Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre bioterapie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8836)

Doriana 24.04.2010 20:39:41

Citat:

În prealabil postat de ChEoPs (Post 239216)
nu stiu de ce sunt acceptate atat de greu de biserica asemenea practici?poate ca le e frica preotilor ca pierd din oamneni care inn loc sa se duca la ei sa le dea banu sa le faca diferite slujbe aleg sa mearga la bioterapeuti,alta explicatie nu gasesc

Deci tu faci pentru bani ce faci sau de mila oamenilor?

AndruscaCIM 24.04.2010 20:41:36

Citat:

nu stiu de ce sunt acceptate atat de greu de biserica asemenea practici?poate ca le e frica preotilor ca pierd din oamneni care inn loc sa se duca la ei sa le dea banu sa le faca diferite slujbe aleg sa mearga la bioterapeuti,alta explicatie nu gasesc

Iar eu zic ca pentru faptul ca tu nu o gasesti...nu inseamna ca ceea ce ai emis tu mai sus, poate fi cumva motivul real...:65:

Si in plus, stii tu ca preotii cer bani pentru rugaciunile pe care le fac...sau ca de fapt nu toti credinciosii vin la tine, doar pentru ca nu cred in rezolvarea oferita de tine?:4:

Mihnea Dragomir 24.04.2010 20:44:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239213)
In ceea ce priveste bioterapia eu nu cred ca este stiinta.

(...)
Mai ales ca se vorbeste despre diverse "efecte secundare" atat pentru bioterapeut cat si pentru pacient.

Bioterapeutul "isi poate consuma energia", "poate prelua ceva din suferintele pacientului".

Pacientul la randul lui ar putea la fel de bine prelua din "reziduurile energetice" ale bioterapeutului, inclusiv cele ramase in bioterapeut de la alti pacienti cu alte boli fizice si de ce nu spirituale.

Cine garanteaza ca exista vreun soi de protectie impotriva acestor "efecte secundare"?
In ca manual standard si universal recunoscunt sunt trecute procedurile prin care se pot evita respectivele efecte secundare?

Aceste "efecte secundare" de tipul contaminării energetice sunt binecunoscute și în acupunctură. De aceea, există reguli de igienă tradițională. Spre exemplu, după fiecare manevrare a acelor este bine ca terapeutul să își pună mâinile în jet de apă, să scurgă apa de pe mâini și să le scuture, preferabil fără a le șterge. Pe cât posibil, nu se stă în contact sau în imediata vecinătate a pacientului cât timp acele lucrează. Acele se pun într-o anumită ordine, mai întâi cele de sus decât cele de jos și mai întâi cele din față decât cele din spate.
Mai sunt și alte reguli, care se predau la inițiere, din grijă că publicitatea lor ar putea face pe cel neinițiat să creadă că terapeuții sunt scrântiți la cap.

Toate acestea sunt rezultatul unei foarte îndelungate practici. Fiecare practicant vine cu expreiența tuturor înaintașilor, la care adaugă experiența proprie și are datoria de a o transmite, cu prudență, mai departe.

AlinB 24.04.2010 20:56:28

Citat:

Cheops, ti-am pus o intrebare aici:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=391

kiralina 24.04.2010 21:36:06

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 239200)
Omul are puterea de a vindeca prin campul lui? Nu cred, altfel ar fi putut face asta toti, sau macar majoritatea. Puterea de vindecare vine ori de la Dumnezeu ori de la satan. Omul are constructia unui canal, asa a fost intotdeauna.

Nu esti informata complet!unii pot da din propriul camp energie,atunci cand au un exces de energie si invata sa o transmita!cam asta se invata la cursurile de bioterapie.e cea mai periculoasa forma de bioenergie,cand energia proprie ajunge la altii.

kiralina 24.04.2010 21:38:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239213)
In ceea ce priveste bioterapia eu nu cred ca este stiinta.

Recunosc, n-am citit tot topicul si eventualele argumente care sa demonstreze asta, cine imi poate da un link direct ii multumesc.

Mai ales ca se vorbeste despre diverse "efecte secundare" atat pentru bioterapeut cat si pentru pacient.

Bioterapeutul "isi poate consuma energia", "poate prelua ceva din suferintele pacientului".

Pacientul la randul lui ar putea la fel de bine prelua din "reziduurile energetice" ale bioterapeutului, inclusiv cele ramase in bioterapeut de la alti pacienti cu alte boli fizice si de ce nu spirituale.

Cine garanteaza ca exista vreun soi de protectie impotriva acestor "efecte secundare"?
In ca manual standard si universal recunoscunt sunt trecute procedurile prin care se pot evita respectivele efecte secundare?

Pe urma, intreb la fel ca si la homeopatie, exista studii care sa arate ca vindecarea se plaseaza dpdv. statistic deasupra procentului "placebo"?

Binenteles ca n-ai sa auzi niciodata un bioterapeut vorbind despre esecurile persoanle, despre oamenii care nu s-au vindecat sau boala a recidivat intr-o forma si mai grava pentru ca de fapt au fost suprimate doar simptomele prin autosugestie. Dar asta nu inseamna ca ele nu exista.

Un terapeut autentic stie cum sa se protejeze.sunt diverse tehnici!

AlinB 24.04.2010 21:40:19

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 239249)
Un terapeut autentic stie cum sa se protejeze.sunt diverse tehnici!

Trecute in ce manual?

kiralina 24.04.2010 21:41:38

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 239223)
Intrebare intrebatoare !

Parintii calugari, care traiesc doar in post si rugaciuni, de ce nu au astfel de bioenergii?? De ce ne spun sa ne rugam neincetat, sa postim, sa ne spovedim, etc.

De ce nu ne spun, stai ca te vindec io, ca ma rog putin, imi fac semnul sf. cruci, cer acceptul sf. treimi, si primesc o bioenergie, si dupa cateva sedinte, te scap io de toate durererile.

Hmmmm, oare de ce?

Vechea ta dilema!ti-am raspuns deja:stie Dumnezeu cui da si de ce.nu trebuie sa fii calugar ca sa primesti ceva!sunt suficiente alte lucruri!o suferinta grea,de pilda!

kiralina 24.04.2010 21:42:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239250)
Trecute in ce manual?

Sunt destui terapeuti ce au scris despre asta!

Doriana 24.04.2010 21:51:53

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 239248)
Nu esti informata complet!unii pot da din propriul camp energie,atunci cand au un exces de energie si invata sa o transmita!cam asta se invata la cursurile de bioterapie.e cea mai periculoasa forma de bioenergie,cand energia proprie ajunge la altii.

Daca dai din propriul tau camp poti da energii pozitive sau negative. Pe cele pozitive le ai dintr-o sursa, pe cele negative din alta. Traim intr-o lume duala, bine-rau. Nu pot exista trei surse.

razvan_andrei 24.04.2010 22:02:48

Pana la urma important e sa se vindece omul, fie ca e medicina clasica, fie homeopatie, bienergie sau alte lucruri. Sincer, atata timp cat exista oameni care spun ca epilepsia e o boala in care exista demoni si draci(si sunt oameni pe acest forum care au spus asta), atunci pot si eu sa spun ca bioenergia si homeopatia si toate formele de medicina alternativa sunt cat se poate de curate. Ce s-o mai tot ocolim: atunci cand unui om de rand ii ajunge cutitul la os(si aici nu vbesc de crestinii adevarati-care, oricum, sunt f putini-) face tot posibilul sa mai traiasca o zi in plus, sa scape de dureri, sa supravietuiasca. Si nu vorbesc aberatii.

Traditie1 24.04.2010 22:38:23

Ca sa întelegem ce este boala si ce este vindecarea trebuie sa întelegem ce este fiinta umana.

Omul este alcatuit din trup si suflet, aflate în strânsa legatura. Sufletul este constiinta omului, persoana.

Sufletul, constiinta omului este o structura psihologica care este rezultatul tuturor experientelor de viata, al perceptiei despre sine si despre lume. Persoana umana se constituie începând de zero, din copilarie. Memoria defineste persoana si nu este nimic care sa existe în suflet care sa nu fi fost întâi în simturi (simturile trupesti iar în cazuri mai rare si simtul duhovnicesc al lucrarilor harului divin).

Trupul este învelisul material al sufletului. Dumnezeu a alcatuit trupul omului si al animalelor ca o masina care functioneaza dupa anumite legi pentru ca în natura totul trebuie sa aiba o explicatie materiala.

Forta vitala a trupului este creata si mentinuta de Dumnezeu, este un dar al Lui, nu o proprietate a trupului. Aparent, ea este mentinuta de procesele biologice, de alimentatie, respiratie, metabolism dar aceasta se întâmpla numai în cadrul vietii de acum. Scriptura ne spune ca în veacul viitor nu va mai exista alimentatie, chiar nu va exista stomac: Bucatele sunt pentru pantece si pantecele pentru bucate si Dumnezeu va nimici si pe unul si pe celalalt (I.Cor. 6, 13).

Bolile sunt dereglari ale corpului dar ele au în cele mai multe cazuri cauze spirituale. Un suflet bolnav de patimi îmbolnaveste si trupul, prin aceea ca rautatea, poftele, nedreptatile creaza un dezechilibru spiritual ce se rasfrânge si în trup. De asemeni sunt boli date de Dumnezeu cu diverse scopuri, fie ca semnal ca omul trebuie sa se întoarca de la pacat, fie ca suferinte care ne curata de atasamentul fata de lume si de mândrie.

De asemenea o sursa a bolilor este viata traita nesanatos, fara miscare, cu o alimentatie pe baza de carne, grasimi si alte lucruri toxice care îsi arata efectele mai ales la cei trecuti de tinerete. Toxinele din alimente se depun în tesuturi, îngreuiaza circulatia sângelui, duc la blocaje si perturbari.

Unde este locul asa-ziselor bioenergii, energii vitale si al asa-ziselor vindecari bioenergetice? Ele sunt o simpla superstitie de origine orientala. Orientalii cred în tot felul de prostii, rod al imaginatiei a tot felul de 'vizionari', de pilda buddha. A crede în nirvana sau a crede în aceste bioenergii e acelasi lucru: goana dupa naluci.

Aspectul grav e însa demonizarea. Sfintii Parinti ne spun ca patimile sunt demoni iar credintele false sunt si ele patimi. Devenind adeptul ateismului, sau al credintelor în bioenergii, în diverse religii false, omul se demonizeaza, demonii intra în sufletul sau si pun stapânire fara ca el sa stie pe 'pupitrul de comanda'.

Fie ca apeleaza la bioenergetician, fie ca se ocupa cu falsele vindecari, omul se preda pe sine dracilor, dupa cum se vede din marturisirea acelui fost 'vindecator' al carui link l-am mai dat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/m...ioenergie2.htm

AlinB 24.04.2010 23:01:36

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 239254)
Daca dai din propriul tau camp poti da energii pozitive sau negative. Pe cele pozitive le ai dintr-o sursa, pe cele negative din alta. Traim intr-o lume duala, bine-rau. Nu pot exista trei surse.

