![]() |
Care rugaciune credeti ca este cea mai potrivita pentru Postul Pastelui?
Exista una care este cea mai indicata? In afara de Ceaslov ( daca este cineva care-l doreste ma poate contacta) si Psaltirea care ar fii o acoperire pentru 20 zile deci 1/2 de post cu Paraclisul Maicii Domnului, apoi ....ce urmeaza? dupa cea 1/2 de perioada care de fapt este de 27 de zile ramasa. Apoi mai sint acatistele sfintilor respectivi, care cad in zilele respective si Acatistul Maicii Domnului / a BuneiVestiri. Eu in Joia Mare-Vinerea Mare- Sambata Mare am obiceiul sa fac Acatistul Invierii Mantuitorului. Ma intrebam voi ce rugaciuni faceti? |
rugaciuni in Postul mare
In saptamana Patimilor Domnului Iisus Hristos se citeste si Acatistul Mantuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos.Eu nu l-am gasit pe site-ul Crestin Ortodox.Poate nu am stiut sa-l caut.Ti l-as putea copia din cartea mea de rugaciuni, daca doresti?!
|
Il am, multumesc mult.
|
Iată-ne ajunși la a doua săptămână din Postul Mare. Așa cum a rânduit Biserica in a doua duminică a Sfântului și Marelui Post , să fie pomenit Sfântul Grigorie Palama , "pentru a ne arăta că dreapta credință pe care am prăznuit-o in mod deosebit in prima dumică a Sfântului și Marelui Post al Paștilor nu este o credință teoretică, ci este credința care duce pe credinciosul ortodox la viață și lumină veșnică ."
Prin mărturisirea dreptei credințe ne luminăm sufletul și ne curățim de păcate prin pocăință, post și fapte bune , "spre a dobândi slava vieții cerești" . Cea de a doua duminicâ a Sfântului și Marelui Post este << Duminica luminii duhovoicești neapuse >> . Sfântul Grigorie Palama ne arată in Invățăturile sale : "că această lumină nu este lumina de la soare, ci este lumină din interiorul sufletului, care vine din relația noastră cu Sfânta Treime, este harul Domnului nostru Iisus Hristos cel necreat și veșnic, este insăși prezența lui Dumnezeu in oameni . " Pomenirea Sfântului Grigorie Palama in cea de a doua duminică a Sfântului și Marelui Post, nu este intâmplătoare, pentrucă el este "teologul luminii Taborului, al luminii necreate, dar și al luminii din inimile sfinților ." Această duminică , a doua din Sfântul și Marele Post , " ne indreaptă spre lumina Invierii sau spre lumina neinserată din Impărăția Cerurilor ". |
PAisie Aghioritul
“- Gheronda, la ce sa luam aminte mai mult in Postul Mare?
- La noblete, la nobletea duhovniceasca. - Gheronda, Postul Mare nu este mai mult o perioada de pocainta? - Noblete, noblete, ca sa fiti prinsi in mreaja lui Hristos. Altfel nu-i chip sa sporiti. Daca ati sti ce aduce nobletea, ati vana-o zi si noapte; nici n-ati mai dormi. Daca cercetezi cu de-amanuntul nobletea duhovniceasca, vei vedea ascunsa in ea maretia lui Dumnezeu. - Gheronda, ce este nobletea mai exact? - Nobletea duhovniceasca este superioritatea duhovniceasca, este jertfa. Un suflet nobil are pretentii numai de la sine insusi, iar nu de la ceilalti. Se jertfeste pentru ceilalti, fara sa astepte rasplata. Uita tot ce da, dar isi aminteste pana si cel mai mic lucru care i se da. Are marinimie, are smerenie si simplitate, are lipsa de interes, cinste… le are pe toate. Are cea mai mare bucurie si veselie duhovniceasca. Nobletea duhovniceasca are Harul lui Dumnezeu, este - cum sa spun? - o insusire dumnezeiasca. Acolo unde exista noblete, lucrarea nu se face cu zgomot, nu se face la vedere. De aceea acolo Se odihneste Hristos si acolo este binecuvantarea lui Hristos." |
Cum sa postim sanatos?
[COLOR=#1f5e83]http://video.crestinortodox.ro/Sa_po...-20001754.html[/COLOR]
|
Este o lamurire despre felul clinic, medical, cum trebuie mancat si cum trebuie sa fii atent la sanatate.
Este interesant. Postul dureaza 50 de zile, 7 saptamini, cu multe vegetale, fara alcool, doar in weekend putin, si citeva dezlegari la peste. |
Citat:
|
Citat:
Ma refeream la acel link postat de Anca aici, este interesant de urmarit si de inteles si din pdvd medical, nu numai duhovnicesc. Ma ierti daca ceea ce am scris rezulta in altceva! |
E buna si asa o explicatie medicala, ca sa stim ce sa mancam; caci am intalnit oameni, care in zi de post mancau cate un borcan de dulceata pe paine si nimic altceva.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:28:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.