Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9230)

laurschepsis 01.05.2010 12:02:50

Daca ai deschidere sa afli, vei afla!

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241507)
Il tot pomeniti pe iisus asta .
Cine e asta ?
Ca eu nu am vazut nicio referire la el la vreun istoric .
In afara de o mie si una de nopti in varianta sfanta (biblia) si cateva basme ... nimic.

Hristos a inviat!

Draga frate, despre Dumnezeu Cuvantul, despre Iisus Hristos depun marturie toti Sfintii Parinti. Depune marturie chiar si Dumnezeu Tatal. Depun marturie prooroci din Vechiul Testament. Depun marturie moastele sfintilor (la care poti ajunge fizic si tu si toti cei care cred in orice altceva decat in Dumnezeu). Depune marturie Sfanta Liturghie in fiecare Duminica. Depune marturie Sfantul Mormant in fiecare an. Depun marturie icoanele facatoare de minuni si izvoratoare de mir. Depune marturie Sf Stefan cel Mare. Depune marturie istoria poporului din care faci parte care se confunda cu istoria crestinismului pe aceste locuri. Depun marturie toti cei care au fost exorcizati. Depun marturie sute de milioane de oameni care "au experimentat" relatia cu Iisus Hristos.

Dar, frate draga, fara a incerca tu insuti sa-L cunosti, toate acestea nu vor avea nici o valoare in sufletul fratiei tale. La Iisus Hristos nu ajungi teoretic. Parintele Teofil Paraian, Dumnezeu sa-l odihneasca intre cei drepti, spunea ca "Important este sa ajungem la cunostinta pe care ne-o da Dumnezu si nu la cunostinta despre Dumnezeu". Ca sa fiu ceva mai clar, este important ca tu sa iti pregatesti sufletul pentru a iesi in intampinarea lui Dumnezeu si atunci cand tu vei fi facut un pas catre Dumnezeu, El va face mai multi catre tine. Si astfel, pas cu pas, distanta dintre tine si Dumnezeu se va micsora pana intr-atat incat intr-o zi vei constata ca Iisus Hristos era deja in tine si nu trebuia decat sa te cureti pentru a-L simti cu adevarat. De aceea se spune ca Dumnezeu este Viu.

Pana nu vei face acesti pasi, nu vei intelege mare lucru. Iti spun din proprie experienta, nu doar din auzite sau aflate.

Din pacate, ateul care vrea sa stie, desi este dispus sa incerce tot felul de experimente, totusi, pentru Dumnezeu nu gaseste resurse experimentale suficiente. Nu reuseste sa faca acesti pasi. De ce? Pentru ca i se pare incomod. Si totusi, in situatii limita, cand doar stiinta nu-l mai poate ajuta, incearca. Nu putini sunt aceia care s-au redescoperit astfel. Dar, vorba Sf. Arsenie Boca: "Cand va era bine, unde erati?"

Dupa ce il vei fi cunoscut pe Iisus Hristos, vei afla ca Viata nu este o intamplare, ci un dar inefabil care transcende senzorialul.

Deci, daca vrei, poti! Totul este doar sa vrei sa afli si sa fii 100% sincer cu tine. Restul il va face Sfanta Treime.

Doamne-ajuta!

eodor nastasa 01.05.2010 12:26:56

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241535)
Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului? De ce tocmai planeta asta?
Și nu mă uit pe fereastră, ci mă uit de afară, și ce văd sunt astre.
Și explică de ce a mai făcut și stelele ca să lumineze noaptea? Se știe că sunt tot timpul acolo chiar și ziua, și de ce i-a luat 3-4 zile să facă o biată planeta și dar juma de zi să facă un întreg univers?Tu chiar ignori toate descoperirile de 2000 de ani încoace? De ce în biblie nu este nici vorbă despre lucrurile necunoscute atunci? Simplu. Pentru că a fost scrisă de un om. Iar Moise poate că era bolnav mintal, și tu nu ești mai prejos.

zau ? de ce nu 10²³º ? Pentru ca Biblia este un "manual" despre "bunele maniere" si nu un tratat de stiinta, si mai mult, are caracter local , se refera strict la Pamant. Nu ignor "descoperirile", constat ca inca racaiti in talpa lui Dumnezeu si nimic mai mult.(daca va credeti "cineva" e treaba voastra).
Fiind bolnav mintal am o scuza, tu, ce scuza ai ?:39:

Citat:

