Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre Taina Sfintei Impartasanii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2739)

doctor_faustus 29.11.2010 11:19:06

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308519)
Ne tot învârtim asupra acestor vorbe ale lui Christos și le interpretăm după înțelegerea noastră limitată la timpul prezent. Aceste texte sunt poate cele mai controversate citate din Noul Testament. Pe tema aceasta s-a scindat la început Reforma în două tabere. Cei care susțin prezența reală sau corporală a lui Christos în semnele Cinei Domnului pun accentul pe existența verbului [εϊμί] (a fi) între subiect și obiect: “Trupul meu este hrană… sângele meu este băutură”. “Acesta este trupul”. Acești comentatori nu se gândesc la regula hermeneutică a interpretării textelor în unitatea corelațiilor și a analogiilor textuale.

Din declarațiile Mântuitorului vă pot da și alte exemple de texte "foarte explicite":
“Eu sunt Pâinea vieții.” Ioan 6,48.
“Eu sunt ușa oilor.” Ioan 10,7.
“Eu sunt ușa.” Ioan 10,9.
“Eu sunt calea.” Ioan 14,6.
“Eu sunt adevărata viță.” Ioan 15,1.
“Stânca era Hristos.” 1 Cor. 10,4 (“Eimi” la trecut).
La ce concluzii am ajunge dacă în aceste propoziții simple și "explicite", în care între subiect și obiect se află ca predicat verbul “eimi” (a fi), iar noi am pune semnul egalității între subiect și obiect? Dacă în aceeași construcție de frază Hristos este ușa, calea, viața și stânca figurată, de ce ar fi străină de adevăr că pâinea este trupul Lui figurat și vinul este sângele Lui figurat?

Reformatorul elvețian Ulrich Zwingli (1494-1531) în exegeza sa asupra textului latinesc “hoc est corpus meum” înțelegea că “est” este egal cu “significat” (reprezintă, înseamnă), cum de altfel interpretau valdenzii, Wicliffe și Honius.
Vreau să vă atrag atenția asupra faptului că sensul cuvintelor lui Hristos trebuie căutat în semnificația în gândirea iudaică a “sângelui” care era oprit consumului deoarece reprezenta viața (Fac. 9,4). Auditorii lui Isus Christos aveau să înțeleagă că a mânca trupul și a bea sângele Lui înseamnă a-și însuși, prin credință, viața Mântuitorului.

A mânca trupul și a bea sângele lui Hristos înseamnă a-L primi ca Mântuitor personal, crezând că El ne iartă păcatele și că suntem făcuți desăvârșiți într-Însul. Admirând iubirea Lui, stăruind asupra ei, sorbind-o, devenim părtași ai naturii Sale. Ceea ce hrana e pentru corp, trebuie să fie Hristos pentru suflet. Hrana nu este de folos decât atunci când o mâncăm, când devine o parte din ființa noastră. La fel și Hristos, n-are nici o valoare pentru noi când nu-L recunoaștem ca Mântuitor al nostru personal. O cunoaștere a Lui din teorie nu ne va face nici un bine. Trebuie să ne hrănim cu El, să-L primim în inimă, astfel viața Lui să devină viața noastră. Iubirea Lui, harul Lui trebuie să fie asimilate.

La toate aceste "obiecții" s-a răspuns și am răspuns deja de nenumărate ori: Sfinții Părinți călăuziți de Duhul Sfânt au adus adevărata interpretare cuvintelor Mântuitorului pentru că erau călăuziți, îndrumați de Duhul Sfânt. Sectanții sunt călăuziți de alte duhuri, lipsite de sfințenie însă foarte dibaci la limbistică. Din nefericire Scriptura se interpretează prin Duhul Sfânt, nu doar prin analize limbistice. Analizele lingvistice lipsite de Duhul Sfânt nu fac decât să țină interpretarea, după cum se și vede în cazul sectarilor lipsiți de lumină, doar la un nivel literal, nefiindu-le acestor analiști deschise sensurile cele mai profunde, duhovnicești ale Scripturii. Așa se întâmplă când oamenii de întuneric vor să facă lumină, când ei înșiși nu sunt lumină !!!http://yoursmiles.org/tsmile/no/t2619.gif

doctor_faustus 29.11.2010 11:24:25

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 308520)
Domnule, dv plecați de la prezumția lipsei de claritate și ambiguității. Eu nu pot să cred că Isus a spus lucruri care se pot interpreta în dodii, ci mai degrabă cred că unii dintre oameni, sub sugestie diabolică, interpretează spusele Lui astfel încât să se rupă de ceea ce le-ar putea aduce mai mult folos.

