Melissa |
01.04.2011 19:59:57 |
Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu
(Post 351449)
39. O porunca spune sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau. Orice minciuna incalca aceasta porunca ? Daca da, de ce nu a spus doar "sa nu marturisesti stramb".
40. Credeti ca este bine sa spui tot timpul adevarul unei persoane cu probleme psihice ?
|
39. NU. A marturisi stramb impotriva aproapelui, inseamna a face niste declaratii mincinoase (a minti) cu buna stiinta,impotriva aproapelui, in scopul de a-i face rau, de a-i aduce pagube ,indiferent in ce domeniu.
40. Uneori nu-i bine sa spui adevarul nici unei persoane care sta foarte bine cu psihicul.:-))N-ai auzit de expresia "decat sa-mi spui adevarul, mai bine minte-ma frumos?":-)
Problemele psihice sunt de foarte multe feluri.De exemplu,o persoana cu probleme psihice care nu mai are discernamant,nu va face diferenta intre adevar si minciuna.Deci nu vad rostul sa-i spui adevarul dar nici sa o minti.E ca si cand vorbesti cu un tablou.Poti spune verzi si uscate, ca tot aia e..
Unei persoane cu usoare tulburari psihice, cred eu ca i se recomanda sa nu auda lucruri care sa-i agraveze starea..Deci eu nu zic sa minti o asemenea persoana, ci sa eviti sa-i spui adevarurile care ar scoate-o de pe traiectorie si mai mult..
|