![]() |
Oameni de stiinta au descoperit ca dupa 7 zile de post,organismul nostru incepe sa elimine toxinele acumulate,si incepe o reinoire a celulelor.Este pentru binele nostru.
|
Parerea mea este ca nu trebuie sa tinem cont de aportul de vitamine ,minerale etc..
Postul alimentar are ca scop slabirea trupului pentru ca sufletul sa se roage cat mai curat... Dumnezeu completeaza restul ,si vom avea forta sa facem treburile zilnice.... Un lucru care ar trebui respectat,este mancarea fara ulei.....pentru ca uleiul mangaie si intareste trupul,ceea ce nu coincide cu intentia acestei perioade... Deasemenea putina apa,mancare de doua ori sau o data in zi,nu foarte multe fructe,pentru ca si astea erau considerate o desfatare pentru trup... Deci ,concluzia....postul este pentru smerenia trupului si nu pentru intarirea lui.... Un parinte spunea ca daca te saturi de paine,acela nu mai este post.. |
1. Daniel777 - de unde ai scos-o si pe asta cu "uleiul ne mangaie si intareste corpul"?
Eu de ex. nu sufar grasimile de nici un fel. Mai pun ulei la mancare si salate ca sa dau gust, altfel nu mi-ar trebui. 2. Eu ma intreb totusi cum rezista un om care mai si munceste la asa un regim? Acei care tin asa un post/regim nu au munca fizica si intelectuala (nici creierul nu poate lucra in gol). Este posibil: postesti si stai retras in manastire, sau in pustie si...zaci/dormi. De altfel am citit/vazut la TV ca regimurile drastice de slabire se tin numai sub supravegherea medicului si chiar in spital (stai numai in perfuzii de ex., la pat). Sunt oameni care tin un regim format numai din lichide indulcite si supe, dar si acela se face sub supraveghere si numai un numar limitat de zile si treptat (si la dus si la intors, numai cate un produs se scoate/introduce). Dar 40 zile e cam mult. 3. Inca o reteta de post: paste cu sos de rosii (atentie: paste facute din aluat fara ou!). Sos de rosii: cu ceapa inabusita (in ulei). 4. Pai da, asta ar insemna postul: sa nu te saturi niciodata (nici cu paine si nici cu nimic). Daca omul ar putea trai din aer...ar fi sfant. Dar Dumnezeu l-a facut om care sa manance...de toate. |
Mi-a placut aceasta pilda de pe site, de astazi:
"Parintele care a mancat carne Se spune despre Avva Stefan, ca era odata foarte bolnav si doctorii l-au silit sa manance carne. El avea un frate, foarte evlavios, care traia potrivit poruncilor lui Dumnezeu. S-a intamplat sa vina fratele acesta chiar atunci cand batranul manca din carne. Cand l-a vazut, s-a intristat foarte tare, zicandu-si ca, dupa atata asceza si infranare, a mancat, spre sfarsitul vietii, carne. Dar indata a cazut fratele in extaz si a vazut pe cineva, care i-a spus: - Pentru ce te superi din pricina preotului pe care l-ai vazut mancand carne ? Nu stii ca el a mancat de nevoie si pentru ca sa faca ascultare ? Nu trebuie sa te superi. Iar daca vrei sa vezi in ce slava este fratele tau, intoarce-te si uita-te ! Cand s-a intors fratele, a vazut pe preotul Stefan alaturi de Hristos. Si i-a mai spus cel ce i s-a aratat: - Iata in ce slava este ! Slaveste, asadar, pe Cel ce slaveste pe cei ce Il iubesc cu adevarat." |
Cu apa putina nu ma impac :(
|
e adevarat ce spui, dar hai sa nu-i speriem pe cei care sunt la inceput. postul il tine fiecare dupa cum poate, tine si de efortul personal.
Citat:
|
postul
Dragii mei
Eu tin posturile de peste 10 ani si e cam greu sa ma feresc ca ceilalti sa nu afle ca tin post, mai ales ca lucrez in acelasi loc de 11 ani. Lumea stie ca tin post si nu li se mai pare ciudat mai ales ca traim intr-o tara ordodoxa. Si au incep sa tina postul cu mine, fiecare in anumite perioade mai ales in postul Craciunului. Din an in an am incercat sa tin postul din ce in ce mai bine, sa nu mananc cu ulei in postul Pastelui, apoi sa nu mananc luni si marti in prima saptamana din post decat seara paine si apa, incerc de fiecare data sa fac mai mult, mai bine. Cu fiecare an postul pare din ce in ce mai scurt, nu mai simt ca fac o nevointa. Asta pot eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa fac si trebuie sa spun ca mai greu merge cu rugaciunea, nu ma rog cat ar trebui. Nu ma intereseaza ca sunt preoti care nu tin post, sau care fumeaza. Nu e bine sa-i judecam, noi trebuie sa facem ce stim ca e bine. Ei se pot spovedi de aceste pacate si sa fie iertati, iar noi sa-i judecam in continuare si sa ramanem cu pacatul judecarii. Pentru mine faptul ca ma dezleaga de pacate si imi dau voie sa ma impartasesc este suficient. Cu drag. |
Citat:
|
postul - lumina
Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, ca acestia, vazand faptele voastre cele bune, sa-L preamareasca pe Dumnezeu care este in ceruri.
La fel se intampla si cu fratele de mai sus... Dumnezeu sa iti dea putere in continuare... Intradevar nu se poate sa ascunzi faptul ca postesti, dar nici nu trb. Si nici rusine sa iti fie. Doamne ajuta-ne. |
da, postul se duce in jos...
Vad ca nu mai este interesant... Asta inseamna ori ca nu mai are nimeni curiozitati, ori ca, inceput fiind postul, toata lumea tine post.
Dar eu stiu ca e ultima varianta. Un post usor tuturor! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:29:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.