Lumea nu e intotdeuna alcatuita dintr-o gandire atat de simplista.

Ia apa de exemplu. Nu este neaparat "dintr-o sursa rea sau buna".
Poate fi dintr-o sursa buna dar poate fi poluata.

AlinB 24.04.2010 23:02:06

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 239252)
Sunt destui terapeuti ce au scris despre asta!

Niste nume de autori si lucrari se poate?
Trebuie sa fie pe Internet cate ceva, doar nu sunt o secta esoterica, nu?

Doriana 25.04.2010 00:30:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239283)
Lumea nu e intotdeuna alcatuita dintr-o gandire atat de simplista.

Ia apa de exemplu. Nu este neaparat "dintr-o sursa rea sau buna".
Poate fi dintr-o sursa buna dar poate fi poluata.

Sursele sunt distincte. Obiectele asupra carora actioneaza Dumnezeu sau satan pot fi binecuvantate sau blestemate. Vindecarea poate fi divina sau satanica, asa cum apa poate fi curata sau poluata, depinde de unde vine.

ChEoPs 25.04.2010 09:09:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239190)
Poti sa ne spui si noua ce inseamna avatarul tau?

pai ce poate sa insemne?la ce te referi?la steaua lui david?

AlinB 25.04.2010 18:42:22

Citat:

În prealabil postat de ChEoPs (Post 239354)
pai ce poate sa insemne?la ce te referi?la steaua lui david?

Avatarul de pe forum este ceva ca un fel de inger nu se vede prea bine despre ce e vorba.

Ai link -ul la imaginea la o dimensiune mai rezonabila?
Ce reprezinta?

Doriana 25.04.2010 18:53:39

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 239268)
Bolile sunt dereglari ale corpului dar ele au în cele mai multe cazuri cauze spirituale. Un suflet bolnav de patimi îmbolnaveste si trupul, prin aceea ca rautatea, poftele, nedreptatile creaza un dezechilibru spiritual ce se rasfrânge si în trup. De asemeni sunt boli date de Dumnezeu cu diverse scopuri, fie ca semnal ca omul trebuie sa se întoarca de la pacat, fie ca suferinte care ne curata de atasamentul fata de lume si de mândrie.

Exact. Aproape orice boala are o cauza spirituala, un pacat . Un bioenergetician , oricat de inzestrat ar fi, nu poate vindeca duhul de pacat numai Hristos poate asta. Va vindeca boala, dar din cauza ca nu a vindecat duhul, o alta boala va aparea in timp, poate mai rea ca prima, deoarece nu s-a eliminat cauza bolii ci doar efectul ei. Si, in plus, omul poate lua si alte boli din duhul vindecatorului, daca acesta nu lucreaza cu puterea lui Dumnezeu.

Calea randuita de catre Dumnezeu pentru vindecare este intai pocainta de pacatul care a cauzat boala, apoi rugaciunea pentru vindecare, facuta personal sau de un om cu darul acesta prin punerea mainilor. Orice vindecare care nu este precedata de pocainta nu este de la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu nu pune darul Sau peste pacate nemarturisite. Este un Dumnezeu sfant si nu poate locui impreuna cu pacatul.

AlinB 25.04.2010 19:12:38

Medicina alopata vindeca boala fizica si fara sa vindece neaparat boala spirituala..

Pe urma, sa nu generalizam.

Daca cineva sta in frig si raceste, care e problema spirituala?
Daca evita frigul nu racea.

Fani71 25.04.2010 19:23:22

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 239206)
Am si eu o intrebare...daca as bea ceai de codita soricelului, soc, sau tei...inseamna ca ar fi ceva vrajitoresc?

Dar daca mananc rosii, cartofi, dovlecei, sau supa de legume...nu tot la fel, pentru ca nu stiu exact cum actioneaza?:7:

Bun contraargument, pe langa cele ale lui Alin, impotriva ideii Annei 'nu stim cum functioneaza, deci e vrajitorie la mijloc'.
De altfel, nu stiu daca stii, Anna, dar nu se stie de unde provine cancerul si cum se rezorb anuite tumori (care teoretic nu ar trebui sa se rezoarba niciodata). Daca cineva care are cancer, este condamnat si nu face tratament clasic, ci bea suc de varza, bea aloe si mananca numai plante, si se vindeca, inseamna ca a practicat vrajitoaria?
Sau daca pur si simplu nu face nimic...

Doriana 25.04.2010 19:23:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239454)
Medicina alopata vindeca boala fizica si fara sa vindece neaparat boala spirituala..
Pe urma, sa nu generalizam.
Daca cineva sta in frig si raceste, care e problema spirituala?
Daca evita frigul nu racea.

Nu am zis ca toate bolile au cauza spirituala, ci majoritatea.

Si ma refeream strict la vindecarea de la Dumnezeu prin punerea mainilor,[ asa cum o gasim in Biblie de multe ori] in raport cu vindecarea de la satan tot prin punerea mainilor. Cu medicina alopata e alta treaba, in care nu vreau sa intru.

topcat 26.04.2010 09:35:50

Citat:

Sufletul, constiinta omului este o structura psihologica care este rezultatul tuturor experientelor de viata, al perceptiei despre sine si despre lume. Persoana umana se constituie începând de zero, din copilarie. Memoria defineste persoana si nu este nimic care sa existe în suflet care sa nu fi fost întâi în simturi (simturile trupesti iar în cazuri mai rare si simtul duhovnicesc al lucrarilor harului divin).

Trupul este învelisul material al sufletului. Dumnezeu a alcatuit trupul omului si al animalelor ca o masina care functioneaza dupa anumite legi pentru ca în natura totul trebuie sa aiba o explicatie materiala.

Forta vitala a trupului este creata si mentinuta de Dumnezeu, este un dar al Lui, nu o proprietate a trupului. Aparent, ea este mentinuta de procesele biologice, de alimentatie, respiratie, metabolism dar aceasta se întâmpla numai în cadrul vietii de acum.

Tu ai citit ce ai scris mai sus? :4:

Fani71 26.04.2010 09:41:37

Citat:

Trupul este învelisul material al sufletului. Dumnezeu a alcatuit trupul omului si al animalelor ca o masina care functioneaza dupa anumite legi

Nu asta este invatatura crestina despre trup. Este mai degraba inspirat din filozofia platonica ce scrii aici. (soma sema etc)
Trupul si sufletul alcatuiesc o unitate, nici vorba de invelis.

topcat 26.04.2010 10:43:57

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 239544)
Nu asta este invatatura crestina despre trup. Este mai degraba inspirat din filozofia platonica ce scrii aici. (soma sema etc)
Trupul si sufletul alcatuiesc o unitate, nici vorba de invelis.

Mai lipseste numai sa spuna ca crede in evolutionism :4:

zaharia_2009 26.04.2010 11:52:57

vindecarea slabanogului este graitoare !

Nu vreau sa intru in detalii dar despre postarea fratelui Traditie nu pot spune decit ca m-a dezamagit, eram obisnuit cu o cu totul alta calitate si profunzime de intelegere a teologiei . Dar socotind ca toti gresim la un moment dat prefer sa tac !!
Evanghelia vazuta si traita ieri 25.Aprilie.2010 este de o profunzime cu totul deosebita pt. om in general si pt. situatia particulara a imbolnavirilor. Este cu totul providential ca aceasta Evanghelie s-a pogorit peste aceste discutii trenante despre cine este si ce vrea sa fie bioterapia. Asa este caracteristic ispititorului, sa treneze, sa insiste, sa nu slabesca lupta, sa nu cedeze oricite argumente ii dai. Dar Hristos , dupa ce a facut lucrarea lui mintuitoare a plecat ca de fiecare data si s-a pierdut in multimea templului .
Deci, vindecarea slabanogului nu s-a facut la soma, la corp, la carnea si la ,,energiile sale" constelationare, astrale ori terestre, nu, ci s-a facut la intreg chipul omului cel asemenea cu D.zeu redindu-i sanatatea adamica deoarece i-a iertat pacatele slabanogului .Rostul si efectul extraordinar al pacatelor asupra corpului il arata simplu Hristos : ,,... du-te si nu mai pacatui ca sa nu ti se intimple ceva si mai rau !", acesta este in cea mai covirsitoare parte cauza a bolilor omenesti. Vindecarea slabanogului este facuta in templu, adica in biserica, unde D.zeu Hristos se intilneste cu omul in mod deplin , cum deplin a fost vindecat bolnavul. De aceea inainte de toate , in orice situatie de boala, omul trebuie sa mearga in biserica pt. 2 lucruri :
_ ca sa-si cunoasca pacatele sale (cum se spune in a 2 molitva de la maslu)si sa vina la Domnul cu CREDINTA, marturisindu-se si deslegindu-se de pacate. Dar mare atentie , porunca Domnului este sa nu mai faci pacate ca sa nu dai peste alte lucruri mai rele . Am spus atentie deoarece aici este raspunsul pt.sora Noesissa si si pt. toti cei interesati care pe un alt thread sustineau ca cheie mareata pt. viata omului este ,,deasa spovedanie"(asa cum s-a sustinut despre deasa impartasanie !, adica pareri duse in extremis) iar eu am atras atentia mai ales asupra modului de vietuire dintre spovedanii . Da, este extraordinar de buna deasa spovedanie dar asta nu te absolva sau nu minimalizeaza grija ta sporita despre modul cum traiesti intre spovedanii . Si daca aceasta grija este sporita din ce in ce vom vedea ca si frecventa spovedaniei se reduce putin si incepi ccu adevarat sa-i traiesti sensul;
- dupa ce ,,slabanogul" a facut aceasta cunoastere, raminind in biserica , adica in comuniune cu D.zeu, sta in mod etern la slujba sfintului maslu care este arma tuturor vindecarilor pt. om . Nu ne indoim de aceasta dar trebuie sa intelegem alte 2 lucruri : noi, in primul rind trebuie sa indeplinim toata rinduiala duhovniceasca mai intii iar apoi sa asteptasm vindecare care vine cind voieste D.zeu si nu cind nu mai avem noi rabdare. Rabdarea in suferinte si in incercarile Domnului sunt pt. ortodox ca focul curatitor pt. aur. Deci rabdare, rabdare, rabdare. In acest timp de rabdare ne putem arata medicilor a caror arta este binecuvintata de D.zeu insusi . Si atit... Restul stim cu totii ca nu este de la D.zeu. De aceea si Hristos nu l-a trimis pe slabanog la vraci si nici nu l-a tamaduit pt. reclama Sa ci pt. a intelege crestinul sensul profund si semnificatia vindecarii omului . Sa credem noi cuvintele lui Hristos din aceasta Evanghelie si sa credem ca numai asa se vindeca omul ? Sa credem cumva ca restul ar fi de la ispititorul prin uneltele sale (taoistii , hanemanienii, reikistii, reflexistii. etc, etc.) si sa ne indoim de cuvintele lui Hristos cum ca nu ar fi chiar asa, sau ca sunt incomplete si El nu a putut prevedea ca in timp va aparea si alte mijloace de vindecare decit biserica si medicina ???
Nu fratilor, asta sa nu ne fie noua deoarece prorocul David spune clar cu aproape 800 de ani inainte de venirea Mintuitorului in a sa Psaltire despre toate cuvintele Domnului :
,,Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint lamurit in foc, curatat de pamint, curatat de sapte ori" (Ps. 11/6)
Si asa fiind spus si facut , bioenergoterapia de la cine este ???? In aceiasi categorie intra si psihologia care iti sondeaza sufletul dar care nu il poate vindeca/deslega de pacate . Exista la indemina oricui scrierile parintelui Paisie Aghioritul despre psihologie .

