Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ignorati sectantii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14346)

osutafaraunu 14.09.2012 16:31:55

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 470422)
"Religie" fără preoți și fără credință în nemurirea sufletului - contradicție în termeni ? În spațiul iudeo-creștin, cu siguranță.

De ce ar fi contradicție în termeni? Se știe că la origine, atât iudaismul cât și creștinismul nu a cunoscut dogma nemuririi sufletului. Cât privește sistemul preoției, acesta a fost prezent doar în iudaism, primii creștini neavând preoți. Desigur, astăzi situația s-a schimbat, atât în iudaism, cât și în creștinismul majoritar.

osutafaraunu 14.09.2012 16:32:45

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 470424)
Depinde cat timp! daca ati postit de dimineata pana la ora 12, dupa modelul penticostal, cred si eu !

Nu, am postit după "modelul adventist", de la apus până la apus, deci 24 de ore.

Illuminatu 14.09.2012 17:40:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 470399)
Nu e deloc "asemenea"! Acel evreu nu a strâns lemne ca să le mănânce:21:, ci ca să gătească, deci o lucrare interzisă în ziua sabatului.

"4.Domnul însă a zis către Moise: „Iată, Eu voi face să plouă pentru voi pâine din cer. Așadar, va ieși poporul și va aduna în fiecare zi atât cât trebuie pentru o zi, ca să-i pun la'ncercare; vor umbla ei după legea Mea, sau nu?
5.Dar va fi că'n ziua a șasea, când ei vor pregăti a ceea ce au strâns, [vor vedea că] e de două ori mai mult decât adunau într'o altă zi pentru o zi“. Iesire 16.

"25.Apoi a zis Moise: „Mâncați-o astăzi, căci astăzi este odihna închinată Domnului; astăzi n'o veți afla pe câmp.
26.Șase zile veți aduna, dar ziua a șaptea e zi de odihnă: n'o veți afla“. Iesire 16.

Alte exemple pentru 666, care are ochi, dar nu vrea sa vada, are urechi, dar nu vrea sa auda.

Daca evreul din vechime care a strans lemne in ziua de odihna si care a fost pedepsit cu moartea pentru fapta lui nu este relevant pentru 666, versetele de mai-sus ar trebui sa-i dea mai mult de reflectat. Nu am zis mai profund, ci doar mai mult, ca nu prea esti in stare in orbirea profunda in care te scalzi...

---------------------------------------------------------------------------------------
"Întru aceasta să cunoașteți voi duhul lui Dumnezeu: fiece duh care-L mărturisește pe Iisus Hristos ca venit în trup, este de la Dumnezeu." 1 Ioan 4,2.

osutafaraunu 14.09.2012 17:56:01

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 470880)
"4.Domnul însă a zis către Moise: „Iată, Eu voi face să plouă pentru voi pâine din cer. Așadar, va ieși poporul și va aduna în fiecare zi atât cât trebuie pentru o zi, ca să-i pun la'ncercare; vor umbla ei după legea Mea, sau nu?
5.Dar va fi că'n ziua a șasea, când ei vor pregăti a ceea ce au strâns, [vor vedea că] e de două ori mai mult decât adunau într'o altă zi pentru o zi“. Iesire 16.

"25.Apoi a zis Moise: „Mâncați-o astăzi, căci astăzi este odihna închinată Domnului; astăzi n'o veți afla pe câmp.
26.Șase zile veți aduna, dar ziua a șaptea e zi de odihnă: n'o veți afla“. Iesire 16.

Alte exemple pentru 666, care are ochi, dar nu vrea sa vada, are urechi, dar nu vrea sa auda.

Daca evreul din vechime care a strans lemne in ziua de odihna si care a fost pedepsit cu moartea pentru fapta lui nu este relevant pentru 666, versetele de mai-sus ar trebui sa-i dea mai mult de reflectat. Nu am zis mai profund, ci doar mai mult, ca nu prea esti in stare in orbirea profunda in care te scalzi...

Eu sunt orb și rudimentar, tu care ești prea-illuminat fă-mă să înțeleg de ce ar fi asemănătoare situațiile? Ucenicii n-aveau nici casă nici masă, se aflau în misiune printre străini și nici nu plouase cu mană...:58:

Illuminatu 14.09.2012 18:11:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 470881)
Eu sunt orb și rudimentar, tu care ești prea-illuminat fă-mă să înțeleg de ce ar fi asemănătoare situațiile? Ucenicii n-aveau nici casă nici masă, se aflau în misiune printre străini și nici nu plouase cu mană...:58:

Ratiunea intamplarii din ziua de odihna a Mantuitorului si a ucenicilor se talcuieste prin revelarea Dumnezeirii lui Iisus Hristos.

Adevarul acestei intamplari se CREDE, dupa ce ajungi sa-ti pui intrebarile in mod sincer si fara sa-ti abati inima la cuvinte de viclesug prin care sa-ti justifici ceea ce deja tu crezi.

Pentru A CREDE Adevarului trebuie sa te smulgi din ghearele in care PRIN FRICA te-ai facut sclavul unei doctrine.
DOCTRINA TE STAPANESTE, pe cand tu ar fi trebuit sa te inalti prin ea - bineinteles ca numai doctrina adevarata inalta, dar pana una alta un credincios, oricat de simplu ar fi el NU TREBUIE SA SE LASE SUBJUGAT DE DOCTRINA!!!