Mă refeream că dumnezeul tău știe de la început ce se va întâmpla, știi expresia, "ce ți-e scris ți-e scris", atunci de ce continui să te rogi atâta timp cât el știe ce va face. E nesigur sau "ego"maniac?
Pai, n-ai inteles nimic, eu nu ma rog sa-si schimbe planu', ci din contra, sa-l duca la bun sfarsit(exista riscu' sa-l amane, asa, ca unii ca tine sa aiba timp pentru "desteptare", si asta'nseamna ca noi ceilalti sa te asteptam in loc sa ne bucuram).:4:

Citat:

Invizibilitatea seamănă foarte mult cu inexistentul.
Vezi arerul ? Nu. Asta inseamna ca nu exista ?:4:

Citat:

În biblie se spune că dumnezeu "a făcut" care e la timpul trecut, deci și în invizibilitatea sa există timpul
asa si ???:16:

modern talking 01.05.2010 12:53:54

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241556)
zau ? de ce nu 10²³º ? Pentru ca Biblia este un "manual" despre "bunele maniere" si nu un tratat de stiinta, si mai mult, are caracter local , se refera strict la Pamant. Nu ignor "descoperirile", constat ca inca racaiti in talpa lui Dumnezeu si nimic mai mult.(daca va credeti "cineva" e treaba voastra).
Fiind bolnav mintal am o scuza, tu, ce scuza ai ?:39:

Crime, mâncare care cade din cer, animale care vorbesc..halal "manual despre bunele maniere"!

Citat:

Pai, n-ai inteles nimic, eu nu ma rog sa-si schimbe planu', ci din contra, sa-l duca la bun sfarsit(exista riscu' sa-l amane, asa, ca unii ca tine sa aiba timp pentru "desteptare", si asta'nseamna ca noi ceilalti sa te asteptam in loc sa ne bucuram).:4:
Dar dacă dorința ta îi contravine? Sau tu te consideri o marionetă care face ce vrea cu tine.

Citat:

Vezi arerul ? Nu. Asta inseamna ca nu exista ?:4:
Dacă bagi aerul într-o încăpere la -5000*C o să-l vezi pentru că se solidifică.Ai rămas corigent la chimie sau ceva?

Citat:

asa si ???:16:
În bible nu spune că dumnezeu a făcut planeta Jupiter, dar fără ea n-ai fi fost acuma în fața calculatorului. Probabil că te întrebi de ce, dar până și Jupiter a avut un rol mai important decât dumnezeu.

P.S. ca să nu rămâi în ceață la faza cu Jupiter citește despre Shoemaker-Levy 9, sper că ai destulă inteligență să te prinzi singur!

voodoo 01.05.2010 13:04:30

Citat:

Anonimu', era Fii'su, nu putea sa ne termine, facu-se o promisiune inainte,
asta ar trebui sa'nsemne ceva pentru noi(care nu prea ne tinem de promisiuni).
Si daca facuse o promisiune ce ?
Trebuia sa si-o si tina ? De ce ? Trebuie sa dea socoteala cuiva ???

Anytza 01.05.2010 14:03:01

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241535)
Știai că numai în universul cunoscut există aproximativ 7²³º planete asemănătoare Pământului?

Serios? atat de multe? nu mai spune.... pe cine crezi ca pacalesti? te rog nu mai baga minciunele...

modern talking 01.05.2010 14:21:21

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241571)
Serios? atat de multe? nu mai spune.... pe cine crezi ca pacalesti? te rog nu mai baga minciunele...

Este un calcul.
Ng*Ns-Nsfp-Nsfc
Unde
Ng=nr galaxiilor
Ns=nr stelelor dintr-o galaxie
Nsfp=nr stelelor fără planete
Nsfc= nr stelelor fără condiții favorabile (distanța față de soare, mărime etc)
Numărul gaxiilor în (universul vizibil!) e în jur de 100 de miliarde , iar nr stelelor dintr-o galaxie 3·100 miliarde(galaxia noastră, există și mai mari). Nici tu cu căpușorul tău care în secolul 21 mai crede în ființe imaginare n-ai putea calcula exact acest număr.
Și tot nu mi-ați răspuns:
Citat:

De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

Anytza 01.05.2010 14:29:45

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241578)
Este un calcul.
Ng*Ns-Nsfp-Nsfc
Unde
Ng=nr galaxiilor
Ns=nr stelelor dintr-o galaxie
Nsfp=nr stelelor fără planete
Nsfc= nr stelelor fără condiții favorabile (distanța față de soare, mărime etc)
Numărul gaxiilor în (universul vizibil!) e în jur de 100 de miliarde , iar nr stelelor dintr-o galaxie 3·100 miliarde(galaxia noastră, există și mai mari).

