Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

NeInocentiu 22.07.2012 18:02:12

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460239)
  1. În plicul cu bani nu e necesar să-ți scrii numele, e important să scrii doar suma care ai pus-o în plic.

Daca scriu de mana suma nu pot fi identificati dupa scris ?

osutafaraunu 22.07.2012 18:02:44

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460479)
[Nu vreau sa intru in dezbatere; doar ca intrebarea se tot repeta fara raspuns]

Doriana, nu-ți fă probleme; unii oameni nu vor fi mulțumiți niciodată cu răspunsurile noastre, oricâte argumente biblice le-am aduce. Dacă nu le convine, chiar un citat din Patristică îl vor cataloga drept "sectar". Eu am avut experiența aceasta amuzantă (am dat citatul, dar n-am dat autorul).

osutafaraunu 22.07.2012 18:05:32

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460482)
Bun...si dupa muuuuulte fraze intoarse in toate felurile, ajungem la aceiasi concluzie: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea sfintilor apostoli.

Niciun membru catolic ori ortodox nu a făcut minuni asemenea sfinților apostoli. Apostolii au fost unici.

osutafaraunu 22.07.2012 18:11:09

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 460519)
NIMIC MAI FALS SI MAI MINCINOS, AGENT DE VANZARI 666!!

Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!:4:

Citat:

Noi credem ca

Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...

Citat:

la acea Cina, ceea ce au mancat ucenicii au fost Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos.

... iar dacă ar fi fost adevărat, ce-I mai rămânea Mântuitorului să jertfească a doua zi pe cruce?:58:

Citat:

Referatul biblic este cat se poate de clar

Degeaba ai încropit tu un "referat" , referința biblică nu spune că Mântuitorul S-ar fi automutilat să le ofere ucenicilor carne și sânge. Mai mult decât atât, și după ce a binecuvântat vinul, el tot vin a rămas, nu sânge din vene:

"Și vă spun vouă că nu voi mai bea de acum din acest rod al viței până în ziua aceea când îl voi bea cu voi, nou, întru împărăția Tatălui Meu." (Mat. 26,29 - versiunea ortodoxă)

osutafaraunu 22.07.2012 18:12:18

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460520)
Asta e concluzia pe care v-a spus-o biserica dumneavoastra si pe care dumneavoastra o repetati, fara sa o treceti prin filtrul ratiunii proprii, cel putin..

Îmi vorbiți mie de "filtrul rațiunii", când ne faceți să credem o asemenea poveste horror irațională și aberantă că Hristos ar fi oferit ucenicilor chiar carnea și sângele Lui!

osutafaraunu 22.07.2012 18:13:15

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 460548)
[/list]Daca scriu de mana suma nu pot fi identificati dupa scris ?

Teoretic da, dacă casierul comunității ar fi expert grafolog. Cu mențiunea că ar trebui să ia un specimen de scris de la fiecare membru plătitor de zecime. Cam minusculă probabilitatea...

stefan florin 22.07.2012 18:28:42

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460549)
Doriana, nu-ți fă probleme; unii oameni nu vor fi mulțumiți niciodată cu răspunsurile noastre, oricâte argumente biblice le-am aduce. Dacă nu le convine, chiar un citat din Patristică îl vor cataloga drept "sectar". Eu am avut experiența aceasta amuzantă (am dat citatul, dar n-am dat autorul).

mda...eu le astept de F O A R T E MULT TIMP si NU am primit NIMIC. Din cate imi amintesc NU am citat NICIODATA din Patristica si NU ti-am zis sectar. Intotdeauna am spus: biserica adventista si nu secta adventista. Din patristica NU are rost sa citez (si nu inteleg de ce o fac unii ortodocsi pe forum). Pentru un protestant (sau neoprotestant) are valoare un citat din Sf. Parinti cat are un citat din Hellen White pentru un ortodox-ZERO

Illuminatu 22.07.2012 19:04:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460554)
Te referi desigur la cuvintele tale inserate dintr-o amuzantă greșeală în postarea mea!:4:

Bine zici, voi credeți... Ar mai fi nevoie să fie și adevărat...

Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)

Daca nu ai credinta nici macar nu ai dreptul moral sa interpretezi Scripturile.
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu. Dar aceste Scripturi se interpreteaza prin credinta. Da, intr-adevar se pot citi si de catre necredinciosi, dar interpretarea lor se face crezand lor.
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.

