Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   De unde stiti voi precis ce si cum vrea Dumnezeu la situatii concrete de viata? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11863)

Pippo_ 17.01.2011 02:04:30

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 324447)
Numa de la noi??? Si ai venit tu sa ne indrepti? sau cum?

Daca ar fi dupa mine eu v-as indrepta, dar nu se poate decat din proprie initiativa :) Cum l-ar putea cineva transforma pe Becali in Einstein ? :)) Doar sa vrea el singur sa se transforme...

Pippo_ 17.01.2011 02:18:13

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 324447)
Numa de la noi???

Pai nu va bateti voi in piept cu Domnul Isus si il preaslaviti? Cum il respectati (ca sa nu spun iubire ca nici macar nu poate fi vorba in cazul asta) daca nici macar nu va dati silinta sa-i indepliniti cerintele?

Karine 17.01.2011 02:36:35

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 324442)
Punctul meu de vedere era ca diavolul nu exista ca entitate, ci reprezinta cu totul altceva. Reprezinta slabiciunea (in fatza viciilor) in primul rand. Dar in nici un caz fantezii cu coarne, rodul fricii umane (din lipsa de intelegere bineinteles).

1) Pippo, de ce faci tu asta? eu tot citesc de o vreme "dansul taberelor" de pe situl asta. Eu iti multumesc pt punctele de vedere introduse.. brings twist and turns
2) Daca ne uitam la cuvantul diavol, diabolo.. citisem ca inseamna doi, dualitate,separare, nu Unitate, deci Dumnezeu; pt unii insa el e cu 2 coarne pt altii propriul ego necunoscut , neacceptat, neimbratisat (shadow) si infricosator la inceperea explorarii (dark night of the soul).
Perceptia lumii vazute si nevazute e subiectiva si conditionata de "datul" (ADN, simturile,etc) umane.. deci diavolul poate fi si cu coarne dar si idee.
Cu fiecare om discuti luand aminte de structurarea sistemului lui de intelegere, nu?
3) cineva mi-a zis azi :" Hristos e numai in biserica". Cred ca am sa deschid un topic cu tema asta......."locul lui Hristos in viata crestinului"...sau rolul liturghiei (ca traire a lui Hristos in toate faptele vietii cotidiene) de dupa Sf. Liturghie. As vrea sa stiu ce mai zic si ceilalti cititori ai site-ului.

Pippo_ 17.01.2011 02:45:54

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 324452)
1) Pippo, de ce faci tu asta? eu tot citesc de o vreme "dansul taberelor" de pe situl asta. Eu iti multumesc pt punctele de vedere introduse.. brings twist and turns
2) Daca ne uitam la cuvantul diavol, diabolo.. citisem ca inseamna doi, dualitate,separare, nu Unitate, deci Dumnezeu; pt unii insa el e cu 2 coarne pt altii propriul ego necunoscut , neacceptat, neimbratisat (shadow) si infricosator la inceperea explorarii (dark night of the soul).
Perceptia lumii vazute si nevazute e subiectiva si conditionata de "datul" (ADN, simturile,etc) umane.. deci diavolul poate fi si cu coarne dar si idee.
Cu fiecare om discuti luand aminte de structurarea sistemului lui de intelegere, nu?
3) cineva mi-a zis azi :" Hristos e numai in biserica". Cred ca am sa deschid un topic cu tema asta......."locul lui Hristos in viata crestinului"...sau rolul liturghiei (ca traire a lui Hristos in toate faptele vietii cotidiene) de dupa Sf. Liturghie. As vrea sa stiu ce mai zic si ceilalti cititori ai site-ului.

Eu inteleg ca este asa. Dar explica majoritatii asta. Eu n-am experienta si poate nici rabdare sa dau explicatia puerila (exoterica) care ar fi trebuit sa fi fost deja expirata in secolul cuceririi spatiului. Oamenii trebuiesc nitel scuturati dupa parerea mea, intr-un fel sau altul. Daca le alimentam fanteziile (care nu neg ca ar putea deveni realitate pentru cel ce decade sub un anumit nivel), nu tinem pe loc intreaga omenire? Sunt oameni cu minte, scoliti de-acum, nu mai suntem in evul mediu.

E posibil pana la urma ca cei ce se vor trezi primii sa fie tocmai ateii (oamenii de stiinta) in ritmul asta. "Cei din urma vor fi cei dintai" daca stau mai bine sa ma gandesc. Pentru ca studiosii au deja baza mentala chiar daca sunt atei, si multi mai sunt si buni la suflet. Deci o sa se trezeasca pocnind din degete la un moment dat... si credinciosii o sa puna apoi ultimii mana pe carte...

mihaila_alin 17.01.2011 09:32:34

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 324437)
Nu. Pe cine suspectezi?

pe templierul

mihaila_alin 17.01.2011 09:38:57

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 324256)
Iti inteleg punctul de vedere precum si explicatia exacta a caderii omului daca-l scoate din ecuatia logica pe Dumnezeu. Oricum, a-l scoate pe Dumnezeu din ecuatia matematica este doar o greseala de logica. Dar adevarul este ca foarte multi credinciosi au mintea atat de scurta incat se gasesc sub pragul de a intelege corect lucrurile. Nu crezi ca este o problema? Crezi ca Dumnezeu ne vrea prosti?

