![]() |
Multumesc pentru raspunsuri.
Faptul ca slujnica din Biblie spunea adevarul nu inseamna ca roada era neaparat buna ci roadele bune sau rele se cunosc dupa scopul lor. Acea slujnica spunea adevarul nu pentru a le ajuta spre bine pe persoanele respective ci pentru a aduce venit stapanului sau, deci roada sa a fost rea. Cei care fac minuni pentru a profita de persoanele in cauza spre profitul lor sau a altora cu siguranta fac minunile cu putere de la cel rau. In cazul prietenei mele, adevarul spus prietenei sale pe care a visat-o nu a avut nici un scop pentru prietena mea ci s-a dovedit ulterior bun pentru prietena ei pe care a visat-o pentru ca a ferit-o de a lua antibioticul care ar fi daunat copilului de 6 saptamani pe care il purta in pantece fara sa stie, deci visul prietenei mele cu siguranta i-a fost dat de Dumnezeu pentru a proteja copilul din burta prietenei sale. La fel si visul din marturia cu Sf. Nectarie care a fost postata, si vindecarea miraculoasa care a urmat. Nu s-a produs vindecarea decat atunci cand scopul a putut fi unul bun pentru bolnav. Aceasta marturie m-a ajutat sa inteleg in sfarsit de ce semnele din capitolul de la Marcu citat de mine in prima postare nu apar automat alaturi de credinta: ele sunt date de Dumnezeu unui credincios doar atunci cand este nevoie de ele pentru a ajuta pe cineva, daca si numai daca scopul lor este unul bun pentru persoana care le primeste (care este ajutata). De aceea marturia primita cu vindecarea facuta de Sf. Nectarie doar dupa ce acel bolnav si-a schimbat comportamentul, a raspuns la intrebarea mea pentru ca eu cerusem raspuns la Dumnezeu la aceasta intrebare legata de Duhul Sfant si raspunsul primit a fost in Bazilica Sf. Francesco di Assisi pe care am vizitat-o vacanta asta (prietena mea italianca locuieste aproape de Assisi asa ca am profitat sa merg o zi si in Assisi) si in aceasta Bazilica, dupa ce m-am rugat sa primesc si eu Duh Sfant, am simtit brusc o nevoie imperativa de a citi din Biblie dar nu aveam niciuna cu mine asa ca m-am multumit sa ma rog sa primesc Duhul Sfant, dupa care m-am dus la o masa sa vad daca era vreo carticica cu viata sfantului Francesco despre care nu stiam nimic, si pe masa am vazut ca era Evanghelia de la Marcu tradusa in mai multe limbi din care cunosteam cate ceva. Am facut o rugaciune ca sa primesc raspuns la framantarea mea dupa care am deschis cartea "la intamplare" undeva pe la mijloc, si cartea s-a deschis la prima pagina din aceasta Evnghelie din Marcu, la o traducere intr-o limba pe care o cunosc, pagina unde era pasajul cu modul in care se obtine Duhul Sfant de la Domnul Iisus, deci exact ceea ce ma framanta pe mine, si ceea ce imi sarea in ochi ca si cum ar fi fost subliniat in carte in culoare fluorescenta era cerinta Sf. Ioan Botezatorului de a schimba comportamentul (ceea ce in Biblia ortodoxa romaneasca este tradus prin "neteziti Caile Domnului"). Nu pricepeam insa ce anume trebuia sa inteleg exact din aceasta fraza cu schimbatul comportamentului ca raspuns la intrebarea mea, m-am gandit ca poate mi se spune ca trebuia sa schimb ceva in comportamentul meu si nu intelegeam ce anume din moment ce ma straduiesc sa fac in viata cat de bine pot. Marturia primita aici cu vindecarea facuta de Sf. Nectarie mi-a deslusit nedumerirea: nu era vorba neaparat de comportamentul meu ci de al celui care cere vindecarea, acela trebuie sa si-l schimbe, sa se reintoarca la Domnul, pentru a putea fi vindecat de credinciosi prin punerea mainilor asa cum scrie la Marcu. Si intelegand acest lucru, mi-am amintit cele spuse de prietena mea: intr-adevar inainte de a se ruga pentru bolnavi prin punerea mainilor ei cer bolnavilor sa isi schimbe viata, sa se caiasca de pacate si mai ales sa ierte tuturor pentru a putea fi si ei iertati de Dumnezeu si abia in aceste conditii punerea mainilor functioneaza. Iar cei care vindeca nu au absolut nici un profit din treaba asta. Ca atare roadele acestora sunt bune. Si la fel cu toate celelalte minuni cu suport biblic, nimic nu este bun sau rau in sine ci scopul cu care este facuta minunea si rezultatul ei asupra omului arata daca roada este buna sau