"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10

"29.Căci cel ce mănâncă și bea cu nevrednicie, osândă își mănâncă și bea, nesocotind Trupul Domnului.
30.De aceea sunt mulți dintre voi neputincioși și bolnavi și mulți au murit." 1 Cor.11

Trupul si sangele Domnului nu sunt doar simple simboluri, pentru ca niste simple simboluri nu-i fac pe cei care in mod nevrednic se impartasesc cu ele sa devina neputinciosi si bolnavi.

Doriana 22.07.2012 19:16:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 460493)
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala

Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.

osutafaraunu 22.07.2012 19:42:09

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 460562)
Din cate imi amintesc NU am citat NICIODATA din Patristica si NU ti-am zis sectar. Intotdeauna am spus: biserica adventista si nu secta adventista.

Nu cu tine am avut acea experiență.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 460562)
Din patristica NU are rost sa citez (si nu inteleg de ce o fac unii ortodocsi pe forum). Pentru un protestant (sau neoprotestant) are valoare un citat din Sf. Parinti cat are un citat din Hellen White pentru un ortodox-ZERO

Corect, apreciez.

nutucutu 22.07.2012 19:43:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460551)
Niciun membru catolic ori ortodox nu a făcut minuni asemenea sfinților apostoli. Apostolii au fost unici.

Si asta e un alt raspuns in care vedem ca in loc de a raspunde barbateste, cum ne-a invatat Domnul nostru Isus Hristos, cu da sau nu, dumneavoastra o tot intoarceti ca la Ploiesti. Deci: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea apostolilor.

PS Exista membri ai Bisericii Catolice care au facut si fac minuni asemenea apostolilor.

osutafaraunu 22.07.2012 19:51:19

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 460578)
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!

Dacă cineva crede ceva (de exemplu crede o superstiție), nu neapărat aceea este și o credință "autentic creștină". La acest tip de "credință"-convingere mă refeream.

Citat:

Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)

Mulțumesc pentru compliment, însă greșeala de inserare nu eu am comis-o, ci tu:58:

Citat:

Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu.

Dacă am scris cu minusculă (nu mai stau să verific dacă și unde), înseamnă că am greșit [neintenționat].

Citat:

Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.

Ești atât de subiectiv, încât nici pe tine nu te mai crezi. Ca să fii credincios Scripturii trebuie s-o crezi pe toată (și aici e marea durere a ortodoxiei), nu doar fragmente - și acelea interpretate în stil literalist, acolo unde pasajul e evident metaforic. Căci dacă nu iei metaforic cuvintele Domnului rostite la Cina cea de Taină, trebuie să accepți că prima împărtășanie creștină a fost de fapt un sângeros ritual canibalic. Ceea ce evident e o aberație.

Citat:

"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10

Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Astfel, paharul cu vin chiar și după rostirea binecuvântării, rămâne tot vin, dar el este [έστιν] /reprezintă pentru cel ce privește prin credință la Jertfa Lui, sângele prețios care ne spală de păcat.

nutucutu 22.07.2012 19:53:28

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460556)
Îmi vorbiți mie de "filtrul rațiunii", când ne faceți să credem o asemenea poveste horror irațională și aberantă că Hristos ar fi oferit ucenicilor chiar carnea și sângele Lui!

Nu eu vreau sa va fac sa credeti "aceasta poveste" ci Sfinta Scriptura. E spus de DOmnul nostru, e scris negru pe alb, iar dumneavoastra aveti aroganta (sau duhul antihristului) de a nega ceea ce a spus Domnul nostru.

Puteti sa intelegeti sau nu, sa credeti sau nu, DAR NU AVETI DREPTUL SA MODIFICATI CEEA CE A SPUS DOMNUL NOSTRU SI NICI SFANTA SCRIPTURA. Iar lucrul acesta l-ati facut si il faceti in continuare.

osutafaraunu 22.07.2012 19:54:35

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460586)
PS Exista membri ai Bisericii Catolice care au facut si fac minuni asemenea apostolilor.

Înseamnă că în Biserica Catolică există apostoli.

osutafaraunu 22.07.2012 19:56:48

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460591)
Nu eu vreau sa va fac sa credeti "aceasta poveste" ci Sfinta Scriptura. E spus de DOmnul nostru, e scris negru pe alb, iar dumneavoastra aveti aroganta (sau duhul antihristului) de a nega ceea ce a spus Domnul nostru.

Să înțeleg că susțineți în continuare varianta canibalică? Adică ucenicii au supt sânge precum vampirii și au mâncat carne de Om-Dumnezeu?

nutucutu 22.07.2012 20:05:05

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460593)
Să înțeleg că susțineți în continuare varianta canibalică? Adică ucenicii au supt sânge precum vampirii și au mâncat carne de Om-Dumnezeu?