raspuns de grupa mare!

mihaila_alin 17.01.2011 10:20:04

Citat:

În prealabil postat de Pippo_ (Post 324262)
Pentru a uita invataturile sfintilor, mai intai cineva trebuie sa le inteleaga. Eu observ ca lumea nu prea intelege invataturile sfintilor. Foarte multi nu fac altceva decat sa le recite. A memora e cu totul diferit de a intelege. Omul poate uita foarte usor ce a memorat. Dar in nici un caz acelasi lucru nu se intampla atunci cand intelege.

raspuns eronat. dl.pipo nu trebuie memorat fara a intelege ci trebuie practicat[trait] sa vezi daca e adevarat.si este ti-o spune unul ce a intor-so pe toate partile,la tine a ramas in stadiu de teorie neverificata doar apreciata.te crezi cam tare in teorii si vrei sa intorci din vorbe dar nu faci decit sa te repeti.nu sti nici ce trairi intense au unii de aicea si vi cu glet si spaclu, din vorbe sa uniformizezi totul dupa cita minte ti-a fost dat sa pricepi.privesti oamenii de pe forum cu ochii inchis si vorbesti ca unul ce doarme[spiritual]nu ai nevoie decit sa deschizi ochi[inimii] si sa privesti in ce noian intortocheat iti duci umula existenta,departat de Dumnezeu precum cerurile de pamint.ai sansa sa te indrepti dar e greu nu te lasa mindriea si semetia ta sa cobori de acolo unde stai cocotat si sa fi unul dintre noi[ca toti sa fim una]precum spune scriptura.nu te ia nimeni de exemplu, noi luam exemplu vietile sfintilor spre a ne apropia de trairile lor si nici-de-cum exemplele goale de esenta ce ni le dai tu ca rezolvare.tu ai aparut de aiurea ca un orator sa ispitesti aici pe forum incercind sa iti gasesti adepti mindri ca si tine sa ii poti scoate dintre noi si sa-r putea sa reusesti cu cei neintemeiati in credinta care au uitat sa lase mindria,si sa se imbrace cu haina noua.

Pippo_ 17.01.2011 13:15:51

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 324493)
raspuns eronat. dl.pipo nu trebuie memorat fara a intelege ci trebuie practicat[trait] sa vezi daca e adevarat.si este ti-o spune unul ce a intor-so pe toate partile,la tine a ramas in stadiu de teorie neverificata doar apreciata.te crezi cam tare in teorii si vrei sa intorci din vorbe dar nu faci decit sa te repeti.nu sti nici ce trairi intense au unii de aicea si vi cu glet si spaclu, din vorbe sa uniformizezi totul dupa cita minte ti-a fost dat sa pricepi.privesti oamenii de pe forum cu ochii inchis si vorbesti ca unul ce doarme[spiritual]nu ai nevoie decit sa deschizi ochi[inimii] si sa privesti in ce noian intortocheat iti duci umula existenta,departat de Dumnezeu precum cerurile de pamint.ai sansa sa te indrepti dar e greu nu te lasa mindriea si semetia ta sa cobori de acolo unde stai cocotat si sa fi unul dintre noi[ca toti sa fim una]precum spune scriptura.nu te ia nimeni de exemplu, noi luam exemplu vietile sfintilor spre a ne apropia de trairile lor si nici-de-cum exemplele goale de esenta ce ni le dai tu ca rezolvare.tu ai aparut de aiurea ca un orator sa ispitesti aici pe forum incercind sa iti gasesti adepti mindri ca si tine sa ii poti scoate dintre noi si sa-r putea sa reusesti cu cei neintemeiati in credinta care au uitat sa lase mindria,si sa se imbrace cu haina noua.

Spui ca esti plin de intelegere si simtire. Vrei sa fiu una cu tine. Vrei sa ma faci sa inteleg. Uite, las mandria, ma fac mic, mic... Spune, sfatuieste-ma, ce sa fac ca sa fim una? Sa nu mai judec lucrurile? In felul asta incerci sa ma faci sa inteleg? Asta nu se poate. Oricum nu judec (condamn) pe altii. Dar asta nu ma impiedica sa-i judec (analizez). Pentru mine haosul e iadul si ordinea e raiul.

Stii tu ce simt eu?

Danut7 17.01.2011 13:20:10

Citat:

În prealabil postat de Karine (Post 324441)
va rog, puteti sa inserati linkul unde se era prezent/discuat despre asta? care era punctul de vedere/intelegere a lui Pippo???

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11660 ; aici e topicul.. de pe la pagina 7 in colo l-am dovedit pe Pippo..

Pippo_ 17.01.2011 13:22:48

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 324560)
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11660 ; aici e topicul.. de pe la pagina 7 in colo l-am dovedit pe Pippo..

Danutule, asta nu-i o lupta cu ceilalti, e o lupta cu noi insine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:58:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.