Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   VAI VAI CE AM AUZIT (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3910)

emanuel2007 13.06.2008 16:41:41

ei ei
vsovi , sf ioan maximovici a fost pe stil vechi ... deci daca tu si par ilie cleopa ati avea dreptate atunci el ar fi fara har si preotie si mantuire ... caci voi ati zis ca bis de stil vechi sunt schismatice pentru ca s-au despartit de bis oficiale ... si asta s-o stii ca si acuma bosvr este in comuniune cu rocor , eu am poze care dovedesc asta si mai am poze cu episcopi din grecia , de stil vechi , care au slujit cu cei din bosvr deci habar nu aveti voi ce spuneti , ca huliti pe Dumnezeu cand spuneti ca bosvr este schismatica ... ea este in comuniune cu acea parte din rocor care nu s-a unit cu moscova , ci a ramas fidela credintei pe care a avut-o sfantul ioan maximovici ... deci voi l-ati facut schismatic pe sf ioan maximovici ... iata ce eretici sunteti , cu tot cu par ilie cleopa al vostru , care s-a mai inselat el si alte dati ... sper sa nu mori in erezia asta , caci iti doresc binele ... si nu te supara asa pe mine , ca eu nu ma supar deloc ci vorbesc de-a dreptul relaxat si linistit si calm si bucuros si dulce fata de tine ... Doamne miluieste si te mantuieste pe tine vsovi ...

vsovi 13.06.2008 16:56:31

Citat:

În prealabil postat de emanuel2007
ei ei
vsovi , sf ioan maximovici a fost pe stil vechi ... deci daca tu si par ilie cleopa ati avea dreptate atunci el ar fi fara har si preotie si mantuire ... caci voi ati zis ca bis de stil vechi sunt schismatice pentru ca s-au despartit de bis oficiale ... si asta s-o stii ca si acuma bosvr este in comuniune cu rocor , eu am poze care dovedesc asta si mai am poze cu episcopi din grecia , de stil vechi , care au slujit cu cei din bosvr deci habar nu aveti voi ce spuneti , ca huliti pe Dumnezeu cand spuneti ca bosvr este schismatica ... ea este in comuniune cu acea parte din rocor care nu s-a unit cu moscova , ci a ramas fidela credintei pe care a avut-o sfantul ioan maximovici ... deci voi l-ati facut schismatic pe sf ioan maximovici ... iata ce eretici sunteti , cu tot cu par ilie cleopa al vostru , care s-a mai inselat el si alte dati ... sper sa nu mori in erezia asta , caci iti doresc binele ... si nu te supara asa pe mine , ca eu nu ma supar deloc ci vorbesc de-a dreptul relaxat si linistit si calm si bucuros si dulce fata de tine ... Doamne miluieste si te mantuieste pe tine vsovi ...

domnule n-am afirmat ce afirmi dumneata ci am afirmat ca cele care nu si-au indreptat calendarul n-au decat sa faca shi sa ramana cum vor shi sa se indrepte sau sa nu se indrepte, deci nu te alipi de vechia randuiala shi totzi suntetzi mantuitzi prin randuiala veche asha cum sunt sectantzii prin a se considera ca ei sunt pocaitzi shi deci mantuitzi, ci afirmam ca BOSV se poate sa fie schismatica iar BOR este in comuniune cu ROCOR shi cu BORusa shi celelalte biserici surori creshtin ortodoxe ca au indreptat sau nu au indreptat calendarul avantul pe sf Maximovici in comuniune intre sfintzi.... deci te rog frumos.... dar stilishtii s-au facut schismatici caci au ieshit din comuniune shi calca canoanele in picioare aplicand botezuri noi shi mirungeri noi celor cu care sunt in comuniune deci ortodocshilor din BOR shi deci prin asta ii considera necreshtini... deci e clar ca suntetzi schismatici shi ne consideratzi eretici... astfel ca cei de la Athos in Duhul nu au cum sa minta impreuna cu voi... shi nu va primesc la slujire comuna...

