Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Numarul fiarei : 666 (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14512)

osutafaraunu 08.02.2012 14:45:36

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 428032)
Vezi tu, eu m-am cam saturat de minciuna asta cu neoprotestantii care descopera "adevarul " singuri in timp ce altii sant indoctrinati.

Neoprotestanții descoperă la fel de "singuri" adevărurile ca și ortodocșii de "2.000" de ani încoace...:39:

grasu77 08.02.2012 19:39:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428009)
Bineinteles ca numele ei este Fiara, asa cum si numele altora poate fi Fiara :) Poti face orice demonstratie, cu orice om si-l identifici ca fiind Fiara,

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428009)
Asa cum spuneam, primul responsabil pentru imaginea Bisericii sunt Eu, numele meu are potential de fiara :)

Ganditi pe o pista total gresita din simplu fapt ca nu cunoasteti cele 10 caracteristici ale fiarei, prezentate in Sfanta Scriptura. Se pare ca nici nu va intereseaza ce spune Scriptura despre fiara. Este mai de pret filozofia dvs. ,care va duce la tot felul de idei deplasate - cum ar fi cea a identificarii propriei persoane, cu infioratoarea fiara. As fi curios sa-mi explicati ce inseamna ca dvs. aveti zece coarne si sapte capete (Apocalipsa 13:1)sau cand ati avut stapanire peste orice semintie, peste orice limba, peste orice neam (Apocalipsa 13:7) sau ...

Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?

grasu77 08.02.2012 19:53:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 427986)
vezi la pagina 6 a acestui topic

Daca, intre timp, ai fi citit macar Daniel cap. 2, cap.7 si Apocalipsa cap. 13 (in intregime) nu ai fi insistat pe afirmatia gresita pe care ai facuto. Si, daca nu ma insel, la acea afirmatie (cum ca fiara apare la abia la sfarsit) ai primit raspuns de la osutafaraunu.

ioanna 08.02.2012 20:13:29

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 428099)
Scriptura iti ofera, pe tava, 10 trasaturi ale fiarei, iar noi ne legam doar de un numar si gata ... dam drumul la imaginatia noastra. Cum sa numesc asta? Nu seamana a desconsiderare a Sfintei Scripturi (Cuvantul lui Dumnezeu)?

Cuvantul Sfintei Scripturi il cunosc. Istoria e domeniul miscarii spre desavarsire, e domeniul relativului, al nedeplinei descoperiri, lasand loc mult presupunerilor si ambiguitatilor. Iau Cuvantul biblic asa cum apare si nu trec peste granita ce a pus-o Dumnezeu putintei de previziune a omului si de stabilire a sensului adevarat al simbolurilor Revelatiei apocaliptice, care sunt profetii ce se vor lumina deplin dupa implinirea lor. Explicatiile si corelarile facute de Ellen G. White, pe care d-voastra le-ati preluat si insusit nu au valoare absoluta, sunt interpretarile dansei, mijlocite de intelegerea ei si care mie nu-mi folosesc in zidirea mea personala.

Va permiteti multe arogante, domnule Grasu77! Biblia imi ofera trasaturile fiarei, nu nominalizeaza fiara! Biblia e indicativa, nu explicativa. Va las pe voi, adventistii, sa aruncati cu noroi in Papa, BC si in cine mai vreti, asa cum a facut "profetul" vostru, comportandu-se ca o "fiara" dezlantuita impotriva altor biserici, chiar si a adventistilor. Pentru mine institutia papala NU este fiara, nu doresc sa o privesc ca pe o fiara. Asta nu inseamna ca nu-i percep greselile-promovarea romano-catolicismului ideologizat si institutional si altele, ci stiu ca raul nu este de neinvins de catre BC in calitate de infaptuitor a lui, deci nu poate fi fiara. Daca Dumnezeu ar fi dorit ca noi sa stim numele Fiarei, ni l-ar fi revelat in mod explicit, daca n-a facut-o, inseamna ca are un motiv intemeiat, deci nu ma pierd eu in calcule si demonstratii pentru a acuza pe altii.

