Karine |
17.01.2011 02:36:35 |
Citat:
În prealabil postat de Pippo_
(Post 324442)
Punctul meu de vedere era ca diavolul nu exista ca entitate, ci reprezinta cu totul altceva. Reprezinta slabiciunea (in fatza viciilor) in primul rand. Dar in nici un caz fantezii cu coarne, rodul fricii umane (din lipsa de intelegere bineinteles).
|
1) Pippo, de ce faci tu asta? eu tot citesc de o vreme "dansul taberelor" de pe situl asta. Eu iti multumesc pt punctele de vedere introduse.. brings twist and turns
2) Daca ne uitam la cuvantul diavol, diabolo.. citisem ca inseamna doi, dualitate,separare, nu Unitate, deci Dumnezeu; pt unii insa el e cu 2 coarne pt altii propriul ego necunoscut , neacceptat, neimbratisat (shadow) si infricosator la inceperea explorarii (dark night of the soul).
Perceptia lumii vazute si nevazute e subiectiva si conditionata de "datul" (ADN, simturile,etc) umane.. deci diavolul poate fi si cu coarne dar si idee.
Cu fiecare om discuti luand aminte de structurarea sistemului lui de intelegere, nu?
3) cineva mi-a zis azi :" Hristos e numai in biserica". Cred ca am sa deschid un topic cu tema asta......."locul lui Hristos in viata crestinului"...sau rolul liturghiei (ca traire a lui Hristos in toate faptele vietii cotidiene) de dupa Sf. Liturghie. As vrea sa stiu ce mai zic si ceilalti cititori ai site-ului.
|