Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Azi sunt suparata pe cele care fac avort !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7328)

elenavioletacocos 15.10.2009 10:30:21

Citat:

În prealabil postat de lavinia40 (Post 173614)
Nota: +10(zece)!!!!!
Ps-pentru raspuns,nu pentru atrocitatile savarsite....
Nu putem sa fim doar azi suparati pt. ..... asa ceva!!!!!

imi cer scuze am gresit : Sunt suparata pe cele ce fac avort !

topcat 16.10.2009 16:25:42

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 173545)
Mai bine m-ai teleporta in antichitate, ca imi place mai mult. Uite, vezi, ce randuieli bune are Dumnezeu, daca lasa sa ma nasc in timpul ala sau daca tu ai fi avut un teleportor, cine stie ce nazbatii as fi facut pe acolo! :))))) pai cred ca ma ucideau cu pietre de cum ma vedeau :)))))) si nu ma mai puteai teleporta la loc, ca sa iti spun cum a fost!
Acum, serios vorbind, fiecare om e, in mare parte, un produs al mediului. cand am spus mintea tabula rasa, m-am referit la faptul ca daca m-as fi nascut din nou, folosind aparatura ta sofisticata, nu as mai fi avut (probabil) ideile si mentalitatile pe care le am acum, ci m-as fi modelat in functie de ideile propagate in acea vreme. Iti dai seama ca erau si oameni care se ghidau, si care nu se ghidau dupa aceste legi, cei mai multi probabil ca erau caldicei. as fi imbratisat sau nu ideile epocii. M-am referit la legea firii (sau a constiintei) pentru ca aceea o avem cu totii, indiferent daca il cunoastem sau nu pe Dumnezeu - http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/14_index.html E constiinta aia care ne mustra, gen: nu e bine sa fii gelos pe femeia ta si sa o faci sa treaca prin asta! ;) am zis ca palpaie, pentru ca se gaseste intr-o masura mai mica sau mai mare la om. Nu stiu sa iti spun concis ce as fi facut, dar iti spun sigur ca nu as fi hulit si as fi avut nadejdea ca Dumnezeu ma va pazi si imi va arata calea. Asta daca l-as fi cunoscut pe Dumnezeu. Daca nu l-as fi cunoscut, as fi avut o lege a firii, care mi-ar fi spus, uite, e pacat sa faci aia, sa faci ailalta, eu as fi ascultat sau nu. Slava Domnului ca traiesc in Romania secolului XXI! Mie mi-ar fi placut sa te teleportez in timpul in care a fost creat primul om, sa vezi ca nu din maimuta s-a tras! :P

Intrebarea este daca Dzeu a dat acea lege sau era o lege a firii.

metanoia2 16.10.2009 16:34:40

Atreides, ce mai cauti pe un site ortodox daca nu vrei sa te" holbezi la Doamne Doamne pentru eternitate?".

lavinia40 16.10.2009 17:32:31

Citat:

În prealabil postat de elenavioletacocos (Post 173636)
imi cer scuze am gresit : Sunt suparata pe cele ce fac avort !

Eu am inteles,Violeta, dar mai sunt persoane ,,focusate" pe cuvantul,,azi".
Multa sanatate, Doamne-Ajuta!

glykys 16.10.2009 21:38:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 173868)
Intrebarea este daca Dzeu a dat acea lege sau era o lege a firii.

O fi dat-o maimutoiul! :51:
Citez primele randuri din articol:
Acum voi zice cateva cuvinte si despre constiinta, ca cine isi pazeste constiinta sa curata, negresit moartea il gaseste fericit si pregatit. Constiinta este judecatorul cel drept pe care l-a pus Dumnezeu inlauntrul nostru.
Constiinta nu poate fi reflexia materiei in veacul veacului. Ea este glasul lui Dumnezeu in om si ea pururea il mustra, cand greseste : " Omule, de ce ai facut asta ?"

Aceasta lege a firii o au si chinezii, o au si crestinii, o au si budistii si brahmanii si mahomedanii. Este legea cea dintai pe care a pus-o Dumnezeu in inima omului de la creatie, dupa care s-a condus lumea pana la Legea cea scrisa.

Ce n-o fi clar? :106:

Altfel cum crezi ca stiau oamenii ce e bine si ce e rau inainte de Legea cea scrisa?

topcat 16.10.2009 22:23:58

Deci era bine sa ii dea banuitei de adulter sa bea nu-stiu-ce sa i se umfle burta si sa i se usuce coapsa, doar ca sa o incerce?

glykys 16.10.2009 22:36:42

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174005)
Deci era bine sa ii dea banuitei de adulter sa bea nu-stiu-ce sa i se umfle burta si sa i se usuce coapsa, doar ca sa o incerce?

Topcat, eu nu imi pot pune asemenea probleme... Cine sunt eu sa hotarasc ce e bine si ce e rau pentru o anumita persoana? :106:

topcat 16.10.2009 22:44:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 174013)
Topcat, eu nu imi pot pune asemenea probleme... Cine sunt eu sa hotarasc ce e bine si ce e rau pentru o anumita persoana? :106:

Pai cum? Ai spus ca Dzeu e drept, Moise spune ca are legea de la Dzeu. Ma asteptam sa spui ca e bine ;)

cristiboss56 16.10.2009 22:50:36

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174016)
Pai cum? Ai spus ca Dzeu e drept, Moise spune ca are legea de la Dzeu. Ma asteptam sa spui ca e bine ;)

De ce esti cinic ? Nu-ti sta bine in rolul asta, Catalin ! ! !:68:

glykys 16.10.2009 22:54:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 174016)

Insidios ca intotdeauna! :4: Nu am vrut sa cad in cursa si sa dau un raspuns transant. De altfel,nu eu hotarasc ce se intampla cu biata femeie, asa ca nu am de ce sa spun daca e bine sau rau, pentru ca asta ar insemna ca ma pun intr-o pozitie superioara si sa arat cu degetul pe unul sau pe altul. Nici nu putem fi mai milostivi decat este Dumnezeu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:21:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.