Aici, cu "sugestia diabolică", ați atins un punct semnificativ pentru elucidarea problemei. Însă nu cred că se poate pune totul pe seama ispitelor satanice. În ceea ce îi privește pe unii, ar fi pur și simplu prea frumos pentru ei să încercăm să îi absolvim, punând pe seama diavolului, de carențele extrem de grave de caracter !!

tricesimusquintus 29.11.2010 11:33:14

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 308529)
Domnul Iisus Hristos spune foarte clar ca trupul Sau este mancare (fizica) adevarata

Cât se poate de fals!! Hristos nu spune nicăieri așa ceva. Este hrană spirituală, nu fizică. Dacă ar fi fizică, ar da faliment toate fabricile de pâine.

tricesimusquintus 29.11.2010 11:35:51

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 308535)
Avind in vedere ca nu mi-ati dat nici un exemplu de persoane care sa fi facut astfel de lucruri, inteleg ca aceste roade supranaturale nu exista in biserca voastra

Nici eu nu mi-am propus să fac aici un pomelnic al minunilor făcute de Dumnezeu în confesiunea mea, în biserica mea locală, în familia mea și în viața mea personală. Aceste minuni există, dar ele nu vor constitui niciodată o dovadă pentru tine, deoarece intri în categoria celor despre care Isus spunea:

"... Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți." (Luca 16,31)

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 308535)
si deci nu trebuie sa-L caut pe Isus dupa calea propusa de voi.

Nici nu ți-am cerut să-L cauți în biserica mea, caută-l acolo unde se află, căci El Însuși este Calea.

doctor_faustus 29.11.2010 11:44:46

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308557)
Cât se poate de fals!! Hristos nu spune nicăieri așa ceva. Este hrană spirituală, nu fizică. Dacă ar fi fizică, ar da faliment toate fabricile de pâine.

Domnule am explicat de 1001 de ori cu texte de la Sfinții Părinți că este vorba despre o hrană duhovnicească oferită sub chip fizic pentru că are loc transmutarea, transformarea pâinii și a vinului în trupul și sângele lui Hristos Dumnezeu. Sfânta Euharistie este întrucâtva asemănătoare întrupării sau înomenirii Fiului lui Dumnezeu, prin urmare așa cum Hristos avea atât natură dumnezeiască cât și omenească, așa și Euharistia are atât o natură fizică cât și una spirituală, dumnezeiască, doar că ele sunt unite datorită prezenței lui Hristos care este neîmpărțit. Însă bineînțeles că scopul fundamental al Euharistiei este unul spiritual, doar că această împărtășire spirituală de Hristos se face în chip fizic prin trupul și sângele Său euharistic.

doctor_faustus 29.11.2010 11:55:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308528)
Eu nu plec de la o asemenea presupunere. Hristos a vorbit în parabole și pentru orice om cu mintea întreagă, vorbirea devenea figurativă, niciun apostol nînțelegând că Isus este pâine, țarc, ușă, cărare, ori viță la modul propriu. Ideea că Isus le oferă în potir sânge i-ar fi făcut s-o zbughească pe ușă și niciodată să nu se mai întoarcă. Evreii erau foarte scrupuloși în a se feri de sânge, ei spălau bine carnea și aveau metode bine puse la punct în a curăța carnea de orice picătură de sânge. Nu mai vorbim de sânge de om, ori chiar de Dumnezeu! Dar nu numai evreii, ci și primii creștini dintre neamuri păstrau regula aceasta (cf. hotărârii consiliului de la Ierusalim).

După cum am mai spus, panaramele neoprotestante nu fac decât să reitereze în ziua de azi poziția celor care au interpretat greșit cuvintele Mântuitorului. Pentru asta se poate citi:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...04&postcount=6

Exact aceeași înțelegere lipsită de Duhul Sfânt o au și neoprotestanții ca și evreii care nu i-au mai crezut lui Hristos și de aceea s-au și îndepărtat de El, așa cum au făcut acei ucenici necredincioși, construindu-și un cult privat al lor în care ei să aibă hristosul lor așa cum interpretează ei scriptura, nu pe Hristos așa cum S-a prezentat El pe Sine Însuși.

Dealtfel aș vrea să îl întreb pe adventist ce înțelege el prin sânge de Dumnezeu ??

tricesimusquintus 29.11.2010 11:58:41

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308560)
Domnule am explicat de 1001 de ori cu texte de la Sfinții Părinți că este vorba despre o hrană duhovnicească oferită sub chip fizic pentru că are loc transmutarea, transformarea pâinii și a vinului în trupul și sângele lui Hristos Dumnezeu.

