Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ceausescu-ura sau lacrimi?26 ianuarie se naste un mit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12014)

Raoul 28.01.2011 17:53:01

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 329153)
traditie,hai ca am ras tare bine la cuvintele tale.cat de induiosator esti.ce este democratia?dar cine ne-a dat pe mana comunistilor(pe care-i urati atat de mult) nu democratii?cine a impartit germania in doua jumate desecol?nu democratia?cine a adus atata rau acum cu asa zisa criza?nu democratia?cine ne-a bagat pe gat FMI-ul,BM,CE,UE,NATO<K-FOR,S-FOR etc,etc,etc........nu democratia?de cine sa ne aparam in aceste structuri?de americani care ne macelaresc identitatea an de an?tu vezi ce scrii?democratia?ce este asta?ce zicea arsenie boca?comunismul este rau dar ce va veni apoi diavolic va fi.treziti-va si nu mai traiti in utopii.juma de tara esteplecata dincolo sclavind tot la nenorocitii care au distrus tara.crezi ca animalelea astea care au fost la conducerea tarii fac ceva de capul lor?pai daca ridicau pliscul ajungeam ca serbia,injumatatita.crezi ca ardealul nu le sta bine la unguri?si nu sunt teorii ale conspiratiei.istoria ultimilor 20 de ani a confirmat.180 de miliarde de euro datorii.cand in 89 erau 0 datorii.ghici cine va plati datoriile?voi si copii vostri,democratilor care sunteti !

Foarte bun postul! :41: Din pacate toata lumea se face ca nu vede....

camy_d 28.01.2011 19:23:57

Citat:

În prealabil postat de iulyaan (Post 328697)
26 ianuarie 1918 se naste cea mai controversata figura a ultimilor 200 de ani.dupa cum se vede inca mai curg lacrimi la mormantul lui,au inceput din ce in ce mai multi tineri sa-l vada pe ceausescu ca un salvator al tarii.la extrema cealalta,inca este vie ura si groaza fata de sistemul cazut in 1989 prin lovitura de stat(sau ce-a fost).lacrimi sau ura.sunt doua romanii care inca discuta aprig acei ani sub conducerea lui nicolae ceausescu.in care dintre romanii sunteti?

Nu sunt o comunistă înrăită, dar cred că era mai bine pe vremea aceea. Oricum nu-mi bat capul prea mult cu asta.

Fani71 28.01.2011 21:18:26

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 329351)
Nu sunt o comunistă înrăită, dar cred că era mai bine pe vremea aceea. Oricum nu-mi bat capul prea mult cu asta.

Cati ani ai? Chiar ai trait acele vremuri?

Mai este si alt aspect, pentru cei in varsta: sigur ca li se pâre ca era bine pe vremea aia, pentru ca erau mai tineri, deci viata era intr-un fel mai frumoasa.
Ca in bancul cu doi mosi care stateau pe o banca in vremea lui Ceausescu. Unul zice: Maaa, ce bine era pe vremea lui Gheorghiu-Dej! Celalalt: cum de ce era bine? Nu era foamete? Nu te baga la inchisoare pentru un banc? -Da... dar pe vremea aia, femeile se tineau dupa mine!
:-))

Yasmina 28.01.2011 21:26:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 329351)

Asta nu inteleg eu,cum puteti"sa credeti"ca era bine daca nu stiti sigur?!!?!
Si tu ca raoul,doi tineri de 20 de ani care"credeti",va pare,ca era mai bine...
Nu sunt pentru democratia asta imputita din romania actuala,dar nici nu pot spune ca era bine in comunism,si doar eu am copilarit in anii aia...
eu prefer sa fiu libera,asa cum m-a lasat Dumnezeu,si cu intelecpiune de la EL stiu ce sa fac cu libertatea mea,ahhhh ca altii nu stiu ce sa faca cu ea,dupa '89 asta e treaba lor,vor da socoteala pt faptele lor!

Raoul 28.01.2011 21:52:24

Trebuie sa traiesti intr-o anumita epoca?? La istorie asa ii ziceti si profesorului,cum de isi permita sa vorbeasca despre cum era in trecut pentru simplul fapt ca n-a trait atunci? Dar ce,eu nu am parinti,bunici,prieteni care sa-mi fi spus? Si nu am spus ca era cel mai bine atunci,doar ca era mai bine ca acum,mai multe aspecte pozitive!

Yasmina 28.01.2011 22:03:08

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 329459)
Trebuie sa traiesti intr-o anumita epoca?? La istorie asa ii ziceti si profesorului,cum de isi permita sa vorbeasca despre cum era in trecut pentru simplul fapt ca n-a trait atunci? Dar ce,eu nu am parinti,bunici,prieteni care sa-mi fi spus? Si nu am spus ca era cel mai bine atunci,doar ca era mai bine ca acum,mai multe aspecte pozitive!

Aproape ca iti inteleg punctul de vedere,deoarece tu esti dezgustat de vremurile tulburi pe care le traiesti acum,si numai pe acestea le-ai cunoscut...imi pare rau ca nu ai avut ocazia sa ai si din experienta cealalta,ca sa-ti poti face o idee obiectiva,nu relatata de altii,care pot trece realitatea prin filtrele lor subiective...
In fine,nu vrea sa insist prea mult pt aceasta tema,deja mi-am aratat opinia:)

Traditie1 29.01.2011 10:47:11

De fapt, adepții comunismului nu vor ei să trăiască în comunism, ci ceilalți.