E un calcul IPOTETIC! nu ai de unde sa stii numarul galaxiilor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor fara sa cu planete! nu ai de unde sa stii daca sunt planete asemanatoare Pamantului. Nu prea e calcul, ai nevoie de date ca sa calculezi.
Si te rog, fara jigniri, eu nu te-am jignit.

modern talking 01.05.2010 14:45:50

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241579)
E un calcul IPOTETIC! nu ai de unde sa stii numarul galaxiilor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor! nu ai de unde sa stii numarul stelelor fara sa cu planete! nu ai de unde sa stii daca sunt planete asemanatoare Pamantului. Nu prea e calcul, ai nevoie de date ca sa calculezi.
Si te rog, fara jigniri, eu nu te-am jignit.

Recunosc că calculul nu este exact . E ca și cum ai număra firele de iarbă de pe un teren de fotbal. AI putea? Sigur dar ar dura mult, așa că, iei 1 cm pătrat, numeri firele, și înmulțești cu numărul total de centrimetri pătrați. Logic nu? Așa faci și cu galaxiile, stelele etc.
Scuză-mi eventualele jigniri.
Repet:
Citat:

De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

eodor nastasa 01.05.2010 14:54:30

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241564)
Crime, mâncare care cade din cer, animale care vorbesc..halal "manual despre bunele maniere"!

"..." = quota = figurat, ai ramas la romana ?

Citat:

Dar dacă dorința ta îi contravine? Sau tu te consideri o marionetă care face ce vrea cu tine.
Hm, marioneta, hm...cine o fi marioneta, si mai ales a cui ?(a negurosului ?):39:

Citat:

Dacă bagi aerul într-o încăpere la -5000*C o să-l vezi pentru că se solidifică.Ai rămas corigent la chimie sau ceva?
zau ? baga-l tu, ca eu n-am de unde sa iau -5000*C. (s'asta cu gradele parca-i din fizicistica)

Citat:

În bible nu spune că dumnezeu a făcut planeta Jupiter, dar fără ea n-ai fi fost acuma în fața calculatorului. Probabil că te întrebi de ce, dar până și Jupiter a avut un rol mai important decât dumnezeu.
De ce ar fi scris ? Nu este relevant. In cazul asta ma'nchin in fata planetei jupiter:77: , care a deviat cometa s'a "halit'o"...

Citat:

P.S. ca să nu rămâi în ceață la faza cu Jupiter citește despre Shoemaker-Levy 9, sper că ai destulă inteligență să te prinzi singur!
Gentu', la Tunguska(in Siberea lu' sovetici, adicatelea), n'a fost nici un meteor, ma'ntelegi, a fost un plasmoid solar, asta daca stii ce-i aia(e la moda e trendi...esti in urma pretine). Spun'le la aia de la nash(p)a sa-si curete ochianu', ca vede'n ceata.:24:

p.s. pastreaza "bunu' lu' simtu'" chiar daca te "strange" pielea s'dai p'afara.:68:

Anytza 01.05.2010 14:55:28

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241580)
Recunosc că calculul nu este exact . E ca și cum ai număra firele de iarbă de pe un teren de fotbal. AI putea? Sigur dar ar dura mult, așa că, iei 1 cm pătrat, numeri firele, și înmulțești cu numărul total de centrimetri pătrați. Logic nu? Așa faci și cu galaxiile, stelele etc.

Da, vezi aproape ca ar suna rezonabil, desigur, pentru cine nu stie nimic din astronomie. pai in primul rand nu poti sa definesti acel "1 cm patrat", mai ales ca Universul e 3D, si apoi habar nu ai numarul "total" de "cm patrati" , si desigur nu stii cate galaxii, stele si planete, asa cum am mai spus. Logic nu? sunt numai presupuneri si nu date stiintifice. nu poti sa asemeni Universul cu-n petic de iarba.
Si nu mai repeta intrebari care nu au sens.

eodor nastasa 01.05.2010 14:56:08

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241565)
Si daca facuse o promisiune ce ?
Trebuia sa si-o si tina ? De ce ? Trebuie sa dea socoteala cuiva ???

Nu, trebuie sa dea exemplu.

voodoo 01.05.2010 15:02:59

Trebuie sa dea exemplu cui si de ce ?

eodor nastasa 01.05.2010 15:08:19

Citat:

În prealabil postat de voodoo (Post 241586)
Trebuie sa dea exemplu cui si de ce ?

