![]() |
Citat:
Ti-e frica sa-i marturisesti? Din cate stiu aceasta frica nu vine de la Dumnezeu, ci de la diavol. S-a creat o dependenta inacceptabila, caci implica si ganduri care nu-si au rostul intre tine si duhovnic. |
Citat:
Este tanar,cred ca este mai tanar decat mine (eu am 34).Dar nu-i pot ghici varsta,acesti calugari par toti foarte tineri,parca timpul sta in loc cu ei.Am cunoscut o data un preot cu barba alba,dar cu o fata asa smeada si luminoasa,fara un rid.........ce varsta sa fi avut?! Dependenta s-a creat doar din partea mea,dansul nu-mi da prea mare atentie.Imi aduc aminte ca o data l-am sunat de foarte multe ori,multe zile la rand,si desi-mi stia numarul de telefon nu a binevoit sa-mi raspunda.Foarte tarziu mi-a raspuns dupa o gramada de telefoane. Intradevar ,in mintea mea sunt aceste ganduri,dar dansul este integru.Nu mi-a dat nimic de inteles.Doar ca ma simpatizeaza putin cred.Dar poate are dansul o preferinta pentru fetele mai tinere,nu sunt singura care sta dupa dansul,are o gramada de enoriase care-l asteapta la spovedit!Tinerele toate!Dac-or simti si altele ca mine...........Vezi,deja devin geloasa!!! Frica de care am zis ......poate nu m-am exprimat bine,cred ca mi-e jena,rusine....cum sa-i spun ce simt?!daca nu mai ma primeste????!!!!cine se mai roaga pentru sora mea,deja dansul stie tot,un alt calugar m-a trimis la dansul,trebuie sa fie ceva!Si mi-e rusine!Eu inteleg ce zici tu,ar trebui s-o marturisesc ca pe un pacat..............dar eu as marturisi-o ca si o declaratie de dragoste! CE MA FAC?????? |
Credeti ca daca ne rugam la moastele unor Sfinti Tamaduitori,facatori de minuni,ni se va asculta ruga?!Bineinteles ma refer la rugaciuni de sanatate,nu materiale!
Sunt atatea moaste in Bucuresti!!!Oare e pacat sa te rogi la moastele mai multor Sfinti,ar fi bine sa te stabilesti la unul?! Oare cancerul poate fi vindecat cu voia Domnului?Cancerul de gradul IV...operat....dupa chimioterapie....acum e bine....eu m-am rugat la moastele Sfintilor tamaduitori si facatori de minuni pentru sora mea si Dumnezeu a ajutat-o!Acum e bine! Ce ziceti?Ce stiti despre asta? |
Citat:
Ciudat ca sunt numai tinerele la usa lui.. Poate se da drept ceea ce nu e. Ai grija! Da, trebuie s-o marturisesti ca pe un pacat, care implica gelozie, si multe altele, dar la alt preot, mai in varsta si incercat. |
.PT GEO.NEKTARIOS.....BINE CA NU TREMURI CAND TE GANDESTI LA ALE TALE PACATE...ma intristez cand aud ca cineva tremura pt pacatele altora.....si nu uita calugaria e o irurgie si nu oo taina ,care tu la taina boezului ai depus un juraman pe care cu siguranta lai incalcat.......ce fel va fii tie la judecata ta?la asta gandestete ce raspuns vei da tu si lasa nu mai TREMURA pt alti.....nu uita DUMNEZEU ESTE DREPT JUDECATOR si in acelas timp MILOSTIV si tu ca om muritor cu mintea limitata nu ai de unde sa stii ce fa fi cu un calugar la judecata pt ca tu nu cunosti pocainta lui chear daca nu sa reintors pt cu DUMNEZEU NU NEA LEGAT DE IMIMA SA NU NEA OBLIGAT SA STAM IN BRATELE IUBIRI SALE CI NEA CREAT SI NEA CHEMAT LA SI SINE....deci nu vrea sa facem ceva din obligatie ci ceva din INIMA...decat o mie de cuvinte ca o poezie mai bine 2 si din imima....toate au lasat sf PARINTI pt a fii o randuiala in biserica nu cum se interpreteaza ca Dumnezeu asa il si pedepseste.....Dumnezeu este iubire si nu pedepseste"...CARE ITI PARE RAU DE RAUTATILE NOASTRE.....""si nu voiesti moartea pacatosului ci sa se intoarca e la pacat si sa fie viu"...
|
Dumnezeu judeca drept dar judeca cu milostivire
............numai ceea ce trebuie stiu de Dumnezeu sa descoperit omului,Dumnezeu este necuprins dar in BUNATATEA LUI ni sa descoperit nou,bunatatea darnicia lui DUMNEZEU se vede prin ceea ce a dat creatiei....nea creat din iubirea, s a rastichnit din iubire si dupa cu se vede ne mai tine si nu ne pierde tot din iubire....cel ce iubeste mult mult i se va ierta cel ce iubeste putin putin se va ierta.....!
|
Arhimandritul Teofil Părăian :
"Am mai spus și prin alte părți că noi nu trebuie să considerăm că Dumnezeu este sponsor sau că Dumnezeu este terorist, în înțelesul că stai cu frică înaintea Lui. Dumnezeu este Tatăl nostru bun și iubitor de oameni, milostiv și iubitor de oameni, Dumnezeu Care are milă, și îndurări, și iubire de oameni. Așa-L prezintă Sfânta noastră Biserică pe Dumnezeu, Care este Tatăl nostru, Care ne așteaptă, Care ne primește, Care aleargă spre noi. Așa-L înțelegem noi pe Dumnezeu- Tatăl nostru. "
|
Citat:
"Smereste-te, om mandru, si inainte de toate frange-ti mandria... De te vei birui, te vei smeri si vei deveni liber, cum nici nu te-ai fi inchipuit vreodata. Si vei incepe o lucrare mareata si-i vei face liberi si pe altii si vei vedea fericirea, caci viata ti se va umple". |
Draga doamna, in primul rand, daca ai fi citit mai multe pe-aici, ai fi observat ca pe acest forum activeaza oameni de diferite confesiuni, chiar si atei, doar religia poate fi cantarita si prin incertitudinea celorlalti.
S-apoi, eu nu judec oamenii, ci voi o faceti, sau cei care pretind ca se simt vrednici si destul de smeriti incat sa judece calugarii care renunta la manastire, drept pe care si-l sustrag in mod nedrept din scrieri religioase. Eu judec fapta, indrazneala cu care unii smeriti si credinciosi isi permit sa judece aspru, sa urasca si sa prigoneasca calugarii ce renunta la manastire. Daca prin asta intelegi dumneata smerenie si credinta....chiar nu inteleg despre ce smerenie vorbiti in semnatura. Oricum, multumesc pentru duhul smerit si duios cu care mi-ati vorbit. |
Citat:
suntem cei mai buni oratori a corecta pe alti dar mai putin ai intelege.... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:54:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.