Domnule eu zic să nu vă mai obosiți, căci începeți a debita prostii precum cea subliniată, și după ce nu vă va mai răspunde nimeni o să sfârșiți și prin a nu nu vă mai citi nimeni. O să-i oripilați și pe ortodocși cu ideile astea gen transmutare, transformare, încarnare.

doctor_faustus 29.11.2010 12:02:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308565)
Domnule eu zic să nu vă mai obosiți, căci începeți a debita prostii precum cea subliniată, și după ce nu vă va mai răspunde nimeni o să sfârșiți și prin a nu nu vă mai citi nimeni. O să-i oripilați și pe ortodocși cu ideile astea gen transmutare, transformare, încarnare.

Aș vrea să te întreb dacă dumneata și secta dumitale credeți că Fiul lui Dumneze S-a înomenit și ce înțelegeți voi prin acest lucru ?? A fost domnule Hristos înomenit, a fost sau nu în trup și suflet omenesc ??

tricesimusquintus 29.11.2010 12:02:41

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308564)
Dealtfel aș vrea să îl întreb pe adventist ce înțelege el prin sânge de Dumnezeu ??

Expresia aceasta prostească (m-am contaminat și eu deja) am folosit-o special pentru dumneata, în urma postărilor tale aberante (alea cu cu antropo-fagia).

doctor_faustus 29.11.2010 12:07:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308568)
Expresia aceasta prostească (m-am contaminat și eu deja) am folosit-o special pentru dumneata, în urma postărilor tale aberante (alea cu cu antropo-fagia).

Expresia nu este prostească absolut deloc, pentru că Fiul lui Dumnezeu Și-a făcut trupul și sângele Lui ale Lui. Prostească este doar pentru voi care Îl concepeți pe Hristos ca pe o fantomă !!

anita 29.11.2010 12:07:53

A fost vorba ca nu veti posta decat la sectiunea culte ,secte ,ale religii.
Cat timp nu credeti in cele 7 Taine ale ortodoxiei nu vad de ce ati discuta despre ele.
Chiar ieri la predica parintele ne indemna sa citim sfintele Evanghelii si ce nu intelegem sa intrebam duhovnicul ,nu sa cadem in ratacire ca sectantii care fiecare interpreteaza dupa capul lui.
Dar a recunoaste ca nu intelegi ceva inseamna a te smeri ,macar un pic .
Doamne ajuta !

tricesimusquintus 29.11.2010 12:08:26

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308567)
Aș vrea să te întreb dacă dumneata și secta dumitale credeți că Fiul lui Dumneze S-a înomenit și ce înțelegeți voi prin acest lucru ?? A fost domnule Hristos înomenit, a fost sau nu în trup și suflet omenesc ??

1. Eu nu fac parte dintr-o sectă
2. Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).
3. E suficient să spui că a fost Om. Omul este o ființă completă (trup, suflet, spirit și ce atribute mai vrei să-i adaugi) sau nu este. Pământul din cimitir nu este om, cum la fel suflarea de viață ce o dă Dumnezeu nu este om.

tricesimusquintus 29.11.2010 12:10:42

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308569)
Prostească este doar pentru voi care Îl concepeți pe Hristos ca pe o fantomă !!

Asta a fost faza cea mai comică pe care un ortodox (mai ești ortodox doctore?) ar putea-o arunca unui adventist!:24:

anita 29.11.2010 12:10:51

Ce am scris anterior a fost pentru Tricesimusquintus.
Ce vorbiti d-voastra aici despre sf.Impartasanie nu are nici o valoare.
Aventistii sunt chiar sectanti ,ei s-au despartit de protestanti .

doctor_faustus 29.11.2010 12:12:02

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308571)
1. Eu nu fac parte dintr-o sectă
2. Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).
3. E suficient să spui că a fost Om. Omul este o ființă completă (trup, suflet, spirit și ce atribute mai vrei să-i adaugi) sau nu este. Pământul din cimitir nu este om, cum la fel suflarea de viață ce o dă Dumnezeu nu este om.

Domnule, dumneata și secta/cultul matale, Îl considerați pe Hristos o fantomă ? Da sau nu ?

tricesimusquintus 29.11.2010 12:12:05

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 308570)
A fost vorba ca nu veti posta decat la sectiunea culte ,secte ,ale religii.

Cred că ați greșit adresa, sunați câteva etaje mai sus:4:

tricesimusquintus 29.11.2010 12:13:11

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 308573)
Ce am scris anterior a fost pentru Tricesimusquintus.
[...]
Aventistii sunt chiar sectanti ,ei s-au despartit de protestanti .

În cazul meu, eu m-am despărțit de ortodocși, nu de protestanți.

tricesimusquintus 29.11.2010 12:15:18

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308574)
Domnule, dumneata și secta/cultul matale, Îl considerați pe Hristos o fantomă ? Da sau nu ?

