![]() |
Sti, diferenta intre ei si mine e ca eu nu cred ca am dreapta credinta, si nu ma laud cu credinta mea si nici nu i-o bag nimanui pe gat cum fac ei. De fapt, credinta mea poate fi cea mai stramba posibila, dar momentan, pe asta o am si o accept; imi accept gandirea, imi accept ratiunea. Nu garantez ca voi ramne cu aceeasi credinta pentru tot restul vietii, dar sunt convinsa cu unele aspecte ale credintei meele vor ramane neschimbate in timp, daca nu se iau masuri si nu vad vreo schimbare.
|
Nimeni nu-ti "baga pe gat" nimic nici aici.
Trebuie sa pricepi ca daca tu "ti-o accepti" nu e obligatoriu sa faca si altii la fel. N-ai raspuns, de ce crezi ca exista Dumnezeu? O alegere intamplatoare? |
Corinusha, tu ti-ai dat sema la ce credinta se refera AlinB ?
A spus el undeva ca este ortodox ? De ce nu trece "ortodox" la credinta, ce-l retine ? AlinB da sfaturi despre credinta ortodoxa ? Nu este ciudat ? Corinusha, atunci cand afirmi ca esti ortodoxa si nu te rusinezi cu asta, faci mult mai mult decat cei care cred in sinea lor ca sunt credinciosi dar nu o spun la nimeni. Ca viata e complicata o stim cu totii, nimeni nu trebuie sa faca judecati de valoare referitor la credinta celor din jur, deoarece nu le cunoaste situatia si nici motivatiile. Doar preotii au dreptul si menirea sa faca aceste lucruri, ei sunt singurii in care te poti increde atunci cand vorbim de pacat si mantuire in viziunea ortodoxa. |
Ortodoxul care zice că n-are încredere în Biserică se numește ortodox? :39:
|
Citat:
Toata lumea stie ca s-au facut hoteluri in numele Bisericii, ca sunt statiuni de tratament cu circuit inchis in numele bisericii ... si lumea nu prea este de acord cu aceste lucruri si nici cu faptul ca aceasta institutie nu plateste impozite fiscale. Si DA, majoritatea ortodocsilor din Romania gandesc ca Corinusha atunci cand se refera la institutia administrativa ... asta e o realitate. Oamenii sunt suparati nu ca taxele cerute de Preot cu diverse ocazii sunt mari sau mici deoarece sunt constienti ca Biserica trebuie administrata si cheltuielile sunt destul de mari, ei sunt deranjati ca de multe ori nu primesc chitanta la banii respectivi si asta-i supara cel mai tare. Ati vazut voi Preot care sa dea chitanta atunci cand face Sfestania si sfintirea casei ? Banuiesc ca Corinusha la aceste aspecte se refera ... desi sunt stiute de toata lumea. Dar desi lucrurile stau asa, asta nu trebuie sa ne afecteze in niciun fel credinta in Biserica si invatatura Sfintilor Parinti, doar ateii folosesc acest argument cu referire la Biserica ca institutie si la anumiti Preoti ... atunci cand afirma ca ei nu cred in Dumnezeu. Sa revenim la topic ... |
Citat:
|
Citat:
Sa revenim la topic ... |
Citat:
Deci zicea Iisus către iudeii care crezuseră în El: Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi. |
Citat:
Poate nu sunt mulți fiii lui Dumnezeu, dar toți sunt chemați să devină. Nimeni nu este obligat să rămână slugă sau argat. Este numai alegerea noastră. |
Citat:
Nu sunt smerit dar mi-ar placea sa fiu ... inca lucrez la asta. Iisus este fiul lui Dumnezeu, nascut nu facut. Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, făcătorul cerului și al pământului, al tuturor văzutelor și nevăzutelor. Și într-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu unul născut, care s-a născut din Tatăl mai înainte de toți vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat; născut, nu făcut, cel de-o ființă cu Tatăl, prin care toate s-au făcut. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:42:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.