![]() |
Citat:
Citat:
Hristos și Părinții Bisericii prin lucrarea Duhului Sfânt ne-au lămurit pe deplin asupra aspectelor teologice ce trebuie urmate. Ioan 14.26 "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu". De ce s-au mai obosit apostolii să scrie atâtea epistole pentru comunitățile de creștini, ca să le explice ce înseamnă viața și trăirea creștină în Duh, dacă le erau de ajuns să le spună că simplu că trebuie să "îl primească pe Domnul Isus", fiecare cum îl duce capul și vor fi mântuiți? |
Citat:
|
ca de exmplu după capul d-nei Ellen White, ale soțului ei și a lui William Miller.:78:
|
Citat:
|
Citat:
Tu faci niste confuzii destul de mari si in ceea ce priveste actul mantuirii cat si al activitatii Duhului Sfant, insa nici eu nu ma declar invatat pentru ca nu sunt. Tot Biblia spune ca atunci cand eram copil, gandeam ca un copil, cand m-am facut om mare, am lepadat tot ce era copilaresc. Toti suntem copii in credinta mai mult sau mai putin, asa ca ar fi de dorit mai multa ingaduinta in a ne exprima opiniile pe un forum care se vrea drept credincios Daca tu il vei sluji pe Dumnezeu potrivit cu nivelul tau de intelegere iar eu voi face acelasi lucru potrivit cu al meu, fii sigur ca Dumnezeu ne va mantui pe amandoi. Mantuitorul le spune simplu oamenilor : Pacatele iti sunt iertate, credinta ta te-a mantuit. |
Citat:
Da, toți apostolii propovăduiesc pacea și buna conviețuire cu toți ceilalți de altă religie: 1 Petru 2.12 " Purtați-vă cu cinste între neamuri, ca în ceea ce ei acum vă bârfesc ca pe niște făcători de rele, privind ei mai de aproape faptele voastre cele bune, să preamărească pe Dumnezeu, în ziua când îi va cerceta." Galateni 6.10 "Deci, dar, până când avem vreme, să facem binele CĂTRE TOȚI, dar mai ales către cei de o credință cu noi. " Însă atitudinea apostolilor față de cei de altă credință se oprește aici. Niciunul nu face nici un compromis în materie de Adevăr, în materie de dogmă, pentru că Hristos a spus: Ioan 14.6 "Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine." iar sfântul Ioan spune, referindu-se la cei care negau dumnezeirea lui Iisus(cum sunt toți păgânii actuali de altfel): 2 Ioan 1.7 "Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; acesta este amăgitorul și antihristul...9. Oricine se abate și nu rămâne în învățătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învățătura Lui, acela are și pe Tatăl și pe Fiul. 10. Dacă cineva vine la voi și nu aduce învățătura aceasta, să nu-l primiți în casă și să nu-i ziceți: Bun venit!11. Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaș la faptele lui cele rele." Cât despre mântuirea păgânilor, care din cauza unor factori istorici sau geografici nu avuseseră șansa de a auzi Cuvânvtul Evangheliei, sf Pavel spune, din nou fară să accepte compromisul în materie de Adevăr: Romani 2. 12. "Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. 13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. 14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, 16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor." Citat:
Matei 7. "21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." Matei 21.28 "28. Dar ce vi se pare? Un om avea doi fii. Și, ducându-se la cel dintâi, i-a zis: Fiule, du-te astăzi și lucrează în via mea. 29. Iar el, răspunzând, a zis: Mă duc, Doamne, și nu s-a dus. 30. Mergând la al doilea, i-a zis tot așa; acesta, răspunzând, a zis: Nu vreau, apoi căindu-se, s-a dus. 31. Care dintr-aceștia doi a făcut voia Tatălui? Zis-au Lui: Cel de-al doilea". Iacov 2.14-20 "14. Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască? 15. Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, 16. Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? 17. Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși. 18. Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea. 19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. 20. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?" |
Citat:
Evanghelia arată că fariseii îl urmăreau permanent pe Iisus și că Îl acuzau că profanează Sâmbăta, în timp ce El se apăra de fiecare dată, arătând că ceea ce face El este legitim în sabat, nu este profanare. Dar voi aduceți lui Iisus exact acuzațiile fariseilor. Iisus arăta că prin vindecările pe care le făcea nu profana sabatul (nicăieri în Scriptură nu este scris că vindecarea unui bolnav ar fi profanare de Sabat). Iisus S-a apărat, dar fariseii de astăzi continuă să-L acuze. Ioan (5:18) se referă la acuzațiile dușmanilor lui Iisus, nu la credința personală a lui Ioan. Dacă e vorba de ceea ce credea Ioan, citim în aceeași Evanghelie că ziua a șaptea o numește Sabat (zi de repaus), iar ziua Învierii Ioan, la sfârșitul primului secol, o numește simplu, ziua întâi, iar când descrie Învierea, nu vorbește nimic de duminică. Iisus a confirmat cu atât mai mult Sâmbăta prin cele șapte minuni pe care le-a făcut în sabat. Cei pe care El îi vindecase în sabat aveau să rămână cu atât mai atașați de sabat. Pentru unii a rămas ca fiind ziua în care au văzut prima dată fața lui Iisus și fețele celor dragi. Pe tine te-ar fi ajutat o asemenea experiență să abandonezi sabatul numai pentru faptul că unii au început să se adune și după sabat câteva ceasuri? Exprimarea Domnului, că „Sâmbăta a fost făcută pentru om și nu omul pentru Sâmbătă”, și că El „este Domn chiar și al Sâmbetei” (Marcu 2:27-28), vrea să spună doar că viața și sănătatea omului este deasupra interdicțiilor Sâmbetei. Dar tiparul expresiei lui Iisus se regăsește și la Pavel, când vorbește despre relația dintre soț și soție (1 Cor 11:9-10 „femeia a fost făcută pentru bărbat, iar nu bărbatul pentru femeie”). Dacă bărbatul are o prioritate în ce privește răspunderea asupra familiei (este „capul”), oare înseamnă aceasta că el are dreptul de a-și desființa soția sau a o înlocui cu alta, ori cu altul(!)? Citat:
|
Tu acuma vrei sa-ti raspund? :)
|
Citat:
|
Pai, pentru ce sa-ti raspund?
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:30:55. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.