Ma pretine, cand promiti ceva ii musai sa te tii de cuvant, chiar Dumnezeu fiind.
S'acum, noua ne-a promis ca nu ne mai calca pe gat, ca nu ne mai starfoceste sub bocancu' plin de noroi, ca pe niste ganganii ce ne aflam, chiar daca noi incapatanati si cu nasu'n vant ne buricam, El asteapta rabdator sa ne urce mintea'n cap din s..a.(asta-i promisiunea de care ziceai io, ma'ntelegi ?):4:

flying 01.05.2010 15:08:24

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241317)
Am și eu câteva întrebări pentru creștini,
1.De ce credeți că după ce zeul vostru ar fi creat Universul(care nu se termină odată cu planeta Pluto) s-a întors la biata planetă Pământ și ar fi pus oamenii să-i ofere miei sau ce mama naibii îi oferiți voi jertfă??? Când el avea la dispoziție planete, sisteme solar, nebuloase, galaxii, quasari, big benguri cu care să se joace?

=>Universul nu l-a facut pentru EL ci sa "se dea in spectacol" (e o demonstratie de forta)ca sa inteleaga si unul cu IQ mai mic ca exista Dumnezeu .El a facut un Univers , tu ce ai facut? in afara de ce faci ,cand mergi la toaleta?

Citat:

2.De ce continuați să vă rugați la el? E nesigur sau maniac?

=>dar tu de ce te rogi lu' mamica ta ?cu un scop ,nu? sa-ti dea bani de carte de colorat ,de bombonele ,etc. DECI TU TE ROGI LA MAMICA TA CA TU AI NEVOIE DE CEVA ,NU? atunci de ce ne intrebi pe noi de ce ne rugam de Cineva?

Citat:

"Geneza 1:1 La început, Dumnezeu a făcut cerurile și pământul."
3. Prima oară a făcut atmosfera, stratosfera, termosfera etc și după aia Pământul?
3.1 Dacă cerurile se referă la rai, și pentru creștini dumnezeu locuiește în rai, atunci unde locuia el înainte?
4. După ce muriți veți trăi o eternitate, aveți habar ce înseamnă "eternitate"? Hai că merg 50, 100, 200, 500000 de ani, da după 1000000000 n-ați vedea semne de plictiseală, oricât de mult de distractiv ar fi să mergi gol printre copaci?
Mulțumesc celor ce vor răspunde.

inca nu esti destul de marisor ca sa intelegi raspunsurile la intrebarile astea ,mai bine treci la cartea de colorat . mai ai culori ,iti fac cadou o cutie de culori daca vrei !(dar daca totusi vrei sa afli ,am impresia ca raspunsurile le gasesti in cartea de religie de clasa 1-a)

Citat:

Later edit: Iisus a murit pentru noi, suportând mânia lui dumnezeu în locul nostru, de ce a făcut el așa, nu poatea dumnezeu să ne ierte oricum? De ce o creatură perfectă are trăsături negative specifice omului?

pai daca tu furi si esti iertat ,tu o sa ai impresia ca a fura e ceva foarte distractiv si profitabil ...si o sa furi in continuare! de faptul ca tu vei fura in continuare E VINOVAT CEL CARE NU TI-A " ARATAT "DESTUL DE CLAR CA E RAU CE FACI ! =>daca petreci o noapte in arestul politiei _+ o chelfaneala =>o sa percepi altfel ce inseamna furt ,decat daca iti da proprietarul de la care furi si alte lucruri ,felicitandu-te pentru fapta mareata pe care o faci.
A fost destul de clara explicatia?

modern talking 01.05.2010 15:12:21

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241581)
"..." = quota = figurat, ai ramas la romana ?

Lasă româna, că și dacă am vorbi în swahili tot aia ai înțelege.

Citat:

Hm, marioneta, hm...cine o fi marioneta, si mai ales a cui ?(a negurosului ?):39:
A unui zeu plictisit, că nu de asta te-a creat, că se plictisea sfânta treime de la atâta threesome.

Citat:

zau ? baga-l tu, ca eu n-am de unde sa iau -5000*C. (s'asta cu gradele parca-i din fizicistica)
Am dat o valoare acolo, nu sunt chimist, da nici prost să afirm că aerul exista da nu-l văd. atâta timp cât e un gaz incolor.

Citat:

De ce ar fi scris ? Nu este relevant. In cazul asta ma'nchin in fata planetei jupiter:77: , care a deviat cometa s'a "halit'o"...

