Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Saracie vs bogatie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2116)

mirelat 07.08.2007 07:11:34

marius, eu chiar vreau sa inteleg optica ta, altfel nu intrebam. dar, vezi tu, ca te contrazici, in fapt, si nu mi-ai raspuns punctual la intrebarea cu partea insorita/ intunecata.

07.08.2007 08:32:47

Intre mine si EL
Mâncând, crezui ca te supar cu lacomia
Si-mi pedepsii în ajunari pacatosul pântec.
Pe urma, ca nu-ti place jocul, bucuria:
M-am cernit si-am sugrumat orice cântec.
Tu însa, neîntrerupta Bucurie si Festine,
Tu, Domnul marelui praznic al vietii, ne dai povata:
CINE NU OSPATEAZA SINGUR, CI NECONTENIT IMPREUNA CU TINE,
TRANSFIGUREAZA ORICE IMBUCATURA IN ADEVARATA VIATA!!!

07.08.2007 08:48:58

Citat:

În prealabil postat de mirelat
marius, eu chiar vreau sa inteleg optica ta, altfel nu intrebam. dar, vezi tu, ca te contrazici, in fapt, si nu mi-ai raspuns punctual la intrebarea cu partea insorita/ intunecata.

Cum trece roua
de C.I.

Cum trece roua,
sorbita-n crin,
cum zboara norii
si altii vin,
cum piere-un sunet
pe-aripi de vant,
asa trec toate
pe-acest pamant.
Cu cat in lume
aduni comori,
cu cat vrei slava
si strangi splendori,
cu cat in viata
ai tot ce-ai vrea,
cu-atat plecarea
e si mai grea.
Fiori si patimi
si trai slavit,
au toate-o cale
si un sfarsit.
Caci toti pleca-vom,
lasand ce-am strins;
dar unii-n pace
iar altii-n plans.

cred ca asta a vrut sa spuna bmd:rolleyes:

bmd 07.08.2007 18:48:47

Nu stiu ce doresti Mirela! Vrei o spovedanie a mea pe forum? Eram bine situat, de mine depindeau oameni, aveam ce-mi doream (aproape). Acum nu le mai am pe toate acestea. Sint un nimenea, depind de bunovaointa altora, nu-mi pot permite f. multe. In acceptia lumeasca la inceput eram pe partea insorita iar acum nu mai sint!
Am pierdut tot dar..... am cistigat credinta!
Sa nu crezi ca merg de necaz la biserica sau cer sa ma ridice Dumnezeu intre "alesi" ! NU!
Am gasit drumul. Abia acum in noroi am inceput sa inteleg. Toate sint teorii cind nu treci prin ele Mirela. Cum sa-ti inchipui cum este sa primesti bice pe trupul gol daca tu faci parte din cei cu biciu? Daca tu nu le-ai primit niciodata? Desigur prin cultura stii ca terminatile nervoase de la nivelu epidermei bla bla bla....
Caci toti pleca-vom,
lasand ce-am strins;
dar unii-n pace
iar altii-n plans.
Exact in ceea ce priveste despartirea de lume.

mirelat 07.08.2007 20:22:56

Frumoase versuri, Jenica, pentru care iti multumesc. Iti multumesc si tie, Marius, pentru mesaj, si stai linistit ca nu vreau sa te spovedesti pe forum, dar speram sa sesizezi diferenta de nuanta.

Fratilor, eu totusi continui sa cred ca pot sa existe bogati care sa plece in pace, la fel de bine cum pot sa existe saraci care sa plece-n plans.

A nu iti lega sufletul de cele lumesti este una, iar a dispretui ceea ce Dumnezeu ti-a dat (sau nu!) este cu totul altceva. Deci, dreapta socoteala mai inainte de toate. Doamne ajuta!

ancah 07.08.2007 21:01:23

Citat:

Citat:

În prealabil postat de ancah
Daca ai realizat cat de importanta e mantuirea si iti vezi si pacatele, nu prea mai ai timp de pierdut. Atunci trebuie sa depasesti starea de dorinta si sa actionezi, caci nu intentiile ci faptele sunt cele care conteaza.

Draga Anca, ai dreptate, dar ideea mea era ca fiecare sa judece pentru el, si sa se abtina a mai uita in gradina latora si a-i cataloga ca sunt asa si pe dincolo, mai ales daca acestia sunt mai slabi. Lucrul cu oamenii este foarte dificil si de multe ori daca nu stim cum sa ne apropiem de ei obtinem chiar contrariul a ceea ce ne dorim pentru ei, desi noi credem noi ca facem bine.

Si cum ar trebui sa fac acest lucru?
Chiar daca m-am adresat la persoana a doua si te-ai simtit vizata, am vorbit de fapt din propria experienta. Dealtfel mai sunt si altii, care considera ca timpul nu trebuie pierdut, ceea ce ma bucura. Evident, la varsta ta si eu am pierdut timpul, deci departe de mine gandul de a te atinge cu cuvintele mele. De fapt am marcat momentul, cand incepi sa nu mai pierzi timpul si anume atunci cand Dumnezeu iti permite sa-ti vezi greselile (si aici am vorbit in general, nu despre tine Mirela).
Dealtfel apropierea nu o face cel ce scrie, ci cel care citeste. Cum as putea eu sa ma apropii de titi cei care citesc? In schimb se pot apropia cei care adera la idee.

bmd 07.08.2007 21:39:19

Citat:

Fratilor, eu totusi continui sa cred ca pot sa existe bogati care sa plece in pace, la fel de bine cum pot sa existe saraci care sa plece-n plans.

:)Acum in scurt timp o sa ne convingem fiecare daca am avut sau nu dreptate. Pacat ca-i prea tirziu sa mai putem repara ceva...........

dillema 07.08.2007 23:57:35

Citat:

În prealabil postat de bmd
Eram bine situat, de mine depindeau oameni, aveam ce-mi doream (aproape). Acum nu le mai am pe toate acestea. Sint un nimenea, depind de bunovaointa altora, nu-mi pot permite f. multe.

Cred ca esti prea critic...a fost, nu va mai fi, te-ai spovedit...D-zeu te-a iertat, nu iti tine sufletul pustiit de deznadejde. Bucura-te de viata si mergi inainte bogat sau sarac. De esti bogat ai sa stii acum sa ajuti financiar si pe altii de esti sarac...doar ajutor duhovnicesc si gata. ZNu bogatia te-a ranit pe tine ci lipsa de credinta. Acum esti pe picioare si mergi inainte nu iti mai plange de mila ca timpul nu asteapta. Moartea trebuie sa ne gaseasca "ridicati"

mirelat 08.08.2007 05:03:01

Citat:

În prealabil postat de ancah
Chiar daca m-am adresat la persoana a doua si te-ai simtit vizata,

draga anca, stiu ca ai vorbit in general si nu m-am simtit vizata. si eu tot in general am vorbit si am incercat sa iti explic ideea mea. acuma, stii tu mai bine daca te-ai simtit cu musca pe caciula sau nu. iar sfaturi eu nu indraznesc sa-ti dau.

mirelat 08.08.2007 05:14:04

Citat:

În prealabil postat de bmd
:)Acum in scurt timp o sa ne convingem fiecare daca am avut sau nu dreptate. Pacat ca-i prea tirziu sa mai putem repara ceva...........

Parca zicea cineva ceva de dreptatea omeneasca, ca o carpa lepadata...

Eu zic sa lasam ipocrizia la o parte, si pesimismul de asemenea. Sa incercam sa avem Credinta, Nadejde si Dragoste. Macar un pic, cat un graunte de mustar. :)

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:30:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.