Hotărât NU! Fantoma este o năzărire, așa cam ca "sufletul" în accepțiunea ortodocșilor ce ar putea să trăiască independent de corp.

anita 29.11.2010 12:17:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308575)
Cred că ați greșit adresa, sunați câteva etaje mai sus:4:

Asa este ,am vazut dupa aceea ca Strajeru a initiat topicul la sectiunea Secte si culte.
D-voastra v-ati despartit de ortodocsi si ati mers la o secta care s-a departit de protestanti care sunt o culta religioasa.
Deci nu faceti parte din cultul protestant.
Este alegerea d-voastra.
Dumnezeu ne-a lasat liberi.

doctor_faustus 29.11.2010 12:18:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308571)
Hristos nu s-a in-omenit, căci El nu s-a [re]încarnat într-o ființă omenească. El S-a întrupat devenind Om (bineînțeles nepărăsind Dumnezeirea Sa).

Domne, dumneata cred că nu pricepi ce tocmai ai spus. Cum poți să spui că Fiul lui Dumnezeu a devenit om ?? Ce înțelegi dumneata prin faptul că a devenit om ?? Era domnule sau nu o fantomă ??

tricesimusquintus 29.11.2010 12:21:37

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308581)
Domne, dumneata cred că nu pricepi ce tocmai ai spus. Cum poți să spui că Fiul lui Dumnezeu a devenit om ?? Ce înțelegi dumneata prin faptul că a devenit om ?? Era domnule sau nu o fantomă ??

Domnule, acest tip de dialog nu e potrivit pentru un forum. Îți recomand mainchat-ul unui hub. La alegere: ortodox ori adventist. O amiază plăcută!

doctor_faustus 29.11.2010 12:23:40

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul (Post 308546)
Dragul meu frate, hai sa o luam la rand.

1. Spui ca tu ai in biserica ta sfinti care au facut minuni.
a. Eu cred aceasta pentru ca Il cunosc pe Dumnezeu. Stiu ca El a facut minuni prin oamenii lui dea lungul secolelor si mai face si astazi. Cred ca Dumnezeu a facut minuni si face si astazi in Biserica Catolica.
b. Tu nu ai cum sa demonstrezi minunile respective. Minunile exista pentru cei care cred. NU exista nici o minune pe care cineva, care nu vrea sa o creada, sa nu o poata contesta.
2. Tipi la mine ca: „Voi nu aveti NICI UN EXEMPLU DE ACEST GEN”. O persoana protestanta, care sa duca o viata plina de evlavie...nu exista in bisericile voastre.”
Exista milioane de protestanti evlaviosi prin care Dumnezeu a facut si face minuni. Asta se intampla, desigur, si in BO si in BC. Se intampla in viata mea, fiule. Dumnezeu a facut miracole in viata mea, a familiei mele si a familiilor parintilor mei. Nu vorbesc despre convertiri, macar ca acestea sunt cele mai mari minuni. Vorbesc despre vindecari miraculoase savarsite in viata mea si sub mainile mele. Dumnezeu ne-a vindecat pe noi, a vindecat copiii nostri la rugaciunile noastre, a vindecat pe frati si surori in bisericile noastre, a vindecat oameni din alte religii care au venit la noi pentru rugaciune. Intelegi ceva? Cazuri mai putin grave si cazuri incurabile. De astm bronsic sau de cancer. Oameni care aveau usoare dureri de genunchi sau oameni care abia umblau in carje. Ne-am pus mainile peste ei, ne-am rugat si Dumnezeu i-a vindecat. Pentru ca Dumnezeu e Viu si inca face minuni, Slava Lui!
3. Tu ceri exemple de minuni.
a. Tu nu ai dat nici un exemplu de minune in BC. Doar ai afirmat ca exista. Si daca tu nu ai dat exemple de ce imi ceri mie sa dau? De altfel, eu nici nu iti cer exemple. Ce sa facem aici pe forum? Sa ne batem in minuni? Asa crezi tu ca se comporta niste crestini: „ - Hai sa vedem care biserica e mai tare in minuni...”?

b. Eu, la fel ca si tine nu pot demonstra minunile. Nimeni nu poate. Dar miracolele de care vorbesti tu exista, exista marturii, exista inregistrari video, e plin internetul de ele. Scrie doar atat pe youtube: „miraculous healing”. Vei gasi mii de inregistrari. Cine insa le poate demonstra? Si mai ales, cum?
In concluzie: nu-ti mai bate capul cu credinta protestantilor! Vezi de credinta si de mantuirea ta. Poti fi mantuit in BC. De ce simti atat de acut nevoia de a arunca cu noroi in protestanti?
Fie ca tu crezi sau nu, exista protestanti evlaviosi in viata carora Dumnezeu a facut si face minuni. Daca vei trai aproape de Dumnezeu si vei implini Voia Lui vei fi extrem de surprins sa te intalnesti cu multi protestanti in cer. Zambind, un pic rusinat, va trebui sa le ceri scuze pentru aberatiile pe care le-ai spus despre ei pe un anumit forum.

