Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Calugarul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5013)
-   -   Ratacirile parintelui Arsenia boca,dezvaluite de mari duhovnici !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14750)

DragosP 29.03.2012 18:14:13

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 437867)
Efectiv mi se ridica parul pe mine cand primul lucru care il vad la poarta unei manastiri sa fie tabelul cu taxele aferente!

Tunde-te dragul meu, pentru că ai să ai surpriza vizitând mai multe asemenea locuri, inclusiv prin străinătate, că se face cam la fel. Câtă vreme locurile respective sunt intrate în circuitul turistic, asta e!

Raoul 29.03.2012 20:30:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 437890)
Tunde-te dragul meu, pentru că ai să ai surpriza vizitând mai multe asemenea locuri, inclusiv prin străinătate, că se face cam la fel.

Ce ma intereseaza pe mine strainii? Avem vreo legatura cu ei si mai ales vreo obligatie sa-i imitam?? Halal exemplu ai dat si tu,strainii...

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 437890)
Câtă vreme locurile respective sunt intrate în circuitul turistic, asta e!

Daca tie ti se pare normal ca (,) Casa Domnului ("Una Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca Biserica" - ortodoxa!) sa devina parte a circuitelor turistice,atunci e problema ta. Mai ales daca te si complaci in ideea asta,parandu-ti-se totul normal. Asa sa zici la tot de acum incolo: "asta e!".

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 437888)
am relatat doar cum m-am lamurit eu... (...)
Citeste mai bine cartea. S-ar putea sa-ti placa :1:

Deja incepem sa avem comportament de copii mici,de genul "eu stiu da' nu-ti zic!". Super tare! Ai putea sa ne impartasesti si noua vreo idee,ceva,daca tot ti se pare atat de extraordinar. Eu unul nu cred ca am vreo indoiala in privinta sfinteniei celor deja canonizati,insa i-ar putea ajuta pe altii. Asa la recomandat carti toti suntem buni. Poate o sa postez si eu o scurta bibliografie intr-o zi (carti foarte bune,te asigur!),insa nu stiu cati se vor ingramadi sa citeasca. Iertare daca am necajit pe cineva.

Doamne-ajuta!

Laura19 29.03.2012 22:06:23

Nu stiu daca la Putna e taxa de intrare, dar e taxa de fotografiat. UE vrea sa faca din Sf.Munte Athos obiectiv turistic. Ce-am ajuns. Nu zice nimeni sa nu dai bani la manastire, la biserica. Dar una e cand dai tu si alta e cand esti obligat sa dai bani ca sa faci o amarata de poza si sa intri intr-o manastire. In primul si primul rand, Voronet este o manastire, un locas de cult, un simbol al ortodoxiei din Bucovina, mostnirea lasata de Sf.Stefan cel Mare, si abia apoi este monument turistic, desi manastirile n-ar trebui sa fie muzee. Ma indoiesc sincer ca Stefan ar fi vrut sa intri cu bilet de intrare in Voronet. Degeaba gasim noi scuze, dar taxele astea sunt motiv de a face bani. Asa cum Voronet si alte manastiri vechi construite de Domnitorii romani au rezistat peste 1000 de ani, asa poate sa reziste si in continuare. Pe vremea comunismului manastirile lui Stefan si alte manastiri vechi au rezistat datorita harului Lui Dumnezeu care s-a revarsat peste ele. Este greu de crezut ca in vremurile noastre fresca unei biserici se poate innoi singura. Are Domnul grija de Casa Sa, de Bisericile si Manastirile Sale. Haida sa facem din Bisericile si Manastirile istorice muzee si sa aruncam sacrul la gunoi. Orice ai zice, nu este normal si crestineste sa ceri taxa de intrare intr-o manastire.

@Roul. Eu cred ca Adriana vroia sa ne spuna unde putem gasi lamuriri in cazul in care am avea ceva intrebari,indoieli in privinta canonizarii Sfintilor care au trait acum mult timp. Era doar un indemn la citire,la invatatura. Eu asa am inteles din mesajul sau.

@Adriana. Ai cartea respectiva in format pdf sau doc? M-ar interesa sa o citesc.

ovidiu b. 29.03.2012 22:49:37

Cred că ați greșit threadu-ul...creați un topic pe tema/temele dorite...

Adriana Cluj 29.03.2012 23:05:09

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 437914)

Deja incepem sa avem comportament de copii mici,de genul "eu stiu da' nu-ti zic!". Super tare! Ai putea sa ne impartasesti si noua vreo idee,ceva,daca tot ti se pare atat de extraordinar. Eu unul nu cred ca am vreo indoiala in privinta sfinteniei celor deja canonizati,insa i-ar putea ajuta pe altii. Asa la recomandat carti toti suntem buni. Poate o sa postez si eu o scurta bibliografie intr-o zi (carti foarte bune,te asigur!),insa nu stiu cati se vor ingramadi sa citeasca. Iertare daca am necajit pe cineva.

Doamne-ajuta!

Raoul, mai stiu cate ceva din carte, dar nu tot, am retinut ce era important, cum se afla!
Si acuma am multe pe cap nu pot sta sa scriu din carte, trebuie sa fac curat ca vin sarbatorile, is aci, bat la usa! Nu sunt suparata, stai linistit. Nu-mi plac controversele, asa, si de trebe si de nu trebe... sunt destule zazanii pe aici, nu trebuie sa mai fie si intre noi..
Pe scurt, ti-as putea spune ca Sfintii se descopereau mai multor oameni de-odata, cate trei-patru, si mergeu toti in acelasi loc, sa caute, unde le indicau Sfintii. Sau le spuneau istoria lor, tot mai multor deodata...