AlinB 26.04.2010 12:58:47

Totusi, slabanogul a fost spovedit inainte de a fi vindecat?

zaharia_2009 26.04.2010 13:05:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 239640)
Totusi, slabanogul a fost spovedit inainte de a fi vindecat?

1. Cind a fost instituita taina spovedaniei, inainte sau dupa vindecarea slabanogului ? Care este legatura pacatelor cu boala lui ?
2. Citeste taina sfintului maslu din Molitfelnic !

NB: eu raspund cu sinceritate si inima buna desi incep sa inteleg si altceva din asemenea intrebari . Mult este pina ma conving !

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 17:56:55

Hristos a înviat!

Hristos a înviat!
Numele meu este Anastasiu iar nu Athanasiu. Adică înviere iar nu nemurire. Diferența între ele este tocmai cea dintre mântuire (sau sănătatea veșnică) și sănătatea cu orice chip pe pământ, dar doar aici.
Doamna Fani, vă rog încă o dată să-mi dați și mie numele dvs. de botez sau măcar motivul pentru care refuzați aceasta.
Vedeți că Nicolae Steinhard era altfel decât lasă să se înțeleagă Jurnalul Fericirii. Avea o lucrare aprinsă de pocăință. Zicea că noi, creștinii botezați de prunci, răsfățații lui Dumnezeu, nu știm ce înseamnă Sfintele Taine. El știe cât de păcătos este pentru că la Sfântul Botez a simțit schimbarea cea luminoasă ce o primesc creștinii. Dacă veți cerceta predicile lui veți vedea ce intransigent este cu compromisurile, inclusiv culturale. Dacă veți studia istoria Jurnalului Fericirii veți observa că a fost confiscat de securitate, care după ce l-a operat îndeajuns pentru a sluji New Age-ul din care comunismul a fost doar o rădăcină și un experiment, l-a dat singură de bunăvoie și cu scop precis la publicare – a ne face să credem că Ortodoxia lui Nicolae Steinhard a fost ghiveci superstițios și snob, adică ori să-l discrediteze pe el ori să ne deformeze prin relativism pe noi. Așadar stilul de duhovnicie preluat de dvs. din Jurnal nu are origine nici la Hristos nici la Nicolae Steinhard. În afară de asta pe cine își face dumnezeu din om Dumnezeul cel Viu îl face să cadă prin dumnezeul lui. Cum spune Psaltirea Psalmul 59, 12. Da-ne noua ajutor, ca sa ne scoti din necaz, ca desarta este izbavirea de la om.
Ieremia 17, 5. Asa zice Domnul: "Blestemat fie omul care se increde in om si isi face sprijin din trup omenesc si a carui inima se departeaza de Domnul. 6. Acela va fi ca ierburile pustiului si nu va vedea cand va veni binele, ci va locui in locurile arse ale pustiului, in pamant neroditor si nelocuit. 7. Binecuvantat fie omul care nadajduieste in Domnul si a carui nadejde este Domnul, 8. Deoarece acesta va fi ca pomul sadit langa ape, care-si intinde radacinile pe langa rau si nu stie cand vine arsita; frunzele lui sunt verzi, la timp de seceta nu se teme si nu inceteaza a rodi.
Așadar chiar dacă ar fi scrierea lui iar nu una apocrifă e bine totuși să aveți ca model pe Hristos cu toți Sfinții Părinți care seamănă nespus cu el, iar nu un Nicolae Steinhard în ceea ce nu seamănă cu Hristos căci altfel veți cădea în Steinhardolatrie și din ea în paguba veșnică.
Despre asemănarea cu Hristos ca adevărata sănătate am scris deja și o să postez la vreme potrivită.
Și acum să discutăm o leacă despre antinomia:
Matei 12, 30. Cine nu este cu Mine este impotriva Mea si cine nu aduna cu Mine risipeste.
Marcu 9, 38. Si I-a zis Ioan: Invatatorule, am vazut pe cineva scotand demoni in numele Tau, care nu merge dupa noi, si l-am oprit, pentru ca nu merge dupa noi. 39. Iar Iisus a zis: Nu-l opriti, caci nu e nimeni care, facand vreo minune in numele Meu, sa poata, degraba, sa Ma vorbeasca de rau. 40. Caci cine nu este impotriva noastra este pentru noi.
Se vede că nu-i oprea, cum nu-i oprește nici pe eretici să facă minuni, ca să se vestească minunea și puterea numelui Său, de aceea adaugă că nu poate să mă vorbească degrabă de rău. Acesta este motivul că îi lasă și nu că ar aduna ceva bun sau să se mântuiască.
Diferența între cele 2 citate pe care le puneți în contradicție în loc de a le completa una cu alta arată tocmai neînțelegerea dvs. la adresa Ortodoxiei și a metodelor de vindecare. De altfel iar dați dovadă de necunoaștere teologică în Ortodoxie și cu termenul de antinomie. Antinomia nu înseamnă antonimie (bun –rău, frumos – deștept) ca în meseria dvs. Antinomia înseamnă 2 termeni care par contradictorii la exterior dar care fiind reali și suprapuși în interiorul lor în ambele lor extreme tocmai arată nuanțat realitatea completă a adevărului, care fiind Dumnezeiesc este întotdeauna antinomic. Neputința limitării noastre de posesori ai unor minți create și căzute nu ne lasă să vedem decît o latură a adevărului. Antinomia arată că două realități dumnezeiești aparent opuse întregesc adevărul. De exemplu Dumnezeu este și cel mai mare prin dumnezeirea Lui și cel mai mic prin smerenia Lui. Antinomia nu înseamnă că antihrist e tot una cu Hristos și nici că dracul e tot una cu Dumnezeu și nici că bioenergia (medicina lui antihrist) e tot una cu medicina energiilor necreate, chiar dacă seamănă în superficial și aparență. De altfel nu e prima oară când interpretați contrar ortodoxiei citate din Sfinele Scripturi. Ați mai făcut-o și la problema cu idolii.
Metodele de vindecare demonice nu sunt antinomice cu cele duhovnicești căci tocmai că se aseamănă în aparență dar în profunzimea lor se deosebesc radical.
În cele 2 citate este vorba de harul mântuitor sau intern care este numai la Ortodocși (ceea ce se adună pentru veșnicie și mântuiește) și harul chemător sau extern, care face minuni și la eretici pentru a mărturisi puterea numelui Mântuitorului dar care îi risipește căci nu merg după apostoli, adică în Biserica Ortodoxă.
Rezolvarea se găsește aici:
Luca 10, 17. Si s-au intors cei saptezeci (si doi) cu bucurie, zicand: Doamne, si demonii ni se supun in numele Tau. 18. Si le-a zis: Am vazut pe satana ca un fulger cazand din cer. 19. Iata, v-am dat putere sa calcati peste serpi si peste scorpii, si peste toata puterea vrajmasului, si nimic nu va va vatama. 20. Dar nu va bucurati de aceasta, ca duhurile vi se pleaca, ci va bucurati ca numele voastre sunt scrise in ceruri.
Matei 7, 21. Nu oricine Imi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu Celui din ceruri. 22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut? 23. Si atunci voi marturisi lor: Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele si la indeplineste asemana-se-va barbatului intelept care a cladit casa lui pe stanca. 25. A cazut ploaia, au venit raurile mari, au suflat vanturile si au batut in casa aceea, dar ea n-a cazut, fiindca era intemeiata pe stanca. 26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele si nu le indeplineste, asemana-se-va barbatului nechibzuit care si-a cladit casa pe nisip. 27. Si a cazut ploaia si au venit raurile mari si au suflat vanturile si au izbit casa aceea, si a cazut. Si caderea ei a fost mare.
Tot așa în medicină vrăjitorească, spiritism și orice vrăjitorie sunt lăsate de Dumnezeu efecte pentru a demonta ateismul și a înțelege că există și lumea nevăzută. Să vadă oamenii că există energii și acțiuni și în afara celor pipăibile și văzute ca de aici să alerge la Dumnezeu dar nicidecum să le folosească spre pagubă veșnică. Cei care le folosesc se pot vindeca dar nu se pot mântui chiar dacă se spală pe mâini ritualic, să-și curețe energiile la nufărul (!) ca Mihnea Dragomir, care după cum mărturisește este inițiat (citește ocult adică ascuns), a învățat niște lucruri la inițiere pe care nu le poate ști tot neinițiatul ca să nu-i socotească scrântiți. De fapt ca să nu se prindă că sunt vrăjitori. Chiar nici un bec de alarmă nu vi se aprinde când vedeți mărturisirea ocultismului (inițierea în misterul esoteric al energiilor vindecătoare ale lui Qi) acupuncturii dată în vileag de (pap)arici?
Iar noi nu ne luăm după efectele aparente, chiar palpabile, chiar măsurabile, chiar vindecătoare, ci după cele real vindecătoare fără compromis veșnic cunoscute prin aflarea voii lui Dumnezeu. N-ați fost atentă la ce spune Sfântul Ioan Gură de Aur că se pot face semne și minuni ca să ni se strice credința? Deci la fel și în știința cu nume mincinos.
Sunt curios ce mai spune topcat despre acupunctură când vede că papariciul, acupuncturistul oficial al papei, spune negru pe alb că e tratament cu energie, că se pot influența energetic și înțepătorul și înțepatul, că trebuie o spălare a energiei Qi ca și a banilor negri, că trebuie inițiere ca la orice oculți. Mai crede oare că acupunctura funcționează prin plexuri vasculare când de fapt ea funcționează prin credință rătăcită?

