Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Cine a zis... (recunoasteti citatul)? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15561)

Fani71 21.11.2013 12:37:36

'O usurinta in a da citate ascunde absenta gandirii originale.' ;-)

De acelasi autor:

'In lume este numita Toleranta, dar in iad este numita Disperare... pacatul de a nu crede in nimic, de a nu-ti pasa de nimic, de a nu cauta sa stii nimic, de a nu te amesteca in nimic, de a nu te bucura de nimic, de a nu urî nimic, de a nu gasi sens in nimic, de a nu trai pentru nimic, si de a continua sa ramai in viata deoarece nu exista nimic / nici un lucru pentru care ai vrea sa mori.'

Si inca unul de acelasi:

'Chiar si idiotii vorbesc cateodata adevarat in mod intamplator.'

(traducerea - cam ad hoc - imi apartine; voi da originalul dupa ce incercati sa ghiciti)

Fani71 21.11.2013 14:37:44

Nu incearca nimeni? Va dau o indicatie: este de fapt o autoare; limba originala este engleza.

Annyta 21.11.2013 14:40:42

Dorothy L. Sayers?

Fani71 21.11.2013 14:53:34

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 540923)
Dorothy L. Sayers?

Ooh! Da! Nu prea ma asteptam sa ghiceasca cineva. (Dovada de orgoliu din partea mea ;-))
Este ultima mea descoperire. O autoare de inspiratie crestina intr-un stil foarte englezesc.

Annyta 21.11.2013 15:05:15

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 540924)
Ooh! Da! Nu prea ma asteptam sa ghiceasca cineva. (Dovada de orgoliu din partea mea ;-))
Este ultima mea descoperire. O autoare de inspiratie crestina intr-un stil foarte englezesc.

Acum, ca ai confirmat, mărturisesc că tot internetul m-a ajutat - am gasit primul citat, în engleză, e drept. Nu am vrut să trișez, dar fiindcă ai insistat... :-)

Fani71 21.11.2013 15:13:59

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 540926)
Acum, ca ai confirmat, mărturisesc că tot internetul m-a ajutat - am gasit primul citat, în engleză, e drept. Nu am vrut să trișez, dar fiindcă ai insistat... :-)

He he.. Eu care credeam ca daca nu il dau in engleza nu se poate gasi cu internetul.
Iata citatele in original:

“A facility for quotation covers the absence of original thought.”
― Dorothy L. Sayers, Gaudy Night

“In the world it is called Tolerance, but in hell it is called Despair...the sin that believes in nothing, cares for nothing, seeks to know nothing, interferes with nothing, enjoys nothing, hates nothing, finds purpose in nothing, lives for nothing, and remains alive because there is nothing for which it will die.”
― Dorothy L. Sayers

“Even idiots ocasionally speak the truth accidentally.”
Dorothy L. Sayers, Whose Body?

Annyta 21.11.2013 15:25:46

Să înțeleg că pot alege următorul citat?

Fani71 21.11.2013 15:28:42

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 540930)
Să înțeleg că pot alege următorul citat?

Cam asa ma inteles. Desi eu m-am bagat peste rand. Scuze...
Dar vroiam sa va impartasesc bucuria de a fi descoperit un nou autor interesant.

Annyta 21.11.2013 15:40:23

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 540931)
Cam asa ma inteles. Desi eu m-am bagat peste rand. Scuze...
Dar vroiam sa va impartasesc bucuria de a fi descoperit un nou autor interesant.

Foarte bine că ai intervenit :-) și succes în continuare!

Fragmentul ales de mine:

"În orice caz, libertatea ca alteritate nu este doar un lucru negativ; caracterul ei ontologic implică un aspect pozitiv exprimat ca impuls spre dragoste și creativitate. Libertatea de a fi altul implică tendința de a crea o lume alta decât cea dată, adică de a cauza alteritatea în sensul ontologic radical al apariției de noi identități purtând pecetea celui care iubește sau a personalității creatorului. Aceasta se exprimă în artă, când rezultatul nu este o simplă copie a realității, ci o caracteristică distinctă a ființelor umane în creație. Aceasta este, de asemenea, exprimată în eros, după cum vom vedea mai departe. De aceea, creativitatea și erosul constituie exercițiul pozitiv al libertății umane și oglindesc voința lui Dumnezeu și capacitatea de a cauza liber alte ființe decât ființa proprie, ființe care poartă pecetea Sa personală, deși, în cazul ființei umane, nu din nimic, ci dintr-o lume dată. Aceasta este posibilă și datorită faptului că ființa umană posedă un tropos, capacitate de modificare și inovație, dacă e să-l amintim pe Sfântul Maxim încă o dată."

