Citat:
Dumnezeu este o persoana iubitoare dar si geloasa.
|
Cum se face ca o entitate capabila sa creeze universul da dovada de o caracteristica atat de umana si josnica precum gelozia? Nu ti se pare ca nu potriveste cu ideea de divin?
Citat:
El si-a ales un popor din toate, cel evreu, si a incercat sa aiba o relatie cu el.
|
De ce un popor? Daca el a creat toti oamenii, de ce ar alege un popor?
Citat:
Dumnezeu a vrut sa le atraga atentia asupra Lui.
|
Si de cand e acceptabil sa omori oameni ca sa capeti atentie? Serios acum. De ce il scuzati pe dumnezeu pentru fapte care, daca ar fi facute de oameni, i-am arunca in inchisoare pe viata? Si eventual sa ii condamnati la moarte, daca eram in America?
Citat:
Probabil ca, tinand cont de etapa istorica in care se intamplau aceste lucruri, a fost modul de exprimare cel mai usor de inteles pentru oamenii din acea vreme.
|
Bullshit. El i-a creat, e omniscient, deci capacitatile lui de comunicare depasesc imaginatia umana, dar nu gaseste un alt mod de a se exprima in afara de genocid?
Citat:
Dumnezeu a creat omul si i-a dat liberul arbitru.
|
Care liber arbitru? Crezi in mine sau arzi in iad?
Citat:
atunci trebuie sa admiti ca nu vei sti toate raspunsurile
|
Evident ca nu am toate raspunsurile Dar mi se pare injositor pentru mine sa ma apuc sa inventez raspunsuri, in loc sa am onestitatea de a spune: "nu stiu".
Citat:
Yes!--To the unprejudiced historian, the historical facts regarding Jesus are as definite and evident as those of Julius Caesar. Not only do we find an accurate portrait of Him in the documents of the New Testament, but dozens of ancient non-Biblical manuscripts confirm that Jesus was a genuine historical figure who lived in Palestine in the early part of the first century.
Concerning the testimony of the many ancient secular accounts of Jesus, the Encyclopedia Britannica states: "These independent accounts prove that in ancient times even the OPPONENTS of Christianity never doubted the historicity of Jesus, which was disputed for the first time--and on inadequate grounds--by several authors during the 19th and at the beginning of the 20th centuries."
|
iti atrag atentia ca disputa nu se da asupra existentei
fizice a lui Isus, ci asupra faptului ca e fiu de zeu. Unicul zeu. THE god. Fapt pentru care, in afara de biblie, exista dovezi fix zero. Si nu, biblia nu se poate folosi pentru a confirma veridicitatea ... bibliei.
Citat:
Daca spui ca nu stiu eu mai nimic,spune tu dc veniti aici.Din doua,una:ori sa va convingeti de existenta Lui,ori sa ne convingeti pe noi sa nu credem.
|
In general, petrec ceva timp pe forumuri pentru a interactiona cu oameni cu care nu interactionez in viata de zi cu zi. Invat destul de multe despre oameni in acest fel, si mai mult, diverse posturi de pe forumuri imi atrag atentia ca nu stiu destul despre anumite subiecte in discutie, si atunci pun mana si citesc. Asa ca pentru mine, prezenta pe diverse forumuri are scop educativ. Din dezbateri purtate cu oameni care au alt punct de vedere decat tine in general inveti. Daca poti.
Citat:
Cred ca,decat sa Il vorbiti de rau,ati vorbi cu femeile care avorteaza,de exemplu,si le-ati critica.
|
Nu am absolut nici un drept sa critic pe nimeni, si nici tu nu ai. Probabil ca, din moment ce iti traiesti viata dupa anumite reguli (pe care tu le percepi ca "divine") ai impresia ca ai avea vreun drept inspre a le spune altora cum ar trebui sa traiasca, si ce ar trebui sa faca cu viata lor. Nu il ai. Si apartenta la o religie sau alta nu ti-l da.
In plus, a vorbi despre "femeile care avorteaza" la modul general, arata ca ai o mare galeata unde l-ai aruncat pe toate. Fiecare femeie care avorteaza e un caz unic, nu o statistica, parte din categoria creata si etichetata de tine.
Citat:
Dupa cadere, pana
la venirea Fiului, Dumnezeu a facut padagogie prin dreptate
si mila.
|
Cand ai alta optiune in afara de omucidere, dar alegi omuciderea, nu e nici dreptate, nici mila.
Citat:
Noi, oamenii de azi care il avem pe Hristos, intelegem mai greu ce inseamna sa il scoti pe pacatos din cetate si sa il omori cu pietre.
|
Un bolovan incasat in figura doar la fel de tare in prezent ca acum 3000 de ani. Pana si un dresor care lucreaza cu
animale, care sunt mult mai putin inteligente decat homo sapiens de acum 3000 de ani, gaseste modalitati non violente de a face dobitoacele sa il inteleaga. Numai lui dumnezeu nu i-a iesit. Evident, nu pentru ca nu a putut. NT e dovada ca se poate.
Citat:
Order,atunci ia baga si tu mana in foc,ai curaj?
|
Asa cum o baga oamenii aia din biserica, si tu o poti baga. Si intr-o flacara de lumanare normala, nu una sfanta, care cica nu arde. Chiar nu ai incercat, cand erai mica?
Citat:
Sunt oamenii credinciosi care au venit de acolo si au povestit tot ce au simtit,daa erau credinciosi si ar fi fost minciuna,nu ar fi venit fericiti,ci deceptionati.
|
Explicatia pentru asta se gaseste in plan psihologic, si nu dovedeste nimic.
Citat:
Adica Il critici pe Dumnezeu ca omoara,dar o femeie poate omori propriul copil,dat fiind ca nu ea creaza sufletul???
|
Femeia aia e venerata de nimeni, si nu i se construiesc biserici, si nu aduna nimeni bani in numele ei. Sesizezi diferenta?
Citat:
un doctor faimos a vazut cum se apara fatul cand voia sa-l avorteze si acum lupta impotriva avorturilor.
|
Am inteles. Daca
un doctor a zis asa, mai ales ca e faimos, asa trebuie sa fie. Esti exemplul clar de om care nu intelege ce e ala argument, ce e aia dovada, ce e aia stiinta, si ce e ala studiu stiintific. Macar nu mai adu vorba de ele, te rog.
Citat:
Si impietrirea inimii vine din trufia ratiunii.
Ratiunea betoneaza inima si o inchide ca intr-un turn medieval
|
Ca persoana cinstita ce esti, te rog sa te lepezi imediat de toate produsele ratiunii pe care le ai in jurul tau. Aceste pot include, dar nu se limiteaza la: televizor, calculator, conexiune internet, incalzire centrala si medicina moderna.
Citat:
Stiinta nu a reusit sa descopere cum sau creat toate cite sint doar fac anumite supoztii(teorii)
|
Nici religia nu a descoperit nimic. Religia nu explica nimic, religia
afirma, si se considera deasupra necesitatii de a-si dovedi afirmatiile.
Progresul stiintei e o problema de timp. Stim mult mai mult decat stiam acum 200 de ani, deci cand zici "stiinta nu stie", formularea corecta e "stiinta nu stie inca"
Citat:
Pentru cei care vad cu sufletul nu e nevoie de ochelari.
|
Este evident ca vederea asta cu sufletul e foarte clara, si nu lasa loc de dubii. Exact de asta biserica originala s-a rupt in vreo 34.000 de secte, de clar ce e totul. Nu?