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 18:03:33

Medicina contemporană și vindecările ei 6

FELURI DE VRĂJITORIE
Sfântul Nicodim Aghioritul în cartea sa „Despre vrăjitorie” scrie la pag. 7-17:
„ Precum diavolul mai întâi fiind o minte simplă (uniformă) și neîmpărțită din pricina asemănării cu Cel Unul în ce privește mintea, care este Dumnezeu, apoi despărțit fiind de Cel Unul în ce privește mintea și căzând în cele multe, a devenit minte variată și foarte împărțită, tot astfel, și răutățile pe care le-a născocit și le-a imaginat sunt foarte felurite și aproape fără număr; de aici, prin urmare, și felurile vrăjitoriilor, pe care le-a scornit și le-a și semănat în nefericiții oameni, sunt diferite și foarte multe. […]:
1. Magia primul fel de vrăjitorie […]care pare că este ca și un meșteșug și o știință[…] ;
2. Prezicerea […] care prezice prin mijlocirea palmei mâinii, bazinului, jertfelor, bandajelor înșelătoare […] lucruri care urmează să se întâmple[…];
3. Farmecul […] jeluire, bocet, pe care le fac deasupra mormintelor, invocând demonii ca să facă pe cineva să paralizeze și să cadă la pat toată viața, sau să-l orbească, sau să-l surzească, sau să-l îmbolnăvească […];
4. Vraja […] împreună cu invocările demonilor unesc psalmii lui David și numele sfinților și a lui Hristos și pe al Născătoarei de Dumnezeu[…];
5. Descântecul […] atrag demonii la acele lucruri pe care le doresc prin incantații și chemări […] leagă fiarele […] ating șerpii și-i fac să nu-i muște […] leagă cuplurile;
6. Otrăvirea […] cei ce se folosesc de acestea se numesc farmazoni, prin meșteșug vrăjitoresc prepară băuturi otrăvitoare, fie ca să omoare pe cineva, fie ca să-i întunece mintea, fie ca să-l atragă către dragostea trupească […];
7. Oionoskopia […] prezicere din […] zborul sau sunetele păsărilor […] din mișcările fizice ale membrelor corpului lor […];
8. Urmărirea norilor […] examinează formele norilor […] și prezic cele viitoare;
9. Învățătura și astrologia […] spune că acțiunile dorite ale oamenilor sunt dirijate și conduse de mișcările cerului și a astrelor […] învățați se numesc cei care în chip ciudat și în afara cuviinței se folosesc de matematică[…] cei care prevestesc din tunete, fulgere și cutremure […];
10. Amuletele […] cei ce le folosesc sunt numiți fetișiști […] obiecte cu nume demonice scrise […] sfori vopsite să nu se deoache […] cei ce-și scuipă în sân […] care scriu amulete ca să le treacă febra sau boala;
11. Jocuri de prezicere a viitorului[…];
12. Trecerea copiilor bolnavi prin coronițe ca să îmbătrânească puternici […] unii bărbați și unele femei mai ales babele rele sunt răpite în aer și merg din loc în loc, și acolo fie sugrumă prunci, fie fac alte rele […] purtarea întoarsă a lucrurilor sfinte […];
13. Unii creștini lumești poartă sfintele icoane […] pe umerii lor și aleargă ca nebunii și îndrăciții ici și acolo […]prevestind oarecare lucruri și dezvăluind cele pe care unii le-au pierdut și altele asemenea […];
Acestea sunt cele mai însemnate și cele mai răspândite feluri ale vrăjitoriei; sunt și altele, foarte multe, dar la acestea socotim îndeajuns să ne referim;”
DESPRE FALSA ȘI SPURCATA ÎNSĂNĂTOȘIRE DEMONICĂ
Sfântul Nicodim Aghioritul în cartea sa „Despre vrăjitorie” scrie la pag. 39-52:
„Drept aceea, pleacă-te, frate, și crede ca numai singur Dumnezeu este adevăratul doctor al sufletelor și al trupurilor; iar vrăjitorii și dracii nu vindeca în adevăr, ci cu nălucire. Iar daca vom presupune ca vindeca trupul, după slobozirea lui Dumnezeu, însa sa știi ca-l vindeca cu scop ca sa omoare sufletul tău. Cum? Despărțindu-te pe tine de la credința lui Hristos și trăgându-te spre a crede și a sluji acelora. Pentru aceea, ce folos vei lua, frate, daca și după cum am zis, ar vindeca trupul tău, cel ce astăzi trăiește și mâine moare, în timp ce omoară sufletul tău cel fără de moarte? Ce dobânda vei lua, daca aici vei gusta putina sănătate, iar acolo te vei munci veșnic? Lipsească astfel de sănătate! Piară acest fel de viața și sănătate; precum zice aurita gura a lui Ioan: "Sa nu crezi ca vindeca cu adevărat! Iar eu și cu covârșire fac și zic aceea: ca, deși ar vindeca în adevăr, dar mai bine este sa mori, decât sa alergi la vrăjmașii lui Dumnezeu și într-acest fel sa te vindeci. Ca ce folos este trupul se va vindeca, iar sufletul se va pierde? și ce dobânda daca cineva aici va afla mângâiere, iar după aceasta se va trimite în focul cel nestins?" (Cuvântul 5 - împotriva evreilor). și iarăși zice: "Deși vindeca diavolul - însa mai mare vătămare a făcut! - și măcar ca a folosit, trupul s-a folosit, care puțin mai pe urma murind va putrezi, însa a vătămat sufletul cel nemuritor" (Cuvânt către cei ce iudaisesc). Deci, fiindcă diavolul, fraților, este pescar prea viclean, pierde putina momeala ca sa prindă un peste mare; adică se mulțumește sa va dea o sănătate de nimic numai ca sa va lipsească de rai; va lungește puțin viața, ca sa va muncească veșnic. Nu vezi (zice Sfântul Ioan Gura de Aur) cum slăbănogul zăcea de 38 de ani în pat și jumătate mort și răbda mucenicește boala, așteptând ajutorul lui Dumnezeu, fără sa ceara a-l vrăji sau a-i da baiere. "Si nici așa n-a alergat la vrăjitori, nici nu s-a dus la descântători, nici n-a atârnat baiere, ci a așteptat ajutorul lui Dumnezeu" (Sfântul Ioan Gura de Aur). și tu, creștine, fiindcă te-ei îmbolnăvit puține zile, de ce ești atât de nerăbdător și alergi la vrăjitori și la țigănci? Nu vezi cum Lazar în toata viața lui zăcea înaintea porții bogatului, atât de mult rânit încât din multa slăbiciune nu putea nici sa alunge câinii care îi lingeau rănile, totuși, a ales mai bine moartea în aceasta boala decât a cere baiere și farmece? însa, nici fermecători nu a cerut, nici potcoava nu a atârnat... nici vrăjitori nu a chemat la sine (zice acolo Sfântul Ioan Gura de Aur); și tu care iertare vei dobândi, când pentru puține friguri alergi la babele cele bețive și rele? Nu vezi pe viteazul acela Iov care, după ce a pierdut copiii și averea, atât s-a rânit, încât viermii fierbeau peste tot trupul lui, neputând nici pâinea a o mânca de multa putoare și cu toate acestea, putând sa scape de toate durerile cu hula și sa moara, precum îi zicea femeia lui: Zi un cuvânt către Domnul și mori (Iov 2, 9), a răbdat însa bărbătește și nici un cuvânt de cârtire n-a scos din gura sa. Iar tu de ce ești atât de nerăbdător și pentru o prea mica zgârietura defaimi pe Dumnezeu, pe Hristos, credința și pe sfinți și alergi la vrăjmașii lui Dumnezeu, la vrăjitori și la draci ca sa te vindece? și ce iertare vei putea lua din aceasta, precum îți zice Sfântul Ioan Gura de Aur? "Deci, ce iertare vom avea noi, daca atâtea înfricoșate patimi au pătimit aceia (sfinții mucenici) și răbdau; iar noi pentru friguri, sau pentru răni, alergam la adunări și la vrăjitori și înșelători si-i chemam în casele noastre". Dar zici ca baba aceea creștina și creștinul acela ghicitor când descânta și dau baiere nu zic, nici nu scriu alte nume, fără numai numele lui Dumnezeu, al lui Hristos, al Născătoarei de Dumnezeu și al Sfinților. Si, deci, ce rău fac ei? La acestea îți răspunde dumnezeiescul Ioan Gura de Aur și îți zice ca, pentru aceasta mai cu seama se cade a urî acea baba rea și pe acel rău fermecător, fiindcă uneltesc spre ocara și necinste numele lui Dumnezeu si, creștini fiind, lucrează ca și elinii. Pentru ca și dracii, măcar ca numesc numele lui Dumnezeu, însa iarăși tot draci sunt: "Unii voind a se îndrepta, zic ca e creștina femeia care a descântat acestea și nimic alta nu zice, fără numai numele lui Dumnezeu. Deci pentru aceea mai ales o urăsc și mă întorc, ca numele lui Dumnezeu îl întrebuințează spre ocara; ca, zicându-se pe sine ca este creștina, se arata ca lucrează cele ale păgânilor. Ca și dracii numeau numele lui Dumnezeu, însa tot draci erau și așa ziceau către Hristos: Te știm pe tine cine ești, Sfântul lui Dumnezeu (Marcu 1, 14); cu toate acestea, le-a închis gura lor și i-a izgonit" (Andr. 21).