Fani71 21.11.2013 15:59:34

S-ar putea sa fie Yannaras.

Annyta 21.11.2013 16:02:09

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 540938)
S-ar putea sa fie Yannaras.

Nu. Este un autor pe care l-am pomenit recent pe forumul nostru...

Fani71 21.11.2013 16:15:48

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 540939)
Nu. Este un autor pe care l-am pomenit recent pe forumul nostru...

Atunci poate e Zizioulas?

Annyta 21.11.2013 16:17:27

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 540941)
Atunci poate e Zizioulas?

Da. Mă bucur că ai recunoscut. Te așteptăm cu o nouă propunere.

tabitha 21.11.2013 20:37:14

Un citat simplu, pana se intoarce Fani :)

"Biserica lui Hristos nu înseamnă numai ziduri, icoane, coruri, lumânări, clopote, slujbe. Ea este dragoste, jertfă, milostenie, trudă, curățenie sufletească. Oriunde trăiește un suflet curat, acolo este un altar al dumnezeirii."

Mihailc 21.11.2013 22:28:10

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 540976)
Un citat simplu, pana se intoarce Fani :)

"Biserica lui Hristos nu înseamnă numai ziduri, icoane, coruri, lumânări, clopote, slujbe. Ea este dragoste, jertfă, milostenie, trudă, curățenie sufletească. Oriunde trăiește un suflet curat, acolo este un altar al dumnezeirii."

Mareșalul Ion Antonescu.

Fani71 22.11.2013 00:04:16

"Exista pana la urma numai doua feluri de oameni: cei care ii zic lui Dumnezeu: Faca-se voia Ta!' si cei carora Dumnezeu le zice, la sfarsit: 'Faca-se voia ta!'"

tabitha 22.11.2013 02:21:51

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 540989)
Mareșalul Ion Antonescu.

Da, răspuns corect. Poți posta mai departe. :) La foc încrucișat, cu Fani.

tabitha 22.11.2013 02:27:57

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 540994)
"Exista pana la urma numai doua feluri de oameni: cei care ii zic lui Dumnezeu: Faca-se voia Ta!' si cei carora Dumnezeu le zice, la sfarsit: 'Faca-se voia ta!'"

Fani, autorul tău este român sau străin? Poți să mai dai niște indicii ?

Fani71 22.11.2013 10:59:22

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 541006)
Fani, autorul tău este român sau străin? Poți să mai dai niște indicii ?

Este englez (scuze, orice as face tot la englezi ajung; este dadaul meu ;-)).

Mihailc 22.11.2013 11:13:15

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 541023)
Este englez (scuze, orice as face tot la englezi ajung; este dadaul meu ;-)).

Mai exact irlandez. CS Lewis.

Fani71 22.11.2013 11:22:04

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 541026)
Mai exact irlandez. CS Lewis.

Da, asa este!
Insa desi este nascut in Irlanda, nu este irlandez. Familia lui este originara din Wales. Insa nu vorbea din cate stiu o limba celta, ci engleza, si era anglican.

Mihailc 22.11.2013 11:33:57

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 541028)
Da, asa este!
Insa desi este nascut in Irlanda, nu este irlandez. Familia lui este originara din Wales. Insa nu vorbea din cate stiu o limba celta, ci engleza, si era anglican.

Mda, m-a pus ăla să corectez un fan Inkling....

Iată și ghicitoarea mea (ușoară):

"Fără îndoială că Dumnezeu rânduiește faptele noastre mai bine decât am putea-o face noi înșine."

Mihailc 22.11.2013 15:06:14

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 540687)
Citatul este din Tom Hanks, actorul american convertit la Ortodoxie.

Îmi cer scuze că n-am confirmat în timp util corectitudinea răspunsului.

Povestea convertirii lui Tom Hanks este foarte frumoasă. Acest mare actor, care l-a interpretat genial pe neverosimilul personaj Forrest Gump, a cunoscut ortodoxia prin soția lui, Rita Wilson, ea fiind descendentă dintr-o familie cu rădăcini în Grecia. Tom și Rita s-au întâlnit în anii '80 în tumultosul mediu hollywood-ian, pe când nici el nici ea nu erau star-uri din primul eșalon și alcătuiesc unul dintre cele mai stabile cupluri din lumea showbiz-ului american. Tom s-a botezat oarecum în virtutea inerției amoroase, fără să știe cu exactitate în ce se bagă, dar fascinat de calitatea umană a Ritei dobândită ca efect secundar al practicării credinței ortodoxe. Cum el nu prea avea convingeri religioase ferme, n-a avut obiecții să se convertească urmând dorinței ei de a construi o relație orientată spre desăvârșirea tainei cununiei. După ani și ani, Tom vorbește despre momentul acela ca despre cea mai importantă răscruce atât a vieții personale cât și a carierei. De ce și a carierei? Fiindcă, a spus-o oarecum pe înțelesul publicului american, n-ai cum să-l întrupezi pe Forrest Gump fără o înțelegere duhovnicească a persoanei, iar această cunoaștere tainică a fost posibilă datorită aprofundării credinței bisericești într-o iubire fecundă, binecuvântată de Domnul. Marile lui realizări în arta cinematografică și prestigiul uriaș dobândit ulterior sunt nemijlocit legate de descoperirea frumuseții ortodoxiei și a integrării ei în viața lui pe toate planurile. Iar prima persoană în care a sesizat lucrarea acestei frumuseți a fost, și este, soția lui despre care mărturisește că e tot mai îndrăgostit - rețineți vă rog, după 28 de ani de căsnicie.

