antoniap |
21.01.2016 23:40:16 |
Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
(Post 610965)
Antonia, ai dreptate, in mare parte. Ok, acum avem cu totii o pozitie rezonabila.
|
E firesc sa ne punem intrebari si sa cautam raspunsuri. La varsta de 17 ani, am spus ca nu exista Dumnezeu! Aveam in mine o mandrie luciferica, as zice, si ma laudam cu stiinta mea dobandita in perioada comunista. Franturi de religie sadite in copilarie se bateau cap in cap cu cruciadele si cu imperfectiunile omenesti din timpuri mai indepartate si mai apropiate.
Treptat, am observat cum citatele din Biblie erau folosite adesea mercantil. Chiar oameni simpli spuneau din Noul Testament doar ceea ce ii avantaja. Alt soi de contradictii! Mi-am dat seama ca nu stiu mai nimic despre ortodoxie si nu e corect sa am vreo opinie inainte de a ma informa. Apoi am inceput sa citesc cele mai importante carti ortodoxe. Asa am aflat despre duritatea razboiului nevazut la care este expus un crestin, dar si despre linistea si bucuria paradisiaca de care poate beneficia chiar in viata aceasta. Asadar, am gasit un motiv temeinic pentru care merita sa iert, sa iubesc, sa multumesc si sa-L laud pe Cel ce a facut cerul si pamantul si sa ma bucur ca Hristos S-a nascut, a patimit si a inviat si pentru mine.
Lupta cu patimile unii o castiga, altii o pierd. Pentru cei care o pierd, e corect sa avem mila. Unii au incercat sa-si mascheze lacomia facand dumnezei din ei insisi, in timp ce Dumnezeu era lasat la o parte in fapt, dar arborat ca alibi judtificator al marsaviilor de tot felul. Nu Dumnezeu este vinovat pentru faptul ca s-au comis crime de catre oameni care n-au cautat mantuirea, ci avantajele materiale! Dumnezeu nu se lasa pacalit si fiecare raspunde pentru ceea ce face. Unii au aderat la alte religii sau la secte din dorinta de a primi ajutoare materiale, nu din dorinta de mantuire... Unele hachite ale sectelor sunt deranjante.
In cazul familie Bodnariu, o doza de empatie e necesara. Sunt niste oameni care sufera, indiferent de credinta lor!
https://sinaxa.wordpress.com/2013/08...penticostalii/
Cine e parinte ii intelege mai bine. Dumnezeu sa-i ajute sa-si recupereze copiii si sa se intoarca la credinta ortodoxa. In aceste momente, ar putea cere si ajutorul sfintilor si al Maicii Domnului! Dar ei se pare ca nu cred in asa ceva...
|