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 18:06:18

Medicina contemporană și vindecările ei 7

Așadar, nu mai este alt doctor, nici alt ajutor ca sa te duci, creștine, și sa te vindeci când ești bolnav, decât numai vrăjitorul și diavolul? Nu este Hristos, pe care tu îl crezi ca este singurul și desăvârșitul Doctor, care și când era pe pământ a vindecat atâtea mii și mii de bolnavi. și au străbătut Iisus toata Galileea... vindecând toata boala și toata neputința în popor (Mat. 4, 23). și acum, când S-a suit la ceruri, vindeca cu darul și cu ajutorul Sau pe toți cei ce-L cheamă cu credința? Nu sunt atâția și atâția doctori: Apostolii, Mucenicii, Doctorii cei fără de arginti, Ierarhii, Cuvioșii și ceilalți Sfinți care au luat de la Hristos dar și putere ca sa vindece orice fel de boala? Nu este Biserica lui Hristos spital de obște și gazda deschisa, ca sa primească pe toți fiii săi care pătimesc de felurite boli, atât ale sufletului, cât și ale trupului, spre a-i mângâia, a-i ajuta și vindeca cu sfințirea apei și cu dumnezeieștile Taine? "Si nu este rășină în Galaad? Au doctor nu este acolo?" a strigat oarecând Proorocul Ieremia către poporul israelitean (Cap. 8, 22); și eu acum strig către creștinii cei bolnavi: Nu cumva, fraților, nu este în credința voastră ortodoxa și în Biserica în care credeți vindecare și ajutor? Hristos și Crucea lui, câte vindecări au săvârșit, zice Sfântul Ioan Gura de Aur? "El moartea a stricat-o, păcatul l-a stins, iadul l-a făcut netrebnic, puterea diavolului a slăbit-o și a dat vindecare trupului; oare nu este vrednic de crezare?" (Andr. 21). Cum va lăsa inima sa părăsiți pe Dumnezeu, Căruia îi credeți, și sa va duceți la blestematul diavol? Cum lăsați pe prea dulcele Iisus Hristos, Făcătorul și Răscumpărătorul vostru, adevăratul vostru Doctor, și va duceți la ucigătorul de oameni, la tiranul, la făcătorul de rău? Cum răbda sufletul vostru a defăima atâția Sfinți prieteni, binefăcători și doctori ai voștri desăvârșiți și sa năzuiți la spurcații vrăjitori și la necurații draci, cei cu totul vrăjmași ai voștri? Cum suferiți a lăsa Sfânta Biserica a lui Hristos, maica voastră, și sa alergați la drăceștile adunări - la draci și la locuințele vrăjitorilor? și precum baba rea și bețiva sau țiganca, nu e cu putința sa vindece și Hristos? Deopotrivă cu cărbunii și cu potcoavele și cu drăceștile baiere, n-au putere Crucea și Aghiazma și alte mântuitoare Taine ale credinței voastre? Ah, nemulțumitoare fapturi! Ah, neam necredincios și vârtos la inima! și unde sunt fulgerele și trăsnetele cerului? Unde sunt cutremurele pământului și crăpăturile, ca sa va ardă de tot, sa va scufunde și sa va înghită de vii? După dreptate are sa strige cu întristare Iisus Hristos pentru voi prin gura lui Ieremia; ca nici un neam n-a părăsit pe Dumnezeul sau, fără numai voi, creștinii: Treceți în ostroavele Hetimului și vedeți de s-au făcut unele ca acestea. De si-au schimbat păgânii dumnezeii lor și aceia nu sunt dumnezei, iar poporul meu a schimbat mărirea sa, întru aceea de la care nu se vor folosi (Ier. 2, 10). Are dreptate a Se mâhni, ca s-au înspăimântat cerul și pământul, pentru ca voi, creștinii, ați lăsat acest izvor al vieții și al sănătății și ați poftit gropile cele fără de apa ale vrăjitorilor și ale țigăncilor. Spăimântatu-s-a cerul de aceasta și s-a înfricoșat mult foarte, zice Domnul. Ca două rele a făcut poporul Meu: M-a părăsit pe Mine, izvorul apei vieții, și si-a săpat lui fântâni surpate care nu vor putea tine apa (Ier. 2, 12). Are dreptate Iisus sa strige prin gura lui Isaia ca El v-a născut de a doua oara prin Sfântul Botez și v-a făcut fii ai Săi, iar voi, de la o mica boala, ați defăimat pe Tatăl vostru și v-ați dus la vrăjitori și la draci, vrăjmașii Lui. Auzi, cerule, și asculta, pământule, ca Domnul a grăit: Fii am născut și am crescut, iar aceia s-au lepădat de Mine (Is. 1, 2). și cum boul și asinul au cunoscut pe Făcătorul de bine și stăpânul lor, iar voi pe Făcătorul vostru de bine nu-L cunoașteți? Cunoscut-a boul pe stăpân, și asinul ieslea Domnului sau; iar Israil nu M-a cunoscut pe Mine și poporul Meu nu M-a înțeles (Ier. 2, 3). Pentru aceea, ca sa nu Se întristeze Iisus Hristos din pricina voastră și sa zică unele ca acestea și ca sa nu va arătați și voi nemulțumitori către acest de-aproape al vostru făcător de bine, încetați, frații mei, încetați de a va mai duce la vrăjitori și la țigănci. și când se întâmpla sa va îmbolnăviți, alergați la Hristos cu călduroasa credința și cereți vindecare, pentru ca El este totdeauna Tata al vostru prea iubit; și daca v-a dat boala, a dat-o spre a încerca răbdarea voastră și ca sa va încununeze mai mult și sa vadă daca îl iubiți cu adevărat din toata inima. căci care fiu, zice, este pe care nu-l cearta tatăl? (Evr. 12, 7). El, deși va cearta și va pălmuiește părintește câteodată pentru păcatele voastre, însa iarăși va vindeca și va mângâie ca pe niște fii ai Lui, când va întoarceți către Dânsul prin pocăința, și din toata inima cereți ajutorul Lui. căci fericit, zice, este omul pe care îl cearta Dumnezeu și dojenirea celui Atotțiitor n-o leapădă, ca El rănește și vindeca, bate și mâinile Lui tămăduiesc (Iov 5, 17). Alergați când sunteți bolnavi și la Doamna noastră Născătoare de Dumnezeu, tămăduitoare cea după Dumnezeu a bolnavilor și mângâierea celor întristați. Alergați și la toți Sfinții si, rugându-i pe ei cu credința, veți dobândi vindecarea cea dorita a bolii voastre; și de nu veți lua sănătatea cea dorita, ci lăsându-va Dumnezeu sa va pedepsiți - așa fiind de folos sufletului vostru - se cade însa a sta cu bărbăție întăriți în credința și sa alegeți mai bine de mii de ori a muri decât sa chemați vrăjitori și vrăjitoare și cu acest chip sa va lepădați de credința lui Hristos și sa vindeți dreapta credința. Iar de se întâmpla a va îndemna alții la aceasta - rude sau prieteni - păziți-vă pentru dragostea lui Dumnezeu și nu-i ascultați și sa fiți încredințați ca pentru aceasta răbdare a voastră și bărbăție sufleteasca a) Dumnezeu vă va încununa cu cununa mucenicească; b) conștiința voastră se va bucura și se va veseli fără asemănare mai mult decât daca ați fi luat sănătate; c) oamenii va vor lauda cu cuviincioasa cinste; și d) în cele din urma veți lua și vindecarea bolii voastre, după cum acestea toate le dovedește condeiul cel aurit al lui Ioan Gura de Aur.
a) Vă va încununa Dumnezeu ca pe niște mucenici, ca precum Mucenicii au răbdat muncile, numai ca sa nu se închine idolilor, așa și voi suferiți chinurile bolii, numai ca sa nu aveți vreo nevoie de ajutorul vrăjitorilor și al dracilor și sa vindeți credința și dragostea lui Hristos. "Ai căzut în boala grea și vin mulți la tine și te silesc, unii cu descântece, alții cu baiere și alții cu alte lucruri ca sa îmblânzească răul; iar tu pentru frica lui Dumnezeu rabzi cu bărbăție fără sa te îndoiești și pe toate ai hotărât sa le pătimești și sa le rabzi, decât sa uneltești ceva din obiceiurile idolești. Aceasta îți va aduce cununa muceniciei și nu te îndoi pentru aceasta... ca precum acolo (adică mucenicul) răbda durerile muncilor cu bărbăție, ca sa nu se închine idolului, așa și tu suferi durerile cele din boala ca sa nu ai nicidecum trebuința de ajutorul aceluia, nici sa faci ceva din cele zise de el" (Ioan Gura de Aur, Omilia 3 la Epistola I către Tesaloniceni.). b) Au sa se bucure conștiința voastră și gândul, lăudându-va lăuntric ca v-ați purtat ca niște creștini adevărați și adevărate slugi ale lui Hristos și ca niște nevoitori v-ați împotrivit cu atâta bărbăție încât ați ales mai bine sa suferiți de friguri și de răni decât sa primiți drăceștile vrăji și baiere. "Deși ai friguri și suferi mii de întristări, gonindu-i pe acei spurcați vrăjitori, vei fi însa mai bine decât orice om sănătos, fiindcă gândul te va înalta... conștiința te va lauda și te va mari si-ti va zice: curaj, curaj, omule! sluga lui Hristos, bărbat credincios și râvnitor al bunei credințe... împreuna cu mucenicii vei sta în ziua aceea... pentru ca ai hotărât astăzi a te munci, a suferi de friguri și de răni, numai și numai ca sa nu primești păgâneștile vrăji și baiere" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor); c) Va vor lauda oamenii văzându-va ca ați scos din casele voastre pe ghicitori, pe babele cele rele și pe țigănci și n-ați primit vrăjile și baierele lor și se vor minuna și vor urma și ei bărbăției voastre. "Caci, când vei scoate pe vrăjitori cu multa ocara din casa ta, toți auzind te vor lauda și se vor minuna de tine... și mai bine le va fi și vor râvni sa urmeze bărbăției tale" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor); d) Iar în cele din urma, veți recăpăta sănătatea voastră, fiindcă și Dumnezeu vă va iubi mai mult pentru bărbăția care ați arătat-o, și Sfinții îl vor ruga mai cu căldură ca sa va vindecați "si nu vindecarea bolii. Fiindcă aceasta bărbăteasca voință a ta va trage harul lui Dumnezeu asupra-ti cu mai multa dragoste și toți Sfinții se vor veseli de bunăvoința ta și din adâncul inimii vor face rugăciuni pentru tine" (Sfântul Ioan Gura de Aur, Cuvântul 5 - împotriva iudeilor).