Gentu', la Tunguska(in Siberea lu' sovetici, adicatelea), n'a fost nici un meteor, ma'ntelegi, a fost un plasmoid solar, asta daca stii ce-i aia(e la moda e trendi...esti in urma pretine). Spun'le la aia de la nash(p)a sa-si curete ochianu', ca vede'n ceata.:24:

p.s. pastreaza "bunu' lu' simtu'" chiar daca te "strange" pielea s'dai p'afara.:68:
Jupiter, spre surprinderea ta e cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Având o așa masă atrage spre ea toate corpurile rămase de la formarea sistemului solar. Câteodată asteroizii aflați în norul Oort vizitează mai de aproape centrul sistemului și dacă n-ar fi Jupiter ar avea șanse să se ciocnească cu Pământul. Mi-e lene să-ți explic mai bine da ai văzut și tu că atunci când Jupiter nu și-a făcut treaba au dispărut dinozaurii.
Și cu siguranță că un meteorit care ar lovi Pământul nu ar oferi un sfârșit în car oamenii se ridică la ceruri. AMIN.

modern talking 01.05.2010 15:12:53

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241582)
Da, vezi aproape ca ar suna rezonabil, desigur, pentru cine nu stie nimic din astronomie. pai in primul rand nu poti sa definesti acel "1 cm patrat", mai ales ca Universul e 3D, si apoi habar nu ai numarul "total" de "cm patrati" , si desigur nu stii cate galaxii, stele si planete, asa cum am mai spus. Logic nu? sunt numai presupuneri si nu date stiintifice. nu poti sa asemeni Universul cu-n petic de iarba.
Si nu mai repeta intrebari care nu au sens.

Calculezi cm cubi na,n-am spus să că faci ca și cu terenu cu cm pătrați.

Anytza 01.05.2010 15:18:56

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241593)
Calculezi cm cubi na,n-am spus să că faci ca și cu terenu cu cm pătrați.

NU stii cum arata Universul, nu stii ce marime are, nu stii cate galaxii exista, nu stii nici cate stele si planete,dar sa mai fie si asemanatoare Pamantului. Intelegi?

modern talking 01.05.2010 15:19:02

Citat:

=>Universul nu l-a facut pentru EL ci sa "se dea in spectacol" (e o demonstratie de forta)ca sa inteleaga si unul cu IQ mai mic ca exista Dumnezeu .El a facut un Univers , tu ce ai facut? in afara de ce faci ,cand mergi la toaleta?
Eu studiez/predau fizica, tu ce faci?

Citat:

=>dar tu de ce te rogi lu' mamica ta ?cu un scop ,nu? sa-ti dea bani de carte de colorat ,de bombonele ,etc. DECI TU TE ROGI LA MAMICA TA CA TU AI NEVOIE DE CEVA ,NU? atunci de ce ne intrebi pe noi de ce ne rugam de Cineva?
Am salariu stabil, mersi.

Citat:

inca nu esti destul de marisor ca sa intelegi raspunsurile la intrebarile astea ,mai bine treci la cartea de colorat . mai ai culori ,iti fac cadou o cutie de culori daca vrei !(dar daca totusi vrei sa afli ,am impresia ca raspunsurile le gasesti in cartea de religie de clasa 1-a)
Odată cu vârsta apare înțelepciunea. dar la dumnezeu nu există noțiunea de timp și vârstă.

Citat:

pai daca tu furi si esti iertat ,tu o sa ai impresia ca a fura e ceva foarte distractiv si profitabil ...si o sa furi in continuare! de faptul ca tu vei fura in continuare E VINOVAT CEL CARE NU TI-A " ARATAT "DESTUL DE CLAR CA E RAU CE FACI ! =>daca petreci o noapte in arestul politiei _+ o chelfaneala =>o sa percepi altfel ce inseamna furt ,decat daca iti da proprietarul de la care furi si alte lucruri ,felicitandu-te pentru fapta mareata pe care o faci.
A fost destul de clara explicatia?
Tu ai 50 de ani, fiul tău are 30. Te-ai băga în pușcărie în locul fiului tău?

modern talking 01.05.2010 15:22:39

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241594)
NU stii cum arata Universul, nu stii ce marime are, nu stii cate galaxii exista, nu stii nici cate stele si planete,dar sa mai fie si asemanatoare Pamantului. Intelegi?

Cel mai îndepărat obiect văzut de Hubble este la 13.7 miliarde de ani. Viteza luminii e 299.792 km/s. Calculează vârsta.

eodor nastasa 01.05.2010 15:24:17

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241592)
Lasă româna, că și dacă am vorbi în swahili tot aia ai înțelege.

Vorbeste-mi in ...(mi se amesteca gangurelile, aicia) s'apoi o'm mai videa.:4:

Citat:

A unui zeu plictisit, că nu de asta te-a creat, că se plictisea sfânta treime de la atâta threesome.
ce inseamna in viziunea ta , zeu ? da plictisit ?

