Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Am nevoie de un sfat, va rog (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6512)

AlinB 29.08.2012 20:16:00

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 467498)
Corect, amândoi...mă gândeam mai mut la bărbat...căci mă gândesc că la femeie e mai greu să cadă, fiind însărcinată. :1:

Tehnic vorbind, nu e greu deloc...

Citat:

Deci, când nu există riscul acesta, ca amândoi să nu cadă, sunt preoți care să nu fie de acord cu această idee?
Aiurea, doar am zis si mai inainte ca daca nu vor, doar nu o sa-i oblige sa...esti culmea, cum poti sa te gandesti la asa ceva? :21:

Ideea era alta...daca unul nu vrea si celalalt da..atunci e mai problematic..care cedeaza si de ce?

AlinB 29.08.2012 20:17:52

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 467544)
Adică are ea dreptatea ei, dar, totuși, te... ”delimitezi”?
În lincul de mai jos(acum 4 luni) aveai altă concepție:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...548#post438548

Idealul pur teoretic ar fi ca cei doi sa nu aiba nevoie de sex decat pentru procreere.

De la ideal la partea practica e un drum mai lung.

Planning -ul familial in afara abstinentei este adevarata problema - poarta cu el o doza de vinovatie, dar care nu este neaparat un pacat in sine - depinde si de context.

Planingul familial care deriva din comoditate - ai un singur copil si nu vrei sa-ti bati capul cu altii ca esti prea comod, ai mai degraba nevoie de bani pentru mofturi personale decat sa cresti sfinti pentru Dumnezeu - cred ca este pacat.

Cand ai deja 4 copii si e greu sa le oferi atentia de care au nevoie iar cei din jur abia fac fata situatiei nu doar fizic ci si spiritual - atunci problema se pune, cred eu, altfel.

Pacatul catolicilor este ca inlatura total vinovatia planning -ului, dand in schimb binecuvantare sub un pretext fals - e ok folosind doar acea metoda contraceptiva, chipurile "naturala".

In ortodoxie, poate fi cel mult ingaduinta, in cazuri particulare, dar in nici un caz binecuvantare.

Dar tu ai viziunea ta particulara (chiar foarte, straina de B.O.) asupra casatoriei asa ca e mai dificil de ajuns la o intelegere comuna pe tema asta. :68:

Demetrius 29.08.2012 20:49:14

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467554)
Idealul pur teoretic ar fi ca cei doi sa nu aiba nevoie de sex decat pentru procreere.

De la ideal la partea practica e un drum mai lung...

Depinde de voință cât e drumul de lung, dar dacă Idealul Îl precizezi ca fiind pur teoretic atunci ”drumul” e prea lung.

Sf. Iosif te contrazice; sau și el e pur teoretic?

ovidiu b. 29.08.2012 21:27:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 467551)
Ideea era alta...daca unul nu vrea si celalalt da..atunci e mai problematic..care cedeaza si de ce?

Păi ar trebui să nu cedeze cel care se ferește de păcat. Tu probabil o să vii să-mi spui că atunci celălalt oricum o să cadă. Și atunci ce e de făcut?

ovidiu b. 29.08.2012 21:32:58

Citat:

Aiurea, doar am zis si mai inainte ca daca nu vor, doar nu o sa-i oblige sa...esti culmea, cum poti sa te gandesti la asa ceva?

Eu te-am întrebat, pe baza afirmației asteia:

Citat:

Dar s-ar putea ca parintele in cauza sa nu fie de acord ca aceasta restrictie e musai cum zic unii.

Vroaim doar să mă edific. :1:

delia31 29.08.2012 21:59:21

scuze de offtopic

Oameni buni, pe un alt topic, cineva in nevoi si in necazuri isi striga durerea cu lacrimi de mama, sperand ca intr-un spatiu virtual ca acesta, unde se pune atat de mult pret pe iubirea de Dumnezeu si de oameni, sa se gaseasca cine s-o auda.

„Azi 29 august ,am facut analize de singe Rebeccai ,anemia ei cronica este foarte grava si continua sa fie sedata ca sa nu faca niste spasme din aceasta cauza ,sa nu se repete crizele de epilepsie din cauza anemiei.Medicul hematolog mi-a dat o reteta cu o injectia care trebiue administrata cit de repede care se numaste FERINJECT,...PRETUL EI ESTE DE 540 DE L;EI daca nu se administreaza in cel mai scurt timp este posibil sa faca LEUCEMIE ,...in numele dragostei fata de D-zeu si a SFINTEI FECIOARA MARIA INCERCATI SA MA MAI AJUTATI CEI CARE PUTETI VA ROG DIN SUFLET,.......Doamne ajuta,....

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...562#post467562

Yasmina 29.08.2012 22:04:03

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 467594)
Oameni buni, pe un alt topic, cineva in nevoi si in necazuri isi striga durerea cu lacrimi de mama, sperand ca intr-un spatiu virtual ca acesta, unde se pune atat de mult pret pe iubirea de Dumnezeu si de oameni, sa se gaseasca cine s-o auda.

„Azi 29 august ,am facut analize de singe Rebeccai ,anemia ei cronica este foarte grava si continua sa fie sedata ca sa nu faca niste spasme din aceasta cauza ,sa nu se repete crizele de epilepsie din cauza anemiei.Medicul hematolog mi-a dat o reteta cu o injectia care trebiue administrata cit de repede care se numaste FERINJECT,...PRETUL EI ESTE DE 540 DE L;EI daca nu se administreaza in cel mai scurt timp este posibil sa faca LEUCEMIE ,...in numele dragostei fata de D-zeu si a SFINTEI FECIOARA MARIA INCERCATI SA MA MAI AJUTATI CEI CARE PUTETI VA ROG DIN SUFLET,.......Doamne ajuta,....

Buna sesizare Delia!
Te salut!

antiecumenism 29.08.2012 22:39:47

Citat:

În prealabil postat de delia31 (Post 467594)

nu e bun linkul....

AlinB 30.08.2012 01:36:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 467571)
Păi ar trebui să nu cedeze cel care se ferește de păcat. Tu probabil o să vii să-mi spui că atunci celălalt oricum o să cadă. Și atunci ce e de făcut?

Pacat este si cand din cauza ultra-infranarii tale il impingi pe celalat in pacat, deci...

AlinB 30.08.2012 01:41:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 467575)
Eu te-am întrebat, pe baza afirmației asteia:
Vroaim doar să mă edific. :1:

Era vorba de acord ca principiu, cu ideea in sine.
Ma bucur ca s-a inteles.

Reluand oarecum si detaliind - cand unii incearca sa fie prea virtuosi - de ex. vor sa tina post negru 2 saptamani, ceva atipic si parintele sesizeaza callderea in mandrie, trebuie sa le interzica asa ceva.

Nu e cazul insa cu postul trupesc..ar fi penibil sa li se interzica abstinenta daca cei doi sunt de acord si nu apare un pericol major..

Insa ar fi la fel de penibil ca cei doi sa cada de acord in privinta abstinentei si peste o luna ea sa vina si sa reclame ca el a inceput sa vina tarziu acasa si miroase a parfum (nu barbatesc).l

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:15:47.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.