rea. Eu nu am studiat fenomenele de care vorbiti, insa as dori sa stiu care sunt criteriile pe care le folositi pentru a da verdicte asupra originii satanice a acelor fenomene. Dupa parerea mea, este gresit sa le puneti pe toate intr-o oala doar pentru ca va sunt mai putin familiare. Cele care au suport biblic trebuie studiate cu mai mult discernamant. Parerea mea. Si sa nu uit: in cazul acelui baiat bolnav si dependent de droguri tot din Italia, nu stiu daca ati citit marturia primita de mine: cand a intrat in biserica la auzul chemarii mamei sale (mama catolica care se ruga inauntru pentru vindecarea lui, si care nici vorba sa faca parte din vreo grupare carismatica, ci era o simpla mama care se ruga pentru copilul ei), el a cazut inconstient pe podea imediat ce a intrat in biserica. Si cand s-a trezit si s-a ridicat de pe podea, era complet vindecat si de boala si de dependenta de droguri, si semnele bolii si dependentei ii disparusera de pe corp, ramanandu-i doar tatuajele. Iar cand a intrebat-o pe mama sa de ce il chemase, aceasta i-a raspuns ca ea nu il chemase, doar se rugase pentru el sa se vindece. Sa inteleg ca dupa parerea dvs. vocea care a chemat baiatul a fost cea a unui spirit rau care apoi l-a aruncat pe podea, l-a posedat si l-a vindecat? Pentru ca, in cazul asta este foarte ciudat faptul ca spiritul rau l-a facut pe baiat sa se intoarca cu fata la Dumnezeu renuntand la comportamentul gresit de pana atunci (droguri etc). Daca mai nou spiritele rele ii vindeca pe oameni pentru a-i intoarce la credinta in Domnul Iisus in loc sa ii indeparteze pe oameni de acesta, atunci nu am inteles eu bine credinta. Sau poate nu am inteles bine postarea dvs. Sau ambele. Multumesc de raspunsuri. |
Citat:
Pe bune. Apropo, cum s-a verificat disparitia dependentei de droguri asa la minut? I s-a inmanat imediat un joint si l-a respins? |
Intrebare despre credinta sau prozelitism?
|
Există mântuire înafara Bisericii Ortodoxe? Sunt martirii eterodocșilor martiri adevărați pentru Hristos? Sa citim opinia preotului ortodox, Matei Vulcanescu. |
Dupa cateva pagini,am vazut unde ne conduce acest subiect...
Ma intreb daca initiatoarea topicului inca mai are"intrebari",daca dansa avea deja raspunsul pregatit la aceasta "dilema"???? :76::107: |
Multumesc de interventii.
Raspuns aveam dar nu si interpretarea lui, plus ca nu-l primisem intr-o biserica ortodoxa si nici prin "metode" ortodoxe, deci se punea si problema validitatii unui astfel de raspuns. Marturia primita cu minunea facuta de Sf. Nectarie, a adus atat interpretarea cat si evidenta ca nimeni nu il poate impiedica pe Dumnezeu sa dea raspunsuri la cei care le cauta. Cauta si vei gasi. Cat despre cei ce nu cauta, puteti ignora acest topic iar admin poate sa il si stearga, ipentru ca in fond eu sunt cea care am cautat un raspuns, l-am gasit si deci topicul nu mai are scop. Il rog pe admin sa il stearga daca voua va dauneaza si va rapeste pacea. Si daca sincer va intereseaza sa stiti cum de este sigura vindecarea de depenenta de droguri, baiatul da marturie pete tot in Italia de multa vreme. Numai pace tuturor! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Acolo unde este un miracol atunci musai este si Dumnezeu si daca este Dumnezeu este si har si daca este si har este si Biserica si deci Biserica este peste tot unde se pretinde a fi. E una din strategiile diavolului: daca nu va putem nega harul, mantuirea pentru ca ati fi chipurile idolatri, imorali, ne-Biblici, etc. atunci haideti macar sa cadem de acord ca nu sunteti voi Biserica, ci doar o particica a ei. Cu ideea asta a venit, cu ideea asta a ramas. |
Citat:
Si la Benny Hinn sunt multi care dau "marturie" ca a facut vindecari cu circul lui. Ideea este ca..? A..stai ca tu n-ai auzit decat de pacaliciul ala "dintr-o tara araba". Ia de aici "Incredible Demonstrations of God's Power" http://www.youtube.com/watch?v=LPpjURtM5OI P.S. Eu as zice ca topicul sa ramana. E un studiu de caz f. interesant. Cum sa vii cu parerea ta sub forma de intrebare si sa pleci tot cu ea. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:05:06. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.