deci ma iarta dar asta scriu ce scriu, shi nu le mai intoarce sau fa ce vrei ca oricum e treaba domniei tale... ???:(:(

emanuel2007 13.06.2008 17:07:33

apoi dar si rocor si chiar si athosul aplica botez nou celor care vin pe la ei din bor si au avut parte de botez papistas ... daca nu credeti intrebati-i si o sa vedeti ... ca daca o sa le ziceti ca sunteti botezati cu notez papistas o sa vedeti ca nu scapati de ei pana nu va reboteaza ... ca asa facea si sfantul nicodim de la tismana , ca ii reboteza din nou pe toti cei care aveau botez papistas ... asa ca noi nu gresim prin asta ... iar cei de la athos nu slujesc cu cei din bosvr din mandrie , asa cum si bor nu slujeste cu bosvr tot din mandrie , cand de fapt ea are o gramada de ierarhi in afara canoanelor si nu bosvr care este toata canonica ... deci iaca na ... ca cei de la athos nu slujeau nici cu rocor si nici azi nu vrea sa slujeasca cu rocor si nici bor nu este in comuniune cu rocor , si asta este tot din mandrie ... caci voi il considerati pe ioan maximovici sfannt dr ar il considerati in acelasi timp schismatic , caci nu slujiti nici cu rocor ... si nici athosul nu slujeste cu rocor , deci este mandru cu tot athosul lui ... Doamne ajuta ...

vsovi 13.06.2008 17:08:24

acuma intzeleg cu cine suntetzi in comuniune cu cei din ROCOR care nu au reintrat in comuniune cu BORusa shi cu cei ce au ramas pe vechiul calendar dar eretici ca nu tzin de BORomana sau Basarabia care tzinea candva de Romania....

deci v-am zis ca suntetzi intr-o fosta comuniune... dar ea nu mai exista intrucat v-atzi scindat de ROCOR ce a reintrat in comuniune cu BORusa.... shi impreuna atzi format o Biserica Stilista care nu mai recunoashte pe nimeni nici pe BORusa shi nici pe BORomana aplicand pe diferite motive rebotezarea sau remiruirea ca un al doilea botez, in contradictzie cu canoanele pe care le tot fluturatzi...

deci ma iarta, dar mai bine v-atzi reintoarce la Adevar.... ieshind din autoindreptatzirea pe motivul ca toate bisericile ar fi eretice shi doar voi in dreapta credintza... dar voi nu vretzi sa mai ascultatzi de maimari shi nici sa respectatzi canoanele shi Adevarul shi atunci cum se poate sa credetzi ca avetzi dreptate... sau probabil vretzi autocefalie... dar inainte nu ar trebui sa revenitzi in Adevar shi sa va facetzi impreuna cu Hristos curatzenie in propria ograda? ???:(:(

emanuel2007 13.06.2008 17:15:20

api ati vazut ... cu aceia suntem in comuniune , cu cei care au ramas ca si sfantul ioan maximovici pe stil vechi si nu s-au unit cu moscova ...

aha . iar va rataciti ... rocor s-a scindat acuma recent ( in ultimele luni ) , iar rocor de la inceput a fost pe stil vechi , si cand facea parte sf ioan maximovici din ea , era tot de stil vechi ... acuma vedeti ca il faceti pe fata schismatic pe sf ioan maximovici cum v-am spus si eu ? iaca acuma acuma l-ati facut schismatic , cand ati spus ca rocor cea care nu s-a alipit de moscova este schismatica , pe cand din acea rocor a facut parte si ioan maximovici , care a fost episcop la ei ... si ei sunt in comuniune cu bosvr de mai multi ani ... deci il faceti schismatic pe ioan maximovici care este sfant ... adica il faceti schismatic si pe Hristos care salasluieste cu Duhul si cu Tatal in sf ioan maximovici si in sfintii parinti care ne-au dat dreptate noua celor de pe vechi ... caci toti sfintii au spus ca ecumenismul este o erezie ...

vsovi 13.06.2008 17:18:38

shi nu confunda botezul ereticilor ce este considerat invalid shi se face rebotezare cu botezul creshtin-ortodox din orice biserica ortodoxa cu care BOR shi Athosul este in sfanta comuniune, caci monahul acela precis aplica rebotezare celor sectantzi sau neoprotestantzilor care tot un fel de papistashi sunt intrucat din ei s-au desprins... ???

vsovi 13.06.2008 17:27:05

Citat:

api ati vazut ... cu aceia suntem in comuniune , cu cei care au ramas ca si sfantul ioan maximovici pe stil vechi si nu s-au unit cu moscova ...