Ati fi putut citi mai atent ce am scris, doar era o gluma, legata de acea demonstratie cu numele profetesei, nu sa-mi veniti cu lectii.

osutafaraunu 09.02.2012 07:41:55

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428105)
Iau Cuvantul biblic asa cum apare si nu trec peste granita ce a pus-o Dumnezeu putintei de previziune a omului si de stabilire a sensului adevarat al simbolurilor Revelatiei apocaliptice, care sunt profetii ce se vor lumina deplin dupa implinirea lor.

Corect ce spuneți, dar sunt nevoit să vă reamintesc că acțiunile Fiarei din Apocalipsa (conexate și cu cele câteva amănunte din Daniel) nu se referă doar la timpul sfârșitului. Proveniența ei, rolul conducător pe o perioadă strict determinată de profeția Apocalipsei, apoi temporara ei "rană de moarte" și revenirea pe scena lumii sunt profeții deja împlinite cu exactitate. Această acuratețe ne determină să credem că și profețiile referitoare la viitor se vor împlini la fel de corect. Desigur, nu putem să ne aventurăm în speculații cu privire la momentul exact (acest lucru nici nu este profetizat) când vor avea loc următoarele ei acțiuni, cu privire la modalitatea de implementare a semnului ei și cu privire la data la care va fi aruncată în iazul de foc (aceasta va fi determinată de data revenirii lui Hristos); dar identificarea ei este deja făcută pe baza caracteristicilor și acțiunilor ei. Mă mir că n-am fost încă chestionați cu privire la aceste caracteristici ce sunt mult mai evidente decât "numărul numelui ei".

grasu77 09.02.2012 10:01:23

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 428105)
[font=Verdana]

[font=Verdana][font=Verdana]Va permiteti multe arogante, domnule Grasu77!

Imi cer scuze. Nu am vrut sa va supar. Am un respect deosebit pentru dvs., in special pentru faptul ca sunteti o persoana onesta si incercati sa-i puneti la colt pe adventisti, cu argumente din surse adventiste.

O zi buna va doresc.

Profetul de carton 09.02.2012 10:11:11

orice explicatie cu privire la tainele din Apocalipsa si nu numai, trebuie sa vina prin Duhul Sfant, ori ma indoiesc ca adventistii au Duhul Sfant...spun asta pentru ca in aceasta biserica nu gasim manifestarile Duhului Sfant asa cum apar descrise de Pavel la 1 Corinteni cap.12....inteleg ca adventistii considera ca Ellen White a fost o profetesa...dar astazi unde sunt profetii in aceasta biserica?

osutafaraunu 09.02.2012 15:23:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428199)
orice explicatie cu privire la tainele din Apocalipsa si nu numai, trebuie sa vina prin Duhul Sfant, ori ma indoiesc ca adventistii au Duhul Sfant...spun asta pentru ca in aceasta biserica nu gasim manifestarile Duhului Sfant asa cum apar descrise de Pavel la 1 Corinteni cap.12....

Duhul Sfânt nu este turnat peste toată Biserica la grămadă, căci unii creștini sunt pregătiți pentru a-L primi, alții nu. Așa stau lucrurile și cu adventiștii, să nu vă așteptați să recunoașteți roadele Duhului Sfânt la toți membrii acestei biserici. Și nici măcar la cei care au darurile Duhului Sfânt, nu veți întâlni toate darurile, căci așa a fost și în biserica primară.

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428199)
inteleg ca adventistii considera ca Ellen White a fost o profetesa...dar astazi unde sunt profetii in aceasta biserica?

Probabil adventiștii din ziua de azi sunt prea răi și de aceea nu se mai manifestă darul proorociei printre ei. Și în istoria VT a existat o perioadă de câteva sute de ani în care nu s-a mai manifestat darul profeției. Ori poate, pur și simplu încă nu este nevoie de o lumină nouă în ce privește proorocia. Oh, dac-am trăi măcar lumina primită până acum!

Profetul de carton 09.02.2012 17:53:26

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 428270)
Probabil adventiștii din ziua de azi sunt prea răi și de aceea nu se mai manifestă darul proorociei printre ei.

Chiar atat de rai sa fie incat sa nu aiba nici macar un singur profet?

osutafaraunu 09.02.2012 18:14:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 428303)
Chiar atat de rai sa fie incat sa nu aiba nici macar un singur profet?

Păi au deja unul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:44:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.