Si o tot dati in continuare cu aceasta istorie cu in care voit faceti analogii urite. Nu vreau sa intru pe ternul acesta. Credeti-OK, nu credeti-tot OK, DAR NU MODIFICATI SFINTA SCRIPTURA si nu spuneti "nu este" acolo unde este scris "este".

nutucutu 22.07.2012 20:08:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460592)
Înseamnă că în Biserica Catolică există apostoli.

Mesajul era ca in biserica adventista nu e nimeni care sa fi facut minuni asemenea apostolilor.

osutafaraunu 22.07.2012 20:10:03

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460596)
Si o tot dati in continuare cu aceasta istorie cu in care voit faceti analogii urite. Nu vreau sa intru pe ternul acesta. Credeti-OK, nu credeti-tot OK, DAR NU MODIFICATI SFINTA SCRIPTURA si nu spuneti "nu este" acolo unde este scris "este".

Nu vreți să intrați, dar ați intrat odată ce susțineți interpretarea literală. Nu modific cu nimic Scriptura, ci o cred! N-am spus că nu este, ci este/reprezintă!

nutucutu 22.07.2012 20:21:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460600)
Nu modific cu nimic Scriptura, ci o cred!

Atunci nu aveti decat sa credeti ceea ce a spus DOmnul nostru:"Acesta este Trupul meu."

Nu vi se pare ca sinteti cam arogant ca sa puneti la indoiala chiar Cuvintul Domnului? Si nu vi se pare ca sustinand aberatia pe care o sustineti inseamna ca Dumnezeu a tinut lumea in intuneric si ignoranta timp de 1800 ani pana a aparut profetesa dumneavoastra? Si continua DOmnul sa ne tina in intuneric si ignoranta pentru ca profetesa dumneavoastra si urmasii ei nu a reusit sa adune decit vreo 18 milioane de membri, iar restul de 9 miliarde de oameni stau in intuneric in continuare?

Cam astea sint concluziile pe care le putem trage din interpretarea adventista a Sfintei Scripturi.

PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este".

osutafaraunu 22.07.2012 20:26:46

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460603)
Atunci nu aveti decat sa credeti ceea ce a spus DOmnul nostru:"Acesta este Trupul meu."

Întrebare de 10 puncte: când a spus acele cuvinte, către ce arăta? Către bucățica de pâine, ori către trupul Său?
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui?

osutafaraunu 22.07.2012 20:27:54

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460603)
PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este".

"Este" e cuvântru tradus în limba română.

nutucutu 22.07.2012 20:30:17

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460606)
Întrebare de 10 puncte: când a spus acele cuvinte, către ce arăta? Către bucățica de pâine, ori către trupul Său?
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui?

Si ca de obicei, inceracati sa deviati subiectul, faptul ca negati Cuvintul DOmnului, catre intrebari de 10, urmate de alta de 10. Daca Sfanta Scriptura mentioneaza doar ce a SPUS Domnul nostru inseamna ca doar asta e important.

osutafaraunu 22.07.2012 20:34:08

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 460608)
Si ca de obicei, inceracati sa deviati subiectul, faptul ca negati Cuvintul DOmnului, catre intrebari de 10, urmate de alta de 10. Daca Sfanta Scriptura mentioneaza doar ce a SPUS Domnul nostru inseamna ca doar asta e important.

Nu e important, e foarte important! Dar în aceeași măsură e important să înțelegem corect. Același verb l-a folosit și în cazul Ușii ("Eu sunt Ușa"). De ce nu înțelegeți la fel și acolo, că doar exact așa scrie!? Când o soție se plânge: "Bărbatul meu mă bate, aceasta e crucea mea!", chiar așa este cum zice, ori minte? Chiar are o cruce în spate?

bluester 22.07.2012 20:38:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460606)

Care este rostul la aceste intrebari ??
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu"
Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE

osutafaraunu 22.07.2012 20:40:49

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 460610)
Care este rostul la aceste intrebari ??
Iisus spune foarte clar : "Acesta este Trupul Meu." si "Acesta este Sangele Meu"
Nu a spus : reprezinta , simbolizeaza,intruchipeaza,semnifica,inchipuie. Ci a spus : ESTE

Rostul e foarte bine definit de esența problemei, drept urmare vă e teamă și dvs. să răspundeți...:16:

nutucutu 22.07.2012 20:48:42

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 460580)
Nu pot mai mult de atat. E singurul loc unde scrie ca zeciuiala este (in prezent, deci in NT) luata de oameni si primita de Dumnezeu. Nu avea rost ca Pavel sa dea din nou o porunca care pentru evrei era lege, deci era de la sine inteles ca trebuie implinita. Ca si cum ti-ar spune tie cineva acum sa te impartasesti... ca si cum tu nu ai sti. Deci in acel timp zeciuielile se dadeau oricum, Pavel explica doar cine le primeste.