Citat:

Am dat o valoare acolo, nu sunt chimist, da nici prost să afirm că aerul exista da nu-l văd. atâta timp cât e un gaz incolor.
Bine, deci am consensuat nu'i totdeauma valabila afirmatia :invizibli=inexistent. :3:

Citat:

Jupiter, spre surprinderea ta e cea mai mare planetă din sistemul nostru solar. Având o așa masă atrage spre ea toate corpurile rămase de la formarea sistemului solar. Câteodată asteroizii aflați în norul Oort vizitează mai de aproape centrul sistemului și dacă n-ar fi Jupiter ar avea șanse să se ciocnească cu Pământul. Mi-e lene să-ți explic mai bine da ai văzut și tu că atunci când Jupiter nu și-a făcut treaba au dispărut dinozaurii.
Și cu siguranță că un meteorit care ar lovi Pământul nu ar oferi un sfârșit în car oamenii se ridică la ceruri. AMIN.
S'daca a fost supervulcanuscuipaciosdefumsilava din as(h)ia or din america'n california ? A ? Ce zici, il lsam pe ju'n pace ? A, a ?:39:

Anytza 01.05.2010 15:31:29

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241596)
Cel mai îndepărat obiect văzut de Hubble este la 13.7 miliarde de ani. Viteza luminii e 299.792 km/s. Calculează vârsta.

de ce vb de varsta? Pe mine ma intereseaza cum ai calculat 13.7 mlrd de ani, si apoi ce legatura are cu varsta?

modern talking 01.05.2010 15:35:28

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241597)

ce inseamna in viziunea ta , zeu ? da plictisit ?

Tu ai citit vreodată, pentru cultura ta generalp Legendele Olimpului?
Dacă da crezi în ce se spune în cartea aia? Cu siguranță că nu, dar grecii credeau, așa cum tu crezi în biblie, și așa cum peste 2000 de ani biblia o să fie citită ca basm, sau folosită pe post de hârtie igienică (1000 de pagini, peste 5 role de hârtie igienică salvată).
Dacă ar mai fi trăi Nietzsche ar fi speriat de cât de credul e omul.

Citat:

Bine, deci am consensuat nu'i totdeauma valabila afirmatia :invizibli=inexistent. :3:
CORECT! Conform constantei tale, dumnezeu la temperatura camerei e invizibil, iar la -x e albastru!

Citat:

S'daca a fost supervulcanuscuipaciosdefumsilava din as(h)ia or din america'n california ? A ? Ce zici, il lsam pe ju'n pace ? A, a ?:39:
Atâta timp cât trăiești în acestă lume pe care tu o consideri "lumească" de ce nu faci ceva pentru ea, atâta timp cât ea este singura care o ai ??

modern talking 01.05.2010 15:36:49

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241598)
de ce vb de varsta? Pe mine ma intereseaza cum ai calculat 13.7 mlrd de ani, si apoi ce legatura are cu varsta?

Constanta Hubble, iar vârsta e tot 13.7 pentru că E=mc pătrat.
Ia scrie pe google "13.7" și vezi ce-ți vine.

eodor nastasa 01.05.2010 15:42:27

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241599)
Tu ai citit vreodată, pentru cultura ta generalp Legendele Olimpului?
Dacă da crezi în ce se spune în cartea aia? Cu siguranță că nu, dar grecii credeau, așa cum tu crezi în biblie, și așa cum peste 2000 de ani biblia o să fie citită ca basm, sau folosită pe post de hârtie igienică (1000 de pagini, peste 5 role de hârtie igienică salvată).

Legende, legende...daca ar fi trait...da nu traieste.
Ei vezi tu o citesti ca pe un basm, aici esti in eroare.

Citat:

CORECT! Conform constantei tale, dumnezeu la temperatura camerei e invizibil, iar la -x e albastru!
Nu, e Roz si Invizibil. Multumit.

Citat:

Atâta timp cât trăiești în acestă lume pe care tu o consideri "lumească" de ce nu faci ceva pentru ea, atâta timp cât ea este singura care o ai ??
Pai fac, t'enervez pe tine...si multe altele, pe care nu ai d'unde sa le stii...Si nu's sigur ca-i singura...da unde dilema : sa fac pentru asta, sa fac pentru ailalta, sau sa nu fac decat umbra ?

Anytza 01.05.2010 15:48:16

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241601)
Constanta Hubble, iar vârsta e tot 13.7 pentru că E=mc pătrat.
Ia scrie pe google "13.7" și vezi ce-ți vine.