Principiul comunismului este pizma, dorința de a-i nimici pe bogați.

Comunistul e un narcisist care dorește să nu fie nimeni mai sus decât el. Pentru a-și implementa utopia, el e gata să sacrifice pe semenii săi care se împotrivesc. Comunistul nu vede omul în ceilalți ci doar un obiect, menit să-i satisfacă dorinețele lui egoiste.

Dacă comuniștii ar fi sinceri, atunci ei s-ar organiza ei înșiși în comunități comuniste. Dar ceea ce îi preocupă nu este asta, ci doborârea celor față de care se simt umiliți. Este vorba de mândrie, de dorința de a nu avea superiori.

Simpatia pentru comunism corespunde unor suflete insensibile, otrăvite de mândria luciferică, nepăsătoare față de suferințele oamenilor dar ahtiate după dominație Comunismul este satanic..

sophia 29.01.2011 14:08:55

Oameni buni!
Nu stiu de ce va contraziceti unii cu altii, cand (presupun macar) ca stiti bine ca fiecare forma politica are avantajele si dezavantajele ei.
Eu am trait epoca trecuta, traiesc epoca actuala la modul extrem, asa ca stiu ce vorbesc.

Inainte de '89:

1. Aveau toti loc de munca, 8 ore zi, salariu. Traiau decent.
Dupa aia puteai avea o viata privata, un concediu. Iti permiteai cate ceva.
2. Aveau toti locuinte (intai cu chirie de la stat, care mai apoi au fost cumparate). Toi aveti azi locuinta proprietate privata, din vremea aceea luata (de voi sau macar de parinti).
3. Aveau toti acces la multe (sanatate, cultura, scoala, facultate etc.). Scoli bune, copii educati mai bine.

Dezavantaje:
1. Se lucra asa cum se lucra in alea 8 ore. Se lucra de Pasti, Craciun etc.
2. Repartitii la locuri de munca, cu orase inchise.
3. Ingradiri de libertati.
4. In comparatie cu vestul posibilitati materiale mai reduse.
5. Unii vor spune ca nu aveau voie la biserica. Asta depinde de context.
6. A urmat si epoca mai grea, cu lipsuri mari de alimente, energie si etc.

In epoca...capitalista

1. Oameni fara locuinte, sau traind in conditii mizere, fara caldura, etc.
2. Someri
3. Invatamant asa cum este
4. Din cauza preturilor multi nu au acces la cultura, invatamant, sanitar (unde sunt acum doua categorii, si sunt lipsuri mari).
5. Saracie mare. Muritori de foame. Diferente nari intre grupuri sociale (unii milionari, miliardari, altii la limita de subsistenta).
6. Educatie libertina a copiilor, si negiljarea lor (deh, serviciu fara limite, parinti epuizati etc.)
7. Program de munca de nu se mai stie, nu mai ai timp de familie, de cultura, etc.
8. Copii abandonati din cauza ca oamenii se duc servitori la altii in strainatate din cauza de bani.

Parti bune
Libertati de toate felurile.
Si? Nu-mi mai vin in minte.
Depinde aici mult de norocuzl si sansa fiecaruia. Unul poate ajunge milionar/miliardar, altul...

Va intreb acum: am spus ceva nou, sau neadevarat?

Poate ca solutia ar fi undeva la mijloc si inca nu s-a gasit.

KANDIA 29.01.2011 14:43:57

nu e bine...

Nici acum nu e bine ca doar e de ajuns sa te uiti in jur sau la stiri si te ingrozesti dar nici atunci nu era bine.Eu am trait destul si pe vremurile acelea si incercand acum sa-mi imaginez ca traiesc..."atunci" m-am ingrozit.Era ingrozitoare lipsa de orizont,era apriga lupta pentru informatie,traiam deconectati de evolutia timpurilor...in urma cu ani buni fata de restul lumii... desi material-era o anumita egalitate intre cei mai multi.Cred ca societatea inca trebuie sa mai caute "oranduiala" potrivita...poate ceva nou...dar in nici un caz sa caute asta in urma.

cornel cornel 29.01.2011 14:58:55

"Daca, in lume, este mai intai viata si apoi moartea, in Biserica lui Hristos este ma

Ceea ce stiu e ca nu trebuia omorat si judecat fiecare greseste si D-zeu va judeca pe toata lumea
Era si bine si rau macar cat am prins dar stiu ca erau de toate
Dupa parerea mea comunistul era buna dar prost inteles si dictat
Mai ales ca erau inpotriva biserici si a vieti monahale
Multi preoti chiar si sfinti p-arinti din zilele noastre au avut de suferit de pe urma comunismului
si atunci se stia unul bogati si restul erau la fel sa aibe ce sa manance si cu ce trai
Nu a fost chiar asa stralucitor dar toata lumea invata in scoli muncea si li se dadea o casa
acuma e vai si amar de Romania
se alege prafu cu democratia si hotia asta
dar suportam ca suntem niste criminal si acuma D-zeu ne pedepseste ca l-am judecat si pedepsit cu moarte pe Ceausescu si nu trebuia
Mai ales ca a fost si in ziua de craciun a nateri Mantuitorului
D-zeu si Maica Domnului sa ne aiba in paza ca amara ne este pedeapsa noastra

"Daca, in lume, este mai intai viata si apoi moartea, in Biserica lui Hristos este mai intai moartea si apoi viata."

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:25:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.