![]() |
Bine ai venit !
Acatistul Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi ale Domnului Nostru Iisus Hristos
Acest Acatist al Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos se citește cu precădere in Sfântul și marele Post al Paștelui. De asemenea el se poate citi oricând simte omul nevoia de a se umili inaintea lui Dumnezeu și de a-I cere pocăință și iertare de păcate. Este aducător de lacrimi și zdrobire de inimă . Citirea Psaltirei este deasemenea de mult folos și acum in această perioadă și ori și când, dar Acatistul menționat mai sus este specific aceste perioade. Post in multă liniște și multă pace sufletească ! |
Multumesc mult, Cristi! Raspunsul tau imi este de mare ajutor.
Imi permit sa va mai adresez o intrebare - cum se citeste Psaltirea? Exista vreo regula, de exemplu un numar de Psalmi o data sau anumite "combinatii" de Psalmi? Multumiri si Post binecuvantat tuturor, Doamne ajuta! |
Citat:
|
Multumesc inca o data pentru rabdarea cu care binevoiesti sa-mi raspunzi, Cristi! Sunt la inceput de drum insa blandetea din mesajele tale ma incurajeaza mult, voi citi cele recomandate de tine atat cu ochii cat si cu inima. Doamne ajuta!
|
Bine te-am gasit!
Ma bucur sa te vad online, ai reusit sa te loghezi. Doamne ajuta!
Psaltirea este o carte tare frumoasa si puternica dupa ce este citita. Ar fi ideal sa ai binecuvantare pentru citit de la duhovnic. Cate o catisma pe zi e chiar suficient pe zi de citit alaturi de un acatist + celelalte rugaciuni ale diminetii, cele de seara si cele folositoare de suflet. Sa-ti ajute bunul Dumnezeu sa ai parte de un post usor, cu folos si multe bucurii duhovnicesti. |
Cei care nu pot posti din cauza bolii ( Precizare )
Cei care nu pot posti din cauza bolii sunt dezlegați de Sfintele Canoane să mănânce unele mâncăruri de dulce de care au nevoie ( Canoanele 8 și 10 ale Sf. Timotei al Alexandriei ; Canonul 69 Apostolic , etc ) . De la caz la caz, duhovnicul va da dezlegare celor bolnavî .
|
Cristi,dar vad ca ai crescut pe zi ce trece in hrana spirituala,vad ca esti la curent cu toate,iar eu sesizand evolutia ta inca de la inceput,tare ma bucur sa te vad entuziasmat in impartasirea cunostintelor si-a crezamintelor ortodoxe.Dar,mai ales cata rabdare ai ca sa le etalezi pe-acestea.
Multumim! |
Si eu ma bucur sa te regasesc aici draga icamilin!
Va multumesc tuturor pentru sfaturile bune si folositoare imbucurarii sufletului! Imi da mare nadejde si speranta sa vad ca intrebarile si nedumeririle mele, nestiinta mea in general, gaseste aici "alinare". Post binecuvantat tuturor! |
Mi-a placut acest articol: A posti inseamna a fi infometat de Dumnezeu.
http://www.crestinortodox.ro/diverse...at-de-dumnezeu Scopul postirii nu este a nu manca, ci a-L manca pe Hristos, trup si sange. |
Părintele Cleopa Ilie :"Vă indemn, frații mei, să continuați a posti ! "
"A trecut prima săptămână din Sfântul Post. Vă indemn, frații mei , să continuați a posti și să vă rugați, să citiți cât mai mult și să faceți după putere milostenie și veți vedea câtă bucurie și pace veți primi in suflet ! Dar, mai ales, vă indemn să vă spovediți de două ori la duhovnici , și in aceste zile și la sfârșitul Postului Mare, iar care aveți dezlegare, să primiți și Sfânta Impărtășanie.
Creștinii evlavioși, mamele , copiii , bătrânii și bolnavii sunt datori să se spovedească și să se impartășească de două ori in acest mare post. Siliți-vă la Hristos ! El vă cheamă, vă așteaptă și vi Se dăruiește in dar tuturor celor ce păzesc poruncile Lui. Nu treceți cu vederea dragostea și harul lui Hristos ". |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:22. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.