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 18:07:07

Medicina contemporană și vindecările ei 8

Si ca sa zic pe scurt, deși ai fi încredințat, frate, ca vrăjitorii pot sa te facă sănătos de boala ta, ca pot, de pilda, să-ți dăruiască 50 de ani de viața și ca ar avea putere sa învieze morții (deși amândouă lucrurile sunt cu neputința), iarăși ia aminte, ia aminte, ia aminte sa nu alergi la ei ca să-ți ajute; pentru ce? Pentru ca te lepezi de Dumnezeu, vinzi pe Hristos, te lepezi de buna cinstire și de credința ta și faci cele potrivnice pentru ca slujești diavolului și te închini slujitorilor lui draci și în cele din urma te faci rob al lor. Ca, deși te faci sănătos de boala, însa vei patimi totdeauna o amara mustrare de conștiința, ca pentru o mica amețeala ai calcat făgăduințele pe care le-ai făcut lui Hristos, lepădându-te de credința. De aceea, sănătatea ta va fi mai amara și decât cea mai grea boala, precum zice Ioan Gura de Aur (Cuvântul 5 - împotriva iudeilor). Vrei sa te încredințezi? Auzi ce zice Dumnezeu în a doua Lege: "Iar de se va scula întru tine prooroc sau care visează vis si-ti va da ție semn și va veni semnul sau minunea care a grăit către zicând: Sa mergem și sa slujim la dumnezei străini, pe care nu i-ați știut, sa nu ascultați de cuvintele proorocului acestuia sau ale celui ce visează visul acela, ca va ispitește pe voi Domnul Dumnezeul vostru ca sa știe, oare iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toata inima voastră și din tot sufletul vostru" (A doua Lege 13, 1). Adică: daca proorocul acela va zice ca eu pot sa înviez mortul, numai ascultați-mă pe mine și închinați-va idolilor sau dracilor; și daca chiar într-adevăr va putea cu lucrul sa învieze mortul precum a făgăduit, iarăși sa nu-l ascultați ca sa va închinați diavolului și dracilor. Pentru ca Dumnezeu a slobozit sa facă acel prooroc o minune ca aceea, ca sa vadă daca voi îl iubiți cu toata inima voastră și nu slujiți altuia fără numai Lui. așa tâlcuiește acest grai dumnezeiescul Ioan Gura de Aur în cuvântul lui împotriva iudeilor. Auzi, frate, înfricoșat cuvânt pe care îl zice însuși Dumnezeu? Deci, lasă aceasta stăruința ce o pune diavolul înaintea ta, ca sa te duci la vrăjitori pentru tămăduirea bolii tale și fugi de ei ca de foc. [353-364]
Sfârșesc pecetluind acest cuvânt de fata cu spusele dumnezeiescului Ioan Gura de Aur și ale Marelui Vasile și va zic ca daca voi, creștinii, nu numai ca nu veți unelti vreo vrajă, ci nici nu veți chema vrăjitori și vrăjitoare sa va descânte sau sa va dea baiere la bolile voastre, ori sa alergați la ei ca sa va arate oarecare lucruri, sau sa va ajute la vreo nevoie. Daca, zic, vă veți păzi de acestea, sa știți ca în ziua Judecații are sa va ia Hristos pe fiecare de mâna și are sa va pună înaintea priveliștii aceleia a toata lumea - a îngerilor, a Arhanghelilor și a tuturor sfinților celor din veac. și are sa zică: - Acest om, îmbolnăvindu-se oarecând și pe când toți îl îndemnau sa cheme vrăjitori și vrăjitoare spre a-l descânta ca sa-l facă sănătos din boala, el, pentru numele Meu și pentru frica Mea, nu s-a dus încă sa facă acest lucru, ci a ales mai bine sa moara decât sa se lepede de dragostea Mea. așa o adeverește aurita gura a lui Ioan: "Înțelege cât de mare cununa vei lua acolo, când de fata vor fi îngerii și toți Arhanghelii; atunci, apropiindu-Se Hristos și luându-te de mâna, te va purta înlăuntrul priveliștii aceleia și în auzul tuturor va zice: acest om, aprinzându-se oarecând de friguri și fiind sfătuit a se izbăvi de boala, ca sa nu se poticnească în ceva, acesta, pentru numele Meu și evlavia cea către Mine, a izgonit și a înfruntat pe cei ce îi făgăduiau sa-l vindece în felul acela - vrăjitoresc - și a ales mai bine a muri în boala decât sa vândă credincioșia fata de Mine" (Cuvântul 5 - împotriva iudeilor).
Iar daca veți fi biruiți de boala si, dorind sa rămâneți în viață, veți defăima pe Hristos și pe Sfinții Lui si, lepădându-va credința și buna cinstire, veți alerga la draci, la vrăjitori și vrăjitoare ca sa va vindece sau alt ajutor sa va facă, sa știți ca în ziua Judecății, înaintea a toata mulțimea îngerilor și a oamenilor, aveți sa va faceți lauda diavolului, iar lui Hristos rușine și ocara. căci atunci diavolul are sa se laude înaintea Domnului și sa zică: Iată, acești creștini, pentru o mica boala pe care au avut-o și pentru o mica trebuința ce aveau, s-au lepădat de Tine și de credința și dragostea Ta; aceștia pe care i-ai făcut și i-ai zidit și pentru care ai răbdat moarte, ei au alergat și au venit la mine și la ajutorul meu. Deși eu nici nu i-am zidit, nici nu am luat moarte pentru ei, totuși ei au ales mai mult dragostea mea decât pe a Ta. așa o adeverește arătătorul de cele cerești, Vasile: "Cel ce acum ne amăgește pe noi și cu ademenirile lumești și cu toata meșteșugirea ne silește sa-l uitam pe Făcătorul nostru de bine, Dumnezeu, spre stricarea sufletelor noastre, sărind în mijlocul nostru atunci și ocărând, se va arata cu mustrare asupra Domnului, spre defăimarea noastră lăudându-se cu îndărătnicia nesupunerii și despărțirii noastre, zicând ca deși nici nu ne-a zidit și nici nu a murit pentru noi, însa ne are pe noi pentru ca i-am urmat lui cu nesupunere și trândăvie fata de poruncile lui Dumnezeu" (Rânduielile vieții monahale, II). O, rea întâmplare! O, rea nenorocire pe care o veți patimi, fraților! căci aceasta ocara și aceasta lauda pe care are sa o facă atunci diavolul împotriva Stăpânului Hristos, pentru voi, va fi mai cumplita pentru voi decât focul cel veșnic, decât întunericul cel mai din afara și decât scrâșnirea dinților. Va fi mai grea vouă decât tot tartarul, decât toți viermii cei neadormiți și decât toate neluminatele și înfricoșatele locuri ale iadului. într-un cuvânt, va fi mai grea decât toate muncile care împreuna au sa va muncească veșnic; așa cum o zice acest Vasile: "Aceasta ocara asupra Domnului și aceasta lauda a vrăjmașului mai grea mi se pare mie decât toate muncile Gheenei. Adică, a ne face vrăjmașului pricina de lauda și înălțare împotriva lui Hristos, împotriva Celui Ce a murit pentru noi și a înviat" (Rânduielile vieții monahale, II). și ca sa nu o pătimiți, fraților, păziți-vă pentru dragostea lui Dumnezeu și pentru mântuirea sufletelor voastre de a mai întrebuința vreun fel de vrăjitorie sau de a mai alerga la vrăjitori și vrăjitoare, ci în toate împrejurările și nevoile voastre alergați la ajutorul lui Dumnezeu, la acoperământul Născătoarei de Dumnezeu și la mijlocirile Sfinților; ca de bolile și nevoile voastre sa va vindecați și de veșnicele munci sa va izbăviți și împărăției cerurilor sa va învredniciți, căreia noi toți sa ne învrednicim, cu darul lui Hristos. Amin.”

"Daca te molipsești de vreo boala, nu te deznădăjdui și nu te împuțina cu duhul; ci mulțumește-I lui Dumnezeu, ca El Se îngrijește ca prin aceasta boala să-ți facă un bine." Avva Isaia Pustnicul

O relatare de la Sfânta Mănăstire Sihăstria (în urma declarațiilor unui duh legat să spună adevărul prin Sfântul Maslu în timpul exorcismelor), ne spune că un diavol legat în pustie de Avva Antonie a rămas acolo până în zilele noastre, plictisit fiind de moarte. Atunci a apărut un jeep condus de doi draci îmbrăcați bine, cu cravată, sacou, cămașă fină, cu butoniere și ceas de aur și foarte bine dispuși. Uimit, dracul obișnuit cu luptele pustnicești a rămas mut. „Ce te zgâiești așa la noi?”. „Da voi ce v-ați îmbrăcat așa ca niște coțofene vopsite?”. „Cioară proastă ești tu de n-ai aflat de Aggiornamento!”. „?!!!?”. „Adică întunecimea sa Satana, ca și prietenul lui bun, sanctitatea sa papa, s-a gândit să ne modernizăm pentru a fi mai eficienți în a atrage la rătăcire cât mai mulți, să fim cât mai populari. Pe mine m-a făcut doctor iar pe el avocat. Eu de dragul sănătății aduc mulți la iad prin avorturi, însămânțare în vitro, eutanasie, chemarea mai înaintea preotului a ambulanței ca să nu mai fie timp de spovedanie, medicina ascuns drăcească sau vrăjitoria cu mască de știință, și multe alte drăcării iar ăsta prin procese scapă pe prieteni noștri basma curată și înfundă în ură pe creștini.”

va urma cu
ASEMENEA VRĂJITORIILOR ESTE ȘI ȘTIINȚA CU NUME MINCINOS

topcat 26.04.2010 18:39:33

Citat:

În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU (Post 239806)
"Daca te molipsești de vreo boala, nu te deznădăjdui și nu te împuțina cu duhul; ci mulțumește-I lui Dumnezeu, ca El Se îngrijește ca prin aceasta boala să-ți facă un bine." Avva Isaia Pustnicul

Uite o idee pentru rezolvarea crizei din sanatate. Din pacate bolnavii credinciosi continua sa umple spitalele, si astfel sa isi faca astfel rau.

anna21 26.04.2010 19:04:54

off topic (dar nu total)

De pe Crestin ortodox, un articol despre clatinarea fundamentelor morale ale medicinii actuale.
http://www.crestinortodox.ro/morala/...si-118684.html

(Sper sa nu fie interpretat ca un argument pro-medicina draceasca. Ci doar sunt indignata ca sub masca medicinei sau a "stiintei" azi se face orice. Stiinta un idol).

Ma intreb care este logica.. daca omul valoreaza atat de putin, de unde nebunia asta a sanatatii cu orice pret? Ori este viata importanta pt toti, ori pt niciunul.

topcat 26.04.2010 19:13:56

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 239839)
De pe Crestin ortodox, un articol despre clatinarea fundamentelor morale ale medicinii actuale.
http://www.crestinortodox.ro/morala/...si-118684.html

(Sper sa nu fie interpretat ca un argument pro-medicina draceasca. Ci doar sunt indignata ca sub masca medicinei sau a "stiintei" azi se face orice. Stiinta un idol).

Ma intreb care este logica.. daca omul valoreaza atat de putin, de unde nebunia asta a sanatatii cu orice pret? Ori este viata importanta pt toti, ori pt niciunul.

Pai omul valoreaza foarte mult, pentru el insusi ;)
Oricum, stiinta va deveni o religie, pentru ca e inteleasa de din ce in ce mai putini.

eodor nastasa 26.04.2010 23:17:14

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239840)
Pai omul valoreaza foarte mult, pentru el insusi ;)
Oricum, stiinta va deveni o religie, pentru ca e inteleasa de din ce in ce mai putini.

Aha, si religia va deveni o stiinta pentru ca este inteleasa din ce in ce mai mult, de catre mai multi ignoranti...:3:

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 23:44:46

Hristos a înviat!

