În prealabil postat de Mosh-Neagu
(Post 549999)
Ei, da! Asta cu "Guță", a fost tare. Si el tot... ortodox sadea? Da, frate, ai dreptate: sunt un misogin rautacios. Daca asa vrei tu sa crezi, sa fii sanatos. Cu Adriana, insa, din cate stiu, am avut o relatie placuta pe acest forum. Tocmai asta o bulverseaza, probabil: faptul ca nu-i accept propunerea, ba dimpotriva, o critic! Dar nu cu Adriana am ceva, si nici macar cu Dl. Capsali, ci cu anomalia asta care sare in ochi: reprezentantul ortodoxiei romanesti in Parlamentul European. Voi ori sunteti prea naivi, ori aveti vreun interes. A fi ortodox, nu e mare lucru. Majoritatea romanilor sustin ca sunt. Inclusiv in Guvern si Parlament. A reprezenta ortodoxia, zic eu ca trebuie sa ai "fir rosu" cu Insusi Dumnezeu... Voi chiar nu vedeti, sau v-a luat "cineva" mintile. "Imbrobodirea" de care vorbesc in cazul de fata, este aceea de a-si aroga o calitate care nu-l reprezinta nici pe el, si cu atat mai putin pe noi, acolo unde pretinde ca vrea sa ne reprezinte. Sa reprezinte pe cine vrea, dar nu sub obladuirea crestinilor ortodocsi de care vrea sa se foloseasca (fiindca e clar ca lumina zilei, ca fara aceasta strategie, n-ar avea absolut nici o sansa). Pe cine reprezinta, pe cei caldicei? Inainte de toate, e nevoie ca el personal sa fie un model, iar acum, asa cum ni se prezinta, nu e cu nimic mai bun decat ceea ce avem deja. Ba poate unii, desi fara pompa, chiar sunt romani ortodocsi! Si nu ma refer nici la EBA, nici la Becali!...
Dar e trist sa vedem cu cata naivitate va dezlantuiti, luand apararea cuiva care ce? NU e asa ortodox cum vrea sa para. Mai lasati sa treaca timpul... Poate aveti dreptate, poate avem dreptate... Ce avem de pierdut. Pentru mine, pana nu aud pareri oficiale ale Bisericii Ortodoxe Romane (ca asa s-ar cuveni, zic eu) n-o sa cad pe spate, pentru atat cat ne-a oferit deja.
|