Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Implicarea Bisericii in politica , un aspect deloc de neglijat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15052)

cristiboss56 08.06.2012 11:16:59

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 451236)
Imi place atitudinea pe care o au adevaratii duhovnici fata de anumite caderi. Ei nu faceau o descriere pe larg a caderilor atunci cand intalneau un om care dorea sa se indrepte. Ii spunea simplu: fa acest lucru. Exista riscul ca atunci cand prezentam caderile, sa smintim sau sa-i fcem pe oameni sa poarte in minte numai aceste caderi.

Cu adevărat există și acest mare risc !

ioan cezar 08.06.2012 15:56:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 451228)
A aduce laude când și unde nu se cuvine , a ascunde voit neregulile și greșelile noastre, cu certitudine sunt deșertăciuni .

Him... cam asa ceva...
Dar fratele Costel aminteste ca prioritatea noastra este rugaciunea si straduinta intru nevointa de tot felul.
Cred ca imbinarea ultimelor voastre postari e ceea ce caut si eu sa fac. Va multumesc, fratilor, pentru cuvant!

ioan cezar 08.06.2012 16:06:59

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 451236)
Ei nu faceau o descriere pe larg a caderilor atunci cand intalneau un om care dorea sa se indrepte. Ii spunea simplu: fa acest lucru.

Asa am vazut si eu, frate Costel si desigur aceasta e o parte din marea taina a duhovniciei.
Insa, precum ai spus, e vorba despre "un om care dorea sa se indrepte". Bun lucru acesta, e semn ca Duhul lucreaza deja in om, sprijinind dorinta reintoarcerii acasa, asa imi pare mie.
Or, tocmai aici e buba: are fratia ta opinia, oare, ca puhoiul de nereguli din lumea noastra apartine unor oameni .... care vor sa se indrepte?...
Pai daca as crede ca e asa, eu unul as tacea malc! Si m-as minuna in sinea mea de atata revarsare de har.
Dar la noi, frate, vedem pretutindeni revarsarea nesimtirii si a cinismului, jaf la drumul mare, batjocorirea celor sfinte, fara nici o sfiala, in vazul tuturor. Pai asta pentru mine e strigator la cer. Am tacut, am nadajduit si inca o mai fac. Uneori insa simt nevoia sa mai scriu si eu un cuvant despre prapadul in mijlocul caruia traim cu totii impreuna.
Pe de alta parte, eu nu sunt in postura duhovnicului pentru a spune vreunui om din institutia eclesiala (ma opresc strict la acest aspect) sa faca cutare lucru. Sunt doar un om care isi vede de viata lui si care isi exprima, de acolo de unde sunt, adica de jos din multime, din bobor, opinia. As voi sa aplaud, sa multumesc Domnului pentru bunul mers al lucrurilor. Asa insa, Ii multumesc pentru toate, desigur, iar uneori scriu cateva randuri despre nenorocirea pe care imi pare ca o traversam, noi oamenii, in ale noastre omenesti, prea omenesti indeletniciri...
Sa fiu iertat!

konijiro 08.06.2012 19:29:43

Avand in vedere ca BOR primeste bani de la Stat, ce e atat de anormal in a gasi preoti BOR care vor juca cum le canta acelasi Stat, fie ca sunt rugati, fie din proprie initiativa? Legal, ilegal, pana la urma vorbim de Romania.

Nu se poate sa le aveti pe amandoua. Ori militati pentru o Biserica independenta financiar de Stat - lucru care nu e dorit de BOR, pentru ca atunci am afla, cu adevarat, cat de real e procentul ala de peste 80% ortodocsi (pentru ca vor trebui sa si contribuie financiar, nu numai la nivel declarativ), ori inghititi evenimente ca cel de mai sus. Voi chiar credeti ca banii pe care ii dau politicienii catre BOR sunt gratis?

stefan florin 08.06.2012 20:41:36

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 451357)
Avand in vedere ca BOR primeste bani de la Stat, ce e atat de anormal in a gasi preoti BOR care vor juca cum le canta acelasi Stat, fie ca sunt rugati, fie din proprie initiativa? Legal, ilegal, pana la urma vorbim de Romania.

Nu se poate sa le aveti pe amandoua. Ori militati pentru o Biserica independenta financiar de Stat - lucru care nu e dorit de BOR, pentru ca atunci am afla, cu adevarat, cat de real e procentul ala de peste 80% ortodocsi (pentru ca vor trebui sa si contribuie financiar, nu numai la nivel declarativ), ori inghititi evenimente ca cel de mai sus. Voi chiar credeti ca banii pe care ii dau politicienii catre BOR sunt gratis?

banii de la stat sunt bani publici iar publicul reprezinta si ei Biserica, nu doar preotii asa cum intelegi tu si alti liber cugetatori

AlinB 09.06.2012 00:00:38

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 451357)

Aiurea, Statul nu poate santaja preotul salariat cutare sau cutare.

Citat:

Voi chiar credeti ca banii pe care ii dau politicienii catre BOR sunt gratis?
Ii dau de frica..ca Biserica sa stea departe de politica ceea ce trebuie sa faca oricum. :)

antoniap 09.06.2012 10:42:20

Un pic de informare nu strica:

http://www.alianta-familiilor.ro/alegeri.html

Pai daca stii ca laptele care se afla in cana e fierbinte, iti avertizezi copilul sa stea deoparte. Nu-l lasi sa se opareasca si apoi sa vii sa-i dai sfaturi...

cristiboss56 09.06.2012 23:19:03

Intre a nu "judeca " si a "trada " !

Un articol postat de Ioana89 :

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...a-b1-p1430.htm

konijiro 10.06.2012 11:27:17

Citat:

banii de la stat sunt bani publici iar publicul reprezinta si ei Biserica, nu doar preotii asa cum intelegi tu si alti liber cugetatori
Este irelevant daca banii sunt publici sau nu, asta e o alta discutie. Atata timp cate BOR va depinde in mare masura de finantarea de la Stat, incidente ca cel de mai sus se vor tot gasi. Puteti sa va tot plangeti despre asta, dar nu se va opri.

Citat:

Aiurea, Statul nu poate santaja preotul salariat cutare sau cutare.
Cine a vorbit despre santaj? Acum cateva luni au fost ziaristi prin sate, s-au prezentat drept reprezentanti PDL sau PSD (nu mai stiu) si au mers la diversi preoti. A fost foarte usor sa se ajunga la o intelegere gen "sustinere electorala contra bani pentru noua turla". Nu e nimic nou aici.

AlinB 11.06.2012 01:29:23

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 451710)
Cine a vorbit despre santaj? Acum cateva luni au fost ziaristi prin sate, s-au prezentat drept reprezentanti PDL sau PSD (nu mai stiu) si au mers la diversi preoti. A fost foarte usor sa se ajunga la o intelegere gen "sustinere electorala contra bani pentru noua turla". Nu e nimic nou aici.

Si ce legatura are asta cu finantarea de la Stat sau faptul ca Statul plateste salariul preotilor?

Ce inseamna in practica "sustinere electorala?
Crezi ca preotul lipeste afise?

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:25:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.