Kiralina.
Mi-era dor să vă aud glăsciorul. Chiar eram îngrijorat dacă nu cumva v-a sugrumat cel ce v-a dat darul. Știți?... Se mai întâmplă. Eu cunosc câteva cazuri.
V-am îndrăgit deoarece am observat la dvs. o râvnă deosebită spre credința personală, fără compromisuri și sofisticării. Problema însă pentru care sunt întristat, îngrijorat și mă doare pentru dvs. este că sensul acestei râvne nu este bun.
Noi creștinii suntem chemați să deosebim duhurile:
1 Timotei 4, 1. „Dar Duhul graieste lamurit ca, in vremurile cele de apoi, unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor.”
Lucru dificil, pentru care trebuie multă atenție și un dar deosebit duhovnicesc 1 Corinteni 12, 8. „Ca unuia i se da prin Duhul Sfant cuvant de intelepciune, iar altuia, dupa acelasi Duh, cuvantul cunostintei. 9. Si unuia i se da intru acelasi Duh credinta, iar altuia, darurile vindecarilor, intru acelasi Duh; 10. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia feluri de limbi si altuia talmacirea limbilor. 11. Si toate acestea le lucreaza unul si acelasi Duh, impartind fiecaruia deosebi, dupa cum voieste.”
Pentru aceasta trebuie multă smerenie și minte trează, foarte atentă.
Numărul 666 îl tâlcuiesc Sfinții Părinți ca fiind cele 3 păcate ale dracilor, provenite din mândrie. Dacă le iei pe acestea de la ei devin îngeri luminați.
Acestea sunt: pofta fără de minte, mânia fără de judecată, mintea pripită.
Dacă dvs. vă pripiți fără să citiți cu atenție cele pe care le scriem și de aceea nu le înțelegeți este bine oare? Eu nu susțin că medicina este doar științifică ci dimpotrivă energetică. Dacă doriți polemică pe subiectul bioenergia știință sau harismă apelați la pasionații subiectului bioenergia ca știință fani71, Mihnea Dragomir și ceilalți. Dacă nu aveți răbdare să citiți postările pe acest subiect, măcar pe cele care doriți să le combateți, cum veți putea avea răbdare să deosebiți în dvs. care este energie dumnezeiască și care demonică. Aceasta spune mult de felul superficial cu care v-ați analizat experiențele duhovnicești ale dvs. Cum ați văzut că v-ați obținut dorul dvs. (sănătatea ca idol mai presus de voia lui Dumnezeu) de a vă însănătoși cu orice preț ați și concluzionat că este de la Dumnezeu. Pentru dvs. nu contează decât vindecarea trupească, nicidecum nu vă puneți problema posibilității vindecării temporare ca o momeală pentru pierderea vieții veșnice. Și dacă nu vă gândiți nici măcar că este posibil așa ceva cum să mai gândiți mai departe că tocmai dvs. ați căzut în plasă.
Nu doresc să vă cobor de pe tronul de „sfințenie” pe care v-ați suit. Este imposibil. Este tipic pentru cei ce s-au mărit pe sine să disprețuiască pe oricine ar încerca să atenteze la păruta lor măreție și fericire. Dar pentru că ați sesizat că am prezentat pe cineva cu un real dar de la Dumnezeu de vindecare - lucru la care mă și așteptam din partea dvs. (a fost chiar momeala mea să vă readuc pe front pentru a ridica cineva și problema diferențierii între harismă și demonism) – sunt dator să fac deosebirea între darul său și „darul” dvs. după Sfinții Părinți.
Pe larg o să prezint aceste deosebiri între medicina prin energiile necreate și cele prin energiile demonice la capitolul „Criteriul prin care putem deosebi medicina ocultă de cea firească”.
Dacă dvs. vreți o excepție față de ceilalți și vreți să aflați mai repede și mai pe scurt, aplicat la bătrînul meu și la cei ca dvs. (pentru a vă satisface pripeala minții dvs. și nerăbdarea și poate și curiozitatea iscoditoare), o pot face și pe aceasta cu drag, dar atunci vă pun și eu două condiții – excepții de la felul dvs. de a posta:
1. Aveți un fel de a răspunde jignitor, ironic și înfocat – mînios tipic pentru duhurile cu care colaborați. Eu nu doresc acest fel de discuții căci nu mă pricep la așa ceva. Eu doresc doar dragoste. Dialogul, pentru mine, nu are vreun rost să existe decât numai dacă duce la dragoste. Restul este deșertăciune și deci păcat. Matei 12, 36. „Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii. 37. Caci din cuvintele tale vei fi gasit drept, si din cuvintele tale vei fi osandit”. Nu că nu mi-ar folosi ocara dvs. și a oricui. Cu adevărat ocara este una din cele mai folositoare lucruri dar în ierarhie după folosul cel uriaș al bolii. Dar am multe treburi de făcut și nu pot pierde timpul doar pentru folosul propriu. Doresc să-l dăruiesc la aceia care au nevoie de cuvânt de la noi și se folosesc de el. Sfântul Alexandru patriarhul Constantinopolului este un sfânt mare și autentic. Nu doresc să provoc hula lui prin răspunsul dvs. cu alexutzu, chiar dacă pe de altă parte înțeleg că e vorba de un „alint și o drăgălășenie a dvs. izvorâtă dintr-o simpatie neascunsă față de mine.”
2. Aveți obiceiul de a afla părerea cuiva despre ceva și a-l contrazice nu rațional, argumentat ci emoțional cu duh de contradicție. Nu e rodnic ci dacă doriți să comunicăm vă voi pune eu întrebări și dvs. veți răspunde ca din cuvintele dvs să răsară adevărul.
Înțeleg că punând condiții deodată apar ca un dascăl ce în fond e un lucru urât. Îmi cer și iertare. Dar am fost silit la aceasta de imposibilitatea de a comunica altfel cu dvs. Știți că am încercat să comunicăm fără martori pentru că una e a vorbi în piață (forum) și alta la masă, în casă (mesaje private). Dacă vorbim pe forum suntem obligați să susținem ideea noastră și în fața celorlalți deci apare încăpaținarea maximă și stilul apologetic care duce la mânie și jigniri. Dacă vorbim în mesaje private deodată tonul se îndulcește și din start apare duhul dragostei care face mai mult decât toate ideile.
Dacă sunteți dispusă să renunțați la mânie și jigniri și să folosiți dulceața dragostei nu mai este nevoie atunci de mesaje private.
Dar oare vă lasă duhurile?
Marcu 6, 44. „Caci fiecare pom se cunoaste dupa roadele lui. Ca nu se aduna smochine din maracini si nici nu se culeg struguri din spini. 45. Omul bun, din vistieria cea buna a inimii sale, scoate cele bune, pe cand omul rau, din vistieria cea rea a inimii lui, scoate cele rele. Caci din prisosul inimii graieste gura lui.”Filipeni 2, 2. „Faceti-mi bucuria deplina, ca sa ganditi la fel, avand aceeasi iubire, aceleasi simtiri, aceeasi cugetare. 3. Nu faceti nimic din duh de cearta, nici din slava desarta, ci cu smerenie unul pe altul socoteasca-l mai de cinste decat el insusi. 4. Sa nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare si ale altuia.”
Dacă nu sunteți înșelată și aveți cu adevărat Duhul Sfânt (cum susțineți) atunci se vor vedea în dvs. roadele Duhului Sfânt:
Galateni 5, 19. „Iar faptele trupului sunt cunoscute, si ele sunt: adulter, desfranare, necuratie, destrabalare, 20. Inchinare la idoli, fermecatorie, vrajbe, certuri, zavistii, manii, galcevi, dezbinari, eresuri, 21. Pizmuiri, ucideri, betii, chefuri si cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am si spus, ca cei ce fac unele ca acestea nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu. 22. Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, indelunga-rabdarea, bunatatea, facerea de bine, credinta, 23. Blandetea, infranarea, curatia; impotriva unora ca acestea nu este lege. 24. Iar cei ce sunt ai lui Hristos Iisus si-au rastignit trupul impreuna cu patimile si cu poftele. 25. Daca traim in Duhul, in Duhul sa si umblam. 26. Sa nu fim iubitori de marire desarta, suparandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe altii.”
Deci dacă doriți să vorbim așa să-mi răspundeți la întrebarea: ce face deosebirea unică și inconfundabilă între lucrarea lui Dumnezeu și lucrarea demonică?
Iar dacă nu doriți așa eu nu o să vă răspund la postări ca să ascult de porunca apostolului:
1 Timotei 6, 3. Iar de invata cineva alta invatatura si nu se tine de cuvintele cele sanatoase ale Domnului nostru Iisus Hristos si de invatatura cea dupa dreapta credinta, 4. Acela e un ingamfat, care nu stie nimic, suferind de boala discutiilor si a certurilor de cuvinte, din care pornesc: cearta, pizma, defaimari, banuieli viclene, 5. Galcevi necurmate ale oamenilor stricati la minte si lipsiti de adevar, care socotesc ca evlavia este un mijloc de castig. Departeaza-te de unii ca acestia.”

ALEXANDRU ANASTASIU 26.04.2010 23:59:37

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239820)
Uite o idee pentru rezolvarea crizei din sanatate. Din pacate bolnavii credinciosi continua sa umple spitalele, si astfel sa isi faca astfel rau.

Hai că ai haz! Desigur în credința ta. Astea nu le poți înțelege decît din prisma vieții veșnice în care tu nu crezi și de aceea nu au logică pentru tine.
Dar te rog nu te eschiva să-mi răspunzi la ce te-am întrebat în cuvântul adresat lui Fani, că după cum vezi declarațiile acupuncturiștilor contrazic logica ta că acupunctura ar fi vreo știință și din câte am observat ție îți place să fi consecvent în credința ta. Ca să lămurești tu cum ne putem spăla pe mâini de energiile murdare (ca și la spălarea banilor negri) și cum se pot folosi misterele inițierii în știința adevărată. Că la Homeopatie ai răspuns corect și punctat de nota 10.

topcat 27.04.2010 07:43:30

Citat:

În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU (Post 239937)
Hai că ai haz! Desigur în credința ta. Astea nu le poți înțelege decît din prisma vieții veșnice în care tu nu crezi și de aceea nu au logică pentru tine.

Se pare ca nu numai pentru mine nu au logica, ci si pentru milioanele de credinciosi ce umplu spitalele lumii.
Citat:

În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU (Post 239937)
Dar te rog nu te eschiva să-mi răspunzi la ce te-am întrebat în cuvântul adresat lui Fani, că după cum vezi declarațiile acupuncturiștilor contrazic logica ta că acupunctura ar fi vreo știință și din câte am observat ție îți place să fi consecvent în credința ta. Ca să lămurești tu cum ne putem spăla pe mâini de energiile murdare (ca și la spălarea banilor negri) și cum se pot folosi misterele inițierii în știința adevărată. Că la Homeopatie ai răspuns corect și punctat de nota 10.

Te rog fii mai explicit, intreaba-ma mai direct ce vrei, mi-e greu sa-ti urmaresc postarile mult prea lungi.

ALEXANDRU ANASTASIU 03.05.2010 18:27:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239820)

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239982)
Se pare ca nu numai pentru mine nu au logica, ci si pentru milioanele de credinciosi ce umplu spitalele lumii.

Te rog fii mai explicit, intreaba-ma mai direct ce vrei, mi-e greu sa-ti urmaresc postarile mult prea lungi.