Pt cineva care "studiaza/preda fizica", ar trebui sa te faci mai bine inteles. E=mc patrat inseamna ca energia se transforma in materie si invers, nu? deci de ce vorbesti de varsta?

modern talking 01.05.2010 15:48:41

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241602)
Legende, legende...daca ar fi trait...da nu traieste.
Ei vezi tu o citesti ca pe un basm, aici esti in eroare.

Am vorbit la viitor, deși și în prezent e același talmeș-balmeș.

Citat:

Nu, e Roz si Invizibil. Multumit.
Mă bucur că crezi în IPU, "succesuri" în continuare.

Citat:

Pai fac, t'enervez pe tine...si multe altele, pe care nu ai d'unde sa le stii...Si nu's sigur ca-i singura...da unde dilema : sa fac pentru asta, sa fac pentru ailalta, sau sa nu fac decat umbra ?
â
Fă umbră, dar tu o să regreți.

modern talking 01.05.2010 15:54:26

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241605)
Pt cineva care "studiaza/preda fizica", ar trebui sa te faci mai bine inteles. E=mc patrat inseamna ca energia se transforma in materie si invers, nu? deci de ce vorbesti de varsta?

Da de unde, te crezi în romane SF sau ce? Și vorbesc de vârstă pentru că ea ne spune lungimea. Cum nimic(natural) nu poate întrece viteza luminii, ceea face ca cel mai îndepărtat punct de noi să fie 13.7 miliarde ani lumină. ADICĂ 1.29609239 Ś 10²³ km

Jane Says 01.05.2010 15:54:49

... cheri cheri lady :69:

eodor nastasa 01.05.2010 15:55:56

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241607)
Am vorbit la viitor, deși și în prezent e același talmeș-balmeș.

Mă bucur că crezi în IPU, "succesuri" în continuare.

â
Fă umbră, dar tu o să regreți.

Deci concluzia, ii una, fandezi la raspunsu cu zeu', te faci ca nu'ntelegi la faza cu rozu', si imi urezi da bine la faza cu umbra(numa ca daca's face(s'numai daca), as face ca si copacu'n in miez da vara(adicatelea sa se hodineasca s'racoareasca unia mai incalziti).
S'acuma hai ca tre' sa mai' asamblez s'un IDE, ca matu's cere dreptu'.

eodor nastasa 01.05.2010 16:02:19

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241608)
Da de unde, te crezi în romane SF sau ce? Și vorbesc de vârstă pentru că ea ne spune lungimea. Cum nimic(natural) nu poate întrece viteza luminii, ceea face ca cel mai îndepărtat punct de noi să fie 13.7 miliarde ani lumină. ADICĂ 1.29609239 Ś 10²³ km

acu' vre'o niste ani tocmai sa laudau' unia de la nu'stiu laborator di america ca au depasit-o in conditii da hiperspatiu(intr-un borcan da'lor creasera nu stiu ce conditii), asa ca din nou , 'Gentu' esti obsolete...:4::16:

modern talking 01.05.2010 16:02:47

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241610)
Deci concluzia, ii una, fandezi la raspunsu cu zeu', te faci ca nu'ntelegi la faza cu rozu', si imi urezi da bine la faza cu umbra(numa ca daca's face(s'numai daca), as face ca si copacu'n in miez da vara(adicatelea sa se hodineasca s'racoareasca unia mai incalziti).
S'acuma hai ca tre' sa mai' asamblez s'un IDE, ca matu's cere dreptu'.

N-are rost să răspund unuia care crede că un popă care habar n-are numărul sateliților planetei Mercur îi poate spune cum a fost creat Universul. Apropo șansa ca dumnezeu să existe e atât de mică încat nu merită să-mi bat capu.

modern talking 01.05.2010 16:03:57

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241613)
acu' vre'o niste ani tocmai sa laudau' unia de la nu'stiu laborator di america ca au depasit-o in conditii da hiperspatiu(intr-un borcan da'lor creasera nu stiu ce conditii), asa ca din nou , 'Gentu' esti obsolete...:4::16:

În spațiu lumina nu circulă prin hiperspațiu. Cugetare fericită!

Jane Says 01.05.2010 16:04:26

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241614)
N-are rost să răspund unuia care crede că un popă care habar n-are numărul sateliților planetei Mercur îi poate spune cum a fost creat Universul. Apropo șansa ca dumnezeu să existe e atât de mică încat nu merită să-mi bat capu.

Nu il intereseaza pe popa alea, pe el il intereseaza Cel Care a facut pe mercur si toti satelitii ever :) si pentru care 13.7 e o nimica toata.

eodor nastasa 01.05.2010 16:07:58

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241615)
În spațiu lumina nu circulă prin hiperspațiu. Cugetare fericită!

