![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu." (Mat. 26,29 - versiunea ortodoxă) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!) Daca nu ai credinta nici macar nu ai dreptul moral sa interpretezi Scripturile. Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu. Dar aceste Scripturi se interpreteaza prin credinta. Da, intr-adevar se pot citi si de catre necredinciosi, dar interpretarea lor se face crezand lor. Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa. Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor. "16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10 "29.Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului. 30.De aceea sunt mulți dintre voi neputincioși și bolnavi și mulți au murit." 1 Cor.11 Trupul si sangele Domnului nu sunt doar simple simboluri, pentru ca niste simple simboluri nu-i fac pe cei care in mod nevrednic se impartasesc cu ele sa devina neputinciosi si bolnavi. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
PS Exista membri ai Bisericii Catolice care au facut si fac minuni asemenea apostolilor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Puteti sa intelegeti sau nu, sa credeti sau nu, DAR NU AVETI DREPTUL SA MODIFICATI CEEA CE A SPUS DOMNUL NOSTRU SI NICI SFANTA SCRIPTURA. Iar lucrul acesta l-ati facut si il faceti in continuare. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu vi se pare ca sinteti cam arogant ca sa puneti la indoiala chiar Cuvintul Domnului? Si nu vi se pare ca sustinand aberatia pe care o sustineti inseamna ca Dumnezeu a tinut lumea in intuneric si ignoranta timp de 1800 ani pana a aparut profetesa dumneavoastra? Si continua DOmnul sa ne tina in intuneric si ignoranta pentru ca profetesa dumneavoastra si urmasii ei nu a reusit sa adune decit vreo 18 milioane de membri, iar restul de 9 miliarde de oameni stau in intuneric in continuare? Cam astea sint concluziile pe care le putem trage din interpretarea adventista a Sfintei Scripturi. PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este". |
Citat:
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu" Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE |
Citat:
|
Citat:
18. Astfel, porunca dată întâi se desființează, pentru neputința și nefolosul ei Deci, inclusiv zeciuiala e desfiintata pentru nuputinta si nefolosul ei. |
Citat:
|
Citat:
Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic. Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine (care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau). Dumnezeu nu zicea baliverne (asa cum cred adventistii tai), ci vorbea la modul serios (asa cum a facut-o intotdeauna) si a spus : ESTE. "este" este conjugarea verbului "a fi" la persoana a3a singular. A simboliza= a constitui un simbol. Iar simbol=Semn, obiect, imagine (lipsite de viata). Conform DEX, a fi= A se afla în realitate; a avea ființă; a ființa; a exista. Deci verbul a fi NU INSEAMNA a simboliza. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Daca cineva (X-ulescu) isi taie o bucatica de carne , si dupa care , vine la tine. Tu vei zice: "iata au venit 2 X-ulescu ? Bucata de paine (Trupul Lui Hristos) face parte din Trupul Lui. Citat:
Hristos NU a spus : "Luati mancati acesta este simbolul Meu." |
Citat:
Citat:
|
Deoarece se stie ca sectarii sunt tributari unei traditii pecifice, bazata pe logica si apucaturi omenesti, toata gandirea lor fiind modelata de aceasta, nu-i poti face sa inteleaga anumite lucruri duhovnicesti.
Nu de alta, dar riscati sa o dati si voi in sectarism crezand ca pe analiza de text si taiat firul in patru (asa cum cred ei, nimerind oricum pe alaturi pana la urma) si nu in inspiratia Duhului Sfant, sta Biserica. Probabil asa ar trebui sa se raportez corect ortodocsii la Sf. Taine atunci cand sunt aduse in discutie de sectari: "Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta." http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...nii-72546.html |
Citat:
Ce perle domnule .. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Doar ca fiind sub lucrarea Duhului Sfant, este Sfanta, pe cand cea a matale este sub lucrarea unor proroci mincinosi, avand alt duh.. |
Citat:
scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca ! |
in loc sa implementeze principiul biblic noutestamentar "fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui", s-au gandit ca cel mai bine este sa fixeze obligatorie remiterea catre liderii cultului a unei zecimi, ca sa fie ei siguri ca vor primi nu doar atata cat ii lasa inima, ci o norma fixa !
eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie ! unde scrie domnilor ca primii crestini dadeau zeciuiala si unde li se cerea asta?? |
Citat:
Banul este sangele care tine in viata religia adventista ba mai mult, se raspandeste ca raia. Prin cei 10% (de fapt chiar 20% din net si peste) se aduna sume colosale, suficient cat sa atraga multe muste la miere (chiar asa contaminata cum e). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.