aha . iar va rataciti ... rocor s-a scindat acuma recent ( in ultimele luni ) , iar rocor de la inceput a fost pe stil vechi , si cand facea parte sf ioan maximovici din ea , era tot de stil vechi ... acuma vedeti ca il faceti pe fata schismatic pe sf ioan maximovici cum v-am spus si eu ? iaca acuma acuma l-ati facut schismatic , cand ati spus ca rocor cea care nu s-a alipit de moscova este schismatica , pe cand din acea rocor a facut parte si ioan maximovici , care a fost episcop la ei ... si ei sunt in comuniune cu bosvr de mai multi ani ... deci il faceti schismatic pe ioan maximovici care este sfant ... adica il faceti schismatic si pe Hristos care salasluieste cu Duhul si cu Tatal in sf ioan maximovici si in sfintii parinti care ne-au dat dreptate noua celor de pe vechi ... caci toti sfintii au spus ca ecumenismul este o erezie ...

domnule eu nu de calendarul mai vechi sau mai nou vorbesc ca unii nu l-au indreptat shi nu este asta nici o problema, e treaba lor, deci nu deduce dumneata ca ii fac schismatici din pricina ca ei tzin vechile randuieli dupa calendarul vechi, e treaba fiecaruia cand ishi indreapta calendarul sau daca shi-l pastreaza caci randuielile din el conteaza, lungimea nevointzelor, respectarea sarbatorilor, pomenirea sfintzilor, astea sunt importante pentru Hristos shi nu ce credetzi voi deci ateizarea calendarului e dureroasa, deci nu ii fac eu schismatici asha cum deduci dumneata ci ei s-au facut schismatici pe motivul calendarului in sens ateu ca shi cum legea naturala a astrelor ar fi mantuitoare... deci iata diferentza... shi apoi sa nu mai vorbim de calcrea canoanelor in picioare aplicand rebotezarea creshtinilor din BOR.... deci sa fim serioshi... ???:(:(

emanuel2007 13.06.2008 17:28:29

nu
se aplica rebotezare oricarui botez papistas facut de oricine ... caci botezul papistas tot papistas ramane chiar daca este facut de un preot ortodox ... asta scrie si la sfintii parinti , de exemplu la sfantul Vasile cel mare ... si pe deasupra preotul ortodox care face un botez papistas trebuia caterisit , adica ips bartolomeu trebuia sa ii cateriseasca pe multi preoti de mir din ardeal si nu numai pentru ca au facut o gramada de botezuri papistase care nu au sfintit nimic ... deci nici botezurile acelora din ardeal care s-au facut dupa modelul papistas nu sunt botezuri ci numai spalare in apa chioara , si nici preotii din ardeal nu mai trebuiau sa fie preoti , si nici bartolomeu nu trebuia sa mai fie ips pentru ca nu a caterisit pe preotii ce au facut botezuri papistase , si nici sfantul sinod din bor nu trebuia sa mai fie la carma bor deoarece a lasat nepedepsit pe ips bartolomeu stiind ca el a lasat nepedepsiti pe preotii care au spalat pe mirenii din ardeal cu apa chioara spunand ca i-au botezat ... deci o framada de credinciosi din tara asta sunt nebotezati din cauza botezului papistas care nu sfinteste nimica , si de aceea nici luminare dumnezeiasca nu au si se ratacesc atata si cred in ecumenism , caci nici inger pazitor nu au care sa ii lumineze ... deci iata ce bine le face bosvr celor pe care ii reboteaza si care nu s-au botezat cu adevarat in bor fiind botezati cu apa chioara papistasa ...
vreti sa va aduc citatul cu pricina de la sfintii parinti , care spune negru pe alb ca botezul papistas nu sfinteste nimica chiar daca e facut si de un preot ortodox ?
spuneti , ca daca vreti iaca il caut si vi-l aduca aicea sa va minunati ...

