Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Despre CATEDRALA (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2525)

cristiboss56 20.11.2007 17:55:17

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
"PF Daniel joaca in forta"

Mda,avem un presedinte jucator,hop ca ne-am pricopsit si cu un patriarh jucator.Sa va spalati si voi si Sinodul pe cap cu el!

DOAMNE, iarta-ne de atata rautate ce avem in noi !

MARIUS_DANIEL 20.11.2007 18:07:54

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Mda,avem un presedinte jucator,hop ca ne-am pricopsit si cu un patriarh jucator.Sa va spalati si voi si Sinodul pe cap cu el!

DOAMNE, iarta-ne de atata rautate ce avem in noi !

Nu e vorba de rautate,ci de adevar.

vsovi 20.11.2007 18:09:42

ce ai vrut sa spui Mirene cu "." ?

ca de la Casa Poporului la Catedrala Intregirii Neamului sunt doar catziva pashi? sau ca nebucureshtenilor le va fi foarte ushor sa ajunga mai ushor acolo... singurul lucru de care ma tem este ca politicienilor tot in zadar le va fi :)

Mirean 20.11.2007 18:15:29

Citat:

Bre...ala e titlul din ziar dat ca sa muste unii de genul tau care se ataca la fiecare reusita a BOR....
:D:D:D

Mirean 20.11.2007 18:18:45

Citat:

În prealabil postat de vsovi
ce ai vrut sa spui Mirene cu "." ?

ca de la Casa Poporului la Catedrala Intregirii Neamului sunt doar catziva pashi? sau ca nebucureshtenilor le va fi foarte ushor sa ajunga mai ushor acolo... singurul lucru de care ma tem este ca politicienilor tot in zadar le va fi :)

A dat o eroare minunea asta de calculator....;)
Pe de alta parte, de la Casa Poporului la Catedrala Mantuirii (nu Intregirii) Neamului sunt doar cativa pasi si si nebucurestenilor le va veni uror sa ajunga....
Atat ca ea nu-i facuta pt politicieni, ci pentru toti romanii ;)

vsovi 20.11.2007 18:27:38

poi da ca aia e la Alba, m-am incurcat, ciudat ca tocmai inainte cu cateva secunde am citit in articol shi am incercat sa nu greshesc, ca uitasem cum ii spune... foarte ciudat... tzi se rupe filmul uneori cand tzi-e lumea mai draga, chiar shi dupa ce te documentezi.... da, a Mantuirii Neamului...

Traditie 20.11.2007 23:55:26

Iata cum arata unul din proiectele care a fost respins:

Comparati cu proiectul care se va realiza:

[image=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/2/28/Catedrala-mare-3-D-S.jpg]

Noesis 21.11.2007 00:24:18

Proiectul care a fost respins nu pare romanesc -- pare mai mult o catedrala greceasca. Pe cand cel care a fost acceptat are multe elemente romanesti, ceea ce e bine, dat fiind ca va fi construita pentru neamul romanesc.

Traditie 21.11.2007 00:45:08

Asemanarea cu Sf. Sofia nu înseamna ca e greceasca.

Sf. împarat Iustinian, cel care a avut initiativa Sfintei Sofia, ca si Sf. Constantin, constructorul primei Sf. Sofia din Constantinopol, erau straromâni, Constantin se considera dac iar Iustinian era nascut în actuala Serbia, unde traia populatie traco si daco-romana.

Ce numesti tu românesc e de fapt stilul neo-românesc, creat de arhitecti români la începutul secolului 20. Ca si arhitectul proiectului ales, acesti arhitecti nu sunt oameni duhovnicesti si nu faceau si fac decât sa vâneze comenzi.

Iar asa zisul stil neo-românesc e realizat prin îmbinarea de influente orientale preluate din arhitectura feudalismului târziu din Valahia.

Noesis 21.11.2007 00:58:18

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Sf. împarat Iustinian, cel care a avut initiativa Sfintei Sofia, ca si Sf. Constantin, constructorul primei Sf. Sofia din Constantinopol, erau straromâni, Constantin se considera dac iar Iustinian era nascut în actuala Serbia, unde traia populatie traco si daco-romana.

Hahaha, inca asa ceva n-am mai auzit, si am terminat istoria :D Nu erau straromani, erau imparati romani care vorbeau latina si care sunt sigura ca nu se autoidentificau cu un popor subjugat precum tracii, dau dacii. :D

Adica stilul neo-romanesc are tot felul de influente orientale care tu spui ca nu-s bune, dar modelul Sfintei Sofia este bun, desi este pur stil oriental??

Eu vad si elemente care sunt in manastirile moldovenesti si bucovinene in cea in stil neo-romanesc. Prima imagine pur si simplu nu ma duce cu gandul la biserica romaneasca.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:03:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.