![]() |
Citat:
Ar fi cumva mai bine sa faca pentru Iad? Citat:
Atunci? Ti-e frica ca s-ar putea "sa-ti mearga rau in viata", ca te pui rau cu un ipotetic Dumnezeu care poate totusi exista cumva? |
Citat:
Sau o poti justifica rational? Ce te face sa crezi ca exista Dumnezeu? |
Citat:
Citat:
Dar ei nu se uita la Hristos, pentru ca nu-l cunosc. Ei cunosc doar latura sociala, umana, a bisericii, altceva nici nu-i intereseaza de fapt. Citat:
Citat:
Dumnezeu? Un concept. Citat:
Uita-te ce face seful tau si fa si tu la fel? N-ai un sistem moral, nu stii ce e bine si ce e rau, doar instinctul de turma? |
Citat:
Ca tu pe forum cel putin, esti tare curajos in a afirma tot felul de prostioare in numele "libertatii de gandire". Citat:
Incepi sa dezvolti si tu personalitati multiple, ca el cand vorbea in numele "majoritatii acestui forum" propovaduind binefacerele relatiilor sexuale pre-maritale. |
Citat:
Dar nici viata. Botezul in sine nu mantuieste si nici nu-ti confera statut de ortodox decat cel mult in statisticile patriei, unde fiecare poate declara ce vrea. La Judecata insa, lucrurile sunt mai delicate, acolo nu faci tu jocurile. Citat:
Si tu, desigur. |
Citat:
Dar lasa ortodoxia deoparte de varza din capul tau, ca botezul nu-ti confera nici un drept sa o amesteci acolo. |
Citat:
2. Cred pentru ca sunt sigura ca Universul a fost creat de cineva. Si cred ca totul in jurul nostru a fost creat cu un scop si inca nu stim scopul respectiv si probbil nici nu il vom sti. Cred ca Dumnezeu l-a trimis pe Iisus ca sa ne ofere un exemplu de cum ar trebui sa fim ca oameni, dar la fel cred ca Dumnezeu ne-a trimis pe toti pe Pamant cu un scop, scop pe care noi nu il stim. Si mai stiu ca fiecare persoana in parte contribuie intr-o oarecare masura la tot ce se intampla. Si mai cred ca Dumnezeu nu ne judeca tinand cont in primul rand de ce credinta avem, ci tinand in primul rand de FAPTELE pe care le facem in viata asta. Nu cred ca Dumnezeu ii va judeca pe ortodocsi dupa alte criterii decat pe musulmani sau hindusi. Din cate stiam eu, Dumnezeu nu e partinitor, nu face diferente intre oameni, toti suntem fii Lui, fie ca suntem ortodocsi, crestini, musulmani sau orice religie am avea. Daca era asa, atunci se putea demonstra in toate felurile care credinta e cea adevarata. Exista un singur adevar, si anume ca Dumnezeu lucreaza prin fiecare si "nebanuite sunt caile lui Dumnezeu." Nu vad de ce un hindus ar merge in Iad pentru ca e hindus, sau nu va de ce un riminal in serie ar merge in Rai doar pentru ca pe patul de moarte i-a parut rau; faptele cred ca vorbesc mai mult decat religia. Si exista fapte fara credinta, dar si credinta fara fapte, precum exista si credinta cu fapte, desi credinta fiecaruia poate sa difere de la un neam la altul. |
Citat:
Ca te bucuri de roadele raului la un moment dat, si e normal sa nut-i para rau, este partea a doua, dar de obicei asta nu dureaza f. mult. |
^poti sti cu certitudine ca ceva faci gresit, atunc cand au si alti de suferit, iar in cazul asta, n-a suferit nimeni.
In schimb criminalul a lasat familii cu grave suferinte. Citat:
Cazuri sociale, doar traim in societate; altfel, fiecare am sta pe-un varf de munte, singuri. Normal ca ma iau de ce se intampla in societate, pentr ca acolo traiesc; nu-s pustica. Tu cazurile sociale le vezi fizic, nu pe Dumnezeu. Te raportezi diferit la societate, si te raportezi diferit la Dumnezeu. Tu vezi in ce normalitate traim? Tu ai impresia ca nu esti afectat de "normalitatea" in care traim? Copiii tai n-o sa fie afectati? Degeaba are copilul parinti care il invata ce trebuie (si eu am fost invatata ce trebuie), pentru ca, copiii cresc si observa diferite lucruri in jur si pot fi corupti de lume, doar traiesc in lume, nu intr-un glob se cristal. Copilul o savada cine ne conducetara, o savada cine ne conduce scolile, o sa vada cine ne conduce Biserica, si o sa traga niste concluzii. Asta in cazul in care o sa i se permita sa ganeasca de unul singur si n-o sa-l constranga parintii sa faca aia si ai'lalta si sa creada aia si ai'lalta doar pentru ca asa cred ei ca e bine sa doar pentru ca ei nu au avut sansa aia. Fiecare individ e diferit si asa ar trebui sa si ramana asta. De aia cati suntm, atatea idei, pareri, credinte etc. exista. |
Citat:
Sigur, e pura ignoranta, pentru ca de fapt nu cunosc istoria credintei/sectei lor desi au ceva pretentii intelectuale/teologice. Dar macar incearca o abordare intelectuala, tu esti ca omu' de la tzara care crede ca daca s-a procopsit cu o pereche de pantofi Adidas are vreun drept asupra marcii Adidas si daca face o opinca, poate sa-i zica "Adidas" sau daca ii zice "Adibas" de fapt to "Adidas" trebuie sa inteleaga oamenii ca este. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:45:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.