Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ati zambit cuiva astazi? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1888)

windorin 08.09.2009 12:50:42

Astazi da, insa ieri nu prea !

Imi dau seama ca o zi lipsita de zambete este o zi moarta.
Zilele lipsite de zambete si lumina sunt zile in care murim, putin cate putin.

Simona-Marilena 08.09.2009 13:07:13

Eu astazi, la biserica. E o tanti care vinde lumanari cu un suflet foarte mare. Mi-a zambit foarte larg. Si i-am zambit si el la randul meu...imi este foarte draga..

Marius22 09.09.2009 12:57:45

Ma gandesc ca unii oameni (prezentatori tv, actori etc.) si-au facut o "meserie" din a zambi sau a face pe altii sa zambeasca. Sunt chiar platiti pentru asta. Totusi, in acest context, zambetul este saracit. El intotdeauna trebuie sa fie mai mult decat efectul unei glume sau interpretarea unui simplu rol.

Zambetul presupune relatie. Intotdeauna zambesc altuia. Nu pot sa zambesc singur pe strada deoarece, in acest caz, potrivit intelepciunii populare stim noi cine "rade de ce-si aduce aminte". Prin zambet manifestam acea bucurie launtrica izvorata din comuniununea cu celalat. Un zambet niciodata nu darama.

MarinaAlca 09.09.2009 13:12:24

In ceea ce ma priveste, un lucru este sigur, de cand am plecat de acasa, am invatat sa zambesc mai mult, mai des, oamenilor necunoscuti .. merg pe strada si majoritatea trecatorilor ma saluta si imi zambesc.. fetze senine, fetze de oameni relaxati...

windorin 09.09.2009 20:48:38

Este nevoie ca omul sa ajunga sa simta cat de singur este fara Dumnezeu si fara oamenii de langa el.
Odata simtind singuratatea lasata de lipsa comuniunii, omul va invata sa fie lumina pentru cei de langa el.

Nu poate zambi neincetat celor de langa el, decat acela care constientizeaza valoarea acelora.
Odata ce simti cata nevoie ai de oameni pe care Domnul ti i'a randuit in cale, nu mai poti sta fara sa le zambesti.

cristiboss56 09.09.2009 23:18:53

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 165176)
Este nevoie ca omul sa ajunga sa simta cat de singur este fara Dumnezeu si fara oamenii de langa el.
Odata simtind singuratatea lasata de lipsa comuniunii, omul va invata sa fie lumina pentru cei de langa el.

Nu poate zambi neincetat celor de langa el, decat acela care constientizeaza valoarea acelora.
Odata ce simti cata nevoie ai de oameni pe care Domnul ti i'a randuit in cale, nu mai poti sta fara sa le zambesti.

Sfântul Simeon Noul Teolog, în unul din imnele sale, își pune această întrebare :"Cum oare, Dumnezeule , Tu care ești Lumina, Care umpli toate cu Tine, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Tu Care ești cunoscut și contemplat de îngeri, de sfinți, Tu pe Care și făpturile necuvântătoare, pe Care până și luna, și stelele , și viforul , și gheața- așa cum găsim la Sfântul prooroc David- tresaltă la adierea Ta, cum doar eu nu Te văd, nu Te cunosc ? " Sfântul Simeon Noul Teolog trăia această suferință, pentru că lumina Dumnezeiască umple întreaga zidire , întreaga lume, și "doar eu, care m-am întunecat prin păcat, "nu mă pot împărtăși de ea". Vezi Dorin , problema nu este atât de simplă cum o tratăm noi prin cuvinte plăcute urechilor, ea este mult mai complexă, având rădăcini adânci în păcătoșenia noastră. Ce simplu ar fi de toate s-ar rezolva doar prin cuvinte . . . . . !

windorin 10.09.2009 10:58:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 165211)
Problema nu este atât de simplă cum o tratăm noi prin cuvinte plăcute urechilor, ea este mult mai complexă, având rădăcini adânci în păcătoșenia noastră. Ce simplu ar fi de toate s-ar rezolva doar prin cuvinte.

Cine stie unde ar putea rodi un cuvant.
Caci spune Sfantul Ioan Scararul: "Si samanta cazuta langa drum poate da rod."
Daca intelegem lucrurile, a le face ramane ceva ce atarna de vointa.
Daca nici nu le intelegem, cum le'am putea vreodata savarsi?! Pentru aceasta oamenii vorbesc.

RedTears 11.09.2009 05:53:50

Cred ca acest Thread ar trebui sa fie in fiecare zi pe prima pagina a forumului, sa nu uitam sa fim mai buni.

Da, zambesc in fiecare zi indiferent daca am o zi mai proasta sau una mai buna, nu e zi sa nu zambesc unuia care are nevoie de un zambet. Poate sunt mai zambareata de fel, nu stiu :P

teatru-copii 11.09.2009 07:55:42

eu voua

Ma straduiesc sa va zambesc macar o data pe zi, altfel nu prea am cui. Daca se intampla sa mai spun prostii, fiti indulgenti, slabiciunea omeneasca si criza de timp sunt doua din "virtutile " mele.

O zi binecuvantata si cu zmbet divin!

cristiboss56 11.09.2009 08:01:36

Citat:

În prealabil postat de teatru-copii (Post 165544)
Ma straduiesc sa va zambesc macar o data pe zi, altfel nu prea am cui. Daca se intampla sa mai spun prostii, fiti indulgenti, slabiciunea omeneasca si criza de timp sunt doua din "virtutile " mele.

O zi binecuvantata si cu zmbet divin!

Simpatica ! Virtutile tale , sunt cele mai raspandite si deci le am si eu . O zi cat mai frumoasa !:1::6:

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:27:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.