Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Gandirea gresita ale sectarilor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17702)

Ratacitorul 15.03.2015 17:46:14

Nu este nici o dovada faptul ca unele practici adventiste le cunosc si eu.Faptul eu cunosc cultele adventului e un caz special nu obisnuit.Dar cei ce sunt in afara adventistilor nu prea stiu multe.Am mai spus ca la 18 ani eram ateu.Stiam eu ceva despre crestinism dar mediul din care veneam era ateu.Primele contacte si notiuni de crestinism le-am primit de la o tanara rowenista din zona Aradului.Nu am devenit crestin atunci,desi a fost o straduinta mare dar am descoperit apoi AZS si apoi pe baptisti!Nu am devenit crestin dar m-am concertat pe studiu acestor culte in raport cu Biblia.Nici Biserica papala nu m-a convins.Primele atractii spre crestinism in mod real au aparut in sufletul meu cand am descoperit BOSV,dar aveau si aia unele probleme de dogma contrare centrismului cristic.Abia contactul cu niste pustnici din BOR m-a indemnat spre crestinismul ortodox,mai ales si pt ca in dogma nu i-am gasit nici o abatere de la scriptura,adica de la axiomatica cristica.Am adoptat un stil de viata asemanatoare in unele privinte cu al calugarilor desi sunt in lume.Deci eu am studiat foarte mult cultele crestine nu obligat sau interesat material ,ci din dorinta launtrica de a gasi adevarul si ca atare faptul ca eu stiu multe nu e o confirmare ca adventistii nu ascund in misiune unele aspecte dogmatice si practice ale cultului lor!De aceea prefera sa indrepte misiunea mai ales spre cei mai putin instruiti!

centesimusvicesimusoctavus 15.03.2015 18:04:38

Domnule, apreciez faptul că sunteți un căutător asiduu al adevărului, păcat însă că nu ați reușit încă să-l aflați pe deplin așa ”fără nicio abatere de la Scriptură” cum spuneți. Vă doresc o căutare încununată de succes!

AlinB 15.03.2015 18:53:13

Zise Adventistul.
Rowenist sau..?

centesimusvicesimusoctavus 15.03.2015 19:17:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 584712)
Zise Adventistul.
Rowenist sau..?

Dacă te referi la AZSMR (Mișcarea de Reformă), nu. Nu sunt reformist. Sunt adventist de ziua a șaptea.

Ratacitorul 15.03.2015 21:21:47

AZSMR-ul este diferit de Rowenism!Rowenismul s-a desprins de AZS imediat dupa moartea Helenei White in lupta celor 12profetese advente pt succesiunea la conducere si a fost intemeiata de Margareta Rowen in Los Angeles iar AZSMR a fost fondata prin 1922 in Germania de Otto Welp, Wilhelm Maas.Rowenistii au in Romania o revista SOLUL MISIONAR iar AZSMR se ocupa mai ales cu un stil sanatos e viata

Patrie si Credinta 15.03.2015 21:28:54

Citat:

În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus (Post 584697)
Domnule, apreciez faptul că sunteți un căutător asiduu al adevărului, păcat însă că nu ați reușit încă să-l aflați pe deplin așa ”fără nicio abatere de la Scriptură” cum spuneți. Vă doresc o căutare încununată de succes!

intr-adevar. Are dreptate. Inca n-ati adoptat adevarul(TM) cu aceste doctrine fara nici un fel de baza istorica.

AlinB 15.03.2015 22:33:21

El zice ca are "baza Scripturistica" si noi trebuie sa-l credem.
Chiar si fara sa primim niscai "stimulente".

Adica vezi, nu merge la aia nescoliti si "stimulati" si ar trebui sa tina la noi?

De ce? Ca el are stofa, nu ca predicatorii lor de rand..

Ratacitorul 15.03.2015 23:21:13

Care este acea baza.Membri AZS sunt milineristii vecchi ,care in studiu biblic au tradus gresit expresia to eta care inseamna mii de ani, cu imparatia de o mie de ani!Dar ei au origini si in nestoranism de unde provine si islamul!Considera ca vor citi si altii mai slabi in credinta.In fapt pt asta scrie pt a semana samanta indoielii in ortodocsii mai slabi!

centesimusvicesimusoctavus 16.03.2015 07:16:56

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 584761)
Care este acea baza.Membri AZS sunt milineristii vecchi ,care in studiu biblic au tradus gresit expresia to eta care inseamna mii de ani, cu imparatia de o mie de ani!Dar ei au origini si in nestoranism de unde provine si islamul!Considera ca vor citi si altii mai slabi in credinta.In fapt pt asta scrie pt a semana samanta indoielii in ortodocsii mai slabi!

Poftim, alt clișeu al propagandei antiadventiste!
Dacă analiza expresiei în greaca koine vi se pare inabordabilă, ați consultat măcar multitudinea de traduceri catolice, protestante, ecumenice și culmea ironiei chiar unele ortodoxe, să vă lămuriți de corectitudinea lui ”o mie de ani” (Apoc. 20,2-6)?

dobrin7m 16.03.2015 15:04:29

Citat:

În prealabil postat de Ratacitorul (Post 584694)
De aceea prefera sa indrepte misiunea mai ales spre cei mai putin instruiti!

Aceasta tendinta de a-si propaga invataturile la cei mai putin instruiti, se intalneste la toate sectele. Pe acest subiect am avut discutii cu sectantii , remarcand, cu amaraciune, ca de fapt toti acestia prin aceasta atitudine sunt de fapt agresivi, pentru ca manipuland nestiinta unor oameni, le fura dreptul de a alege in cunostiinta de cauza.
E o atitudine de fur, si de viclean, caci daca ar fi onesti ar trebui sa lase oamenii sa se informeze pe deplin.

Sfintii spun: daca diavolul s-ar arata omului asa cum este el, cine ar mai fi pacalit de ei?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:48:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.