Annyta 22.11.2013 15:17:29

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 541044)
Îmi cer scuze că n-am confirmat în timp util corectitudinea răspunsului.

Povestea convertirii lui Tom Hanks este foarte frumoasă. Acest mare actor, care l-a interpretat genial pe neverosimilul personaj Forrest Gump, a cunoscut ortodoxia prin soția lui, Rita Wilson, ea fiind descendentă dintr-o familie cu rădăcini în Grecia. Tom și Rita s-au întâlnit în anii '80 în tumultosul mediu hollywood-ian, pe când nici el nici ea nu erau star-uri din primul eșalon și alcătuiesc unul dintre cele mai stabile cupluri din lumea showbiz-ului american. Tom s-a botezat oarecum în virtutea inerției amoroase, fără să știe cu exactitate în ce se bagă, dar fascinat de calitatea umană a Ritei dobândită ca efect secundar al practicării credinței ortodoxe. Cum el nu prea avea convingeri religioase ferme, n-a avut obiecții să se convertească urmând dorinței ei de a construi o relație orientată spre desăvârșirea tainei cununiei. După ani și ani, Tom vorbește despre momentul acela ca despre cea mai importantă răscruce atât a vieții personale cât și a carierei. De ce și a carierei? Fiindcă, a spus-o oarecum pe înțelesul publicului american, n-ai cum să-l întrupezi pe Forrest Gump fără o înțelegere duhovnicească a persoanei, iar această cunoaștere tainică a fost posibilă datorită aprofundării credinței bisericești într-o iubire fecundă, binecuvântată de Domnul. Marile lui realizări în arta cinematografică și prestigiul uriaș dobândit ulterior sunt nemijlocit legate de descoperirea frumuseții ortodoxiei și a integrării ei în viața lui pe toate planurile. Iar prima persoană în care a sesizat lucrarea acestei frumuseți a fost, și este, soția lui despre care mărturisește că e tot mai îndrăgostit - rețineți vă rog, după 28 de ani de căsnicie.

Putem posta această ... realitate... și pe topicul meu "Frumusețea ortodoxiei"? :-)

Mihailc 22.11.2013 15:19:58

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 541047)
Putem posta această ... realitate... și pe topicul meu "Frumusețea ortodoxiei"? :-)

Desigur....!

tabitha 22.11.2013 22:43:59

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 541032)
Iată și ghicitoarea mea (ușoară):

"Fără îndoială că Dumnezeu rânduiește faptele noastre mai bine decât am putea-o face noi înșine."

Foarte frumos spune Sf. Vasile cel Mare.

P.S. : mi-a placut povestea lui Tom Hanks, ma bucur ca ai postat-o, chiar daca un pic mai tarziu.

Mihailc 22.11.2013 23:34:00

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 541101)
Foarte frumos spune Sf. Vasile cel Mare.

P.S. : mi-a placut povestea lui Tom Hanks, ma bucur ca ai postat-o, chiar daca un pic mai tarziu.

Răspuns corect, te rog acuma să ne pui la grea încercare, după caz, cultura sau abilitățile de a utiliza eficient google-ul....

Fani71 23.11.2013 00:20:36

Foarte interesanta povestea convertirii lui Tom Hanks. Mi-a placut si mie foarte mult filmul Forrest Gump.

Imi permit da dau un citat desi iar ma bag peste rand. Un indiciu: de data asta nu este un Inkling si nici macar un englez (sau o englezoaica) ;-)

'Arta ne impaca cu viata. Arta este introducerea ordinei si a armoniei in suflet si nu a tulburarii si dezordinii... Daca artistul nu realizeaza minunea transformarii sufletului spectatorului in iubire si in iertare, arta sa nu este altceva decat o pasiune trecatoare.'

tabitha 23.11.2013 01:14:05

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 541109)
Răspuns corect, te rog acuma să ne pui la grea încercare, după caz, cultura sau abilitățile de a utiliza eficient google-ul....

