
Pentru mine convertirea este trecerea unui om la crestinism.
Parca ziceai ca ai fost ateu candva. Daca in viata ta a intervenit o transformare a mintii, a cuvintelor, a faptelor, a vietii, daca acum crezi, il iubesti, il asculti, il slujesti pe Hristos, din perspectiva mea, te-ai convertit la crestinism.
Daca un penticostal nominal, nepracticant, trece la ortodocsi si Dumnezeu ii schimba viata, devine un traitor, unul care il asculta si il iubeste pe Domnul, e clar ca a avut loc o convertire. Acelasi lucru il cred si despre un ortodox cu numele care devine un crestin adevarat in Biserica Penticostala.
Exista si cazuri rare in care un penticostal sau un ortodox, practicanti, traitori, trec dintr-o confesiune in alta. Din perspectiva mea, aceasta nu este convertire ci traversare a unor garduri confesionale. Si mai sunt si cazuri, nu putine, in care niste nepocaiti sar gardul pentru interese pur pamantesti: ajutor material, interactiune sociala, partener de viata, etc. Nici asta nu e convertire.
Stiu ca pentru tine convertire nu poate fi decat daca cineva trece de la penticostali la ortodocsi pentru ca biserica ortodoxa este singura confesiune care detine adevarul si este fondata de insusi Iisus Hristos care, El insusi, a fost crestin ortodox, insa asta e viata, in anumite privinte gandim diferit.
|