vsovi 13.06.2008 17:40:25

deci nu e vorba de creshtinii care tzin randuiala dupa calendarul vechi ca shi aceia or fi creshtin-ortodocsi shi tzin nevointzele shi sarbatorile shi pomenesc sfintzii ci de stilishti care in numele calendarului adica al nepotrivirii sau potrivirilor astrale s-au despartzit de comuniunea cu BOR sau ROCOR sau BRusa shi crezandu-se mantuitzi doar prin asta calaca prin rebotezarea ortodocsilor canoanele tocmai ei care fac la altzii canoniada spre a ne arata in ograda noastra atractzia shi boala molipsitoare a panecumenismului... cum se poate asha ceva? nu ma supara aceasta dar nu e cu intzelepciune aceasta lucrare ca tu sa fi in schisma sau oricum sa ai probleme mari in propria ograda shi sa te apuci sa scotzi paie din ograda altuia... caci despre pan-ecumenism au afirmat sfintzii din BOR pe care nu-i mai amintesc asha ca atunci cand vorbitzi de pan-ecumenism ca shi erezie sa shtitzi ca sfintzii din BOR au afirmat-o cu destula tarie, shi pe vremuri criminale caci aceshti au trait in plin comunism shi nu s-au manjit shi in Duhul proorociei...

vsovi 13.06.2008 17:53:15

Citat:

nu
se aplica rebotezare oricarui botez papistas facut de oricine ... caci botezul papistas tot papistas ramane chiar daca este facut de un preot ortodox ... asta scrie si la sfintii parinti , de exemplu la sfantul Vasile cel mare ... si pe deasupra preotul ortodox care face un botez papistas trebuia caterisit , adica ips bartolomeu trebuia sa ii cateriseasca pe multi preoti de mir din ardeal si nu numai pentru ca au facut o gramada de botezuri papistase care nu au sfintit nimic ... deci nici botezurile acelora din ardeal care s-au facut dupa modelul papistas nu sunt botezuri ci numai spalare in apa chioara , si nici preotii din ardeal nu mai trebuiau sa fie preoti , si nici bartolomeu nu trebuia sa mai fie ips pentru ca nu a caterisit pe preotii ce au facut botezuri papistase , si nici sfantul sinod din bor nu trebuia sa mai fie la carma bor deoarece a lasat nepedepsit pe ips bartolomeu stiind ca el a lasat nepedepsiti pe preotii care au spalat pe mirenii din ardeal cu apa chioara spunand ca i-au botezat ... deci o framada de credinciosi din tara asta sunt nebotezati din cauza botezului papistas care nu sfinteste nimica , si de aceea nici luminare dumnezeiasca nu au si se ratacesc atata si cred in ecumenism , caci nici inger pazitor nu au care sa ii lumineze ... deci iata ce bine le face bosvr celor pe care ii reboteaza si care nu s-au botezat cu adevarat in bor fiind botezati cu apa chioara papistasa ...
vreti sa va aduc citatul cu pricina de la sfintii parinti , care spune negru pe alb ca botezul papistas nu sfinteste nimica chiar daca e facut si de un preot ortodox ?
spuneti , ca daca vreti iaca il caut si vi-l aduca aicea sa va minunati ...

domnule cum sa faca preotzii din BOR botez papistash? preotzii din bor boteaza cu botezul Bisericii ortodoxe Romane, a lui Hristos, cu sfantul botez, sau cum credetzi ca merge shi ii duce la vre-o biserica papistashe shi ii boteaza acolo? shi se face brusc preot al papistashilor? domnule, preotzii asculta de BOR shi sunt in Harul lui Hristos, ce tot vedetzi voi botez papistash facut de preotzii din BOR? cand valid este shi botezul facut de un creshtin mirean oarecare prin cufundare daca viatza copilului este in pericol, caci trebuie rostit de trei ori: Se Boteaza robul lui Dumnezeu .... in Numele Tatalui shi Fiului shi Sfantului Duh Amin

shi atunci daca este acceptat de Hristos un botez facut de un mirean in caz de primejdie atunci nu v-a fi acceptat acela facut de un preot din BOR? sa fim serioshi... voi batetzi campii rau de tot... iar cufundarea nu este o operatzie exacta sa privim noi cat shi cum l-a afundat shi ce s-a intamplat ca doar nu se urmareshte litera ritualului ci Duhul Lui, adica in Duhul Sfant al Botezului shi al Mantuirii shi nu devenim ritualishti spre moarte asha cum deveni literatzi spre moarte ci litera shi virgula shi punctul sunt Hristos caci dau viatza shi nu le folosim ca sa omoram cu ele caci devenim legislatzionishti ai mortzii shi nu iubitori ai dragostei shi mantuirii... deci avetzi intradevar mari probleme, v-am zis eu, cu paiele literelor care omoara. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:48:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.