Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Averea Bisericii Ortodoxe Române, a lui Hristos (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17902)

Florinvs 27.05.2015 09:32:19

Ideea de a nu sta de vorba sau de a nu socializa cu un om de alta credinta sau ateu mi se pare complet gresita! Pana la urma, traind in societate si intre oamenii, este normal sa avem relatii sociale sau de serviciu cu toti oamenii, indiferent ca unul este ortodox, altul catolic, musulman, ateu, etc.
Valoarea personala a unui om nu se judeca in functie de credinta sa religioasa sau de conceptele politice, filozofice, etc ale sale, ci in functie de comportamentul si faptele sale concrete.
In privinta a cine se va mantui si cine nu, aici personal consider ca ortodoxia este singura religie mantuitoare, insa nu incerc sa-mi impun aceasta parere- Dumnezeu va hotara asta.

In privinta homosexualilor, ceea ce face omul in casa lui si in spatiul privat (atata timp cat nu incalca vreo lege) nu intereseaza autoritatile de stat. Acum este adevarat ca si un astfel de om poate fi bun intr-un anumit serviciu si se poate comporta civilizat in relatiile sociale.
Insa problema apare atunci când au loc actiuni de propaganda a homosexualilor in spatiul public. Aici statul ar trebui sa intervina ferm (si mult mai bine procedau autoritatile de stat, in aceasta privinta, inainte de 1989), si sa interzica cu desavarsire astfel de manifestari in spatiul public, deoarece statul trebuie sa protejeze morala si moravurile publice. Nici o primarie sau autoritate locala nu trebuie sa dea nicioadata vreo aprobare pentru orice fel de manifestatie publica sau asa-zisele parade a homosexualilor, iar initiatorii unor astfel de manifestatii publice ori in mass-media trebuie sa fie pedepsiti cu amenda penala.
Casatoria trebuie sa ramana numai intre persoane de sexe diferite.

In privinta acelor preoti care conditioneaza efectuarea slujbelor religioase in diverse situatii de primirea unor sume de bani, gresesc foarte mult, deoarece- prin misiunea asumata si harul sau- fiecare preot trebuie sa ajute enoriasii pe calea credintei, indiferent daca primeste sau nu bani de la enoriasi. Un preot adevarat trebuie sa-l ajute pe calea credintei atat pe un om precum Gigi Becali (care i da foarte multi bani), cat si pe un om care nu-i da nici un leu, sau pe un pensionar de la tara cu o pensie de CAP de 200 ron, in egala masura.
Iar Patriarhia ar trebui sa intervina mai ferm, pentru a-i sanctiona pe acei preoti care conditioneaza acordarea asistentei religioase de primirea unor sume de bani.

Pe de alta parte, este adevarat ca si preotii sunt oameni, si trebuie sa traiasca decent. Aici ar trebui mai bine reglementata chestiunea salarizarii lor, si in sensul de a aveea un salariu decent, dar si in sensul sursei acestei salarizari.

Corinusha 27.05.2015 10:20:12

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 591596)
Ideea de a nu sta de vorba sau de a nu socializa cu un om de alta credinta sau ateu mi se pare complet gresita! Pana la urma, traind in societate si intre oamenii, este normal sa avem relatii sociale sau de serviciu cu toti oamenii, indiferent ca unul este ortodox, altul catolic, musulman, ateu, etc.
Valoarea personala a unui om nu se judeca in functie de credinta sa religioasa sau de conceptele politice, filozofice, etc ale sale, ci in functie de comportamentul si faptele sale concrete.
In privinta a cine se va mantui si cine nu, aici personal consider ca ortodoxia este singura religie mantuitoare, insa nu incerc sa-mi impun aceasta parere- Dumnezeu va hotara asta.

Total corect, si din punctul meu e vedere. Dar problema este ca foarte multi oameni credinciosi (indiferent despre ce religie sau deniminatiune vorbim) sunt in dezacord cu asta, ce putin prin prisma comportamentului lor. Toate manifestatiile astea care ii oripileaza pe crestini, chiar si pe oameni necrestini, au aparut ca o forma de replica la comportamentele de cae ziceam.
In privinta mantuirii, eu pur si simplu cred cu tarie ca doar Dumnezeu va judeca asta; nu spun ca ortodoxia este singura mantuitoare, nici catolicismul, nici nimic. Dumnezeu e singurul care are cu adevarat puterea sa ne judece in functie de criteriile Lui, criterii pe care noi, sigur nu le stim, nu pe toate.