Bă băiatule nu te mai chinui să inventezi minciuni, măi fiule !! Lasă-ne pe noi cu "vindecările" și "exorcizările" neoprotestante (pentru că voi nu sunteți protestanți ci neoprotestanți) !! Nu am văzut pe nici un NP să scoată demoni în numele lui Hristos; nu am văzut un np să bea ceva de moarte și să nu fie vătămat, nu am văzut vreun np să vorbească în limbi noi, ci am văzut bolboroseli pe internet; nu am văzut np să ia în mână șerpi; nu am văzut "vindecări" la np. Probabil că dumneata ai văzut toate aceste lucruri doar pentru că ai vrut să le vezi, pentru că ai fost sugestionat să le vezi, ori pentru că ai fost condiționat psihic să le vezi însă până acuma nu am văzut nici o minune la np; ba dimpotrivă am văzut că unii np sunt oameni la locul lor, neavând nici o veleitate supranaturală, iar alții sunt niște păcătoși, ipocriți, prefăcuți, etc.

doctor_faustus 29.11.2010 12:27:14

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308582)
Domnule, acest tip de dialog nu e potrivit pentru un forum. Îți recomand mainchat-ul unui hub. La alegere: ortodox ori adventist. O amiază plăcută!

Domnule ți-am pus o întrebare foarte simplă: ce înțelegi dumneata și cultul matale prin faptul că Fiul lui Dumnezeu a devenit om, pentru că se pot înțelege foarte multe despre cuvântul devenire ? De exemplu pentru mine, devenire înseamnă transformare, evoluție. Hristos a evoluat pentru a fi și om, s-a transformat într-un om ??

tricesimusquintus 29.11.2010 12:32:59

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308584)
Domnule ți-am pus o întrebare foarte simplă: ce înțelegi dumneata și cultul matale prin faptul că Fiul lui Dumnezeu a devenit om, pentru că se pot înțelege foarte multe despre cuvântul devenire ? De exemplu pentru mine, devenire înseamnă transformare, evoluție. Hristos a evoluat pentru a fi și om, s-a transformat într-un om ??

Pentru ultima oară: A luat natura omenească. Pentru amănunte, vezi:
http://adventist.ro/index/convingeri...#axzz16fMyEjqg

doctor_faustus 29.11.2010 12:35:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308586)
Pentru ultima oară: A luat natura omenească. Pentru amănunte, vezi:
http://adventist.ro/index/convingeri...#axzz16fMyEjqg

Domnule, acum văd că începi să schimbi vorbele. Mai devreme spuneai că a devenit om, acuma spui că a luat natură umană. Până la urmă care este adevărul ? Și cum locuia Dumnezeu într-o natură umană ? Nu cumva este simbolică această luare sau devenire a naturii umane ??

tricesimusquintus 29.11.2010 12:41:52

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308587)
Domnule, acum văd că începi să schimbi vorbele. Mai devreme spuneai că a devenit om, acuma spui că a luat natură umană. Până la urmă care este adevărul ? Și cum locuia Dumnezeu într-o natură umană ? Nu cumva este simbolică această luare sau devenire a naturii umane ??

Citește linkul, îți va răspunde la toate întrebările privitoare la natura Domnului Hristos. Dacă apoi mai ai nelămuriri, îți stau la dispoziție. Dacă totuși dorești un dialog nearticulat și monosilabic, îți stau la dispoziție pe dc+.

nutucutu 29.11.2010 12:44:05

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308578)
Hotărât NU! Fantoma este o năzărire, așa cam ca "sufletul" în accepțiunea ortodocșilor ce ar putea să trăiască independent de corp.

Ce-o fi vrut Isus sa spuna atunci, pe cruce: "In miinile Tale, Doamne, imi incredintez sufletul meu"?

tricesimusquintus 29.11.2010 12:50:18

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 308589)
Ce-o fi vrut Isus sa spuna atunci, pe cruce: "In miinile Tale, Doamne, imi incredintez sufletul meu"?

