Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Esti om sau maimuta ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7516)

Anna 15.11.2009 15:36:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 181820)
Cind fluiera dupa fete, banuiesc :)

Nu, cand fluiera dupa cantece:71:

dorinastoica14 22.12.2009 21:34:36

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 179851)

"Odată o maimuță din mediul anecdotic,
venind la sfat pe creangă de arbore exotic,
a zis:ATENȚIE! sunt foarte ofensată...
Circulă-n lume vorba deloc adevărată
Că HOMO ar descinde din buna noastră rasă...
Însuși ideea-aceasta îmi pare odioasă.
Ați pomenit vreodată divorțuri între noi,
copii lăsați pe drumuri sau imnuri de război?
Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
drogați,lacomi de cărnuri și homosexuali.
excroci,bandiți,gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi așa prostie,
noi n-avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,
nici tereoriști,nici dogme,nici luptele de clasă.
Cât am bătut eu jungla,scuzați n-am observat
în obștea simiască cocotier privat,
nici garduri,și nici paznici,nici pui murind de foame
sau omorâți în taină de așa-zise "MAME"...
Nu veți vedea vreodată cât soarele și luna
o minte de maimuță dospind în ea minciuna."
(Fabulă de A.Dumitru)

Ioana-Andreea 22.12.2009 21:43:32

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 193685)
"Odată o maimuță din mediul anecdotic,
venind la sfat pe creangă de arbore exotic,
a zis:ATENȚIE! sunt foarte ofensată...
Circulă-n lume vorba deloc adevărată
Că HOMO ar descinde din buna noastră rasă...
Însuși ideea-aceasta îmi pare odioasă.
Ați pomenit vreodată divorțuri între noi,
copii lăsați pe drumuri sau imnuri de război?
Cine-a văzut în hoardă la noi bolnavi mintali,
drogați,lacomi de cărnuri și homosexuali.
excroci,bandiți,gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi așa prostie,
noi n-avem mafii crude în stirpea noastră aleasă,
nici tereoriști,nici dogme,nici luptele de clasă.
Cât am bătut eu jungla,scuzați n-am observat
în obștea simiască cocotier privat,
nici garduri,și nici paznici,nici pui murind de foame
sau omorâți în taină de așa-zise "MAME"...
Nu veți vedea vreodată cât soarele și luna
o minte de maimuță dospind în ea minciuna."
(Fabulă de A.Dumitru)

:24:.....:21:

dar dc zice de dogme?

dorinastoica14 22.12.2009 22:06:34

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 193686)
:24:.....:21:

dar dc zice de dogme?

Întreab-o pe ea!:78:

Langu 29.12.2009 10:08:52

Parere personala

Foarte frumos,mi-a placut mult.

Langu 29.12.2009 10:27:13

Parere personala

Este greu de raspuns.Din punct de vedere "tehnic"am avea teoria lui Darwin si cea a lui Erich von Danichen(scuze daca am scris gresit numele),din punct de vedere creationist stim.Mai exista fizica...unde mai este mult de lucru.Este un subiect foarte complex,eu cred in creatia omului dat fiind ca nu exista intermediu care ar putea confirm teoria lui Darwin.Asa cum nu cred in incalzirea globala si cred ca sunt cicluri si renovari cosmice,creatia nu se opreste altminteri ar dispare infinitataea divina.Cat despre asemanari fizice intre om si maimuta...ati vazut vreodata un iepure in vitrina frigorifica?Carnea se aseamana carnii...

topcat 30.12.2009 11:16:20

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 194815)
Cat despre asemanari fizice intre om si maimuta...ati vazut vreodata un iepure in vitrina frigorifica?Carnea se aseamana carnii...

Nu spune nimeni ca exista numai asemanari fizice, din contra

Langu 30.12.2009 11:40:39

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 195168)
Nu spune nimeni ca exista numai asemanari fizice, din contra

De acord insa ma intreb eu-daca omul ar fi evoluat din maimuta,daca exist aceast lant evolutiv de ce nu avem intermedii,de ce nu este o maimuta om pe jumatate,de ce nu este jumatate elefant jumatate girafa .etc Personal,daca ar trebui sa aleg intre maimuta si extraterestrii ii prefer pe cei din urma(ar fi putut obtine omul prin clonare sau mai stiu eu ce),desi e dificil.Corpul uman inzestrat de minte e atat de complex...nu putem spune ca totul a fost asa la intimplare.

topcat 30.12.2009 11:53:23

Citat:

În prealabil postat de Langu (Post 195178)
De acord insa ma intreb eu-daca omul ar fi evoluat din maimuta,daca exist aceast lant evolutiv de ce nu avem intermedii,de ce nu este o maimuta om pe jumatate,de ce nu este jumatate elefant jumatate girafa .etc Personal,daca ar trebui sa aleg intre maimuta si extraterestrii ii prefer pe cei din urma(ar fi putut obtine omul prin clonare sau mai stiu eu ce),desi e dificil.Corpul uman inzestrat de minte e atat de complex...nu putem spune ca totul a fost asa la intimplare.

Nu stiu de ce crezi tu ca nu exista lantul evolutiv intre stramosii comuni om-maimuta si om.
Nu exista o maimuta om pe jumatate si jumatate elefant jumatate girafa pentru ca nu pot exista.
Mintea umana e aproape la fel de complexa ca cea a anumitor maimute, dupa cum am mai spus de mai multe ori diferenta intre noi si restul nu e calitativ ci cantitativ.
Nimeni nu spune ca totul a fost la intimplare, evolutia are legile sale.

Langu 30.12.2009 12:14:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 195185)
Nu stiu de ce crezi tu ca nu exista lantul evolutiv intre stramosii comuni om-maimuta si om.
Nu exista o maimuta om pe jumatate si jumatate elefant jumatate girafa pentru ca nu pot exista.
Mintea umana e aproape la fel de complexa ca cea a anumitor maimute, dupa cum am mai spus de mai multe ori diferenta intre noi si restul nu e calitativ ci cantitativ.
Nimeni nu spune ca totul a fost la intimplare, evolutia are legile sale.

Practic tot ce este in natura are cam "acelasi cod genetic" si de aici asemanarile,e vorba de un tipar nu?Acuma...crocodilii si rudele se pare ca au alta structura.Sa ne gandim:
-evolutia nu se poate face in salturi,linia evolutiva are un inceput si inca nu s-a terminat,atunci terbuie sa existe intermediu nu se poate altfel;
-Mi se pare ca in Biblie se mentioneaza undeva ca Dumnezeu a sters de pe fata pamantului balaurii si scorpiile si l-a pus pe om(sa fie vorba despre dinozauri?);
-daca ne gandim bine noi oamenii,fiinte atat de inteligente,nu am evoluat deloc,a evoluat stiinta dar noi suntem la fel ca acum10.000 de ani.
Eu personal nu am gasit argumente destul de solide care sa ma convinga.Cat despre creier am vazut niste emisiuni de Eduard Punset foarte interesantese refera la asemanarile de care vorbesti,asemanari care trebuie sa fie avem practic aceeasi compozitie chimica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:07:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.