Citat:

In privinta homosexualilor, ceea ce face omul in casa lui si in spatiul privat (atata timp cat nu incalca vreo lege) nu intereseaza autoritatile de stat. Acum este adevarat ca si un astfel de om poate fi bun intr-un anumit serviciu si se poate comporta civilizat in relatiile sociale.
Insa problema apare atunci când au loc actiuni de propaganda a homosexualilor in spatiul public. Aici statul ar trebui sa intervina ferm (si mult mai bine procedau autoritatile de stat, in aceasta privinta, inainte de 1989), si sa interzica cu desavarsire astfel de manifestari in spatiul public, deoarece statul trebuie sa protejeze morala si moravurile publice. Nici o primarie sau autoritate locala nu trebuie sa dea nicioadata vreo aprobare pentru orice fel de manifestatie publica sau asa-zisele parade a homosexualilor, iar initiatorii unor astfel de manifestatii publice ori in mass-media trebuie sa fie pedepsiti cu amenda penala.
Casatoria trebuie sa ramana numai intre persoane de sexe diferite.
Nici mie nu imi convin paradele gay; nu imi plac pur si smplu; mi se par de prost gust si, oricum sunt prost intelese. Dar si acelea au aparut ca o replica tot la comportamentele homofobilor, fie ei crestini, necrestini sau anticrestini.
Cat timp is tin intimitatea acasa, eu nu am nici o probleme. Acelasi lucru si cu heterosexualii; ca timp intimitatea s-o tin acasa, e in regula. Ca doar vedem si destule cupluri hererosexuale care se expun prin public (si nu ma refer la un sarut nevinovat). Si cu ei am o problema, la fe cum am si cu homosexualii care fac acelasi lucru. Suntem oameni, nu animale; intimitatea tine de...intimitate, nu e de expus pe strada sau in vazul tuturor.
Eu sunt de acord cu acele acorduri civile intre homosexuali si la drteptul lor de a adopta; asa cum are un heterosexual acest drept, nu vad de ce nu l-ar alea s un homosexual.

Citat:

In privinta acelor preoti care conditioneaza efectuarea slujbelor religioase in diverse situatii de primirea unor sume de bani, gresesc foarte mult, deoarece- prin misiunea asumata si harul sau- fiecare preot trebuie sa ajute enoriasii pe calea credintei, indiferent daca primeste sau nu bani de la enoriasi. Un preot adevarat trebuie sa-l ajute pe calea credintei atat pe un om precum Gigi Becali (care i da foarte multi bani), cat si pe un om care nu-i da nici un leu, sau pe un pensionar de la tara cu o pensie de CAP de 200 ron, in egala masura.
Iar Patriarhia ar trebui sa intervina mai ferm, pentru a-i sanctiona pe acei preoti care conditioneaza acordarea asistentei religioase de primirea unor sume de bani.
Sau macar sa ii dea omului o chitanta pentru banii care ii primeste parohia respectiva, fie sub forma taxelor de botez, nunta, inmormantare, fie sub forma de donatii. Nu vorbesc acum de cutia milei sau de banii care se strang spre sfarsitul slujbei (lucru, care nici pana azi nu-l inteleg; ce e cu mersul cu cosurile, unde se strang bani? adica, de unde a aparut obiceiul asta, ca este prezent in toate bisericile in cae am fost vreodata.)

Citat:

Pe de alta parte, este adevarat ca si preotii sunt oameni, si trebuie sa traiasca decent. Aici ar trebui mai bine reglementata chestiunea salarizarii lor, si in sensul de a aveea un salariu decent, dar si in sensul sursei acestei salarizari.
Corect. Au si ei aceeasi nevoie sa traiasca decent, ca orice om de pe planeta asta; dar, cum ziceai si tu, sa se reglementeze salarizarea, si nu sa se imbogateasca din donatii si din furtisaguri, ori sa sa autofinanteze, si sa traiasca strict din banii enoriasilor, fie ele donatii, fie taxe pentru cele 3 momente importante ale vietii unui om; nu mi se pare corect ca un preot ajuns de 3 ani intr-un loc, preot de 4 ani in total, in acei 3 ani sa ajunga sa isi faca ditamai vila de 80 - 100 mii euro si sa conduca masina de 30.000+ euro. E imposibil asa ceva, ca se presupuneca preotii nu au bani, salariile sunt mici etc. etc. Cand vezi chesia asta, normal ca iti pui intrebari, apoi incepi sa nu dai nici 2 cepe degerate pe asemenea oameni, cu asemenea caractere. Oameni care iti predica faptul ca bogatia nu e buna, apoi devine el in 3-4 ani om bogat. E un exemplu foarte prost pentru comunitatea pe care se presupune ca o pastoreste si chiar daca se zice ca "fa ce spune popa, nu ce face popa", el totusi e cel mai mare exemplu pentr comunitatea respectie, fie ca ii place, fie ca nu si oamenii se asteapta macr din partea "oamenilor lui Dumnezeu" la un exemplu bun, ca de exemple proaste ne-am saturat cu totii.
Apoi sunt ceilalti, opusul astora de care vorbeam mai sus; oameni buni, iubitori de alti oameni, care ajuta zi si noapte, care folosesc donatiile pentru scopuri cu adevarat importante, care se intereseaza de soarta celor din jurul lui. Pacat insa ca-s asa de putini, iar in orase mari sunt aproape inexistenti.

iliesorinniculae 27.05.2015 11:11:56

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 591498)
Dar dumneavoastră ați adus aceste fapte la cunoștiința Patriarhiei ?

