![]() |
Judecata...
|
Citat:
Pe de altă parte, tu, un sectant să-mi spui mie să mă botez și să ascult învățătura unei biserici apostolice, mi se pare obrăznicia maximă. Și porcăria supremă. Pentru că tu n-ai de unde să știi dacă-s botezat ortodox. Cel puțin din acest punct de vedere. Pe când eu știu: tu, sectact, sigur nu ești sau ești apostaziat. Așa că... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca daca e un tip lipsit de tact, sigur despre tine-i vorba! |
Citat:
Fiule, daca aduci acuzatii aiurea, nu inseamna ca ai evidentiat ceva. Mai trebuie sa aduci si argumente. Iar traista-i goala. Citat:
Vezi, abia acum nu l-am ascultat pe Steinhardt. Cand am zis un simplu "multumesc frumos", aia a fost exprimare politicoasa, da. |
Ok, oameni buni, inapoi la topic
Sa lasam "maraiala confesionalista" si "latrari sub steag" tipice spiritului de grup.
La obiect/pe subiect: ecumenismul a fost condamnat de sinodul ROCOR in 1983. Ori, fiind acel ROCOR o structura sinodala cu succesiune apostolica cel putin dubioasa, dac anu chiar explicit nula, condamnarea efectuata de ei este dubioasa/nula, la randul ei. Deci, ecumenismul NU a fost condamnat vreodata, bisericesc, adica sinodal, ca erezie, deci nu e vreo problema cu structurile bisericesti implicate in asta. Cel mult, e o probalema de constiinta ortodoxa a credinciosului, care trebuie sa se fereasca de tot felul de aglutinari ecumuiste, gen saptamana de rugaciune ecumenica si alte prostii politice su pretext eclezial, dar nu trebuie sa isi atace sau paraseasca sacerdotii sau ierarhii pe acesta tema. Deci, nici ascultare oarba ("ce face ierarhia este bine in totalitate"), nici spirit schismatic. Asta e solutia. |
Ce le place oamenilor sa se isi sustina reciproc fantasmele de grup, pardon, credintele specifice, combatandu-le pe ale altora...Atata ironie, agresivitate, sau pe partea pozitiva, chiar spirit creator, talent retoric, etc., risipite pentru a argumenta...ce? "Eu am dreptate, iar tu nu", "Ba tu esti prost!", etc. Ca la gradinita.
|
Citat:
Mă "lupule", nici simțul ridicolului nu-l ai. |
Adrian, scutește-te de a te umple, că aproape întotdeauna, de 💩.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:58:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.