Încearcă pe viitor să citezi corect și să dai și trimiterea:

"Și Iisus, strigând cu glas tare, a zis: Părinte, în mâinile Tale încredințez duhul Meu. Și acestea zicând, Și-a dat duhul" (Luca 23,46)

"În mâinile Tale îmi voi da duhul meu; izbăvitu-m-ai, Doamne, Dumnezeul adevărului." (Psalm 30,5)

P.S. Ambele texte sunt din Biblia Ortodoxă

doctor_faustus 29.11.2010 12:51:18

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308588)
Citește linkul, îți va răspunde la toate întrebările privitoare la natura Domnului Hristos. Dacă apoi mai ai nelămuriri, îți stau la dispoziție. Dacă totuși dorești un dialog nearticulat și monosilabic, îți stau la dispoziție pe dc+.

Domne, textul spune că este o taină întruparea Fiului lui Dumnezeu. Și totuși asta nu este o explicație, pentru că Dumnezeu este necreat iar natura umană este creată. Prin urmare de ce pretinzi că întruparea Fiului lui Dumnezeu este o taină, dar Euharistia nu ar fi și ea o Taină ??

Penticostalul 29.11.2010 12:56:04

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308583)
Nu am văzut...
nu am văzut...
nu am văzut...
nu am văzut...
nu am văzut...

Asta imi place mie la tine, doctore. Că ești sincer.
Eu te cred, nu ai vazut, acum spui adevarul.

Dar daca n-ai vazut, nu mai comenta in necunostinta de cauza si nu ne mai plictisi cu faustilienisme http://yoursmiles.org/csmile/stop/c0703.gif !

doctor_faustus 29.11.2010 13:05:59

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul (Post 308594)
Asta imi place mie la tine, doctore. Că ești sincer.
Eu te cred, nu ai vazut, acum spui adevarul.

Dar daca n-ai vazut, nu mai comenta in necunostinta de cauza si nu ne mai plictisi cu faustilienisme http://yoursmiles.org/csmile/stop/c0703.gif !

Măi fiule eu ți-am spus că nu am văzut pentru că nu am văzut. Toți np pe care îi cunosc, și chiar este și o casă de adunare baptistă la mine în cartier și până acum nu am auzit de absolut nici o minune. Singurele minuni de care am auzit este minunea finanțării lor abundente mai ales prin anii '90. Nu am văzut până acuma nici o minune ca dovadă a credinței lor; tot ce am văzut până acuma este că se adună cu chitările și tobele la casa de adunare și țin cântări. Asta este tot. În rest, absolut nici o minune despre care se vorbește la Marcu 16:17-18. Prin urmare, acolo spune semne prin care pot fi recunoscuți cei credincioși. Însă până acuma nu am văzut la ei nici o minune, deci prin urmare credința lor este de fațadă, este o credință falsă, pentru bani. Singura lor aptitudine supranaturală este aptitudinea naturală de a cânta la chitară și la tobă, în rest minuni ZERO !! Prin urmare credință ZERO !!

doctor_faustus 29.11.2010 13:14:55

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308588)

Și bineînțeles că tot așa cum voi credeți că întruparea Fiului lui Dumnezeu este o Taină. și noi tot așa credem că Sfânta Euharistie este o Taină. Așa ne-a învățat Hristos să credem, că Euharistia este trupul și sângele Său. Cei care nu cred așa nu sunt ai lui Hristos, ci dimpotrivă mulți dintre ucenicii Săi au dat înapoi și nu mai umblau cu El. (Ioan 6:66) Prin urmare voi nu sunteți ucenicii lui Hristos, ci sunteți ucenicii lui Ellen White adică sunteți ucenicii unei femei și nu ai unui Dumnezeu.

Penticostalul 29.11.2010 13:22:30

Te cred doctore.

Dar nu stii tu daca in biserica baptista de la tine din cartier a avut loc sau nu o minune.
Cauta ca atunci cand analizezi o biserica sa o faci intr-un mod empatic. Nu face consideratii asupra altor biserici asa cum nu ti-ar place sa se vorbeasca despre biserica ta.

Si eu sunt inconjurat de biserici ortodoxe in Constanta. Tot ce aud din ele sunt dangate de clopot. As putea trage concluzia ca acolo nu a avut loc nici o minune?
Eu am si intrat si am participat la slujba in cateva dintre ele. Mi-a placut dar nu am vazut nici o minune. Pot trage vreo concluzie?

Si inca ceva: sa nu supraestimam importanta minunilor. Chestia asta cu minuni ZERO !! Prin urmare credință ZERO !! e exagerata. Eu cred ca cineva poate sa aibe credinta chiar si fara sa vada minuni.

doctor_faustus 29.11.2010 13:31:46

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul (Post 308598)
Te cred doctore.

Dar nu stii tu daca in biserica baptista de la tine din cartier a avut loc sau nu o minune.
Cauta ca atunci cand analizezi o biserica sa o faci intr-un mod empatic. Nu face consideratii asupra altor biserici asa cum nu ti-ar place sa se vorbeasca despre biserica ta.