Da, am trimis e-mail. Dar de 6 luni nu s-a schimbat nimic. Mai nou am vazut ca au bagat agenti de paza si nu mai lasa nici un om imbracat mai saracacios, chiar daca doar participa la slujba. Nu mai spun de cei care chiar au nevoie de ajutor. Si aseara am mai aflat ceva: din cauza preotilor de acolo sunt persoane care nu mai vor sa auda sa mai mearga la vre-o biserica.

DragosP 27.05.2015 11:12:11

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 591594)
Aia e discriminare

Bine, treci la loc: 2.

DragosP 27.05.2015 12:10:18

Citat:

În prealabil postat de iliesorinniculae (Post 591600)
Mai nou am vazut ca au bagat agenti de paza si nu mai lasa nici un om imbracat mai saracacios, chiar daca doar participa la slujba.

Ei, monșer, asta gogonată chiar n-o mai cred. "Nu mai lasă" unde?

iliesorinniculae 27.05.2015 12:18:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 591602)
Ei, monșer, asta gogonată chiar n-o mai cred. "Nu mai lasă" unde?

Pui pariu pe 100 RON si mergem duminica la prima ora la slujba? Am lasat si adresa in primul comentariu. Daca crezi ca mint ti pariul? Si nu mai lasa in Biserica si curtea Bisericii. Te provoc!

Ioan_Cezar 27.05.2015 12:38:59

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 591598)
Eu sunt de acord cu acele acorduri civile intre homosexuali si la drteptul lor de a adopta; asa cum are un heterosexual acest drept, nu vad de ce nu l-ar alea s un homosexual.

Dar poți să accepți că Biserica nu e de acord?
Uite, eu accept (și în același timp mă crucesc) că tu ești de acord ca, atunci când vei fi mămica unui băiat și vei muri, să îți adopte doi homosexuali băiatul și să ți-l crească ei. Urmînd ca fiul tău să devină și el homosexual și să aibă aceleași drepturi civile de a se bucura în întregime de dragostea cu un alt homosexual.
Adică să facă sex anal și oral și să se căsătorească cu un alt fiu al unei alte mame.
Eventual să își vopsească părul, să își pună țâțe de plastic, să se rujeze, să se mângâie pe fese cu un alt homosexual etc. etc.
Iar când fiul tău va fi întrebat: cum ai ajuns omule în halul ăsta?, el să scoată pancarta pe care scrie: "Și noi avem drepturi!" sau "Și noi suntem oameni!" sau "Hai să ne pupăm dulcic, bătrâne!" și, la sfârșit de tot, să deruleze bannerul pe care scrie, cu un cuvânt cărora multora n-or să-i priceapă înțelesul concret: "Mulțumesc, mamă, pentru că m-ai iubit! Nepoțeii tăi te salută!".
Accept că tu ești de acord cu asta, deși nu-ți doresc scenariul ăsta nici ție nici băiatului tău.
Dar tu poți accepta că noi creștinii nu suntem de acord cu adopția copiilor de către homosexuali?

DragosP 27.05.2015 13:18:55

Citat:

În prealabil postat de iliesorinniculae (Post 591604)
Pui pariu pe 100 RON si mergem duminica la prima ora la slujba? Am lasat si adresa in primul comentariu. Daca crezi ca mint ti pariul? Si nu mai lasa in Biserica si curtea Bisericii. Te provoc!

N-ai decât să mă provoci, da' tot nu cred.
Și oricum n-am cum să vin acolo, eu îs mai provincial, așa...
Da' vorbește cu bădia Ioan, poate-l convingi pe el. Mă înțeleg eu apoi cu dumnealui cu banii.:67:

iliesorinniculae 27.05.2015 13:28:44

Cine este Badila Ioan? Si oricum e problema ta daca nu crezi adevarul. Totusi suntem pe un site crestin deci nu ne putem permite sa mintim. Tu de unde esti? Oare de unde esti tu se intampla astfel de fenomene?

iliesorinniculae 27.05.2015 13:29:20

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 591610)
N-ai decât să mă provoci, da' tot nu cred.
Și oricum n-am cum să vin acolo, eu îs mai provincial, așa...
Da' vorbește cu bădia Ioan, poate-l convingi pe el. Mă înțeleg eu apoi cu dumnealui cu banii.:67:

Cine este Badila Ioan? Si oricum e problema ta daca nu crezi adevarul. Totusi suntem pe un site crestin deci nu ne putem permite sa mintim. Tu de unde esti? Oare de unde esti tu se intampla astfel de fenomene?

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:33:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.