Cartea chiar merita citita, se citeste usor, mie mi-a luat cat a durat drumul cu trenul de la Constanta la Cluj.

AlinB 30.03.2012 15:12:39

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 436780)
Persoanele interesate de subiect pot accesa linkul de mai jos !
Nu stiu ce comentarii vor fi,sau se vor aduna !

Te-ai trezit cam tarziu, campania asta a fost inceputa de cel (cei) care isi zic "Saccsiv" acum vreo 2 luni daca nu mai bine.

Bine ca s-a mai gasit un "inocent" care sa ridice problema.

Citat:

În prealabil postat de guardian knight (Post 437812)
Daca am infiintat acest subiect,am facut-o numai cu intentia de a purta o discutie sincera, cu toate nelamuririle ce se pot aduna si genera de pe urma unei atari inregistrari,ce continea niste subiecte atat de delicate !!!
Nu a fost intentia noastra de a-i judeca pe parintii implicati in subiect,si cred ca s-a vazut pe parcursul discutiei !

Desigur ca ambele parti implicate in subiect merita acelasi respect pe care il aveau si inainte !
Vom continua sa citim si sa cercetam cu interes scrierile parintelui Arsenie Boca, si pe cele ale parintelui Arsenie Papacioc !

Fara a avea insa o atitudine idolatra si fanatica,pentru ca in fata Domnului,orice om poate avea greseli, Domnul fiind singurul care stie cel mai bine pe fiecare !

Sau mai bine nu deschideai subiectul din moment ce era clar ca nu o sa duca nicaieri cu folos.

AlinB 30.03.2012 15:21:26

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 437929)
Dar una e cand dai tu si alta e cand esti obligat sa dai bani ca sa faci o amarata de poza si sa intri intr-o manastire.

Una e sa astepti sa dea cineva bani, cat catadicseste (multi din cei ca tine care se vaita pentru cativa roni, nu catadicsesc deloc) si alta e sa fie o taxa modica, pentru toata lumea.

In definitiv este un domeniu privat, iar mare majoritate a celor care ajung acolo ajung ca la un obiectiv turistic, de ce un muzeu ar putea sa ceara bani si manastirea nu?

Ei traiesc cu aer?

Citat:

In primul si primul rand, Voronet este o manastire, un locas de cult, un simbol al ortodoxiei din Bucovina, mostnirea lasata de Sf.Stefan cel Mare, si abia apoi este monument turistic, desi manastirile n-ar trebui sa fie muzee.
Ba uite ca pentru majoritatea este exact obiectiv turistic.
Vin, casca ochii cateva minute si hopa inapoi la autorcar sa o vedem si pe urmatoarea, sa avem cu ce ne lauda pe unde am fost weekend -ul asta.

Citat:

Ma indoiesc sincer ca Stefan ar fi vrut sa intri cu bilet de intrare in Voronet.
Cred ca mai degraba n-ar fi vrut sa intre deloc toti gura casca.
O biserica e la fel de buna ca oricare alta, de ce musai sa dai buzna la cea din Voronet?

Citat:

Degeaba gasim noi scuze, dar taxele astea sunt motiv de a face bani.
Serios. Si tu nu vrei sa faci bani. Si nu-ti trebuie.

Citat:

Asa cum Voronet si alte manastiri vechi construite de Domnitorii romani au rezistat peste 1000 de ani, asa poate sa reziste si in continuare.
Exact. Cu aer au trait 1000 ani, cu aer sa traiasca si acum.
Si sa fie renovate de ingeri.

Alooo, trezirea.

Citat:

Pe vremea comunismului manastirile lui Stefan si alte manastiri vechi au rezistat datorita harului Lui Dumnezeu care s-a revarsat peste ele.
Citat:

Este greu de crezut ca in vremurile noastre fresca unei biserici se poate innoi singura.
Dar nu si pentru tine, nu?
Esti "high" cumva?

Citat:

Are Domnul grija de Casa Sa, de Bisericile si Manastirile Sale.
Deci noi de ce sa mai avem?
Logic.

Citat:

Haida sa facem din Bisericile si Manastirile istorice muzee si sa aruncam sacrul la gunoi.
Nu stiu de ce am impresia ca atunci cand spui "sacru" te gandesti la buzunarul tau.

Citat:

Orice ai zice, nu este normal si crestineste sa ceri taxa de intrare intr-o manastire.
De la zgarciti care plang dupa 2 lei cand au cheltuit deja 200 sau mai bine sa fie plimbati prin tot nordul Moldovei ?
Si inca cum..
Poate macar asa cu forta, prind un loc mai departe de..caldura.

AlinB 30.03.2012 15:26:16

--------------------

AlinB 30.03.2012 15:29:16

--------------

Dumitru73 30.03.2012 15:33:14

taxe

chestia asta mi se pare pur romaneasca.
de obicei nu ti se cere taxa, daca te duci ca pelerin. poate daca te cazezi si mananci acolo.
dar turistul ... e turist. ce, la Roma nu platesti ca sa vezi catedralele?
ce mi se pare amuzant este ca ii vezi pe toti din autocar cum isi scot aparetale.
10 lei li se spune si ... minune ... nu mai e nici un aparat.
scump, domnule! scump! dupa cum zice o reclama.
pai sa dau 10 lei pentru niste poze?
banii astia ii dau pe 2 mici la terasa din fata manastirii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:01:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.