Ori ati invatat pe de rost niste versete pe care ni le spuneti, ori ignorati cu buna stiinta versetele din aceiasi scrisoare a apostolului, scrise putin mai jos:
18. Astfel, porunca dată întâi se desființează, pentru neputința și nefolosul ei

Deci, inclusiv zeciuiala e desfiintata pentru nuputinta si nefolosul ei.

nutucutu 22.07.2012 20:52:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460609)
Nu e important, e foarte important! Dar în aceeași măsură e important să înțelegem corect. Același verb l-a folosit și în cazul Ușii ("Eu sunt Ușa"). De ce nu înțelegeți la fel și acolo, că doar exact așa scrie!? Când o soție se plânge: "Bărbatul meu mă bate, aceasta e crucea mea!", chiar așa este cum zice, ori minte? Chiar are o cruce în spate?

O fi important pentru dumneavoastra pentru a va gasi justificari pentru nebuniile pe care le propovaduiti. Daca Domnul a spus "este" noi nu mai avem dreptul sa comentam nimic. Ramane cum a spus El.

bluester 22.07.2012 20:57:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460611)
Rostul e foarte bine definit de esența problemei, drept urmare vă e teamă și dvs. să răspundeți...:16:

Era inutil sa raspund la acele intrebari , pentru ca nu ajuta cu nimic.
Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic.
Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine (care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau). Dumnezeu nu zicea baliverne (asa cum cred adventistii tai), ci vorbea la modul serios (asa cum a facut-o intotdeauna) si a spus : ESTE.

"este" este conjugarea verbului "a fi" la persoana a3a singular. A simboliza= a constitui un simbol. Iar simbol=Semn, obiect, imagine (lipsite de viata). Conform DEX, a fi= A se afla în realitate; a avea ființă; a ființa; a exista.
Deci verbul a fi NU INSEAMNA a simboliza.

osutafaraunu 23.07.2012 04:43:55

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 460614)
Era inutil sa raspund la acele intrebari , pentru ca nu ajuta cu nimic.

Îți era teamă că s-ar putea să descoperi adevărul... dar e mai comod să rămâi în eroare...

Citat:

Cand Iisus a spus : "Eu sunt usa oilor" , a vrut sa spuna ca numai cu El putem ajunge in Impartia Cerurilor. Iar cand a spus acestea ("Eu sunt usa oilor") nu a aratat catre o usa , ci a spus in mod metaforic.
Pe de alta parte , cand a spus : "Acesta este Trupul Meu" a aratat catre bucata de paine

Și asta nu înseamnă o vorbire metaforică? Dacă arăta către Trupul său, era o vorbire la propriu.

Citat:

(care cu puterea Harului Sau , a transformat-o in Insusi Trupul Sau).

Deci a transformat-o în 2 Hristoși, apoi frângând mai departe pâinea în 4 Hristoși... și tot așa până la 12 Hristoși(!!) Dar cu rămâne cu trupul? Acesta e format doar din 2-3 cm cubi de carne, ori din cap, mâni, picioare, etc.? Vezi în ce zonă aberantă te cantonezi prin această interpretare literalistă?

Citat:

Dumnezeu nu zicea baliverne

Tocmai! Cuvintele Lui sunt "duh și adevăr", nu carne și sânge (Ioan 6,36). El îndreaptă gândirea noastră către o zonă a înțelegerii duhovnicești, căci noi nu umblăm prin privire, ci prin credință (2 Cor.5,7).

bluester 23.07.2012 08:36:11

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460647)
Deci a transformat-o în 2 Hristoși, apoi frângând mai departe pâinea în 4 Hristoși... și tot așa până la 12 Hristoși(!!) Dar cu rămâne cu trupul? Acesta e format doar din 2-3 cm cubi de carne, ori din cap, mâni, picioare, etc.? Vezi în ce zonă aberantă te cantonezi prin această interpretare literalistă?

Cat de ilogic gandesti...
Daca cineva (X-ulescu) isi taie o bucatica de carne , si dupa care , vine la tine. Tu vei zice: "iata au venit 2 X-ulescu ?

Bucata de paine (Trupul Lui Hristos) face parte din Trupul Lui.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460647)
Tocmai! Cuvintele Lui sunt "duh și adevăr", nu carne și sânge (Ioan 6,36).