Si eu sunt inconjurat de biserici ortodoxe in Constanta. Tot ce aud din ele sunt dangate de clopot. As putea trage concluzia ca acolo nu a avut loc nici o minune?
Eu am si intrat si am participat la slujba in cateva dintre ele. Mi-a placut dar nu am vazut nici o minune. Pot trage vreo concluzie?

Si inca ceva: sa nu supraestimam importanta minunilor. Chestia asta cu minuni ZERO !! Prin urmare credință ZERO !! e exagerata. Eu cred ca cineva poate sa aibe credinta chiar si fara sa vada minuni.

Măi fiule, cred că totuși te înșeli, măi fiule. Ți-am spus care a fost singura minune pe care am văzut-o la ei de 20 de ani încoace: minunea finanțării lor abundente mai ales în anii '90. De atunci nu am văzut nici o minune și nu am auzit de absolut nici o minune. Iar felul în care dumneata interpretezi scriptura este tocmai o contradicție a scripturii, care spune că acele semne îi vor însoți pe cei credincioși. Prin urmare credința np pe care îi cunosc, și știu și penticostali nu doar baptiști este egală cu ZERO; nu doar că nu am văzut minuni la ei, însă nu am văzut nici măcar un singur np care să facă vreo minune ca cele de la Mc 16:17-18. Absolut nici un np nu face și nu a făcut niciodată o astfel de minune, prin urmare credința lor nu doar individuală, dar a ansamblului este egală cu ZERO. Ei doar fac un circ cu chitări și tobe și cu orchestră, așa ca să dea bine la fraieri, dar nu am văzut nici o minune. Pur și simplu credința lor este pentru bani, pentru excursii, pentru avantaje materiale, pentru surescitări emoționale; este o credință falsă, egală cu ZERO.

tricesimusquintus 29.11.2010 14:03:16

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308596)
Și bineînțeles că tot așa cum voi credeți că întruparea Fiului lui Dumnezeu este o Taină. și noi tot așa credem că Sfânta Euharistie este o Taină.

Singura diferență fiind că noi credem pe baza Scripturii, iar voi pe baza poveștilor. 40 de pagini de polologhie, dar n-ați produs nici măcar o dovadă scripturistică că este o Taină.

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308596)
Prin urmare voi nu sunteți ucenicii lui Hristos, ci sunteți ucenicii lui Ellen White adică sunteți ucenicii unei femei și nu ai unui Dumnezeu.

Doctore, de ce mă ispitești să spun lucruri nepotrivite cu privire la "ucenicii unei femei"?

doctor_faustus 29.11.2010 14:17:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308609)
Singura diferență fiind că noi credem pe baza Scripturii, iar voi pe baza poveștilor. 40 de pagini de polologhie, dar n-ați produs nici măcar o dovadă scripturistică că este o Taină.

Măi adventistule, credința în realitatea Euharistiei este atât scripturistică cât și patristică. Dumneata de fapt nu faci decât să treci peste absolut toate argumentele pentru că îți arată că ești înșelat de satana, iar tu nu vrei să te lepezi de satana pentru că cine știe câte bunătăți ți-a adus satana în viață, cu condiția ca să tăgăduiești adevărurile Bisericii lui Hristos.

Încă o dată așa cum dumneata, ca și mine crezi că întruparea Fiului lui Dumnezeu este o taină, tot așa pe baza scripturii Biserica lui Hristos, nu a elenei white, crede că Euharistia este cu adevărat trupul și sângele lui Hristos, pentru că așa a spus Hristos, scriptura, sfinții apostoli și sfinții părinți. Cum are loc acea Euharistie este tot o taină.

Așa cum dumneata nu poți explica cum necreatul Dumnezeu, nemuritor, infinit, spirit, ba chiar creator al lumii S-a întrupat într-o fire muritoare, creată, limitată, finită, cea umană, tot așa nu se poate explica foarte ușor Sfânta Euharistie. Sectanții nu fac decât să tăgăduiască cuvintele Mântuitorului așa cum au făcut ucenicii necredincioși, tăgăduind că Dumnezeul care a avut atâta putere și voință să se facă om, a avut puterea și voința ca să facă pâinea și vinul trupul și sângele Său. Pur și simplu voi tăgăduiți atotputernicia lui Dumnezeu, închipuindu-vă ca ucenici ai unei femei că Dumnezeu are puterea limitată la capacitatea voastră de înțelegere. Pur și simplu vă bateți joc de Dumnezeu, sunteți niște blasfemiatori eretici înșelați de Satana.

