Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Yeshua (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9121)

AlinB 13.04.2010 13:31:23

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234272)
Dar cu delicatete.
De altfel nu te teme. Talmudul acela a fost terminat pe la anul 400 e.n. si ma cam mir ca ne ph... capul cu prostii.

Simpatic uneori :21:
Sigur nu trebuie sa ne temem? Nu exprima cumva un trend actual?

Intreb si eu asa..pentru ca evreii pe care am avut ocazia sa-i cunosc (si n-a fost chiar putini) sunt foarte cordiali la prima vedere.

AlinB 13.04.2010 13:32:46

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234203)
Dupa Holocaust multi evrei s-au departat de religie.
Exista un paralelism intre jerfirea Lui Yeshua si jertfirea evreilor in Holocaust si pina in acest moment nu m-am gindit la aceasta chestiune in felul in care o fac acum. Poate ca astfel Dumnezeu a vrut sa ne convinga sa ne facem in sfirsit tara si sa nu ne mai plimbam hai-hui prin tara altuia.

Bun, am inteles cum ati interpretat treaba cu "Holocaustul".
Dar treaba cu distrugerea templului cum o interpretati?

Adica tot eroismul ala in numele Creatorului..si Dumnezeu a inteles gresit gestul?

ben_gal 13.04.2010 14:53:16

Yeshua a stiut ca va invia [?!]

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 234407)
Bun, am inteles cum ati interpretat treaba cu "Holocaustul".
Dar treaba cu distrugerea templului cum o interpretati?

Adica tot eroismul ala in numele Creatorului..si Dumnezeu a inteles gresit gestul?

Ai ridicat o chestiune interesanta.
Hai sa intreb ceva:
Oare mereu cind procedam asa cum trebuie putem spera ca Dumnezeu va fi in spatele nostru? Spus mai simplu:
Daca sar in rau sa salvez pe cineva de la inec, insa nu stiu sa inot - oare din nori va iesi un brat salvator?
Evreii s-au rasculat impotriva Romei caci nu li se permitea religia.
Asa a fost cu Macabeii si cu Bar Kohba. Toti astia au pierit.
Daca as stii ca voi fi salvat ce eroism mai e acolo? Ce drept de recompensa divina am mai avea?

Si apropo: citesc ca Yeshua a stiut ca va invia.

ben_gal 13.04.2010 15:08:55

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 234365)
Ce este scris in Talmudul Babilonean despre Yeshua? Puteti sa-mi spuneti?

Ca a avut o nastere naturala [nici macar barza nu era acolo], insa in afara casatoriei doamnei, mama sa.
Drept e ca numele "Yeshua" e f. raspindit la evrei si sunt sanse anumite [mai putin de 1%] ca e vb. de un altul.

Dar asta nu ne intereseaza pe noi, caci la evrei cineva este bastard doar din legatura dintre frate si sora, sau a unui cohen cu o vaduva.

In rest, daca cerul nu cade peste noi, e foarte bine si chiar sanatos.

carmina 13.04.2010 17:33:21

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 234365)
Ce este scris in Talmudul Babilonean despre Yeshua? Puteti sa-mi spuneti?

....sau, mai degrab' vorbim despre cele 4 dovezi pentru Mesia aflate si in Talmudul Babilonian care prezinta intamplari din cei 40 de ani inaintea distrugerii Templului .... (?)

ben_gal 13.04.2010 17:48:28

Citat:

În prealabil postat de carmina (Post 234548)
....sau, mai degrab' vorbim despre cele 4 dovezi pentru Mesia aflate si in Talmudul Babilonian care prezinta intamplari din cei 40 de ani inaintea distrugerii Templului .... (?)

Nu mi-as pune multe sperante ca ceea ce scrie acolo ar putea constitui dovezi POZITIVE in favoarea lui Yeshua.

maria-luisa 13.04.2010 18:25:38

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234444)
Ca a avut o nastere naturala [nici macar barza nu era acolo], insa in afara casatoriei doamnei, mama sa.
Drept e ca numele "Yeshua" e f. raspindit la evrei si sunt sanse anumite [mai putin de 1%] ca e vb. de un altul.

Dar asta nu ne intereseaza pe noi, caci la evrei cineva este bastard doar din legatura dintre frate si sora, sau a unui cohen cu o vaduva.

In rest, daca cerul nu cade peste noi, e foarte bine si chiar sanatos.

Nu stiu daca se cade sa pun aceasta intrebare aici, dar de ce mirele in Cantarea Cantarilor se adreseaza cu: "Sora mea, mireaso"? Ce vrea sa spuna prin: " sora mea"?

iustin10 13.04.2010 20:58:16

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234444)
.

Unii dintre evrei ne-au zis ca mama sa a fost fecioara ,si ca copilul s-a zamislit pe cale supranaturala ,prin Duhul lui Dumnezeu . Macar acestia au lasat scris aceasta .Voi pe ce va bazati cand ii contraziceti?Aveti marturii scrise din aceea epoca.De unde stiti ca nu e adevarat? Nu se poate sti nici ca a fost adevarat dar nici ca nu a fost adevarat.De ce sunteti asa siguri ca acei evrei care au scris ca Iisus s-a nascut pe cale supranaturala,au mintit?

ben_gal 13.04.2010 21:16:39

bortzoseala si feciorlicul nu merg impreuna.

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 234646)
Unii dintre evrei ne-au zis ca mama sa a fost fecioara ,si ca copilul s-a zamislit pe cale supranaturala ,prin Duhul lui Dumnezeu . Macar acestia au lasat scris aceasta .Voi pe ce va bazati cand ii contraziceti?Aveti marturii scrise din aceea epoca.De unde stiti ca nu e adevarat? Nu se poate sti nici ca a fost adevarat dar nici ca nu a fost adevarat.De ce sunteti asa siguri ca acei evrei care au scris ca Iisus s-a nascut pe cale supranaturala,au mintit?

Hai sa spun asa:
Iustin, te anunt ca acum 2000 de ani un stramos al meu a zburat in luna si am acasa toata povestea scrisa de un lunatic.
Spune-mi!, te rog. Ai vreo dovada ca n-a fost asa?

Imi inchipui ca vei raspunde ca acum 2000 de ani nu se ajungea in luna si-ti voi spune ca acum, in zilele noastre, ca si acum 2000 de ani, femeia trebuia sa treaca prin patul unui barbat normal pentru a intra in situatia de bortzoasa.

iustin10 13.04.2010 21:32:31

Citat:

În prealabil postat de ben_gal (Post 234659)
Hai sa spun asa:
Iustin, te anunt ca acum 2000 de ani un stramos al meu a zburat in luna si am acasa toata povestea scrisa de un lunatic.
Spune-mi!, te rog. Ai vreo dovada ca n-a fost asa?

Imi inchipui ca vei raspunde ca acum 2000 de ani nu se ajungea in luna si-ti voi spune ca acum, in zilele noastre, ca si acum 2000 de ani, femeia trebuia sa treaca prin patul unui barbat normal pentru a intra in situatia de bortzoasa.

De acord cu tine.Dar am o mare observatie ,mare de tot. Arata-mi scris ca acum 2000 de ani,un evreu a spus despre sine ca a zburat in luna .
De ce nu i-a venit nimanui prin minte sa vorbeasca despre nasterea dintr-o fecioara in atatea mii de ani ? De unde a venit aceasta ideee nastrusnica ?Cat de genial sa fi fost evreul care a inventat o asemenea minciuna?

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:40:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.