Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Sabat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6243)

tricesimusquintus 07.01.2010 16:47:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198030)
Sabat e si duminica(evrei 4:9).Odihna lumeasca e o preinchipuire a odihnei dumnezeiesti si ceresti,iar odihna duminicii(a Invierii) e aceasi cu odihna lui Dumnezeu, ceea ce sambata nu era ci doar o forma de odihna , insa nedesavarsita.

Iarăși siluiești Scriptura. În Evrei 4,9 apostolul Pavel nu vorbește de prima zi a săptămânii. Gândul că urmașii lui vor păzi păgâna zi dedicată soarelui i-ar fi frânt inima.

dani2004 07.01.2010 18:17:31

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198120)
Iarăși siluiești Scriptura. În Evrei 4,9 apostolul Pavel nu vorbește de prima zi a săptămânii. Gândul că urmașii lui vor păzi păgâna zi dedicată soarelui i-ar fi frânt inima.

Ma simt miscat de grija ta pentru Sfantul Pavel. Ce mai face?

tricesimusquintus 07.01.2010 18:41:21

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 198161)
Ma simt miscat de grija ta pentru Sfantul Pavel. Ce mai face?

Doarme în țărâna pământului "așteptând" fericita nădejde și arătarea slavei marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Hristos Iisus (Tit 2,13).

Danut7 07.01.2010 20:02:10

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198120)

Nu cred ca ziua Invierii lui Iisus Hristos e o zi pagana.Ba din contra este sau ar trebui sa fie cea mai mareata zi pentru fiecare crestin.

Danut7 07.01.2010 20:04:08

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198175)
Doarme în țărâna pământului "așteptând" fericita nădejde și arătarea slavei marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Hristos Iisus (Tit 2,13).

Pavel :
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filip 1

hoinarul 08.01.2010 18:01:53

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198208)
Nu cred ca ziua Invierii lui Iisus Hristos e o zi pagana.Ba din contra este sau ar trebui sa fie cea mai mareata zi pentru fiecare crestin.

Nu ziua este pagana ci ceea ce sarbatoriti, in realitate. Pe vremea Sfintilor Apostoli, aceasta zi era o sarbatoare pagana si se numea "ziua soarelui" (denumire ce sa mai pastreaza si astazi la germani sau englezi). Paganii deveniti crestini o pazeau. Apoi, ca sa para o sarbatoare crestina, i s-a schimbat numele. Si asa pazesti tu astazi "ziua soarelui" (dar cu alt nume).

In toata aiureala asta, Dumnezeu nu a avut nici un amestec. EL a binecuvantat si sfintit, inca de la facerea lumii, o singura zi din saptamana: ziua a saptea.

mihai07 08.01.2010 20:18:23

Citat:

În prealabil postat de hoinarul (Post 198588)
Nu ziua este pagana ci ceea ce sarbatoriti, in realitate. Pe vremea Sfintilor Apostoli, aceasta zi era o sarbatoare pagana si se numea "ziua soarelui" (denumire ce sa mai pastreaza si astazi la germani sau englezi). Paganii deveniti crestini o pazeau. Apoi, ca sa para o sarbatoare crestina, i s-a schimbat numele. Si asa pazesti tu astazi "ziua soarelui" (dar cu alt nume).

In toata aiureala asta, Dumnezeu nu a avut nici un amestec. EL a binecuvantat si sfintit, inca de la facerea lumii, o singura zi din saptamana: ziua a saptea.

vasinec tie trebuie sa iti desenam ca sa intelegi ca sarbatorim Invierea Domnului? Ce tot o dai inainte cu ziua soarelui? Te rog eu, lasa-mi impresia ca esti mai inteligent de atat si intelegi ceea ce ti-am repetat de atatea ori. Nu ma face sa cred ca nu prea te duce capul. Stii ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Hristos, si anume Duminica.

tricesimusquintus 08.01.2010 20:19:51

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 198209)
Pavel :
21. Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig.
22. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege.
23. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Filip 1

Când Pavel a scris acele cuvinte era viu și nici nu se pregătea de moarte.

mihai07 08.01.2010 20:21:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 198662)
Când Pavel a scris acele cuvinte era viu și nici nu se pregătea de moarte.

Oau ce raspuns. Practic nu ai spus nimic. Doar te-ai invartit in jurul cozii.

tricesimusquintus 08.01.2010 20:21:56

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 198660)
vasinec tie trebuie sa iti desenam ca sa intelegi ca sarbatorim Invierea Domnului? Ce tot o dai inainte cu ziua soarelui? Te rog eu, lasa-mi impresia ca esti mai inteligent de atat si intelegi ceea ce ti-am repetat de atatea ori. Nu ma face sa cred ca nu prea te duce capul. Stii ca in aceasta zi a inviat Mantuitorul Hristos, si anume Duminica.

Mântuitorul a înviat în 16 Nisan, care din întâmplare în acel an cădea în prima zi a săptămânii. Iar aceasta nu se numea duminica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:54:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.