Mulțumesc de confirmare. Am să mă străduiesc să nu mai fie asa ușor. :) Dar una peste alta, e bine că merge Google-ul. Tot mai învățam câte ceva.

tabitha 23.11.2013 01:21:17

"Trebuie să prindem și noi un pic de curaj, să putem citi în noi și chiar să dăm mărturie despre micile noastre bucurii, firavele noastre experiențe duhovnicești. Trebuie să avem curajul mărturisirii. O bucurie altfel decât cele lumești, o liniștire, un gând care nu este din lumea aceasta. Trebuie să avem curajul să le recunoaștem a fi de la Dumnezeu, de la Duhul lui Dumnezeu."

Ca să vă ajut, vă dau un indiciu.
Autorul este român, profesor la Facultatea de Teologie (București).

tabitha 23.11.2013 21:55:44

Daca e prea grea propunerea, vin cu una mai ușoară ::105:

“Sfințenia părinților contribuie la mântuirea copiilor. Într-un singur fel putem face să nu avem probleme cu copiii noștri, și anume prin sfințenie! Deveniți toți sfinți și nu veți mai avea nici o problemă cu copiii voștri... Acest lucru îl veți izbândi lesne în momentul în care va veni Harul cel dumnezeiesc. Dar cum vine Harul cel dumnezeiesc? Vine când ne smerim și ne rugăm. Iar rugăciunea trebuie să fie simplă și curată, căci dacă ne rugam cu credință și răbdare, nu se poate să nu primim răspuns.”

Fani71 24.11.2013 22:20:53

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 541121)
"Trebuie să prindem și noi un pic de curaj, să putem citi în noi și chiar să dăm mărturie despre micile noastre bucurii, firavele noastre experiențe duhovnicești. Trebuie să avem curajul mărturisirii. O bucurie altfel decât cele lumești, o liniștire, un gând care nu este din lumea aceasta. Trebuie să avem curajul să le recunoaștem a fi de la Dumnezeu, de la Duhul lui Dumnezeu."

Ca să vă ajut, vă dau un indiciu.
Autorul este român, profesor la Facultatea de Teologie (București).

Parintele Constantin Coman?

Nimeni nu incearca sa il ghiceasca pe al meu?
Va mai dau un indiciu: autorul este rus.

tabitha 24.11.2013 22:57:26

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 541382)
Parintele Constantin Coman?

Nimeni nu incearca sa il ghiceasca pe al meu?
Va mai dau un indiciu: autorul este rus.

Da, părintele Constantin Coman. Bravo, Fani !

Fani71 24.11.2013 23:59:58

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 541388)
Da, părintele Constantin Coman. Bravo, Fani !

Paranteza:
Mi-a placut mult gandul asta: vine impotriva ideii raspandite ca daca nu esti sfant, sau nu esti calugar, sau nu esti o persoana recunoscuta pentru sfintenia vietii, nu ar trebui a indraznesti sa exprimi vreo parera teologica sau in general o parere legata de vreun aspect teologico-cutural-uman. Caci, in ortodoxie, duhovnicesc si teologic nu sunt domenii diferite, de fapt, iar o parere in acest domeniu se poate baza si pe o anumita traire, fie ea cat de mica si firava.. Parerea mea este ca este si asta o marturisire: ca Dumnezeu lucreaza si in mintea oricarui crestin, daca ii dam voie. Si indraznesc sa spun ca nu se supara daca mai dam si cu batul in balta la marturisire.
Inchid paranteza.

Eu am dat deja citat ;-)
Hai, nu indrazneste nimeni?
Va mai ajut cu ceva: Este un scriitor rus.

Mihailc 25.11.2013 00:08:54

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 541395)
Va mai ajut cu ceva: Este un scriitor rus.

Pare stilul lui Cehov dar nu sunt sigur.

Fani71 25.11.2013 00:34:33

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 541397)
Pare stilul lui Cehov dar nu sunt sigur.

Nu, dar te apropii (ca epoca).
Din cate am auzit Cehov nu credea in Dumnezeu. Dar imi dau seama ca de fapt nu reiese asa de clar din citatul asta ca ar crede..

tabitha 25.11.2013 04:18:27

Cumva Lev Tolstoi?

DragosP 25.11.2013 07:28:42

Sigur e Tolstoievsky.:5:

Fani71 25.11.2013 23:14:08

Njet.. njema Tolstojevski.

Barsaumas 26.11.2013 00:13:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 541424)
Sigur e Tolstoievsky.:5:

Nie panimaiu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:12:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.