Citat:
În prealabil postat de Erethorn
(Post 413779)
După aceeași logică, am putem arăta că francii nu fuseseră atacați de către sarazini și, prin urmare, cruciadelor le cam lipsea justificarea...
|
Dar nu este de loc aceeași logică. Spre deosebire de americani, care nu au fost atacați de iranieni niciodată, francii chiar au fost atacați de sarazini. Ei ocupaseră integral Spania și Portugalia, întemeindu-și califat la Cordoba. Trecuseră Pirineii și intraseră adânc în teritoriul francilor, numai intervenția divină făcându-i să se oprească la Poitiers. Sarazinii au fost opriți definitiv în a-i ataca pe "franci" abia în anul 1600 și ceva, la Lepanto. Deci, sarazinii intraseră adânc în hinterlandul catolic, ceea ce dă cruciadelor caracter de contraatac legitim. Nu este cazul războiului din Irak, nici din Afgansitan, nici a unui eventual război din Iran. În plus, cruciadele au fost convocate de Papa, cu concursul unor sfinți considerați sfinți în timpul vieții lor, precum Francisc. Nu am auzit ca atacul contra Irak-ului, al Afganistanului ori agitația din jurul Iranului să fie convocată de Papa, nici să aibă susținerea oamenilor eminenți din Biserică, ci tocmai am prezentat pe larg poziția episcopului greco-catolic din SUA. Eu cred că Papa și episcopii știu mai bine decât mine dacă ceva corespunde sau nu principiilor războiului just, că de asta avem învățători.
Citat:
1. Cetățeanul Abdul a declarat public, în repetate rânduri, că scopul lui este să-l ucidă pe cetățeanul Șloim,
|
Dacă s-au proferat amenințări, eu, ca judecător, am să-i dau lui Abdul ordin să nu se apropie de Șloim la mai puțin de 100 de metri. Dacă, totuși, Șloim este cel care se apropie, intră la Abdul în casă și trage cu pușca, am să-l socotesc vinovat pe Șloim care pușcă și nu pe Abdul care e pușcat. Acesta e verdictul meu. Desigur, în dozarea pedepsei lui Șloim, am să țin cont dacă a fost sau nu provocat de Abdul.
Citat:
că cetățeanul Jack este progenitura Satanei
|
asta îl deranjează pe Jack drept în posterior. Parcă îl și aud: "kiss my ass !"
Citat:
și că el, Abdul, are de gând să-și cumpere Kalashnikov;
|
Dar, deocamdată, nu l-a cumpărat. Mai mult, bănuim că Șloim are Kalashnikov, știm sigur că Jack are de mult ditai Kalashnikovul, ba chiar că l-a și folosit.
Citat:
despre cetățeanul abdul s-a dovedit că a plătit în repetate rînduri pe cetățeanul Ahmed ca să-i arunce cărămizi în cap lui Șloim;
|
Mă faceți să zâmbesc. Să nu știți, oare, că Israelul este un stat construit cu mitraliera ? Că teroriștii evrei de alaltăieri au fost miniștrii israelieni de ieri ? Dați "o goaglă" după cuvintele cheie "Moshe Dayan", de exemplu.
Citat:
2. Cetățenii Șloim și Jack nu l-au ucis pe cetățeanul Abdul, ci l-au rănit și l-au dezarmat.
|
Doar rănit și dezarmat ? Războiul din Irak a însemnat peste 500 de mii de morți. Oare câți dintre ei se numeau chiar Abdul ?
Avem, deja, un pic de perspectivă istorică asupra războiului din Irak (războaielor, de fapt, că au fost două: primul purtat de bătrânul Bush, celălalt de succesorul lui la președinție, Bush junior). Pentru mine, este clar că Jack a fost agresor, iar Abdul agresat. Dar, pentru dv exact inversul pare a fi adevărat.