Pretine, da borcanu' lu' aia unde era ? Pretine, iti face mintea pluta-n paharu' da cola ? :4:

flying 01.05.2010 16:10:34

@modern talking :

=>spui ca inveti/predai fizica ...de cand faci tu asta ,ai descoperit ce i-ar fi putut face pe niste atomi sa treaca din starea de materie moarta in materie vie ,ai depistat ceva "ratiune" la ei ? de ce ar "vrea" niste atomi de elemente chimice sa" inventeze" materia vie infinit mai complexa ,ce nu stateau ei bine unde erau ? ce IQ crezi ca au atomii sa creeze o asemenea minunatie care este celula ?

Citat:

Apropo șansa ca dumnezeu să existe e atât de mică încat nu merită să-mi bat capu.

imi dai si mie formula cu care ai calculat "sansele" lui Dumnezeu sa existe?

Anytza 01.05.2010 16:18:55

Citat:

N-are rost să răspund unuia care crede că un popă care habar n-are numărul sateliților planetei Mercur îi poate spune cum a fost creat Universul.

Deci dupa nr satelitilor deduci tu cum a fost creat Universul?
Citat:

Apropo șansa ca Dumnezeu să existe e atât de mică

Dar sansa ca TOTUL sa apara LA INTAMPLARE din NIMIC e mult mai mare , nu? sa stii ca exista formule si pt asa ceva.
Citat:

încat nu merită să-mi bat capu.

Atunci te rog, nu ti-l mai bate, ca o sa te doara. De ce intri aici pe forum, si vorbesti asa superior? speri ca nimeni nu intelege, fiindca esti profesor, si astfel crezi ca ti se da dreptate? stai linistit, am facut si noi fizica si chimie si geografie, am facut si noi facultati, am studiat si am invatat si am si citit pt cultura noastra generala, asa ca nu te mai stresa.

Anytza 01.05.2010 16:23:02

Citat:

În prealabil postat de modern talking (Post 241599)

Si Nietzsche a fost filosof, nu cercetator sau om de stiinta.

modern talking 01.05.2010 16:26:36

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 241618)
@modern talking :

=>spui ca inveti/predai fizica ...de cand faci tu asta ,ai descoperit ce i-ar fi putut face pe niste atomi sa treaca din starea de materie moarta in materie vie ,ai depistat ceva "ratiune" la ei ? de ce ar "vrea" niste atomi de elemente chimice sa" inventeze" materia vie infinit mai complexa ,ce nu stateau ei bine unde erau ? ce IQ crezi ca au atomii sa creeze o asemenea minunatie care este celula ?

În natură nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.
În particula primordială exista tot universul de astăzi, adică era o densitate de aș umple 100 de pagini din acest topic numai cu numărul. La o așa densitate, atomi nu sau mai putut ține unul lângă altul și a explodat. Așa cum dacă umpli o sticlă cu apă de dă pe afară pui dopu, strângi bine și o pui peste noapte afară. Dacă temperatura va ajunge pe la 4*C ea va exploda (sticla). DILATARE ȘI CONTRACȚIE.

Citat:

imi dai si mie formula cu care ai calculat "sansele" lui Dumnezeu sa existe?
Numărul religilor/numărul zeilor/prostie.

modern talking 01.05.2010 16:27:40

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 241617)
Pretine, da borcanu' lu' aia unde era ? Pretine, iti face mintea pluta-n paharu' da cola ? :4:

Am spus clar în paranteză natural. Ce mai vrei, nu zboară borcane prin spațiu.

modern talking 01.05.2010 16:30:51

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 241620)
Deci dupa nr satelitilor deduci tu cum a fost creat Universul?

Numărul sateliților planetei mercur e 0. La fel ca și cunoștiințele popei.

Citat:

Dar sansa ca TOTUL sa apara LA INTAMPLARE din NIMIC e mult mai mare , nu? sa stii ca exista formule si pt asa ceva.
N-a apărut din nimic, un atom, fie el neglijabil nu este egal cu 0.

Citat:

Atunci te rog, nu ti-l mai bate, ca o sa te doara. De ce intri aici pe forum, si vorbesti asa superior? speri ca nimeni nu intelege, fiindca esti profesor, si astfel crezi ca ti se da dreptate? stai linistit, am facut si noi fizica si chimie si geografie, am facut si noi facultati, am studiat si am invatat si am si citit pt cultura noastra generala, asa ca nu te mai stresa.
Să înțeleg că România nu mai e stat laic?

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:39:18.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.