"duh si adevar" deci a spus numai ADEVAR: este , si nicidecum reprezinta/simbolizeaza.
Hristos NU a spus : "Luati mancati acesta este simbolul Meu."

osutafaraunu 23.07.2012 12:39:40

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 460658)
Cat de ilogic gandesti...
Daca cineva (X-ulescu) isi taie o bucatica de carne , si dupa care , vine la tine. Tu vei zice: "iata au venit 2 X-ulescu ?

Bucata de paine (Trupul Lui Hristos) face parte din Trupul Lui.

În cazul acesta logica ta este deficitară rău și pot eu zice că nu crezi Scriptura! Cum a spus Hristos? "Acesta este trupul Meu", ori "Aceasta este parte din trupul Meu"? Dacă interpretezi literalist textul, interpretează-l tot, nu doar partea care-ți convine!

Citat:

În prealabil postat de bluester (Post 460658)
"duh si adevar" deci a spus numai ADEVAR: este , si nicidecum reprezinta/simbolizeaza.

Dar vezi că textul original e în limba greacă, nu în limba română. În plus, Hristos S-a exprimat în limba aramaică și în context pascal, deci o conjunctură plină de simboluri.

AlinB 23.07.2012 12:50:14

Deoarece se stie ca sectarii sunt tributari unei traditii pecifice, bazata pe logica si apucaturi omenesti, toata gandirea lor fiind modelata de aceasta, nu-i poti face sa inteleaga anumite lucruri duhovnicesti.

Nu de alta, dar riscati sa o dati si voi in sectarism crezand ca pe analiza de text si taiat firul in patru (asa cum cred ei, nimerind oricum pe alaturi pana la urma) si nu in inspiratia Duhului Sfant, sta Biserica.

Probabil asa ar trebui sa se raportez corect ortodocsii la Sf. Taine atunci cand sunt aduse in discutie de sectari:

"Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta."

http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...nii-72546.html

AlinB 23.07.2012 14:13:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460551)

Da, pentru ca au avut un Duh Sfant unic.

Ce perle domnule ..

osutafaraunu 23.07.2012 14:15:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460698)
Deoarece se stie ca sectarii sunt tributari unei traditii pecifice

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460698)
"Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta."

Iaca scârț, cine vorbește de "tradiție pecifică" (sic!):30:

osutafaraunu 23.07.2012 14:16:42

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 460732)
Da, pentru ca au avut un Duh Sfant unic.

Gura păcătosului adevăr grăiește...

AlinB 23.07.2012 20:47:35

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460737)
Gura păcătosului adevăr grăiește...

Astea da inovatii adventiste.

AlinB 23.07.2012 20:49:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 460736)
Iaca scârț, cine vorbește de "tradiție pecifică" (sic!):30:

Adica ce, nu recunoaste Biserica Ortodoxa Sf. Traditie?

Doar ca fiind sub lucrarea Duhului Sfant, este Sfanta, pe cand cea a matale este sub lucrarea unor proroci mincinosi, avand alt duh..

Cornel Urs 27.07.2012 11:54:14

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 460493)
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala

nu vezi ce smecheri sunt! ei zic ca scrie in Biblie despre zeciuiala (desi nu avem nicio porunca de la apostoli in acest sens !!!, scrie doar in Vechiul Testament si tangential in Noul testament dar tot cu privire la legile si practicile din Vechiul), dar cu nerusinarea care-i caracterizeaza nu vor sa recunoasca scopul pentru care era data zeciuiala ! ei cred ca pot prosti la nesfarsit ! pai ii prostesc pe cei din cultul lor carora le iau banii !

scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca !

Cornel Urs 27.07.2012 11:57:04

in loc sa implementeze principiul biblic noutestamentar "fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui", s-au gandit ca cel mai bine este sa fixeze obligatorie remiterea catre liderii cultului a unei zecimi, ca sa fie ei siguri ca vor primi nu doar atata cat ii lasa inima, ci o norma fixa !

eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie !

unde scrie domnilor ca primii crestini dadeau zeciuiala si unde li se cerea asta??

AlinB 27.07.2012 12:46:59

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 461470)
eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie !

Nu e vorba de rusine.
Banul este sangele care tine in viata religia adventista ba mai mult, se raspandeste ca raia.

Prin cei 10% (de fapt chiar 20% din net si peste) se aduna sume colosale, suficient cat sa atraga multe muste la miere (chiar asa contaminata cum e).

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:33:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.