![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne-ajuta! |
Nu stiu daca la Putna e taxa de intrare, dar e taxa de fotografiat. UE vrea sa faca din Sf.Munte Athos obiectiv turistic. Ce-am ajuns. Nu zice nimeni sa nu dai bani la manastire, la biserica. Dar una e cand dai tu si alta e cand esti obligat sa dai bani ca sa faci o amarata de poza si sa intri intr-o manastire. In primul si primul rand, Voronet este o manastire, un locas de cult, un simbol al ortodoxiei din Bucovina, mostnirea lasata de Sf.Stefan cel Mare, si abia apoi este monument turistic, desi manastirile n-ar trebui sa fie muzee. Ma indoiesc sincer ca Stefan ar fi vrut sa intri cu bilet de intrare in Voronet. Degeaba gasim noi scuze, dar taxele astea sunt motiv de a face bani. Asa cum Voronet si alte manastiri vechi construite de Domnitorii romani au rezistat peste 1000 de ani, asa poate sa reziste si in continuare. Pe vremea comunismului manastirile lui Stefan si alte manastiri vechi au rezistat datorita harului Lui Dumnezeu care s-a revarsat peste ele. Este greu de crezut ca in vremurile noastre fresca unei biserici se poate innoi singura. Are Domnul grija de Casa Sa, de Bisericile si Manastirile Sale. Haida sa facem din Bisericile si Manastirile istorice muzee si sa aruncam sacrul la gunoi. Orice ai zice, nu este normal si crestineste sa ceri taxa de intrare intr-o manastire.
@Roul. Eu cred ca Adriana vroia sa ne spuna unde putem gasi lamuriri in cazul in care am avea ceva intrebari,indoieli in privinta canonizarii Sfintilor care au trait acum mult timp. Era doar un indemn la citire,la invatatura. Eu asa am inteles din mesajul sau. @Adriana. Ai cartea respectiva in format pdf sau doc? M-ar interesa sa o citesc. |
Cred că ați greșit threadu-ul...creați un topic pe tema/temele dorite...
|
Citat:
Si acuma am multe pe cap nu pot sta sa scriu din carte, trebuie sa fac curat ca vin sarbatorile, is aci, bat la usa! Nu sunt suparata, stai linistit. Nu-mi plac controversele, asa, si de trebe si de nu trebe... sunt destule zazanii pe aici, nu trebuie sa mai fie si intre noi.. Pe scurt, ti-as putea spune ca Sfintii se descopereau mai multor oameni de-odata, cate trei-patru, si mergeu toti in acelasi loc, sa caute, unde le indicau Sfintii. Sau le spuneau istoria lor, tot mai multor deodata... Cartea chiar merita citita, se citeste usor, mie mi-a luat cat a durat drumul cu trenul de la Constanta la Cluj. |
Citat:
Bine ca s-a mai gasit un "inocent" care sa ridice problema. Citat:
|
Citat:
In definitiv este un domeniu privat, iar mare majoritate a celor care ajung acolo ajung ca la un obiectiv turistic, de ce un muzeu ar putea sa ceara bani si manastirea nu? Ei traiesc cu aer? Citat:
Vin, casca ochii cateva minute si hopa inapoi la autorcar sa o vedem si pe urmatoarea, sa avem cu ce ne lauda pe unde am fost weekend -ul asta. Citat:
O biserica e la fel de buna ca oricare alta, de ce musai sa dai buzna la cea din Voronet? Citat:
Citat:
Si sa fie renovate de ingeri. Alooo, trezirea. Citat:
Citat:
Esti "high" cumva? Citat:
Logic. Citat:
Citat:
Si inca cum.. Poate macar asa cu forta, prind un loc mai departe de..caldura. |
--------------------
|
--------------
|
taxe
chestia asta mi se pare pur romaneasca.
de obicei nu ti se cere taxa, daca te duci ca pelerin. poate daca te cazezi si mananci acolo. dar turistul ... e turist. ce, la Roma nu platesti ca sa vezi catedralele? ce mi se pare amuzant este ca ii vezi pe toti din autocar cum isi scot aparetale. 10 lei li se spune si ... minune ... nu mai e nici un aparat. scump, domnule! scump! dupa cum zice o reclama. pai sa dau 10 lei pentru niste poze? banii astia ii dau pe 2 mici la terasa din fata manastirii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:01:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.