Adevarul elibereaza, credinta OARBA intr-o doctrina SUBJUGA!!

Crede-ma, ti-o spune unul care s-a eliberat de sub un astfel de jug!!

osutafaraunu 14.09.2012 18:16:43

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 470883)
Ratiunea intamplarii din ziua de odihna a Mantuitorului si a ucenicilor se talcuieste prin revelarea Dumnezeirii lui Iisus Hristos.

Adevarul acestei intamplari se CREDE, dupa ce ajungi sa-ti pui intrebarile in mod sincer si fara sa-ti abati inima la cuvinte de viclesug prin care sa-ti justifici ceea ce deja tu crezi.

Pentru A CREDE Adevarului trebuie sa te smulgi din ghearele in care PRIN FRICA te-ai facut sclavul unei doctrine.
DOCTRINA TE STAPANESTE, pe cand tu ar fi trebuit sa te inalti prin ea - bineinteles ca numai doctrina adevarata inalta, dar pana una alta un credincios, oricat de simplu ar fi el NU TREBUIE SA SE LASE SUBJUGAT DE DOCTRINA!!!

Adevarul elibereaza, credinta OARBA intr-o doctrina SUBJUGA!!

Crede-ma, ti-o spune unul care s-a eliberat de sub un astfel de jug!!

"Libertatea" pe care ți-ai îngăduit-o te duce într-o direcție contrară jugului lui Hristos, acolo unde domnește anarhia, nesocotirea Legii lui Dumnezeu și în general tot ceea ce "propovăduiește" diavolul ca fiind "libertate".

Illuminatu 14.09.2012 18:22:18

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 470884)
"Libertatea" pe care ți-ai îngăduit-o te duce într-o direcție contrară jugului lui Hristos, acolo unde domnește anarhia, nesocotirea Legii lui Dumnezeu și în general tot ceea ce "propovăduiește" diavolul ca fiind "libertate".

Faci confuzie grava intre "jugul" lui Hristos ca Cruce a mantuirii personale, in purtarea ei ajutandu-te de dogma.
E foarte grava confuzia aceasta pentru ca duce la orbire spirituala.

Dogma adevarata este ajutor credinciosului in purtarea crucii, iar purtarea crucii ajuta in intelegerea si luminarea venita prin dogme.

osutafaraunu 14.09.2012 18:34:00

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 470885)
Faci confuzie grava intre "jugul" lui Hristos ca Cruce a mantuirii personale, in purtarea ei ajutandu-te de dogma.

Doar că "dogmă" în exemplul dat este ca în ziua sabatului să nu faci mai mult de 1.000 de pași, să nu aprinzi un chibrit și bineînțeles să nu schițezi nicio mișcare când aproapele tău moare lângă tine. Că doar e ziua sabatului...

Illuminatu 14.09.2012 18:47:21

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 470887)
Doar că "dogmă" în exemplul dat este ca în ziua sabatului să nu faci mai mult de 1.000 de pași, să nu aprinzi un chibrit și bineînțeles să nu schițezi nicio mișcare când aproapele tău moare lângă tine. Că doar e ziua sabatului...

Dogma referitoare la "sabat"-ziua de odihna este ca odihna la care ne-a chemat Dumnezeu se da in Iisus Hristos, El este Domnul "sabatului"-zilei de odihna, El este Domnul Sabatului: tot cel care crede in El intra in odihna Sa.

Ziua a 7-a - si oricare zi ar fi ea - nu da odihna prin ea insasi, in nicio zi nu se salasluieste tainic o anumita odihna, ci Odihna este consecinta relatiei personale cu Iisus Hristos: Iisus Hristos este mai presus de ziua de odihna, si nu ziua de odihna mai presus de Iisus Hristos!! Porunca a 4-a vorbeste despre tinerea zilei a 7-a PENTRU A CAPATA ODIHNA!!! Porunca are si o motivatie a respectarii ei.

SI ASTA PENTRU CA IISUS HRISTOS ESTE "DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT"!!

osutafaraunu 14.09.2012 19:02:26

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 470889)
Dogma referitoare la "sabat"-ziua de odihna este ca odihna la care ne-a chemat Dumnezeu se da in Iisus Hristos, El este Domnul "sabatului"-zilei de odihna, El este Domnul Sabatului: tot cel care crede in El intra in odihna Sa.

Ziua a 7-a - si oricare zi ar fi ea - nu da odihna prin ea insasi, in nicio zi nu se salasluieste tainic o anumita odihna, ci Odihna este consecinta relatiei personale cu Iisus Hristos: Iisus Hristos este mai presus de ziua de odihna, si nu ziua de odihna mai presus de Iisus Hristos!!

Ziua a 7-a nu e una "oricare ar fi ea", ci e sabatul (sâmbăta), ziua întâia a săptămânii nu este decât un surogat - ea nefiind ziua Domnului, ci (no offence) ziua păgână a Soarelui. Dacă tot Îl numim pe Hristos Domn al Sabatului (sâmbetei), de ce n-am respecta ziua pe care El a sfințit-o, a binecuvântat-o și păzit-o Personal? Doar pentru că așa ne învață o dogmă pur omenească? - că tot veni vorba de "dogmă"...

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:44:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.