Topcat
Dragul meu, nu-ți știu numele, m-aș bucura să-l știu ca să nu te numesc nici pisică de vârf nici maimuță, nu cred aceasta chiar dacă tu ești convins.
Deși ți-am dat 10 pentru consecvență mă văd nevoit să-ți atrag atenția că nu mai ești nici științific nici logic. Desigur eu nu pot să te notez cu 4 pentru că ar însemna să te judec ceea ce ar fi un păcat. Nu e nici o pagubă că nu poți citi răspunsurile mele, dar ai grijă că vom merge cu toții la un examen final unde nu vor mai fi repetenți ci de-a dreptul exmatriculați. Chiar dacă acum nu crezi aceasta de murit tot vei muri și vei ajunge și la acel examen. Așa că măcar ai răbdare și te documentează științific pentru acel examen să nu-l pierzi. Nu-l poate lua cel care nici nu vrea să știe de el și nici nu se pregătește în vreun fel, ba mai spune Examinatorului în față că nu crede că există iar dacă și există e rău.
De ce am spus că nu mai ești nici științific nici logic?
N-ai avut răbdare să înțelegi ce a spus Avva Isaia.
El nu a spus de fel să nu mergem la doctori ci a adus bucuria în boală. Stresul, deci tulburarea, deci deznădejdea, deci supărarea pe boală și frica de ea strică sănătatea și chiar poate duce la cancere și sinucideri. Nu este un caz din cei ca aceștia ci mii după cum spun statisticienii. Avva Isaia combătând stresul bolnavului îi dă o injecție de sănătate căci bucuriile sunt cel mai bun medicament.
Deci iată lipsă de logică - tu crezi că Avva Isaia oprește a se merge la spitale.
Ca să ști ce cred toți bolnavii credincioși când merg la spital ar trebui să faci un studiu statistic și să ne spui și nouă realitatea dovedită ca să fii științific. Bolnavii cu adevărat credincioși s-au învățat din experierea dulcelui Iisus în viața lor, mai vie și mai convingătoare decât orice studiu științific, că este bun și când le dă boli. Tu dacă nu ai astfel de experiențe ești sărac și în fața bolii te vei umple de stres deci te vei îmbolnăvi mai rău iar în fața morții vei urla deznădăjduit ca iubitul tău Voltaire. Dacă vrei să fii științific, știința se bazează pe experimente. Ca să vezi cum e creștinismul du-te și experimentează-l deplin acolo unde se păstrează în forma lui originală, nealterată - la ortodocși. Nu pe forum ci în Sfânta Biserică.
Nu ești științific ci ai idei preconcepute și nu folosești răbdarea și acrivia omului de știință pentru a studia un fenomen atât de important credința ta, viața ta, moartea ta, mântuirea ta. Cea mai ilogică și neștiințifică creatură ar fi omul dacă adunând atâta bogăție a cunoașterii ar fi apoi sortit nimicirii. N-ar mai exista atunci nimic logic sau științific în natură. Îți recomand cu căldură dacă vrei să fii științific cartea unui fost pasionat de evoluționism Pr. Serafim Rose: „Cartea Facerii, Crearea Lumii și Omul începuturilor”. un om cu adevărat interesat de adevăr citește și ce spun savanții de altă părere decât el în privința unui subiect.
Iar ca să vezi că a ta credință nu este științifică ci a fost inventată de sataniști îți dau mai jos niște citate din marele popă satanist Karl Marx, a cărui copii din fericirea comunismului științific s-au sinucis, desăvârșirea ritualului satanist.
Din cartea Marx și Satan de Richard Wurmbrand
Pg. 8: „De ce își dorește Marx (mare popă satanist) un astfel de tron? Răspunsul se află în puțin cunoscuta dramă,
intitulată "Ulanem", scrisă de el tot în timpul studenției. Pentru a explica acest titlu, este
necesară o digresiune.
În mod elocvent, Ulanem este o inversare a unui nume sfânt, anagrama lui Emanuel -
un nume biblic al lui Iisus - care în ebraică înseamnă „Dumnezeu este cu noi".
Astfel de inversări de nume sunt frecvent practicate în magia neagră.
Vom putea înțelege drama Ulanem numai dacă vom citi mai întâi o bizară confesiune
făcută de Marx în poemul intitulat „Trubadurul":
"Aburi infernali se ridică și umplu creierul,
până când înnebunesc și inima mi se schimbă cu desăvârșire.
Vezi această sabie?
Prințul întunericului mi-a vândut-o.
Pentru mine el este cel care măsoară timpul și dă semnalul,
Cu tot mai multă îndrăzneală interpretez dansul morții" 10
Aceste versuri capătă o semnificație aparte atunci când aflăm că în riturile unei inițieri mai înalte în biserica satanistă, candidatului respectiv i se vinde o sabie vrăjită care îi asigură succesul.

Acesta o plătește semnând, cu sângele luat de la încheietura mâinii sale. Un legământ conform căruia, după moarte, sufletul său va aparține Satanei.
În poezia sa, „Mândria omenească", Marx recunoaște că țelul său nu este de a reforma sau a revoluționa societatea, de a face lumea mai bună, ci pur și simplu de a o distruge, bucurându-se de distrugerea ei:
“Cu dispreț îmi voi arunca mănușa
Drept în fața lumii,
Ca să văd prăbușirea acestui uriaș pitic,
A cărui cădere nu-mi va înăbuși înflăcărarea.
Apoi voi pribegi asemenea unui Dumnezeu biruitor
Printre ruinele lumii
Și dând cuvintelor mele o forța activă.
Mă voi simți deopotrivă cu Creatorul “30
Iată sfârșitul dramei Ulanem:
"Pierdut, pierdut.
Timpul meu a trecut ca nimica.
Orologiul s-a oprit, casa pigmeului s-a surpat.
În curând voi strânge la pieptul meu veșnicia și în curând
Voi urla proferând blesteme gigantice la adresa omenirii."
Vezi să nu sfârșești și tu așa, este tipic pentru cei ce au o credință să se împărtășească duhovnicește cu duhurile care au sădit-o. ori cu Duhul Sfânt dacă și credința e sfântă ori cu duhurile drăcești dacă credința este hulitoare.
Sper că ai primit această postare a mea (cum și este) ca o declarație a mea de dragoste către tine. Doresc ca în Rai să fi cu mine la masă nu doar pentru 6 zile ca să vezi ce ai pierdut ci pentru veșnicie ca răsplată dacă vei fi trecut la creștinism și îți vei fi dat toate energiile tale creatoare (pe care eu le admir încă) dar nu în slujba demonismului științific ci în slujba izvorului cunoașterii adevărate - Iisus Hristos.
Te iubesc și te aștept cu durere și dragoste în Biserica mea.

ALEXANDRU ANASTASIU 03.05.2010 19:12:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 239982)

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 239228)
Aceste "efecte secundare" de tipul contaminării energetice sunt binecunoscute și în acupunctură. De aceea, există reguli de igienă tradițională. Spre exemplu, după fiecare manevrare a acelor este bine ca terapeutul să își pună mâinile în jet de apă, să scurgă apa de pe mâini și să le scuture, preferabil fără a le șterge. Pe cât posibil, nu se stă în contact sau în imediata vecinătate a pacientului cât timp acele lucrează. Acele se pun într-o anumită ordine, mai întâi cele de sus decât cele de jos și mai întâi cele din față decât cele din spate.
Mai sunt și alte reguli, care se predau la inițiere, din grijă că publicitatea lor ar putea face pe cel neinițiat să creadă că terapeuții sunt scrântiți la cap.

Toate acestea sunt rezultatul unei foarte îndelungate practici. Fiecare practicant vine cu expreiența tuturor înaintașilor, la care adaugă experiența proprie și are datoria de a o transmite, cu prudență, mai departe.

Vezi că Mihnea se demască.
Nu este o știință acupunctura nici măcar dacă e practicată de doctori. Dacă aduci dr. lângă acupunctura dai de realitate DRACUPUNCTURA.
Vezi că Mihnea recunoaște că lucrează cu energii și apoi se spală ritualic de ele, și că folosește un ritual cunoscut numai pentru cei inițiați deci ocult (ca în orice misterii păgâne) pe care îl ascunde ca să nu ne dăm seama că sunt vrăjitori adică scrântiți?
În fizică, există spălări de mâini pentru a clăti energia de exemplu electrică sau doar pentru a spăla banii negri?
Bunul Dumnezeu și pe aceasta a îngăduit-o pentru tine, ca și pe spiritism ca și pe vrăjitorie, ca văzând efectele palpabile, experimentabile științific, ale energiilor demonice să te convingi de realitatea nevăzută și să alergi la El strigând după ajutor.
În final să-ți dau și un cuvânt proorocesc din Sfintele Scripturi care a fost scris despre evoluționismul științific cu 2000 de ani înainte de a apărea. Să vezi că noi, creștinii, suntem mai evoluați în cunoștințe decât voi ateii prin darul revelației dat nouă de Dumnezeu pentru… dragoste, iar nu pentru îngâmfata cunoștință.
PSALMUL 48
Al fiilor lui Core.

1. Auziti acestea toate neamurile, ascultati toti cei ce locuiti in lume:
2. Pamantenii si fiii oamenilor, impreuna bogatul si saracul.
3. Gura mea va grai intelepciune si cugetul inimii mele pricepere.
4. Pleca-voi spre pilda urechea mea, talcui-voi in sunet de psaltire gandul meu.
5. Pentru ce sa ma tem in ziua cea rea, cand ma va inconjura faradelegea vrajmasilor mei?
6. Ei se incred in puterea lor si cu multimea bogatiei lor se lauda.
7. Nimeni insa nu poate sa scape de la moarte, nici sa plateasca lui Dumnezeu pret de rascumparare,
8. Ca rascumpararea sufletului e prea scumpa si niciodata nu se va putea face,
9. Ca sa ramana cineva pe totdeauna viu si sa nu vada niciodata moartea.
10. Fiecare vede ca inteleptii mor, cum mor si cei neintelepti si nebunii, si lasa altora bogatia lor.
11. Mormantul lor va fi casa lor in veac, locasurile lor din neam in neam, desi numit-au cu numele lor pamanturile lor.
12. Si omul, in cinste fiind, n-a priceput; alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor.
13. Aceasta cale le este sminteala lor si celor ce vor gasi de bune spusele lor.
14. Ca niste oi in iad sunt pusi, moartea ii va paste pe ei.
15. Si-i vor stapani pe ei cei drepti si ajutorul ce-l nadajduiau din slava lor, se va invechi in iad.
16. Dar Dumnezeu va izbavi sufletul meu din mana iadului, cand ma va apuca.
17. Sa nu te temi cand se imbogateste omul si cand se inmulteste slava casei lui.
18. Ca la moarte el nu va lua nimic, nici nu se va cobori cu el slava lui.
19. Chiar daca sufletul lui se va binecuvanta in viata lui si te va lauda cand ii vei face bine,
20. Totusi intra-va pana la neamul parintilor lui si in veac nu va vedea lumina.
21. Omul in cinste fiind n-a priceput; alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor.
Vezi așadar să nu te pască moartea și să nu fi pus ca o oaie în iad pentru că deși cinstit cu Chipul minunat al lui Dumnezeu n-ai priceput și te-ai comparat cu maimuța te-ai smintit și te-ai făcut văr cu ea.
În final îți doresc să ajungi fericit, adică să poți iubi.
Nu există altă bucurie sau fericire sau sănătate adevărată decât pe a iubi. Aceasta fără Dumnezeu nu se poate.
Cu durere și dragoste Alexandru

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:19:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.