Florin-Ionut 29.11.2010 14:40:27

Citat:

În prealabil postat de doctor_faustus (Post 308612)
Măi adventistule, credința în realitatea Euharistiei este atât scripturistică cât și patristică. Dumneata de fapt nu faci decât să treci peste absolut toate argumentele[...]

Doctore,

Lasa-i in pace, ca-ti aduni pacate altfel. Daca nu vor sa creada, e treaba lor.

Am intrat si eu odata pe un forum anti-crestin si mi-a parut rau dupa aia, pentru ca oamenii au postat niste blasfemii mai mari decat pot multi sa-si imagineze. Lasa-i, Domnul o sa ne cerceteze si o sa ne lumineze pe toti, nu-ti face tu griji in privinta asta.

nutucutu 29.11.2010 16:57:15

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 308609)

Doctore, de ce mă ispitești să spun lucruri nepotrivite cu privire la "ucenicii unei femei"?

40 pagini de polologhie???? Asa tratezi dumneata acest subiect????
Noi spunem: Isus a spus : "Acesta ESTE Trupul meu"
Voi spuneti ca de fapt a vrut sa spuna altceva si ne argumentati cu pagini de polologhie

Noi spunem: Sf apostol Pavel a spus: "Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea" 1 Cor11.24, iar prin asta Sf apostol Pavel confirma ceea ce a spus Isus,
Voi spuneti ca de fapt a vrut sa spuna altceva, si ne aduceti pagini de polologhie

Noi spunem:sf apostol Pavel spune si confirma inca o data ceea ce a spus Isus: "Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, împărtășirea cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, împărtășirea cu trupul lui Hristos? " , iar prin asta mai confirma o data ceea ce a spus Isus
Voi spuneti: Pavel (pentru ca evident, el nu e sfint) a vrut sa spuna altceva si ne aduceti alte pagini de polologhie

Noi spunem: Isus a spus: "17.Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
18. Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși. " Marcu 16.17,18
Voi spuneti: E greu de contorizat roadele, etc, etc etc, alte pagini de polologhie

Oare cine umbla cu invirteli si cu polologhie? Oare nu Isus a spus (iarasi, citez din memorie): cuvintele voastre sa fie da sau nu. Restul vine de la diavol. Daca El spune clar ESTE, iar Sf Pavel spune acelasi lucru, iar voi altceva-acest altceva vine de la diavol pentru ca asa a spus Isus

Concluzie: Cuvintele lui Isus: le rastalmaciti
Cuvintele Sf apostol Pavel: le rastalmaciti
Cei care l-au urmat pe Isus: ii dispretuiti si judecati fara sa le cercetati viata sau faptele

Prefer sa-L cred pe Isus si nu pe voi.

nutucutu 29.11.2010 17:05:12

Post Scriptum: Isus a spus: "celor ce vor CREDE"; deci Isus ne spune sa credem, daca nu pentru ceea ce a zis el (pentru ca cuvintele Luyi sint grele) macar pentru minunile pe care le fac sfintii Lui in Numele Lui. Nu ne cere nici sa invatam greaca, nici sa invatam ebraica, nici sa studiem lingvistica. Ne cere sa credem. Voi cereti sa verificam daca nu cumva e pusa virgula intre subiect si predicat si sigur ar putea ca un lucru clar sa aiba alt sens.
Deci noi credem ceea ce a spus Isus, iar daca avem vreo indoiala, avem nenumarate exemple de sfinti care sa ne confirme ca aceasta credinta nu e gresita.

Laudat sa fie Isus Cristos, in vecii vecilor. Amin.

doctor_faustus 29.11.2010 17:14:01

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 308654)
Post Scriptum: Isus a spus: "celor ce vor CREDE"; deci Isus ne spune sa credem, daca nu pentru ceea ce a zis el (pentru ca cuvintele Luyi sint grele) macar pentru minunile pe care le fac sfintii Lui in Numele Lui. Nu ne cere nici sa invatam greaca, nici sa invatam ebraica, nici sa studiem lingvistica. Ne cere sa credem. Voi cereti sa verificam daca nu cumva e pusa virgula intre subiect si predicat si sigur ar putea ca un lucru clar sa aiba alt sens.
Deci noi credem ceea ce a spus Isus, iar daca avem vreo indoiala, avem nenumarate exemple de sfinti care sa ne confirme ca aceasta credinta nu e gresita.

Laudat sa fie Isus Cristos, in vecii vecilor. Amin.

Domnule, aș vrea să observi că multe din paginile de pe acest subiect sunt formate din citate din Sfinții Părinți, asta ca să se vadă cum tratează Ortodoxia problema și că interpretările nu sunt exclusiv ale noastre. Tăgăduirea nu este doar a Scripturii, ci și a operei de interpretare prin Duhul Sfânt pe care au făcut-o Sfinții Părinți.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:37:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.